Labas, Svečias. Prašome prisijungti arba užsiregistruoti. Did you miss your activation email?

Autorius Tema: Help. Nekrauna generatorius  (Skaityta 15927 kartus)

Neprisijungęs Evka

• Įrašai: 34008
    • Žiūrėti profilį
Help. Nekrauna generatorius
« Topic Start: 2010 Balandžio 08, 19:55:39 »
Kolegos, mano rs mane pirmą kartą pavedė :E Kažkas su krovimu darosi. Viskas buvo ok, krovė puikiausiai, akumas apynaujis.
Užkūrus vakare, viskas buvo ok, pasisukinėjau apie pusvalandį po miestą ir prasidėjo... Užkūrus įtampa ant vdo daviklio matosi, kad tvarkingai pakyla iki ~14V. Praeina gal 10sekundžių ir pradeda kristi, nukrenta iki žemiau 12V... Na jokio krovimo nėra. Pastovėjo prie parduotuvės, užkūrus vėl gerai viskas kokią minutę, Paskui vėl tas pats.
Èia angliukai nusibaigė ar koks velnias? Nuo ko ieškoti galų?  :/
Dėkui visiems už nuomones. ff

Neprisijungęs Darka45

• Vilniaus miestas
  • Įrašai: 180
    • Žiūrėti profilį
Re: Help. Nekrauna generatorius
« Atsakymas #1: 2010 Balandžio 08, 20:07:21 »
Pirma su kitu voltmetru patikrink itampa ant akumuliatoriaus gnybtu uzkurus (turi but 13.8-14.2)...gal skydelio voltmetras meluoja:)) Jei generatorius visai nekrautu, akumo lempute degtu skydelyje...

Neprisijungęs ArasCL

• Įrašai: 7063
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #2: 2010 Balandžio 08, 20:15:00 »
dar dirzeli paziurek ar ne per laisvas
issiimk rele su angliukais paziurek kaip atrodo
cia po to kai paziuresi su testeriu ant akumuliatoriaus gnybtu

Neprisijungęs Rolis113

• Įrašai: 67
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #3: 2010 Balandžio 08, 20:30:16 »
Jei jau išlupsi angliukus, pažiūrek, ar labai pajuodęs inkaras - pavalymas irgi padeda(su smulkiausiu švitriniu, "nulinuku"). Senesnėms mašinoms padėdavo ir kontakto prie starterio (nuo kurio laidas eidavo link akumo) pavalymas. Angliukus persilituot nėra sunku, bent jau aš tai ir fordui, ir A100 ir dabar turimai A6/C4 tą pats dariau - ir pigiau, ir patikimiau...

Neprisijungęs Darka45

• Vilniaus miestas
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #4: 2010 Balandžio 08, 20:36:37 »
ten ne dirzelis, o cielas dirzas:))) Angliuku taip lengvai nepatikrinsi kaip senose masinose per 10 min.

Neprisijungęs Evka

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #5: 2010 Balandžio 08, 20:38:13 »
Situacija tokia:
Pamatavus neužvestą, rodė lygiai 12.00V, nes matyt jau spėjo biškiuką ir akumą nukrauti
Pasukus degimą liko 11.72V, laikėsi tiek stabiliai
Užkūrus šoko iki 13.7V, po to už kokių 5sekundžių nukrito iki 12.25V ir mažėjo po šimtąją dalį.

Dar pastebėjau, kad galėjo generatorius antifrizo biški pasigauti, kadangi radau nesandarią movą kaip tik šalią jo, važiuojant tiesiai į jį pūsteldavo truputį antifrizo. Na ten max 20gr, gal dar mažiau...

Neprisijungęs Darka45

• Vilniaus miestas
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #6: 2010 Balandžio 08, 20:45:47 »
Jei jau galejo generatorius gaut antifrizo, tai galejo ir rele-reguliatorius pareit:(
Pagal matavimo rezultatus panasu i tai....

Neprisijungęs Evka

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #7: 2010 Balandžio 08, 20:54:22 »
Ne galėjo gauti, o ir gavo biški, išlindo reikalas, kur antifrizas nugaruoja man :E Bet tai nejau tiek jautrus jisai, kaip pvz per balas, neapsitaško? O ta relė/krovimo reguliatorius kur stovi? Keičiami jie?

Neprisijungęs ArasCL

• Įrašai: 7063
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #8: 2010 Balandžio 08, 20:57:29 »
nu akumas ir turetu rodyti apie 12v kol niekas nepajungta
nors savo nauja akuma kai matavau tai rode 12.8v

faktas cia tas kad nekrauna :)
tik ar rele ar laidai oksidavesi reik ziureti
pas teva buvo laidai apkerpeja tai lempute nedegdavo nes tipo daugmaz kazkie generatorius duoda elektros bet ne pakankamai
jei aisku tas skystis nebus pagadines relikes arba diodu

Ne galėjo gauti, o ir gavo biški, išlindo reikalas, kur antifrizas nugaruoja man :E Bet tai nejau tiek jautrus jisai, kaip pvz per balas, neapsitaško? O ta relė/krovimo reguliatorius kur stovi? Keičiami jie?
keiciami kartu su angliukai turetu buti
nebent pas tave koks laibai jau naujas generatorius bet viesteik kazka turtu buti keiciama
pas teva irgi apsitasko ir kai per bala pralekdavo tai laikinai lempute krovimo sumirksedavo
tai vienasyk prisimirksejo kad nebesikure galvojo kad starteris o pasirodo akumo nekrove normaliai
tik aisku jo sena ta simtine bet is pirncipo panasus dalykai
« Paskutinį kartą keitė: 2010 Balandžio 08, 21:00:22 sukūrė ArasCL »

Neprisijungęs Vovacka

• Įrašai: 85
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #9: 2010 Balandžio 08, 21:06:55 »
Uzvestai masina nuimk + klema nuo akumuliautoriaus, jei uzgesta, reikias generatorius neduota reikiamos sroves. Jei turi tinkama ampermetra tai gali pamatuoti srove (jungiamas ampermetras tarp akumuliatoriaus gnybto ir klemos) Jei rodo neigiama srove, reiskias neuztenka generuojamos sroves, keisk generatoriaus sepetukus.

Neprisijungęs Egiux

• Įrašai: 763
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #10: 2010 Balandžio 08, 21:07:48 »
Uzvestai masina nuimk + klema nuo akumuliautoriaus, jei uzgesta, reikias generatorius neduota reikiamos sroves. Jei turi tinkama ampermetra tai gali pamatuoti srove (jungiamas ampermetras tarp akumuliatoriaus gnybto ir klemos) Jei rodo neigiama srove, reiskias neuztenka generuojamos sroves, keisk generatoriaus sepetukus.
joooooooooo :V  (!?)

Neprisijungęs Darka45

• Vilniaus miestas
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #11: 2010 Balandžio 08, 21:09:19 »
geras patarimas:)))) TIK TAIP NEDARYK!!!

Neprisijungęs Evka

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #12: 2010 Balandžio 08, 21:12:07 »

Na atjungti tai žinoma neatjunginėsiu, jau pas tokias auto užgesinta auto prisigaudo visokių vėjų, jei akumą atjungi, o čia... :V

Neprisijungęs Egiux

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #13: 2010 Balandžio 08, 21:13:23 »

Na atjungti tai žinoma neatjunginėsiu, jau pas tokias auto užgesinta auto prisigaudo visokių vėjų, jei akumą atjungi, o čia... :V
spiritizmo seanso reiks, kad prikelt eresą.

Neprisijungęs Rolis113

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #14: 2010 Balandžio 08, 21:15:28 »
keiciami kartu su angliukai turetu buti
nebent pas tave koks laibai jau naujas generatorius bet viesteik kazka turtu buti keiciama
pas teva irgi apsitasko ir kai per bala pralekdavo tai laikinai lempute krovimo sumirksedavo
tai vienasyk prisimirksejo kad nebesikure galvojo kad starteris o pasirodo akumo nekrove normaliai
tik aisku jo sena ta simtine bet is pirncipo panasus dalykai
[/quote]

Nežnau kaip prie naujesnių, bet senutėse prie generatoriaus gal pora varžtelių (na, gal ketvertu) jungiasi taip vadinamas "šokoladukas" (nu senas aš, ir terminai mano seni...). Tai aš pats apturėjau tokį malonumą, kad tingėjau pats pasižaist, tai tipo servise pakeitė tą vadinamą "šokoladuką" (rėlė+angliukai), tai visa laimė, kad pagal kodą iš seno susitvarkiau. Gali būti, kad ten sunku prisikasti - bet netikiu, kad konstruktoriai būtų tiek protingi, kad sukonstruotų neardomą/neremontuojamą generatorių!!! Teko važinėt pakankamai nauja salonine Opel Vectra, nu tai vieną iš lempučių nu ilgai keičiau, ale pasikeičiau :)

Neprisijungęs Evka

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #15: 2010 Balandžio 08, 21:22:28 »
Nebus tem su tuo generu stebuklų,išskersiu aš jį, tik va kol kas su generatoriais praktiškai aš nesu susidūręs, tai labai įdomu, kaip tą priežastį gedimo rasti. O pvz išėmus generatorių ir nuvežus pas meistrą jis ten turi, kaip viską patikrinti? Galvoju, gal neverta pačiam prasidėti, išimti ir nuvežti kokiam elektrikui?

Neprisijungęs Vovacka

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #16: 2010 Balandžio 08, 21:22:39 »
"šokoladukas" (nu senas aš, ir terminai mano seni...)

;) Grafininiai sepetukai tai vadinasi

Neprisijungęs Rolis113

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #17: 2010 Balandžio 08, 21:23:51 »
Aha, aš taip "VAZ LADA" tikrindavau.Tik šviesų nejungdavau. Nes nežinojau, kas tai yra testeris. Ir iš kur akumas krovimą gauna...

Neprisijungęs Rolis113

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #18: 2010 Balandžio 08, 21:28:36 »
Nebus tem su tuo generu stebuklų,išskersiu aš jį, tik va kol kas su generatoriais praktiškai aš nesu susidūręs, tai labai įdomu, kaip tą priežastį gedimo rasti. O pvz išėmus generatorių ir nuvežus pas meistrą jis ten turi, kaip viską patikrinti? Galvoju, gal neverta pačiam prasidėti, išimti ir nuvežti kokiam elektrikui?

Jei rasi normalų  auto elektriką - jis "pragros" ant stendo tavo generatorių ir visą tiesą pasakys-patikrinta. Yra viena smulkmena - auto elektrikas turi būti GERAS:)

Neprisijungęs Vovacka

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #19: 2010 Balandžio 08, 21:29:20 »
Aha, aš taip "VAZ LADA" tikrindavau.Tik šviesų nejungdavau. Nes nežinojau, kas tai yra testeris. Ir iš kur akumas krovimą gauna...

Na klema nuimti tai gal primitivu, bet jei neturi ampermetro ...
As savo masinoje isidiegiau ampermetra, zinau ka krauna, kiek ekvoja energinos prietaisai. Ampermetras rodo generatoriaus busena. Jei generatorius nekrauna, tai gali buti tik "itampos reguliatorius" "arba grafito sepeteliu' nusidevejimas, arba smulkus gedimas kontaktavime.

« Paskutinį kartą keitė: 2010 Balandžio 08, 21:32:32 sukūrė Vovacka »

Neprisijungęs Evka

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #20: 2010 Balandžio 08, 21:34:29 »
Žodžiu lupsiu lauk generatorių, ieškosiu sliekų, arba melsiuosi, kad po šios nakties jis išdžiūtų ir veikti pradėtų :D
Ačiū kolegos už nuomones, parašysiu, kai rasiu bėdas. Reiks tik pasidomėti, kas ten pas jį keičiasi.

Neprisijungęs Rolis113

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #21: 2010 Balandžio 08, 21:37:10 »
To Vovacka
AMPERMETRO??? Kažkaip buvau įsitikinęs, kad tam reikia voltmetro...

Neprisijungęs Vovacka

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #22: 2010 Balandžio 08, 21:37:54 »
Žodžiu lupsiu lauk generatorių, ieškosiu sliekų, arba melsiuosi, kad po šios nakties jis išdžiūtų ir veikti pradėtų :D
Ačiū kolegos už nuomones, parašysiu, kai rasiu bėdas. Reiks tik pasidomėti, kas ten pas jį keičiasi.

Gal pasisek, jei itampos reguliatoriu su sepeteliais galima bus isimti, nenuemus generatoriaus, bet tokioje masinoje abejoju  (h)

Neprisijungęs Egiux

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #23: 2010 Balandžio 08, 21:39:13 »
vežk pas elektriką, apžiūrės generatorių, patikrins kolektoriaus, guolių būklę.

Neprisijungęs Evka

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #24: 2010 Balandžio 08, 21:39:27 »

Gal pasisek, jei itampos reguliatoriu su sepeteliais galima bus isimti, nenuemus generatoriaus, bet tokioje masinoje abejoju  (h)

Nelabai manau gausis, reiks jį visą išiminėti, o kad jį išimti, mąstau, ar nereiks priekio nurinkti dalinai... Bet ir taip įtariu, kad reiks jį aprinkti, kad pašalinti tą antifrizo varvėjimą, nes papjaus man jis generatorių kitaip vėl. Na bent jau viliuosi, kad greičiausiai čia tame bėda, nes daugiau variantų nesugalvoju.