Kadangi mano ši tema skamba plačiau nei aš tikėjausi (kurie perkasi visokius 2.7-3.0tdi) tai papsakosiu jums viena paslaptį apie purkštukus, ypač tai liečia tuos, kurie perkasi mašiną, arba kurie ieško jų naudotų ir tikisi ką nors gero rasti skelbimuose...
Šiandiena keičiau klientui purkštukus ir kai jis man padavė nupirktus naudotus purkštukus, o jie paskutinio VAG'o atnaujinimo kuris vyko po 2009m - nusprendžiau papasakoti ir jums detaliau apie viską, bei kaip tai atskirti.
Iš esmės mašinai pasiekus 200-300k km (tikros o ne turgaus ridos) purkštukai susidėvi ir nieko jūs čia nepribursite apart aklos loterijos šrotuose, kuriuose 90-99proc bus tik nelaimingi bilietai...
Tačiau jei perkant mašiną pažvelgsite į lengviausiai matomą 4cil purkštuka (jis prie vairuotojo faros) ir nerasite VAG kodo ant šono - jums iš esmės jau žiauriai pasisekė, nes šie purktukai jau ne nuo gamyklos laikų
![hyper (aa)](http://www.audiklubas.com/forumas/Smileys/3rdpty/new_hyper.gif)
Lygiai tas pats galioja ir su šrotiniais purkštukais.
Tad atkreipkite į tai dėmesį, jei jums pasisekts tokius rasti, žinokite kad šiai dienai tokie nauji kainuoja nuo ~6000lt , (audi centre nuo 8000-1000lt) o jie gaminami iš esmės nuo 2009m kada ir buvo atliktas paskutinis šių pjezo purkštukų patobulinimas.
Atnaujintas purktukas neturi kodo 059130277 ( o raidės iš vis nėra svarbios)
P.s. ir netiesa kad į senesnius 2,7 ir 3,0 dyzelius netinka naujesniu purkstukai. Tinka ir be problemu kad ir 1800bar myztukai, vaziuoja puikiai ir be problemu, susideda be jokiu pritaikymu, tad jei norite i koki 3,0tdi 165kw susideti purktukus nuo 171kw ar 176kw - imate ir dedate
Ir dar, jei jums diagnostikos meisrtras kompensacijas ziuri 13-14 kanaluose ir ivardina reiksmes po kableliu iki 3... eikite nuo jo kuo toliau,nes net nežino kur reikia žiūrėti. Pas tokius "meistrus" tik 1,9tdi PD ir 2,5tdi varyti galima