Užtikau jūsų diskusijas tai įsiterpsiu ir aš kadangi prieš du metus, oficialiai, iš dilerio pasiėmiau 2 statines po 206l GTX'o. Viskas buvo su plombom, žymėm ir ttt. Spalva irgi tamsi kaip iš jūsų 4litrio bakelio, kvapas standartinis. Kadangi esu pylęs jau tikrai daug alyvų rūšių nieko išskirtinio nepastebėjau. Kadangi alyva skirta ir dyzeliniams ir benzininiam varikliams, sodri spalva gali žymėti didesnį priedų kiekį. Nepersenai naudojau keletą alyvų rūšių markių kuriu kvapas tikrai buvo panašus į transmisinių o kai kurios skleidė aplamai baisiai aštrų kvapą. Šiuo atveju manau skirtumai atsirado dėl galimai keičiamų technologijų, atnaujinimo procesų ar panašiai. Taip pat žinau kad skirtingiems kontinentams gaminamos skirtingos alyvos dėl tam tikrų finansinių, marketingo sumetimų. Kas be ko maišyti šių tepalų nemaišyčiau.
Kažkas minėjo kad užsilenkė variklis tai manau tikrai nebuvo alyvos kaltė. Kadangi žmonės važinėja su visokiais lavoniniais tepalais, važiuoja 20k km ir daugiau, varikliai irgi nenaujėja, perka pigius filtrus bei daro kitas klaidas, po tepalo keitimo prasideda bėdos. Ne vienam po "atrabotkės" keitimo pradėjo per visus galus bėgti tepalai, kalti varikliai ir pan. Nesenai ir pats susidūriau kai naujai asmeninei mašinai po tepalo keitimo pradėjo kalti pirštai, kompensatoriai - iki tol be menkiausio garselio dirbo. Kas be ko išleidinėjant tepalą net tirščiai bėgo. Žmogus sakė pylė iš turgaus kažkokius 10w-40 po 6lt
Taip pat girdėjau nemažai atsiliepimų kaip po GTX'o supylimo pakrisdavo sąnaudos (iki puslitrio, žmogus po Europą važinėja) bei suminkštėja variklio garsas.
Sekantis dalykas dėl gamintojų šiais laikais nebepasitikiu niekuo. Nesenas atvejis nusipirkus Lemfiorderio (pastaruoju laiku jis man vis akyse krenta ) daugiasvirtės komplektą, pagal užrašus, bei vizualinį apibūdinimą galima buvo laisvai spręsti kad komplekte naudojama bet 3 skirtingų gamyklų gaminiai ( perkant atskirai tai jau pasitvirtino pagal kilmės šalį - Vokietija, Vengrija, Kinija). Pastaruoju metu atrandu kad kai kurios, pigesnių gamintojų, dalys tarnauja bei vizualiai atrodo žymiai geriau.
Iš visų kitų tepalų man Kroon'as labiausiai imponuoja o cheminę analizę būtu tikrai įdomu pamatyti.
Jai sutrukdžiau jūsų laiką atleiskite bet toks buvo mano žodis