https://www.youtube.com/watch?v=xMvy_eI78NY Tai va, viską ką matėt šiame pristatyme - realybėje neveikia.
MMI 3GP buvo leidžiamas su trijų rūšių modemais:
1. BEA088 (UMTS) - palaikantis 2G;
2. BE9449 (PPIS UMTS) palaikantis 2G ir 3G vieną dažnių juostą (2100mhz);
3. BE A160 (PPIS UMTS II) palaikantis 2G ir 3G visas 3 dažnių juostas (900mhz, 1800mhz ir 2100mhz).
Nuo 2014 metų visi 3G+ modeliai gavo modemus, kurie palaiko 3 juostas (BE A160), išskyrus A8 modelį (blemba, flagmanas gi), kuris gavo vienos arba trijų juostų modulius, priklausomai nuo neaišku ko. Mano automobilyje papuolė vienos dažnių juostos modemas, todėl galiu naudotis tik 2G dažniu, nes Telia 2100mhz dažnį atidavė 4G ryšiui, o 3G paliko veikti tik dviem juostom 900 ir 1800mhz, kurių pas mane esantis MMI modemas nepalaiko, todėl automatiškai esu permetamas į 2G. Bitė miestuose dar leidžia naudotis 2100mhz dažniu 3G, bet irgi laikinai, kadangi tai stabdo populiariausio 4G ryšio greitį. Amerikoje tas nutiko anksčiau, todėl ten Audi išleido TPI ir suteikė galimybę keisti modemus pačiame MMI modulyje. Man pavyko rasti dėvėtą modulį „Harman Becker BE A160“, kuris palaiko 3 juostas, tačiau Audi atstovas neturi galimybės įdiegti jam draiverių, kadangi Audi europoje nesuteikė tokios galimybės. Naujas modemo lustas ne TELIT, o CINTERION gaminys, todėl MMI nesusikalba su nauju modemu. Jei gerai supratau, 2G ir 3G vieno dažnio modemus gamino TELIT, todėl ten net draiveriai nereikalingi. Susisiekiau su upgrademyaudi.net, galvojau gal jie ką nors žinos, tačiau pas juos tokia pat situacija kaip ir pas mane. Atrašė, kad mielai sumokėtų pinigus už tuos draiverius, nes ne vienas klientas susiduria su tokia problema.
Kam man to reikia? Keliems prietaisams mašinoje man reikalingas internetas. Tiesiog nereikėtų dar vieno modemo mašinoje, kad galėčiau turėti internetą. 2G per man per lėtas, jau 3G užtektų.
P.S. Ačiū Linui iš Autojutos Kaune už kantrybę rašant laiškus gamintojui ir sukant galvą dėl tokių klausimų, kurių tikrai neklausia jo turimi kiti klientai.