Sveiki, esu Robertas iš Vilniaus, noriu Jums pristatyti savo automobilį, o tai Audi S3, 2001 pagaminimo metų, turintis 1.8T variklį kuris išvysto 154kW.
Visada bandysiu papildyti šį pirmąjį postą naujienomis, įgyvendintais planais ir t.t. Įsigijimo istorija:Šio automobilio istorija nėra iš trumpiausių, tačiau noriu Jums ją papasakoti kuo išsamiau, tikiuosi bus įdomu skatyti. Prieš šįą Audi esu turėjęs tris automobilius, visi jie buvo dyzeliniai, ir nei vienas manęs neužkabino, nupirkus ir pavažinėjus 2 - 4 mėnesius man tiesiog jie pasidarydavo neįdomūs, nebuvo su jais ką veikti, buvo tiesiog transporto priemonė, kuria galėdavau nuvažiuoti iš taško A į tašką B... Dar prieš parduodamas savo paskutinį automobilį, pasakiau sau, kad noriu benzininio, nes galbūt toks automobilis mane "užvaldys" ilgam, o jeigu bus dyzelinis, tai kažkas, kas turi bent apie 150kW. Trumpai tariant, norėjau smagaus automobilio, kad bet kuri kelionė juo, kad ir į darbą ar į parduotuvę būtų smagi. Pardavęs automobilį, supratau, kad noriu Audi, kodėl, nežinau, galbūt dėl to, kad pirmasis automobilis buvo būtent Audi, ir jo eksploatacija buvo išties pigiai kainuojanti... Pavartęs skelbimus, nutariau ieškotis Audi S3 arba Audi TT, nes jų varikliai (1.8T) mane labiausiai traukė, nes norėjosi kuro sąnaudų proto ribose, ir pakankamai galios. Pirmas automobilis, kurį apžiūrėjau buvo Audi S3 su išties pavargusia išvaizda tiek išorėje tiek viduje, tačiau planuose buvo tiesiog pačiupinėti, kas tai per daigtas, nes tokių mašinų iš arti niekada nečiupinėjau. Variklis buvo prižiūrėtas, visas švarus, tvarkingas, jokių skysčių prasisunkimų ir t.t. pastebėta nebuvo, variklio kompiuteris perprogramuotas, sakė, kad "tūrėtų būti" apie 186kW. Pats nevažiavau, tačiau savininkas smagiai pavežiojo, po to ir supratau, kad tikrai noriu tokios mašinos. Iš karto pažiūrėjęs Audi S3, nuvažiavau apžiūrėt Audi TT, automobilis smagus, įdomus ir t.t., būklė buvo taip pat nepriekaištinga, tiek salonas, tiek kėbulas, tiek variklis su pakaba buvo idealūs, kaina taip pat buvo pakankamai patraukli, tačiau iš karto buvo nuspręsta, kad man šis automobilis kiek per mažas. Kadangi atsitiko taip, kad pas mus Lietuvoje rasti bent pakankamai padorios būklės Audi S3 nėra taip paprasta, buvau jau nuleidęs rankas ir pradėjęs ieškoti kitokios mašinos, buvo apžiūrėti keli VW Golf GTI MK5, vienas būtų net nupirktas jau, tačiau dėl tam tikrų priežasčių, pardavėjas pasiliko automobilį sau, tada praradęs visas viltis nusipirkti tiek Audi S3, tiek VW Golf GTI MK5, pažiūrėjau BMW 330CD, turintį 150kW, automatą, beveik visus įmanomus "navarotus", tame tarpe ir pilną M paketą. Savininkas šiuo automobiliu mane smagiai pavežiojo, jeigu taip galima būtų išsireikti, išlipus iš kart supratau, kad tai lygiai toks pats neįdomus automobilis, kaip ir prieš tai visi mano buvusieji, turbūt dėl to, kad dyzelinis, todėl ir toliau dairiausi į Audi S3 ir VW Golf MK5, kol vieną vakarą pasirodė mano dabartinės Audi S3 skelbimas. Iš nuotraukų skelbime matėsi, kad automobilis nėra visiškai "nujotas", žinoma, iki "idealaus", ar bent jau "tvarkingo" buvo toli gražu, tačiau kaina buvo gan viliojanti, taip pat ir rinktis nelabai buvo iš ko pas mus Lietuvoje. Apžiūrėjus automobilį, supratau, kad buklė kiek geresnė, negu buvo tikėtąsi, kebulas pakankamai gražus, žinoma, automobiliui 13 metų, todėl visokių įbrėžimų ar įlenkimų tikrai buvo, salonas nesiunbtas, bet sėdynės nesuplyšusios, stipriai patrintų vietų kaip ir nebuvo, pakaboje nieko blogo nesigirdėjo, variklis dirbo taip kaip priklaso, važiavo taip pat padoriai, todėl suderinus piniginius reikalus su pardavėju, automobilis po kelių dienų jau stovėjo mano kieme.
Nuo pirkimo datos automobilyje jau yra atlikta nemažai smulkių darbų iš techninės pusės, bet apie juos nepasakosiu, nes niekam nebus įdomu. Šiuo metu po truputį jau baigiu sugaudyti visus "sliekus" po kapotu ir viską sustyguot, kad viskas dirbtų taip, kaip priklauso. Su išvaizda kolkas nieko rimto daryta nebuvo, tik nupirkti ir uždėti R18 ratai, tai BBS LM kopijos, kurios pagamintos Vokietijoje, o originalūs R17 šiuo metu yra paruosinėjami dažymui, bus nudažyti VW Black Magic Pearl spalva ir bus dedami žiemos sezonui. Ateities planų velniškai daug, bet apie juos kaip nors papasakosiu kitą kartą, tikiuosi juos visus pavyks įgyvendinti.
Artimiausi planai:Pasikeisti aušinimo skysčio terperatūros daviklį.
Išsiaiškinti dėl kokios priežasties meta 17608 klaidą ir ją pašalinti.
Perdažyti originalius R17 ratlankius, sumontuoti žiemines padangas bei uždėti ant automobilio.
Ateities planai:Pilnai atnaujinti vsarinius ratus (perpoliruoti palanges, perdažyti vidurį kita spalva).
Nusipirkti dvi trūkstamas 235/40/R18 padangas vasarai.
Pasikeisti pagrindinį diržą bei kitas kartu keičiamas dalis.
Pasikeisti smagratį iš dvimasio į vienmasi, taip pat pasikeisti visą sankabos komplektą.
Nuotrauka kolkas viena, bet ateity prižadu dalintis su Jumis nuotraukomis apie atliekamus darbus ir t.t.
![](http://s26.postimg.org/tk42d3z2f/002.jpg)