Paskaičiuokim.
Tarkim, mano ir tavo mašinos vienodos, tik pas mane stovi 80 Ah akumas, pas tave 50. Jei mašinos kuriasi normaliai, tai užvedant starteriai atims iš akumų vienodai energijos, sakykim po 20 Ah. KOKS SKIRTUMAS generatoriui dakraut tą 20 Ah tam ar kitam akumui? O gi jokio. Abudu akumuliatoriai atsistatys per tą patį laiką!
Kitas reikalas kai yra problemų su užvedimu. Po antro bandymo, mano akume dar liks 40, o pas tave jau tik 10 Ah. Ko gero trečio bandymo jau nebegalėsi padaryt, o man dar išeis... ir ko gero užsives. Taigi, tamsta jau dabar statai akumą pakrovimui, o aš tą padarysiu sėkmingai suvažinėjęs ir jau grįžęs. Aišku, jei to nepadarysiu, mano akumas tikrai nebus labai patenkintas...
Dabar pasakykite kur blogai mąstau?
PS. Savo praktikoje į inoringąjį M412 buvau bagažinėj įkėlęs 132 Ah ir per šalčius tik juokiausi...
Èia iš manualo:
Для двигателей разной мощности в А4 предусмотрены также аккумуляторы разной производительности:
* 12 В/36 А час, 175 А (для четырехцилиндрового двигателя с рабочим объемом 1,6 л).
* 12 В/44 А час, 220 А (для четырехцилиндрового двигателя с рабочим объемом 1,8 л).
* 12 В/70 А час, 320 А (рабочий объем двигателя 1,8 л с автоматической коробкой передач, а также для всех шестицилиндровых двигателей).
* Можно также устанавливать более крупные аккумуляторы, чем перечислены выше. (paryškinta mano)
Dar pravartu žinoti, kad gamykla, komplektuodama automobilius skirtingo klimato zonoms, šaltesniems kraštams deda didesnius akumuliatorius.