Sveiki,
Visų pirma atsiprašau, jeigu praleidau panašią temą, tačiau paieška naudotis moku ir atrodo išžvalgiau visas bent kiek su tuo susijusias temas. Bėda ta, kad dažniausiai tose temose svarbiausi- basic- dalykai yra praleidžiami kaip jau savaime suprantamas dalykas, o aš dar neturėdamas daug patirties automobilizmo srityje taip ir nerandu konkrečių atsakymų į tuos paprastus klausimus, o apibendrinti atsakymai ne visada dera su mano automobiliu ar mano patirtimi. Tikiuosi nepagailėsite keleto minučių savo laiko tiems paprastiems atsakymams parašyti.
Įsigijus autotransporto priemonę audi 80 b4 avant, ir pradėjus dažniau važinėtis naktį užmiesčio keliais pastebėjau, kad tolimieji žibintai kelią apšviečia ne ką geriau, nei žibalinė lempa. Žibintų aukštis sureguliuotas, yra žibintų pakėlimo funkcija, tačiau paprasčiausiai trūksta šviesos. Lemputės įstatytos ankstesnio automobilio savininko, spėju gal kokios pigesnės.
Iš pradžių pagalvojau apie ksenoninius žibintus, tačiau šiek tiek paskaitęs apie lęšius, apiplovimą ir tą auto-level supratau, kad nesinori turėti problemų su tech apžiūra ir tuo labiau erzinti kitus vairuotojus akinant netinkamai įrengtais žibintais. Tačiau šiokią tokią viltį vistiek turiu, klausimas kokios tiksliai papildomos įrangos ar detalių reikia mano automobiliui norint tvarkingai susidėti xennon lemputes (jei galima su visais saugikliais, auto reguliavimais ir t.t., jeigu to reikia)? ar b4 būna pikti lešinių žibintų ne po 500lt, ar įmanoma ką nors padaryti su dabar esamais? kokia panašiai suma visa tai atsieitų?
Jeigu manote, kad tai yra kvaila mintis, kalbant apie pigesnę alternatyvą, kokias lemputes patartumėte pakeisti vietoje dabartinių, kad gauti maksimalų rezultatą su dabartine komplektacija ar tik minimaliai ką nors keičiant?
Iš anksto dėkoju už jūsų laiką ir patarimus.