Labas, Svečias. Prašome prisijungti arba užsiregistruoti. Did you miss your activation email?

Autorius Tema: Rėlės ir viskas apie jas  (Skaityta 15786 kartus)

Neprisijungęs Evka

• Įrašai: 34008
    • Žiūrėti profilį
Rėlės ir viskas apie jas
« Topic Start: 2008 Spalio 08, 20:31:20 »
Tai va, dariau kątik planą huliganą, kuris ne iki galo pavyko  :V
Dėjau xennonines lemputes į atbulinius žibintus. Kaip ir tikėjausi, trūksta jiems pliuso stiprumo, t.y. neužsidega pilnai. Kiek įtariu, teks rėles dėti.
Tai va, paaiškinkite,kaip reikia pajungti rėles.
Kiek suprantu, rėlė turi tris laidus:
1. Pliusas nuo akumo
2. Pliusas nuo lemputės
3. Minusas nuo lemputės.
Dabar jau supratau,kad ir halogenai man dėl to sumirksi,taigi irgi reikia statyti rėles. Pasidalinkit žiniomis, ar aš čia nors kažką panašiai papezėjau? Kur bėje tų rėlių gauti ir kaip jos tiksliai užvadintos,kad būtent šviesoms jas nusipirkčiau?
Dėkui už pagalbą.

Neprisijungęs Matas

• Įrašai: 2124
    • Žiūrėti profilį
Re: Rėlės ir viskas apie jas
« Atsakymas #1: 2008 Spalio 08, 20:47:36 »
Dažniausiai rėlės būna 5 kontaktų, nors ir 4 esu matęs. 2 kontaktai valdymui (reikia pliusa ir minusa paduot) like jau tavo jungimui skirti.
Aš jungčiau rėlę taip: Prie vidurinio jungčiau akumo pliusą, o prie vieno iš šoninių lempos pliusą, minusus jungčiau tiesiogiai

Rėliu isigyti gali:
www.lemona.lt
www.rcl.lt
www.evita.lt

Geriausia imti mašininė rėle 12V ir 40A  (h)

P.S ten kur parašyta " I Pcb" reikia jungti valdymą :)

Neprisijungęs Kambas

• Įrašai: 1597
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #2: 2008 Spalio 08, 21:00:01 »
o kaip jus idedat i a8 tuos xenonus i atbulini? :) ten lemputes itariu kaip prieky, nu H1, H7 ar kazkokios ar tokios tarkim kaip ir paprastoj masinoj posukiai ir t.t.?

Neprisijungęs Evka

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #3: 2008 Spalio 08, 21:23:27 »
H7  sugrūdau :D Dabar pajungti bereikia. Prie akumo tiesiogiai pabandymui pajungiau, tai apakti galima :D

Neprisijungęs iBeniTTo

• Įrašai: 1743
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #4: 2008 Spalio 08, 21:28:13 »
zmones i atbulinius xenonus kisa...o kiti net ant priekininiu neturi...va lewdis kaip reik dirbt ir uzdirbt  Oo) Oo) Oo)
o tei kai ijungi atbulini, kiek laiko lauki, kol pilnai isziebs 5-10s?  Oo)
o tei juk zada uzdraust xenonus ne gamyklinius  (+) (+) (+)

Neprisijungęs Evka

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #5: 2008 Spalio 08, 21:30:12 »
Tegu draudžia,dzin man, pas mane jie visur sukišti, kur įmanoma ir kur ne
Tai vo:
Vienas laidas valdymas, t.y. pliusas nuo lemputės
Antras laidas minusas nuo lemputės
Trečias laidas nuo akumo pliuso
Kas dar tie du likę nedaėjo?

Neprisijungęs iBeniTTo

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #6: 2008 Spalio 08, 21:31:55 »
Reles veikimo principa zinai? ir tikiuosi zinai kam reles reikalingos? jej mokecew paaiskincew, bet nemoku :( reik klaustuko pagalbos :) ?!? ?!? ?!?

Neprisijungęs Matas

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #7: 2008 Spalio 08, 21:39:43 »
Biški ne taip supratai, dėl pajungimo. Ten kur parašyta "I pcb" prie vieno jungi pliusa nuo akumo, prie kito minusa nuo akumo. Ten kur parašyta "jungiklis lempai" prie vidurinio jungi pliusa nuo akumo, o prie kairiojo apatinio lemputės pliusą. Lemputės minusą jungi tiesiogiai su akumo minusu.

Trumpai tariant rėlė veikia elektromagnetui pritraukiant kontaktus :)

Tuoj schema papaišysiu dėl aiškumo  ;)

Neprisijungęs Kambas

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #8: 2008 Spalio 08, 21:40:00 »
pasiimi ta rele ir ziuri kurie kontaktai yra valdymo. jei gerai atsimenu 85 ir 86 buna...
i ta turesi paduoti + ir - kad rele sudirbtu. gali pasitikrinti prie akumo ar taksi ji kai paduodi. Tada atsirenki kas kur pasiduoda i standartine atbulinio lempute ir jungi prie tu valdyo kontaktu. PAdavus valdyma, rele uztrumpina kitus du kontaktus, kai paduosi 12V i valdyma, paziurek su testeriu kuriuos ji sujungia, tada per ta kontakta duok + i xenonu blokeli, o minusa paimk pastovu.

mano zinios ir aprasymas tik savamoksliskos ir nzn ar teisingos, todel kaip sakoma del salutinio poveikio pasitarkite su gydytoju arba vaistininku :D

Neprisijungęs Evka

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #9: 2008 Spalio 08, 21:42:21 »
Nu maždaug supratau, db klausimas, kaip pliuso laidą iki dangčio parsitemti... :( Oj turiu reikalų dabar :D

Neprisijungęs Amigos

• OOOO
  • Įrašai: 2365
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #10: 2008 Spalio 08, 21:46:05 »
Dėjau xennonines lemputes į atbulinius žibintus. Kaip ir tikėjausi, trūksta jiems pliuso stiprumo, t.y. neužsidega pilnai. Kiek įtariu, teks rėles dėti.
1. Pliusas nuo akumo
2. Pliusas nuo lemputės
3. Minusas nuo lemputės.
Dabar jau supratau,kad ir halogenai man dėl to sumirksi,taigi irgi reikia statyti rėles. Pasidalinkit žiniomis, ar aš čia nors kažką panašiai papezėjau? Kur bėje tų rėlių gauti ir kaip jos tiksliai užvadintos,kad būtent šviesoms jas nusipirkčiau?
Dėkui už pagalbą.

Efka... zinai ka... tu NESWEIKAs :G :G :G :D :H :H

Neprisijungęs Kambas

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #11: 2008 Spalio 08, 21:46:18 »
jei naudoji rele kaip rase kazkas auksciau 12V/40A tai gali uzmesti aki cia ->
http://www.divetis.lt/RELE40%20(SCB-1-M-1240)_LT.pdf

turetu but aiskiau ;)

Neprisijungęs iBeniTTo

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #12: 2008 Spalio 08, 21:48:39 »
1. Pliusas nuo akumo
2. Pliusas nuo lemputės
3. Minusas nuo lemputės.
Dėkui už pagalbą.

Efka... zinai ka... tu NESWEIKAs :G :G :G :D :H :H

Daktaras busi? o as sveiks ar nie? turiu temperaturos ir karsciuoju :) xixixi

Neprisijungęs Evka

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #13: 2008 Spalio 08, 21:49:28 »
Apie nesveikumus pasilaikykit komentarus iki dragmyčio :D Ryt bandysiu himičinti kažką, jei degs,jūs kalti :D O minusą būtina nuo akumo temptis? Negalima jo čiupti nuo lemputės ant abiejų rėlės kontaktų?

Neprisijungęs Amigos

• OOOO
  • Įrašai: 2365
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #14: 2008 Spalio 08, 21:53:12 »
Apie nesveikumus pasilaikykit komentarus iki dragmyčio :D Ryt bandysiu himičinti kažką, jei degs,jūs kalti :D O minusą būtina nuo akumo temptis? Negalima jo čiupti nuo lemputės ant abiejų rėlės kontaktų?
tai ka apie ta dragmyti.. pas mane nera tokiu NASA erdvelaiviu, kad stot su tavim i viena trasa.. :) pas mane TDI garazas namuose... ne vieno benzo..

Neprisijungęs iBeniTTo

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #15: 2008 Spalio 08, 21:56:47 »
tai ka apie ta dragmyti.. pas mane nera tokiu NASA erdvelaiviu, kad stot su tavim i viena trasa.. :) pas mane TDI garazas namuose... ne vieno benzo..

su Volume13 sustok su zyrzeliuku sudragstint, juk jis labai nekantrauja, kad kas ji padarytu arba jis ka padarytu :)

o del tos reles, tei manycew, juk atbulinio varlyte stovi greiciu dezeje arba prie jos. iki galiniu lempu teu ateina pliusas. tei kazkur gale jami rele statai ir netempi nuo akomo jokiu laidu. ar ne tiesa? juk kiekvienam daiktuj kas jungiasi per reles neina nuo akomo laidai, eina nuo akomo vienas normalus storas pliusas iki saugikliu dezes ir reliu.  Oo)

Neprisijungęs Evka

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #16: 2008 Spalio 08, 21:58:56 »
Dar vienas klausimas: pvz priekyje man akumo gi nėra. Iš kur paimti tą pliusą rėlėms, pajunginėjant priekyje ant priešrūkinių?Gi netemsi per visą mašiną? Kokie yra sprendimai?
Arba pvz gale - tą pliusą rėlei gal nuo atbulinių lempučių negalima paimti? Primetu,kokia nesanonė gaunasi nuo akumo pliusą tempti.
Amigos - ne apie tai kalbėjau ;)
« Paskutinį kartą keitė: 2008 Spalio 08, 22:00:45 sukūrė Evaldas »

Neprisijungęs Kambas

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #17: 2008 Spalio 08, 22:01:56 »
o nera pliuso tokio kaip kontakto ar varzto po dangteliu su uzrasu "+" po kapotu?
pas mane bmw 5er budavo, kai akumas po sedyne budavo.
ten tipo kaip kurimui nuo krokodilu gal ar kam padaryta, nzn kaip audi.

Neprisijungęs Evka

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #18: 2008 Spalio 08, 22:04:00 »
Žinau,kaip bmw yra,pats turėjęs esu, bet audi nemačiau pliuso po kapotu :( Yra mačiau tokia prikurkė tik bagažinėje. O va priekyje artimiausią pliusą mačiau tik po keleivio kojomis

Neprisijungęs arcimas

• Įrašai: 1821
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #19: 2008 Spalio 08, 22:06:34 »
papaisiau as tau tokia maza schemute.

ten kur parasyta  KONTAKTAI "A" ten junk laidus kur ateina iki gamyklines atbulinio lemputes, + ir - relei nera svarbu. tada ijunges atbulini uzmaitinsi rele kuri sujungs kontakta tarp akumuliatoriaus ir xenonu. schemute tikraiusiai supranti.

reles tokiems darbams pilnai uztenka 4 kontaktu kad ir tokios http://www.lemona.lt/index.php?page=item&i_id=79954 pats dejau tokias reles del priekiniu sviesu, ir puikiai veike :)

jei kas neaisku klausk :) daraiau labai panasu varianta

Neprisijungęs Evka

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #20: 2008 Spalio 08, 22:08:56 »
Va, Arcimas kur schemą įmetė,tai jau puikiai suprantu, tik db reiks viską ant pačios relės sugaudyti. :) Tik man dar vis neduoda ramybės tas pliusas nuo akumo.O jei pvz yra pastovus pliusas, bet ne tiesiogiai nuo klemos, o nuo kažkur kitur?

Neprisijungęs Matas

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #21: 2008 Spalio 08, 22:10:40 »
Apie akuma tik kaip pvz pasakiau, rėlės valdymui paprasčiausia butu imti atbulinės lempos maitinimą. Bet čia vėl klausimas stojas dėl ko tau blogai šviečia xenonai, nes atbulinė lempa tik viena pati ten stovi, niekas daugiau prie jos nėra jungiama. Man peršasi mintis, kad akumas nenori tempti... suprasčiau, kad ten viskas sujungta būtų, o dabar kaip suprantu tik atbulinės xenonas buvo jungiamas. Bet visgi lemputei pliusini laida reiktu tempti nuo akumo jei paaiškėtu, kad tai padėtu  :V

Neprisijungęs Kambas

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #22: 2008 Spalio 08, 22:11:23 »
Arcimas neblogai painta ivaldes  :-]
o uzmaitinti negerai nuo to pastovaus pliuso, nebent i ji storas laidas ateina, nes bus tas pats kaip ir dbr... truks tau sroves ir nedegs normalia

Neprisijungęs Evka

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #23: 2008 Spalio 08, 22:12:46 »
Grynai matosi,kad trūksta įtampos, net parkingo ekranėlis prigesinėti pradėjo. Paėmiau tiesioginį pliusą nuo akumo, puikiausiai įsijungia. Taspats su halogenais, irgi kartais nori sumirksėti.Akumas apynaujis, tikrai ne jame esmė.

Neprisijungęs Matas

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #24: 2008 Spalio 08, 22:17:18 »
O xenonus tiesiai nuo akumo jungiai kai mašina buvo užvesta ar kai užgesinta?