Labas, Svečias. Prašome prisijungti arba užsiregistruoti. Did you miss your activation email?

Autorius Tema: led lemputes  (Skaityta 23309 kartus)

Neprisijungęs Audi110kw

• Įrašai: 2367
    • Žiūrėti profilį
Re: led lemputes
« Atsakymas #25: 2010 Lapkričio 24, 21:57:06 »
įspėjimais paprastai apsiriboja, manau kaip kad nešviečianti lemputė būtų vertina. t.y. turi važiuoti iki artimiausios parduotuvės/degalinės ir pasikeisti į tinkamas. Bet kaip Evaldas minėjo - tai tik pirmas kabliukas alkaniems patruliams :)

Dėl įstatymų:
Gal kas rimtai esatę užtikę tai nurodančius įstatymų/taisyklių punktus, nes praeitos savaitės paieška - nedavė rezultatų.
Už "grožį" gresia baudos

Kodėl svarbu šiuos dalykus žinoti ir jų paisyti? Visų pirma, to reikalauja Techniniai motorinių transporto priemonių ir jų priekabų reikalavimai, numatantys, kad bet kokie transporto priemonės konstrukcijos pakeitimai gali būti atliekami tik panaudojant tam skirtas ir (arba) sertifikuotas detales bei konstrukcines ir eksploatacines medžiagas. Tai be jokių išlygų galioja ir kalbant apie žibintus.

Neprisijungęs Vovacka

• Įrašai: 85
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #26: 2010 Lapkričio 24, 21:57:32 »
Nezinau, kiek esu skaites istatymu niekur neradau  nieko, nes apibrezimo, kas yra XENON lempute nemaciau.

Neprisijungęs Audi110kw

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #27: 2010 Lapkričio 24, 21:58:10 »
Nezinau, kiek esu skaites istatymu niekur neradau  nieko, nes apibrezimo, kas yra XENON lempute nemaciau.
Na paskaityk postu auksciau, audis ju neidejo nepritaike ten but ir neatitinka techniniu savybems...

Neprisijungęs ::: Marius :::

• Aš ne pikta menantis - aš pikta užsirašantis.
  • Įrašai: 4449
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #28: 2010 Lapkričio 24, 21:59:08 »
Liudzmari, aišku jos taip ryškiai nešviečia kaip nuotraukoj (pas mane nuotraukoj irgi ryškesnis atrodo http://www.audiklubas.com/forumas/index.php/topic,22050.msg532695.html#msg532695 ), bet jeigu nr apšvietimo stiklas nepurvimas - tikrai neatrodo jog maža jų šviesos.

Neprisijungęs Liudzmaris

• Įrašai: 1313
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #30: 2010 Lapkričio 24, 22:01:18 »
tai kad pas mane ne realiai dar ryskiau sviecia nei foto :) ir tolygiau apsviecia nei kad cia per ft matosi :)

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #31: 2010 Lapkričio 24, 22:02:45 »

Už "grožį" gresia baudos

bet kokie transporto priemonės konstrukcijos pakeitimai gali būti atliekami tik panaudojant tam skirtas ir (arba) sertifikuotas detales bei konstrukcines ir eksploatacines medžiagas.

o ar paprastom lemputėms sertifikatus turi kas nors? :D
kaip įsitikina, kad kaitrinė lemputė yra ta reikiama? gal Quangidžinas išputė stiklo burbuliuką, ir įkišo volframo siūlelį, be jokių sertifikatų... :-] ir kaip tai patikrinti? M? :)

Neprisijungęs Audi110kw

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #32: 2010 Lapkričio 24, 22:03:38 »

Už "grožį" gresia baudos

bet kokie transporto priemonės konstrukcijos pakeitimai gali būti atliekami tik panaudojant tam skirtas ir (arba) sertifikuotas detales bei konstrukcines ir eksploatacines medžiagas.

o ar paprastom lemputėms sertifikatus turi kas nors? :D
kaip įsitikina, kad kaitrinė lemputė yra ta reikiama? gal Quangidžinas išputė stiklo burbuliuką, ir įkišo volframo siūlelį, be jokių sertifikatų... :-] ir kaip tai patikrinti? M? :)
tai pasiziurek ant stikliuku nera atitinkamu raideliu ? seritifikatai turi zenklinimus  :) manau ir ant tos galines lemputes stikliuko toks yra

Neprisijungęs Vovacka

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #33: 2010 Lapkričio 24, 22:03:54 »
įspėjimais paprastai apsiriboja, manau kaip kad nešviečianti lemputė būtų vertina. t.y. turi važiuoti iki artimiausios parduotuvės/degalinės ir pasikeisti į tinkamas. Bet kaip Evaldas minėjo - tai tik pirmas kabliukas alkaniems patruliams :)

Dėl įstatymų:
Gal kas rimtai esatę užtikę tai nurodančius įstatymų/taisyklių punktus, nes praeitos savaitės paieška - nedavė rezultatų.
Už "grožį" gresia baudos

Kodėl svarbu šiuos dalykus žinoti ir jų paisyti? Visų pirma, to reikalauja Techniniai motorinių transporto priemonių ir jų priekabų reikalavimai, numatantys, kad bet kokie transporto priemonės konstrukcijos pakeitimai gali būti atliekami tik panaudojant tam skirtas ir (arba) sertifikuotas detales bei konstrukcines ir eksploatacines medžiagas. Tai be jokių išlygų galioja ir kalbant apie žibintus.

Kaip policininkas gali pasakyti ar tai sertifikuoti zibintai ar ne? Pagal koki KET straipni jis israsytu bauda? Masinose keiciame kruva detaliu, kurios nera sertifikuotos ir kas? Is tavo sakyniu galima pasirikti nes "tam skirtas" ir arba "sertifikuotas". Renkuosi tada "Tam skirtas"  (be) Juk sios lemputes ir skirtos automobiliams.

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #34: 2010 Lapkričio 24, 22:07:23 »
būtent... tam skritos, nes cikolis pritaikytas, o ne ant laidų kabo plokštelėje sulituoti LEDai.

Apie Xenonus nekalbu, ten kiti reikalai, ir ten jau aiškiau reglamentuota, kada galima ir kada negalima :)

Jeigu lemputė senai naudojama - žymėjimų neretai nelieka... Tačiau ar tai pagrindas teigti jog jos nesertifikuotos? :) Èia panašiai kaip ir automobilis be logotipų ant kėbulo, jų nebuvimas (kaip pas mane) jo dar nepaverčia NEautomobiliu :D

Šios diskusijos pabaiga galėtų būti tokia:

Uolus policanas bandytų kažkaip išmylėti vairuotoją, bet realiai - visas vargas dėl mažos baudos net nepadengtų "nusikaltimo" išaiškinimo kaštų (ekspertizės ir t.t...)
« Paskutinį kartą keitė: 2010 Lapkričio 24, 22:11:50 sukūrė ::: Marius ::: »

Neprisijungęs Vovacka

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #35: 2010 Lapkričio 24, 22:16:16 »
Uolus policanas bandytų kažkaip išmylėti vairuotoją, bet realiai - visas vargas dėl mažos baudos net nepadengtų "nusikaltimo" išaiškinimo kaštų (ekspertizės ir t.t...)

Taip ir butu  ;), bet tikrai nesutikciau, ginciciausi, pinigu i kisene neduociau  (-)

Neprisijungęs warning

• Įrašai: 2053
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #36: 2010 Lapkričio 25, 13:49:56 »
siandien buvau lemonoj tai viena lempute 9lt.

Neprisijungęs warning

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #37: 2010 Lapkričio 25, 13:57:17 »
Tai uz ksenonus negali bausti, masina parejusi technikine, reiskia ji yra sektifikuota lietuvos keliams  ;) O musu jau "tiuningai" yra kitas klausimas. Pareigunas neturi teises is akies ar is savo kazkokiu ziniu, pasakyti, kad tai netinkama lempa. Mashina turi patikrinti specialitas, kur turi sertifikuotus itasus. Kitaip tariant tai Regitros darbuotojas. O registros darbotojai nestabdo automobiliu  ff

Is Ebay emiau tokias 5 W visos:

Pirkaus is siu pardaveju per eBay:
http://myworld.ebay.ie/gadgetskingdom
http://myworld.ebay.ie/kennethstore88

Renkantis gabaritu lemputes, reikia ziureti i forma, lempuciu issidestymas gali buti kitos, Gali buti problemu istraukiant lempute argal, as su dildele kampus siek tiek suapvalinau. Bet sakau, yra ivairiu formu kempu skaicius irgi gali buti ivairus. Spalvu irgi ivairiu gali buti. Ketinu dar posukius nusipirkti.
o ta antra varianta kaip dejai, nieko nereikejo perdarineti?

Neprisijungęs Pu6ipun4ik

• Įrašai: 243
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #38: 2010 Lapkričio 25, 14:49:25 »
man kaip tik yra perdegusi viena, tai noriu detis led ar philips baltai sviecancia. Tai noreciau suzinoti kur vilniuje galima nusipirkti, ir kokia butu ~kaina?

Neprisijungęs Justinas

• Įrašai: 2061
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #39: 2010 Lapkričio 25, 14:55:17 »
man kaip tik yra perdegusi viena, tai noriu detis led ar philips baltai sviecancia. Tai noreciau suzinoti kur vilniuje galima nusipirkti, ir kokia butu ~kaina?
Kazin philipsu baltumas panasus i ledu ar vistik jauciasi kaitrine sviesa?

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #40: 2010 Lapkričio 25, 15:02:31 »
jaučiasi.
kaina apie 12lt (pora);

ieškok autodalių parduotuvėse.

Neprisijungęs Pu6ipun4ik

• Įrašai: 243
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #41: 2010 Lapkričio 25, 17:00:52 »
tai gal kas turi philips isidejes, ir netingetu nuotrauka imesti?

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #42: 2010 Lapkričio 25, 17:56:03 »
štai, šis daiktas manau gražiai ir neįtartinai turėtų šviesti.
NES:
Šilta balta spalva;
5smd ledai;
Tik kaina lietuvaičius gasdina :-]

http://cgi.ebay.com/2pcs-BA9S-1895-T4W-5-Power-SMD-LED-Warm-White-Bulbs-/200546023502?pt=AU_Car_Parts_Accessories&hash=item2eb179784e

Gal kas žinote kur Lietuvoje galima įsigyti LEDines "šiltos baltos" (WARM-WHITE) spalvos T4W lemputes? :)

Neprisijungęs Vovacka

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #43: 2010 Lapkričio 25, 20:18:59 »
o ta antra varianta kaip dejai, nieko nereikejo perdarineti?

Sakau, tik su dildele kampus suapvalinau ir ikisau.

Neprisijungęs warning

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #44: 2010 Lapkričio 27, 18:34:06 »
o i stogo apsvietima, tokios pacios lempos eina?

Neprisijungęs Evka

• Įrašai: 34008
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #45: 2010 Lapkričio 27, 22:47:41 »
Klausimas, kokias varžas sumesti gabaritams ir nr apšvietimui led, kad klaidų nemestų? Dabar net neįsijungia jie, kai led sumečiau, veikia tik su paprastomis lemputėmis :V

Neprisijungęs warning

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #46: 2010 Lapkričio 27, 23:24:03 »
Klausimas, kokias varžas sumesti gabaritams ir nr apšvietimui led, kad klaidų nemestų? Dabar net neįsijungia jie, kai led sumečiau, veikia tik su paprastomis lemputėmis :V
po kiek ledus pirkai?

Neprisijungęs Evka

• Įrašai: 34008
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #47: 2010 Lapkričio 28, 09:14:14 »
po kiek ledus pirkai?

Ką aš prisimenu, gal 20lt komplektas. Veikiantys jie, jei to nori paklausti, tik kad mašina jų nepripažįsta. Numerių apšvietime dar jei vienas lemputė led, o kita paprasta, tai šviečia abu, o jei antrą led įdedu, tai abu pagęsta. O priekiniai gabaritai visai neįsijungia, iškart klaidą rodo.

Neprisijungęs ramas

• Įrašai: 238
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #48: 2010 Lapkričio 28, 10:02:52 »
nesuprantu ko jus cia visi sukat galva prisikabins neprisikabins TA praleis nepraleis pagalvojat jus apie kitus ir sauguma ar jums kiti nususispjauti svarbu jums sviecia kaip diena  visi kiti tegul skrenda nuo kelio jeigu neleidziama reiskias tam yra priezasciu  susijusiu su saugumu kitaip butu leista  ne visada galima naujas technologijas deti i sena tranta jeigu gamintojai nerekomenduoja deti visas tas lempas reiskias ir nedeti ir ne visada del to kad skatintu pirkti naujas masinas  :-{ :E :A

Neprisijungęs Dariuxxxassss

• Lietuvių kalbos darkytojas
  • Klubo garbės narys
  • *
  • Įrašai: 3773
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #49: 2010 Lapkričio 28, 13:30:23 »
na neskaiciau visos temos , bet del led lempuciu galiu pasakyti , sudietos i pazibincius ir numerio apsvietima ir tech apziuroje nepasake nei puse zodzio del ju ir paraejo su led lemputemis nors galvojau kad pasakysi susidek normales lemputes , bet nieko nepasake ,technikine variau pries savaite   ;)