Atsirado degančio tepalo kvapas važiuojant su įjungta pavara be gazo, iškarto įtarta kad kažkas negerai su vožtuvų ivorėm, pačiais vožtuvais arba gumelėm. Galva buvo nuvežta pilnam remontui, pakeistos gumelės, visos įvorės, vožtuvai liko seni, apie jų būklę nieko neužsiminta. Užkūrus variklį po remonto iškarto pasirodė kad truputį per garsiai girdisi vožtuvų darbas gazuojant arba laikant apsukas iki 2000rpm. Su laiku vis labiau jie girdėjosi, dabar pastebėjau kad ir tepalo gerokai daugiau reikia dapylinėt. Mano spėjimas toks, kad meistrai nepamatavo vožtuvų kotelių padilimo, arba pamatavo tik kelių vožtuvų padilimus. Labiausiai leidžia tepalą 4 cilindro vožtuvai, žinoma ir kitų cilindrų leidžia, bet ne tiek daug. Kaip manot ar realus mano spėjimas dėl vožtuvų? ar galėjo per ~10 000km per daug sudilę vožtuvai sugadint naujas įvores? Tai paaiškintų vis garsėjantį vožtuvų darbą. Įdedu padarytas vožtuvų foto iš cilindrų vidaus:
Taip atrodo 4 cilindro vožtuvai ir pati degimo kamera
Taip pat norėčiau patarimo kur pirkt naujus vožtuvus? Gal yra kokia nors internetinė parduotuvė? kokios firmos dėti? Sportiniai nemanau kad man reikalingi, užteks paprastų
Dar domina kokios firmos gumeles dėti? Victor reinz geros?