Labas, Svečias. Prašome prisijungti arba užsiregistruoti. Did you miss your activation email?

Autorius Tema: klimos valdymas/funkcijos  (Skaityta 15372 kartus)

Neprisijungęs Dima

• Įrašai: 35
    • Žiūrėti profilį
klimos valdymas/funkcijos
« Topic Start: 2007 Birželio 16, 22:50:22 »
Sveiki,
iskilo pora kalusimu del klimos:

1.ka reiskia AUTO dydziausias migtukas?
2.kodel kai spaudziu galinio lango syldimo migtuka man automatiskai isijungia kondicionerius (*) ir visu galingumu pucia salta ora?Beje kai isjungi kondicioneriu vistiek langas galinis rasuoja.Kaip teisingai pajungti ta galinio lango sildyma?ar jis tiesiog neveikia?
3.kai suzinoti kiek yra freono ar is vis jis yra ten ar ne?
4.siandien per lietu pradejo rasoti visi langai tai pavazioti buvo labai sunkoka,nu kai ir visuose masinuose kad nerasuotu langai ijungiau visu stiprumu salta ora pusti,bet NIEKO nepasikeite nors ir po 5 min.Gal kas kitaip daro?

Aciu uz atsakymus!

Neprisijungęs Artik

• Įrašai: 799
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #1: 2007 Birželio 18, 14:02:51 »
1. paspaudus auto klima pati regulios ka ten reik pust kad butu nustatyta temperatura, as auto nenaudoju...
2. kur tu klimoi radai galinio lango pasildimo mygtuka?  ?!?  :O
3. freeon'o lygio niekaip nesuzinosi, o ar jis yra per dabartinius karshcius tesiog ji reikia ijungt ir ziuret ar pucia ar ne
4. del rasojimo , taj galiu pagirt kad gera langu poliroli naudoji!  (h)  (!?) o jeigu net ir ijungus visu pajegumu tau langai neishdziuvo taj cia jau kazka ne ta buvai nustates , nes man net ir priesh ziema ishdziusta ir nejungus visu pajegumu!

Neprisijungęs Kriugerizz

• Įrašai: 187
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #2: 2007 Birželio 18, 17:07:57 »
Paspaudus auto, klimato kontrole greiciausiai sureguliuoja klimata automobilyje. Tu ten spaudi ne galinio lango sildyma, o langu nuputima nuo rasojimo ir pan. . . :-]  :-] o jis automatiskai isijungia su kondiku, nes tik taip greiciausiai pasalinamas rasojimas. o galinio lango sildymui yra atskiras mygtukas, esantis ne klimato kontroles panelej. . . :D 

Juozinis

• Svečias
« Atsakymas #3: 2007 Liepos 02, 10:08:57 »
Sveiki,
iskilo pora kalusimu del klimos:

1.ka reiskia AUTO dydziausias migtukas?
2.kodel kai spaudziu galinio lango syldimo migtuka man automatiskai isijungia kondicionerius (*) ir visu galingumu pucia salta ora?Beje kai isjungi kondicioneriu vistiek langas galinis rasuoja.Kaip teisingai pajungti ta galinio lango sildyma?ar jis tiesiog neveikia?
3.kai suzinoti kiek yra freono ar is vis jis yra ten ar ne?
4.siandien per lietu pradejo rasoti visi langai tai pavazioti buvo labai sunkoka,nu kai ir visuose masinuose kad nerasuotu langai ijungiau visu stiprumu salta ora pusti,bet NIEKO nepasikeite nors ir po 5 min.Gal kas kitaip daro?

Aciu uz atsakymus!
Pas mane tos pacio problemos

Neprisijungęs audis

• Įrašai: 40
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #4: 2007 Liepos 09, 14:34:49 »
sveiki,
neseniai nusipirkau a4, 1997m.
Dziaugiausi kad yra klima, nezinodamas tikruju jos veikimo principu... Buciau visai nepirkes tos audi  :-] bet kad jau nusipirkau, tai teks vargti.

keistenybes pas mane tokios:
lauke lyjant, langai rasoja net jeigu ir temperatura nustatyta 27 laipsniai (ne auto rezimu). Saldymas zinoma atjungtas. Galvoj netelpa, kad kaip taip gali buti? Langu rasojimas greitai baigias kai ijungi saldyma... O ijungus saldyma, pastebejau, kad kuro sanaudos isauga net 9l/100km!!! variklis 1.8, ne turbo, benzas. Cia si savaitgali matavau vln - klp ir atgal. tik saldymas buvo ijungtas i viena puse vaziuojant. Ar pas jus kuro sanaudos taip pat smarkiai isauga ijungus saldyma???
na man nesitiki, kad tos sanaudos ziauriai dideles.... Reiks issukt zvakes patikrint, nes daugiau ten nebera ka tikrint. CO geras, TA praejo.

Neprisijungęs rolis72

• Įrašai: 308
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #5: 2007 Liepos 09, 17:36:29 »
Kai yjungta klima kuro sanaudos padideja nuo 1-iki 1.5 litro 100 km.Nes apkrauna generatoriu..O jei dar daugiau sujungta pvz. sviesos stipras,magas tai ir daugiau surys... :D

Neprisijungęs audis

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #6: 2007 Liepos 09, 17:56:14 »
o kaip jus nusistatote savo klima, kai lauke lyja?
speju kad temperatura kokia 26-27 laipsniai, ventiliatoriaus sukiai reguliuonami "manual", kokie ~5-7 "kvadratukai"? o gal yra kitokiu reguliavimo budu isskyrus "snaiges" rezima?
patarkite...
aciu.

bocas

• Svečias
« Atsakymas #7: 2007 Liepos 09, 18:11:40 »
zinau ta bajeri su langu rasojimu, :)pasikeisk salono oro filtra ir pamirsi rasojima (+)

Neprisijungęs audis

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #8: 2007 Liepos 09, 18:18:05 »
tai kad ta filtra Dagris jau pakeite preita savaite (pries kelione vln-klp), na nebent butu jo nepakeite, bet irase i saskaita...

Neprisijungęs kodis

• Įrašai: 1427
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #9: 2007 Liepos 09, 18:20:54 »
kas del rasojimo kad ijungus klima tik tada nerasoja tai normalu. ir n kartu isbandyta. dar kai 2 coupus turejau freonas baigias ir vsio neimanoma vaziuot per dideli lietu nei lango atsidarysi nei peciukas nupus be freono ... (-)

o del kuro sanaudu tai nereik cia per daug verkt, viskas cia normaliai yra gal 1.5 litru tikrai neryja bet aisku kad biski daugiau jama.

bocas

• Svečias
« Atsakymas #10: 2007 Liepos 09, 21:56:41 »
freonas cia ne prie ko, (!?)(jei nera freono tai rasoja) :-]
reiskia gal nepilnai atsidaro oro paemimo sklende is lauko,arba salone yra per dauk dregmes

Neprisijungęs audis

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #11: 2007 Liepos 09, 22:00:54 »
na del dregmes gali pilnai rasoti langai (zinau is preitos auto), bet mano audines viduj dregmes nera, vandens nutekejimai pravalyti (po akumu), kilimeliai apciupineti, niekur hashduo ner ?!?

Neprisijungęs Arnulis

• Įrašai: 383
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #12: 2007 Liepos 11, 23:04:39 »
Kai yjungta klima kuro sanaudos padideja nuo 1-iki 1.5 litro 100 km.Nes apkrauna generatoriu..O jei dar daugiau sujungta pvz. sviesos stipras,magas tai ir daugiau surys... :D

o ka kompresorius apkrauna?? :D ir masina "geriau" traukia? :D

911

• Svečias
« Atsakymas #13: 2007 Liepos 12, 00:08:43 »
Kazkokias pievas jus cia tauzyjat...
Fizika moketes? Isivaizduojat kas yra tas langu rasojimas? O rasos taskas? google pasinarsykit.
Mano skurdziomis fizikos ziniomis, rasojimas yra automobilyje esanciu vandens garu kondensavimasis ant lango stiklo. O jis kondensuojasi ten todel, kad butent cia gaunasi rasos taskas. tai jei jus jungiat +27 temperaturos, tai mazai tiketina, kad ta dregmes islakstys. Todel kad - esant tokiai temperaturai, jus stikla paprasciausiai dziovinat. Maximaliai suvienodinus isores, ir vidaus temperatura, dregme nebesikondensuoja ant stiklo, todel, kad paprasciausiai rasos taskas pasislenka arciau lango isores, o ten dregme nepatenka.
Del apkrovimo. Pasak kai kuriu, tai kondiko siurblys, paddeda suktis generatoriui, kai AC ijungta?

Neprisijungęs Arnulis

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #14: 2007 Liepos 12, 11:22:35 »
Fizika moketes? Isivaizduojat kas yra tas langu rasojimas? O rasos taskas? google pasinarsykit.
Mano skurdziomis fizikos ziniomis, rasojimas yra automobilyje esanciu vandens garu kondensavimasis ant lango stiklo. O jis kondensuojasi ten todel, kad butent cia gaunasi rasos taskas. tai jei jus jungiat +27 temperaturos, tai mazai tiketina, kad ta dregmes islakstys. Todel kad - esant tokiai temperaturai, jus stikla paprasciausiai dziovinat. Maximaliai suvienodinus isores, ir vidaus temperatura, dregme nebesikondensuoja ant stiklo, todel, kad paprasciausiai rasos taskas pasislenka arciau lango isores, o ten dregme nepatenka.
Del apkrovimo. Pasak kai kuriu, tai kondiko siurblys, paddeda suktis generatoriui, kai AC ijungta?

vienodink tu nevienodines, tas temperaturas, jei masinoje esanti dregme puciama tiesiai ant langu.... Matau cia daugumai, kaip man kazkada, bus sugedusi salono-lauko sklendes funkcija...
del apkrovimo, kai ijungi visus elektrinius prietaisus masinoj, kazin ji blogiau traukia?? (!?) :D

911

• Svečias
« Atsakymas #15: 2007 Liepos 12, 13:12:31 »

vienodink tu nevienodines, tas temperaturas, jei masinoje esanti dregme puciama tiesiai ant langu.... Matau cia daugumai, kaip man kazkada, bus sugedusi salono-lauko sklendes funkcija...
del apkrovimo, kai ijungi visus elektrinius prietaisus masinoj, kazin ji blogiau traukia?? (!?) :D
Tavo aprasytu atveju, nereikia net lietaus lauke. Jei oras nepatenka is aplinkos, o cirkuliuoja tik auto viduj, tai visai tiketina, kad langai rasos net ir nesant darganai lauke.
Ijungus visus elektrinius prietaisus, t.y. maksimaliai apkrovus generatoriu, bent teoriskai, auto maksimalus greitis sumazes. Netiki? O kai buksyruoji ka nors? ar gali taip pat sekmingai startuot nuo sviesoforo kaip ir vaziuodamas vienas? Cia yra lygiai tokia pat apkrova, tik generatorius apkrauna pati alkunini, o ne ratus.

Neprisijungęs Arnulis

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #16: 2007 Liepos 12, 14:01:07 »

Tavo aprasytu atveju, nereikia net lietaus lauke. Jei oras nepatenka is aplinkos, o cirkuliuoja tik auto viduj, tai visai tiketina, kad langai rasos net ir nesant darganai lauke.
Ijungus visus elektrinius prietaisus, t.y. maksimaliai apkrovus generatoriu, bent teoriskai, auto maksimalus greitis sumazes. Netiki? O kai buksyruoji ka nors? ar gali taip pat sekmingai startuot nuo sviesoforo kaip ir vaziuodamas vienas? Cia yra lygiai tokia pat apkrova, tik generatorius apkrauna pati alkunini, o ne ratus.

Kai nera salta, nerasos, kad ir yra dregmes salone, jei daug paxmielnu zmoniu nevesi :) o kai lyja, tada prasideda malonumai su langais, o dar jei 5 keleiviai tai ff...(teko aptureti toki malonuma) :[
Del apkrovos tai klysti, kompresorius alkunini apkrauna panasiai kaip generatorius, bet ne jo pagalba, (nepadeda suktis generatoriui, kaip kad minejai)... lygiai tas pats su vairo stiprintuvu...
« Paskutinį kartą keitė: 2007 Liepos 12, 17:43:09 sukūrė Arnulis »

Neprisijungęs audis

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #17: 2007 Liepos 12, 14:12:53 »

"Matau cia daugumai, kaip man kazkada, bus sugedusi salono-lauko sklendes funkcija..."

as eisiu tiesiai prie reikalo - kaip ta sklende patikrinti ar ji veikia ar ne? reikia ardyti ir prieiti prie tos sklendes? ar galima ir neardant isitikinti kaip nors?

p.s. mano nuomone ir labai giliu isitikinimu, ijungtas kondicionieriaus kompresorius laaaabai apkrauna variklio darba, ko pasekoje ir dideja sanaudos... kai pagalvoju... 9l/100km autostradoj.... nu n.x.

Neprisijungęs Klaustukas

• viską matau
  • Įrašai: 7027
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #18: 2007 Liepos 12, 14:23:00 »
pradžioj pasitikrinkit freono lygį.............

Neprisijungęs audis

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #19: 2007 Liepos 12, 14:43:22 »
saldo gerai, tai is to sprendziu kad nereikia dapildyti.
o be to langu rasojimui freono lygis ne prie ko...
mano pagrindine problema yra kaip nustatyti klima (be saldymo), kai lauke lyja ir kad nerasotu langai?
nu audistai, manau jau turetumet zinoti, jeigu jau ne vienus metus vazinejat...

Neprisijungęs deifisas

• Įrašai: 200
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #20: 2007 Liepos 12, 15:25:49 »
Perskaiciau diskusija ir ka galiu pasakyti, TO: audis - netikiu kad taip galima nustatyti, kaip tu sakai, vis vien reikia vesaus oro kad pustu.

Neprisijungęs audis

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #21: 2007 Liepos 12, 15:34:47 »
Perskaiciau diskusija ir ka galiu pasakyti, TO: audis - netikiu kad taip galima nustatyti, kaip tu sakai, vis vien reikia vesaus oro kad pustu.

nejaugi taip gali buti? jau pradedu manyti, kad mano klyymai kazkas tikrai negerai ir reikia remonto, arba bet issiardyt ir paciam isitikint ar ten viskas gerai veikia...
Na dar manau reiks pabandyti nustatyti, kad pustu vien tik is lauko ora (bent jau isitikinimui), jeigu aukstesne temperatura nenumusa rasojimo...
ir kas per masina nusipirkau  :-] siaubas  :D

Neprisijungęs Arnulis

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #22: 2007 Liepos 12, 17:41:53 »

"Matau cia daugumai, kaip man kazkada, bus sugedusi salono-lauko sklendes funkcija..."

as eisiu tiesiai prie reikalo - kaip ta sklende patikrinti ar ji veikia ar ne? reikia ardyti ir prieiti prie tos sklendes? ar galima ir neardant isitikinti kaip nors?

p.s. mano nuomone ir labai giliu isitikinimu, ijungtas kondicionieriaus kompresorius laaaabai apkrauna variklio darba, ko pasekoje ir dideja sanaudos... kai pagalvoju... 9l/100km autostradoj.... nu n.x.

patikrinti paprastai: nuimi ta juoda plastmase ir ijunges ventiliatoriu, bei isjjunges recirkuliacijos funkcija kisi ranka po ta juoda deze keleivio puseje, ten turetum pajausti ar yra atvira sklende ar uzdara..... (beje, jei atvira patikrink ar tvirtai ji stovi, nes jei laisvai, tada gedimas aiskus, bus kaip man: pradedant vaziuot ji paprasciausiai uzsidaro...)

beje klausimas, gal kas zinot, kai ijjungiu kondiske ta sklende pas mane uzsidaro ir nebeatsidaro jos neisjungus, ar taip turetu buti (recirkuliacija off) ?

Neprisijungęs audis

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #23: 2007 Liepos 12, 18:09:18 »
na bandysim savaitgali tikrinti. Anksciau ar veliau teks ardyti  ?!? :D

Neprisijungęs Arnulis

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #24: 2007 Liepos 12, 18:43:03 »
na bandysim savaitgali tikrinti. Anksciau ar veliau teks ardyti  ?!? :D

ten nieko ardyt nereikia, su rankom plastmase atkeli ir paziuri ant uzkurtos auto, kaip sklende, vsio...