Labas, Svečias. Prašome prisijungti arba užsiregistruoti. Did you miss your activation email?

Autorius Tema: Igno TQ avantas ir Volvo  (Skaityta 559293 kartus)

Neprisijungęs Tribute

• Įrašai: 1356
    • Žiūrėti profilį
Tai dabartinis daviklis tai jo , geras , nieko nesakau , nes nuo jo pajungus viską gerai rodo  (+) Kiti du davikliai , nuo kurių atskirai bandžiau jungt , neduoda jokio signalo  :V
O tu juos apkeisk su dabartiniu davikliu galu gale ir pamatysi kad klima rodys viska gerai (y)

Neprisijungęs quattro

• Klubo draugas
  • *
  • Įrašai: 3672
    • Žiūrėti profilį
Tai va tą ir noriu pažiūrėt , tik šiandien jau nespėjau. Nepamenu ten ar eina pasiekt iš variklio pusės , nes labai nenoriu vėl iminėt grotelių  8:8 Arba kitas variantas dar - visgi palikt pajungtą temperatūrinį laidą nuo klimos , bet klimą atjungt , tai tuo atveju tas laidas tik ir eitų iki ekranėlio - įdomu kas tada darytųsi.

Neprisijungęs Tribute

• Žiūrėti profilį
Kažkas darė taip, kaip tau padarius rodo nesąmones, bet jam viskas veikia kaip priklauso?
Kai turejau b4 taip pat dejaus ekraneli i skydeli, buvo fyske po kapotu ir buvo fyske prie skydelio, nusipirkau ekraneli su davikliu, viskas pajungiau ir veike, cia yra kitaip kazkas su ta fyske ir vsio :A pats irgi keikiau belenkaip, atrodo truko tik laidu iki davikliu, o pasirodo viskas kitaip yra nei galvota, nu jus darykit kaip ismanot ir man papasakokit kaip sekesi :-)

Neprisijungęs Tribute

• Žiūrėti profilį
Tai va tą ir noriu pažiūrėt , tik šiandien jau nespėjau. Nepamenu ten ar eina pasiekt iš variklio pusės , nes labai nenoriu vėl iminėt grotelių  8:8 Arba kitas variantas dar - visgi palikt pajungtą temperatūrinį laidą nuo klimos , bet klimą atjungt , tai tuo atveju tas laidas tik ir eitų iki ekranėlio - įdomu kas tada darytųsi.
uztenka man atrodo radiatoriu dengiancia plasmase nuimt ir prieini prie to skersinio kur orig. daviklis stovi

Neprisijungęs JonukasP

• Įrašai: 939
    • Žiūrėti profilį
Šiaip tik mintis..
Jungiant termovaržas, esmę sudaro ir laido ilgis, skerspjūvio plotas, varža ir t.t. Pagal kiekvieną daviklį, jo prijungimo laido parametrus, yra "sukalibruojamas" signalus apdorojantis įrenginys (pagal varžos vertę "išskaičiuojama" temperatūra). Reiktų gilintis į konkrečias schemas - pilnai įmanoma, kad papildomo laido prikabinimas išveda kažką iš proto.
O kas dar ne į temą - pvz. B5 modely, jei neklystu, klimai ir ekranėliui skydelyje eina atskiri davikliai :think:

Neprisijungęs quattro

• Klubo draugas
  • *
    • Žiūrėti profilį

Neprisijungęs Tribute

• Žiūrėti profilį
Šiaip tik mintis..
Jungiant termovaržas, esmę sudaro ir laido ilgis, skerspjūvio plotas, varža ir t.t. Pagal kiekvieną daviklį, jo prijungimo laido parametrus, yra "sukalibruojamas" signalus apdorojantis įrenginys (pagal varžos vertę "išskaičiuojama" temperatūra). Reiktų gilintis į konkrečias schemas - pilnai įmanoma, kad papildomo laido prikabinimas išveda kažką iš proto.
O kas dar ne į temą - pvz. B5 modely, jei neklystu, klimai ir ekranėliui skydelyje eina atskiri davikliai :think:
Cia nesamones rasai siuo atveju, termo varza turi didele varza, kaip minejau keli simtai omu siuo atveju, taigi kad ir 10 metru laida jungsi qsio plauko storio kuris tures vos kelis omus per savo ilgi tai netures jokios pastebimos itakos teperaturos matavimui. Nes tarkim 50 omu varza sudarys gal tik 0,5 laipsnio pagal celsiju naudojant tokio tipo temperaturos matavima, taigi laidas cia ne prie ko. Pabandyk quattro pajungt savo ekraneli su turima originalia fyske prie skydelio (kurioje kaip manoma truksta tik davilkio laidu) ir pabandyk ijungti degima. rodys teperatura ilgai ir nuobodziai kol neijungsi pazibinciu ;) ijungus pazibincius pastebesi kaip pradeda bludyt parodymai ir po kurio laiko ekranelis issijungia.

Neprisijungęs Tribute

• Žiūrėti profilį
Vo gera daigta tu cia radai (z) matai apie 20 laipsniu termo varza rodo apie 1200 omu, taigi laidas kad ir koki tu benaudotum jokiu pastebimu nukrypimu kaip ir minejau neduos

Neprisijungęs quattro

• Klubo draugas
  • *
    • Žiūrėti profilį
Pas mane tikrai tikrai niekaip nereaguoja į šviesas  ;) Veikia kaip veikęs ir su jom ir be jų kiek pamenu , nes juolabiau gi važinėjau su įjungtom šviesom - viskas tvarkoj  (H-)
Sakau , man labai keista. Temperatūra stovint viskas gerai , tik važiuojant nebesusitvarko su greičiu.

Vokietis man vienas su vertėju parašė:
"The output values ​​are no longer correct, they are (for whatever reason) falsified, an external sensor is quickly installed. You just need the signal line from the yellow plug to the sensor and ground attack from the sensor in the engine compartment."

Tai suprask , kad visgi kito daviklio reik...
« Paskutinį kartą keitė: 2012 Lapkričio 15, 22:11:06 sukūrė quattro »

Neprisijungęs JonukasP

• Žiūrėti profilį
Taip, klydau.
Kaip iš principo veikia šituo atveju temperatūros matavimas? Termovarža prijungiama prie įtampos, ir pagal tekančios srovės vertę išskaičiuojama temperatūra?
« Paskutinį kartą keitė: 2012 Lapkričio 15, 22:25:48 sukūrė JonukasP »

Neprisijungęs Tribute

• Žiūrėti profilį
Taip, klydau.
Kaip iš principo veikia šituo atveju temperatūros matavimas? Termovarža prijungiama prie įtampos, ir pagal tekančios srovės vertę išskaičiuojama temperatūra?
Koks isties principas tikrai negaliu pasakyt, bet mastai panasiai. :)

Neprisijungęs JonukasP

• Žiūrėti profilį
Turėjau kažkada programą ELSAwin, tai buvo silkės el. schemos joj, būt įdomu pažiopsot (H-)

Neprisijungęs Tribute

• Žiūrėti profilį
Galu gale jei nemokame patikrint ar termo varza isties gera darom taip:
Jamam ekraneli, temp davikli ir viska taip sujungiam - geltonas rudas prie daviklio vieno laido, ruda laida is ekranelio susukam kartu su kitu daviklio laidu ir abu dedam prie akumo minuso, o prie pliuso ekranelio pliusini laida ir turi rodyt ekranelis temperatura

Neprisijungęs Donatello

• Įrašai: 988
    • Žiūrėti profilį
Bėda ta , kad visi jungiasi tuos ekranėlius į mašinas , kuriose nėra klimos. Todėl statosi daviklius ir jungia atskirai signalą nuo jų , bei likusius laidus jeigu būna fyškė , tai per fyškę , o jeigu ne , tai irgi atskirai išsiranko. O pas mane yra su klima ir mane kamuoja klausimas ar gali taip būt , kad ant vieno daviklio negalima kabint tiek klimos , tiek ekranėlio. Nes nu nesamonė , jeigu pas mane jau yra daviklis ir jis pajungtas į klimą , tai kodėl gi negaliu to signalo panaudoti taip pat ir ekranėliui  :V

as pajungiau nuo klimos - rodo viska gerai, tiek kad masina a4

Neprisijungęs Marijus

• Įrašai: 1864
    • Žiūrėti profilį
chebryte geriau patarkit ignui jog paliubomu reikia dabar amerikinio galio i subine  :smoke: atsigautu avantas ant isvaizdos  (+) (+)
siulyciau arba V8 gala :

arba originalu :

Neprisijungęs quattro

• Klubo draugas
  • *
    • Žiūrėti profilį
as pajungiau nuo klimos - rodo viska gerai, tiek kad masina a4
Hmm... Nu nesuprantu. Aišku , pas tave klima kitokia juk. Bet gi koks skirtumas kokia klima - laidas gi eina ne pro klimą , o tik paliečia ją , tai signalas neturėtų pasikeist.
Nu va gaila nepabandžiau atjungt klimą ir važiuot pasijungęs TIK ekranėlį per klimos laidą. Jeigu vistiek taip pat darytųsi , tada mol ekranėlis kaltas.
Nors kitavertus , turiu gi aš dar vieną ekranėlį , bet anas iš viso suknisa visą sistemą - pajungi , tai tas sau rodo , o klima irgi sau rodo , bet klimos temperatūra tada nukrenta iki minusinės temperatūros. Tačiau , pradėjus važiuot jis elgiasi taip pat - krenta temperatūra tiek klimoj , tiek ekranėlyje , tik tiesa , mažiau ekranėlyje , nei klimoj. Dar turiu man atrodo nufotkinęs - buvo tam tikrai blogam ekranėlyje nukritus temperatūra iki +5 , o klimoj iki -36 :D
« Paskutinį kartą keitė: 2012 Lapkričio 15, 23:42:32 sukūrė quattro »

Neprisijungęs quattro

• Klubo draugas
  • *
    • Žiūrėti profilį
Davikliai nieko nerodė prie 2000 omų nustatymo. Pradėjo kažką ten rodyt prie 200k nustatymo. Tai suprantu , kad jie blogi?  8:8

Neprisijungęs JonukasP

• Žiūrėti profilį
Priklauso kokioj temperatūroj matavai. Pagal tavo duotą lentelę matyti, kad <10 C temperatūroj varža būna >2kOhm, tokiu atveju netilptų į ribas testerį pasukus prie 2000 Ohm.

Neprisijungęs Tribute

• Žiūrėti profilį
Davikliai nieko nerodė prie 2000 omų nustatymo. Pradėjo kažką ten rodyt prie 200k nustatymo. Tai suprantu , kad jie blogi?  8:8
Taip iseina kad blogi :think: blyn nesuprantu kaip ir kas galejo juos sugadint (z) Abu tikrinai atsarginius kuriuos turi ir taip paciai?

Neprisijungęs Lucifer

• Įrašai: 4708
    • Žiūrėti profilį

Neprisijungęs Tribute

• Žiūrėti profilį
http://20v.org/climate2.htm#temptables va varzos su reiksmem
Tai gerai, reiksmes jis jau turi, kalba eina apie tai geras daviklis ar ne, nes jam pradeda rodyt tik nustacius ant 200kOm (z)

Neprisijungęs simkaras

• Įrašai: 1429
    • Žiūrėti profilį
chebryte geriau patarkit ignui jog paliubomu reikia dabar amerikinio galio i subine  :smoke: atsigautu avantas ant isvaizdos  (+) (+)
siulyciau arba V8 gala :

arba originalu :

Sakė nebus raudono galo, geriau va tokį

Neprisijungęs JonukasP

• Žiūrėti profilį
Tai gerai, reiksmes jis jau turi, kalba eina apie tai geras daviklis ar ne, nes jam pradeda rodyt tik nustacius ant 200kOm (z)
Tai jei matuoja lauke prie +5, kada varža yra ~2600 Ohm, tai nieko ir neturi rodyt nustačius ant 2000 ribos. Gaila neparašė, ką konkrečiai rodo nusukus ant 200kOhm.

Yra bent 1/999999 šansas rast kur nors tuos tamsius amerikoniškus žibintus?  :think:
« Paskutinį kartą keitė: 2012 Lapkričio 16, 18:06:35 sukūrė JonukasP »

Neprisijungęs Tribute

• Žiūrėti profilį
Tai jei matuoja lauke prie +5, kada varža yra ~2600 Ohm, tai nieko ir neturi rodyt nustačius ant 2000 ribos. Gaila neparašė, ką konkrečiai rodo nusukus ant 200kOhm.

Yra bent 1/999999 šansas rast kur nors tuos tamsius amerikoniškus žibintus?  :think:
Be sansu tokius gaut :D Jei jau nustate ant 200kOm ir liesdamas testerio matavimo galus pirstais matavo davikli jis gavo savo kuno varza :-] Butu pakake nustatyt ant 20kOm daugiau siam davikliui matuoti nereikia :)

Neprisijungęs Lucifer

• Įrašai: 4708
    • Žiūrėti profilį
tai apie ka tu cia, reiksmes imeciau ir jei matuojant tam tikroj temperaturoj, jos neatitinka to kas toj lentelej parasyta, tai kaip jis gali rodyti gerai? aisku bus blogas.