Labas, Svečias. Prašome prisijungti arba užsiregistruoti. Did you miss your activation email?

Autorius Tema: Generatoriaus problemos  (Skaityta 1794 kartus)

Neprisijungęs instead

• Įrašai: 266
    • Žiūrėti profilį
Generatoriaus problemos
« Topic Start: 2016 Birželio 28, 22:30:24 »
Sveiki, auto a4 97 m. 1.8T,Sujungus visus el prietaisus automobilyje, įtampa vos 12V su trupučiu.nupirkau kita generatoriu 90a,visiškai tas pats o gal ir blogiau.tada nupirkau 120a generatoriu nuo naujesnės audi,atrodo šepetėliai dar geri, ziedukai ant skyvo į kuriuos remiasi šepetėliai dar irgi neblogi,mažai uztrinti,tačiau viską sujungus ir tikrinant įtampa ties akumo klemom,vos 13 V. Tiksliau nepilnai 13. Kur bėda? Ką tikrint? Akumas ne pirmos jaunystės,gal jis kaltas? Kiek žinau sujungus visus el. prietaisus turi būti 13,5 V mažiausiai.

Neprisijungęs Domas

• 200 20v
  • Klubo narys
  • *
  • Įrašai: 18277
    • Žiūrėti profilį
Re: Generatoriaus problemos
« Atsakymas #1: 2016 Birželio 29, 09:39:44 »
analogiškas atvėjis pas mane, tik dar blogiau http://www.audiklubas.com/forumas/audi-c3/c3-nepastovus-zemas-krovimas-prie-aukstos-aplinkos-temperatros/
modelis kur kas senesnis
pasimatuok įtampą ant generatoriaus. ir tada toliau galvok
davęs apkrovą pasimatok genero pliusas - akumo pliusas kiek įtampos krenta. Tada akumo minusas - variklio blokas.
manau čia atsakymą ir rasi. čia ne silkė, kad tokios bėdos būtų

Neprisijungęs VytenisK

• Įrašai: 310
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #2: 2016 Birželio 29, 09:54:14 »
Pas mane Allroad 2003m. 2.7T kol šalta krauna apie 13.8V, kai pašyla krenta iki 13.3, o karštą vasaros dieną skydelis rodo apie 12V. Generatorius tvarkytas, laidas nuo generatoriaus iki akumuliatoriaus pakeistas nuo automobilio, kuriame viskas idealiai veikė. Įtariu, kad starteris turi defektą ir nuotėkis kažkur įvyksta. :) 

Neprisijungęs instead

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #3: 2016 Birželio 29, 10:53:50 »
Pas mane kol šalta skydelyje irgi rodo daugiau itampos,bet spėju jis irgi meluoja.tad reikės su testeriu šalta-karsta pamatuot.

Neprisijungęs instead

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #4: 2016 Birželio 29, 10:56:12 »
Domas,dėkui,reikės padaryt kaip sakai

Neprisijungęs instead

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #5: 2016 Birželio 29, 10:59:40 »
O kad 120A genera uždėjau,nėra blogai? Teoriškai turėtų varikliui apkrova but didesnė, bet kiti sako,kad nėra skirtumo.tai kaip iš tikrųjų?

Neprisijungęs Domas

• 200 20v
  • Klubo narys
  • *
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #6: 2016 Birželio 29, 11:01:55 »
viskas ok

Neprisijungęs Eligijus32

• Įrašai: 175
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #7: 2016 Birželio 29, 12:31:24 »
Darbinėje C5 dyzelinėje kol šalta daugiau krauna, pašilus mažiau, apie 13,7 meistrai kurie keitė akumuliatorių sako taip turi būti. Ar tikrai turi ? As galvoju salta buna akumas tik uzkurus nusedes kažkiek, tai daugiau krauna, o paskui pasikrauna mažiau bereikalauja mažiau bekrauna, ar blogai galvoju ?

Išsiųsta naudojantis SM-N910C Tapatalk 4 Lt

Neprisijungęs Domas

• 200 20v
  • Klubo narys
  • *
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #8: 2016 Liepos 05, 14:53:02 »
Kuo baigėsi istorija?
mano atvėju generatorius visai nuduso.

Neprisijungęs instead

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #9: 2016 Liepos 06, 12:05:27 »
Istorija tokia,kad sujungus visus prietaisus automobilyje ir matuojant įtampa prie generatoriaus ir prie Akumo, prie generatoriaus ji apie 0,7V didesnė buvo.tikrinant laida nuo akumo + klemos iki starterio,pastebėta apačioje laido itrukimas.pajudinus toje vietoje pasimatė žalios spalvos oksidas viduje.turimom parankinem priemonėm laikinai sutvarkytas laidas,pamatuota įtampa prie apkrovos,tai generas 14v krauna,o prie Akumo apie 13,5 V. Vėliau žadu pirk 16 kvadratu laido du metrus ir uzpresuot kilpini antgalį,kitame gale uždėt naują klema ir turėtų būt gerai.nes dbr suduriau laida su 12 kvadratu laidu. Gal neminėjau,bet prieš tai pliusine klema ir jos pliusinis laidas labai kaito,galbūt dėl to pradžioje truputį didesnis krovimas buvo,o pavazinejus krovimas mažėjo dėl išaugusios varžos.

Neprisijungęs instead

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #10: 2016 Liepos 06, 12:08:37 »
Beje akumo pliuso klema pravaliau kuri buvo truputį apsioksidavusi ir ardant pasirodė,kad nestipriai prisukti ant starterio esantys pliusiniai laidai.

Neprisijungęs virsininkas88

• Įrašai: 2838
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #11: 2016 Liepos 06, 14:01:32 »
Istorija tokia,kad sujungus visus prietaisus automobilyje ir matuojant įtampa prie generatoriaus ir prie Akumo, prie generatoriaus ji apie 0,7V didesnė buvo.tikrinant laida nuo akumo + klemos iki starterio,pastebėta apačioje laido itrukimas.pajudinus toje vietoje pasimatė žalios spalvos oksidas viduje.turimom parankinem priemonėm laikinai sutvarkytas laidas,pamatuota įtampa prie apkrovos,tai generas 14v krauna,o prie Akumo apie 13,5 V. Vėliau žadu pirk 16 kvadratu laido du metrus ir uzpresuot kilpini antgalį,kitame gale uždėt naują klema ir turėtų būt gerai.nes dbr suduriau laida su 12 kvadratu laidu. Gal neminėjau,bet prieš tai pliusine klema ir jos pliusinis laidas labai kaito,galbūt dėl to pradžioje truputį didesnis krovimas buvo,o pavazinejus krovimas mažėjo dėl išaugusios varžos.
turėjau atvejį kai prie akumo klema kaisdavo, nes ji pati turėjo varžą. švinas 91m gamybos.
ant generatoriaus būdavo 14V+ , ant akumo vos 13V. ant laido prieš akumo klemą 14V.

Neprisijungęs instead

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #12: 2016 Liepos 06, 16:07:17 »
Įdomu koks normalus yra įtampos kritimas per tuos du ar 3 metrus nuo genero iki akumo? Ir kažin geriau metalinis ar varinis antgalis presuot?  varis laidesnis bet kalba eina apie tai,kad jis glausis prie starterio ir kito metaliniu antgaliu laido.galvoju jei varis būtų geriau tai vokiečiai varį ir būtų dėję.

Neprisijungęs Domas

• 200 20v
  • Klubo narys
  • *
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #13: 2016 Liepos 06, 16:56:48 »
Audi laidai nekazka. As planuoju sau imti is bmw e39 ar pan. Naudota. Nes tie perkami metrais laidai tai... nesu tikras del kokybes ju..

Neprisijungęs instead

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #14: 2016 Liepos 07, 18:47:17 »
 ar e39 ar b5 jie bus deveti, izoliacija nuo temperaturos iskepus. manau nera ka galvot, nusiperki nauja laida su gera izoliacija ir bus gerai. cia nera labai didelis esminis automobilio traukimą ar isvaizda lemiantis klausimas :)

Neprisijungęs Domas

• 200 20v
  • Klubo narys
  • *
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #15: 2016 Liepos 11, 08:43:56 »
Klausimas toks, is kur gauti gera laida?? Eiliniai china bus neilgam. Del to ir galvoju nuo bnv...

Kur, koki ir uz kiek pirkai? Aciu
« Paskutinį kartą keitė: 2016 Liepos 11, 09:01:40 sukūrė Domas »

Neprisijungęs dalyviz

• Įrašai: 1263
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #16: 2016 Liepos 11, 09:52:04 »
Klausimas toks, is kur gauti gera laida?? Eiliniai china bus neilgam. Del to ir galvoju nuo bnv...
Kur, koki ir uz kiek pirkai? Aciu
i metalo lauzyna nuvaziuot ten tu bmw laidu bus kiek nori ir kokiu nori, uosviui kiek reikejo traktoriam laidu mases visad is svalkes koki bmw nugriebdavau laida

Neprisijungęs instead

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #17: 2016 Liepos 15, 18:05:23 »
kodel neilgam? neperseniausiai nusipirkau is "flamanda" daugiagyslį su PVC izoliacija. Ziuresiu kiek laikys. Antgaliukai du ir laido 2m 5eu. Galvoju jei tokie laidai tinka 220v pramonėj, tai ko netiks masinai ? izoliacija tikrai turi laikyt, o va su paciu laidu bus matyt kai sudesiu. Parasysiu koks itampos kritimas bus per tuos 2m. kaip minėjau dabar apie 0,5v. Dbr klausimas kur gera klema gaut

Neprisijungęs Domas

• 200 20v
  • Klubo narys
  • *
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #18: 2016 Liepos 15, 20:40:45 »
koks temperatūros reitingas to laido? aš ir nusprendžiau kad imsiu gaidį, nes lietuvoj nerandu helukabel SIF laido 50mm2

Neprisijungęs virsininkas88

• Įrašai: 2838
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #19: 2016 Liepos 15, 23:55:47 »
generatoriui 50mm?
atrodo iškrypėliškai.

Neprisijungęs Domas

• 200 20v
  • Klubo narys
  • *
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #20: 2016 Liepos 15, 23:59:32 »
o žinai kiek metrų jo eina? ir kiek jautri ta vieta pas silkes? ir kiek noro turiu antrą kartą ten lysti?
iki saugyklinės eina 2x6mm2, aš įdiegsiu 2x10mm2
Starteris - akumas 25mm2, aš padvigubinsiu :)

Neprisijungęs instead

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #21: 2016 Liepos 16, 01:23:12 »
As dedu tokį kokį paskaičiavo vokiečiai, t.y. 16mm,nes storesnis netilps į kanaliuka po filtradeze.temp. Reitingo nzn ir nzn kas tas yra :-D čia kalbi apie varžos priklausomybe nuo temperatūros? Nemanau,kad verta dvigubinti laido skersmenį, tikrai keistai skamba 50mm.o laidas kad ir kinietis bet varinis ir tas vario lydinys vistiek kažkokį standartą turi.

Neprisijungęs Domas

• 200 20v
  • Klubo narys
  • *
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #22: 2016 Liepos 16, 10:30:26 »
kiek metrų pas tave laidas? ir koks temperatūros reitingas, t.y. maksimali darbinė temp? spėju 70C?
« Paskutinį kartą keitė: 2016 Liepos 16, 10:32:58 sukūrė Domas »