Labas, Svečias. Prašome prisijungti arba užsiregistruoti. Did you miss your activation email?

Autorius Tema: Aušinimo skysčio kaitinimas  (Skaityta 4085 kartus)

Neprisijungęs pauliusmario

• Įrašai: 3
    • Žiūrėti profilį
Aušinimo skysčio kaitinimas
« Topic Start: 2009 Lapkričio 13, 00:06:30 »
Sveiki, turiu Audi a4 96metu 1,9 TDI 66kw. Variklio galinėje pusėje jungiasi ašinimo skysčio žarna, o ji maunasi ant "stucerio" į kurį yra įsuktos trys pakaitininimo žvakės. Bandžiau patikrinti ar jos veikia(veikia), bet kaista tik tada kai yra pasukamas raktelis iki "pino degimo" . Tada zavakė kaista 1-2 sekundes. O užkurus jos nekaista. Tai negi jos skirtos tik tam kad pakaitinro skystį tik kuriant salta? Tik tas 1-2 sekundes? O gal jos turetu kaitint kol variklis pasiek tam tikra temperatura? dekui už atsakymus

Neprisijungęs Justas.

• Vilniaus miestas
  • Įrašai: 4387
    • Žiūrėti profilį
Re: Aušinimo skysčio kaitinimas
« Atsakymas #1: 2009 Lapkričio 13, 07:18:34 »
Cia originalus tas pakaitinimas? Idomus variantas, neteko matyt... gal skandinavijos saliu rinkai auto skirtas? Ant kurios slangos zvakes? Kuri, pagal tave, yra variklio galine puse? gal cia slanga einanti i peciuka?

Neprisijungęs andzeika

• Įrašai: 483
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #2: 2009 Lapkričio 13, 07:49:39 »
cia gamiklines zvakes,ir visai rinkai cia skirta. pas mane irgi yra jos o masina is italijos. seip turetu jos ilgiau sildit, pas save paziurersiu kiek laiko sildo.  :V

Neprisijungęs Justas.

• Vilniaus miestas
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #3: 2009 Lapkričio 13, 08:00:52 »
tai jus gal bent foto imeskit, nes as tai isvis pirma kart girdziu apie tokius dalykus, gal cia tik 66kW taip buna...

Neprisijungęs garazasTDI

• Įrašai: 1484
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #4: 2009 Lapkričio 13, 09:34:17 »
pas mane nebuvo, bet pasidariau ta pasildyma, jis veikia gan sudetingai, prie tam tikros temperaturos tik isijungia ir tai priklauso nuo to kokia temperatura , pvz prie +5 jungia vina zvake prie 0 jau 2 o jei minusas tai visas tris, bet dar ziuri generatoriaus apkrovima, kad nesudegint generatoriaus, jeigu isedi i masina ir pasileidi valytuvus lempas galinio lango sildyma, aparatura ir t.t. tada nejungs kompas isviso tu zvakiu. kadangi pas mane silpniausias generatorius tai nepatempia zvakiu net pasildyma lango ijungus, taigi jei nori kad butu silta reikia taupyt elektra  :-]  ?!? jeigu a3 ar a4 dyzelinej nera situ zvakiu, bet kompe sitam dalykui valdymas vistiek yra ir gerai raukiant galima susikonstruot paciam sistema.

Neprisijungęs Evka

• Įrašai: 34008
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #5: 2009 Lapkričio 13, 09:55:48 »
Yra pas mane vw jos irgi, tai irgi nesuprantu net, kaip ką apgauti, kad bent patikrinti jas, ar veikia :V

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #6: 2009 Lapkričio 13, 12:10:01 »
Patikrinti tai galima su testeriu, bet ir buvau issukes bandziau naturaliai ziuret. Bet tikrai gal kas pasakis kiek laiko jos turi kaist?

Neprisijungęs Evka

• Įrašai: 34008
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #7: 2009 Lapkričio 13, 13:30:53 »
Šiltas oras buvo, nekaitino man jų visai tuo metu. Būtų įdomu surasti, koks daviklis jas valdo? Kažin tas pats, kur ima info iš jo pakaitinimo žvakės?

Neprisijungęs ClassiX

• Įrašai: 97
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #8: 2009 Lapkričio 13, 20:17:04 »
Kiek esu nagrinejes C4 schemas, tai senesniuose modeliose jos pajungtos kartu su kuro pakaitinimo zvakemis, o A6 is kompo yra atskiras isejimas,bet paip pat suristas su kuro pakaitinimo zvakemis.

Neprisijungęs andzeika

• Įrašai: 483
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #9: 2009 Lapkričio 14, 12:14:42 »
pas mane 81kw. vw  jos yra. jai taip sudetingai veikia reiskia reik ziemos palaukt  :) dar bapandysiu patikrint taip kaip kuro zvakiu laidai tikrinami., atjungiant  ausinimo skiscio temperaturos davikli. tada jos turi ir ant siltos masinos sildit.

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #10: 2009 Lapkričio 14, 12:31:10 »
Sugalvojau toki projekteli: Kadangi man masina labai letai kaista, tai idesiu "INTARPA" i ausinimo skycio zarna kuri eina i peciuka. INTARPAS- aliuminio gabalas per kuri eina atifryzas o i jį susisuka 4 pakaitinimo zvakes, galuose yra stuceriai zarnai maut. Toks dalykas orginaliai eina xsarose, fokusuose, mondeo. Ir susiduriau su tokia beda ar man nesudegs generatorius nuo tokiu apkrovu, nes viena zvake 200W. 4x200=800w. Pabandziau besikurenant masinai prideti ta pakaitinima ir itampa nuo 14v krenta iki 13v. Ir generatoriaus garsas akivaizdziai pasikeicia. Generatorius 110A 14V. Ka manot ar atlaikys? Aisku sis dalykas kais tol kol susils automobilis.

Neprisijungęs dizeliuks

• Įrašai: 236
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #11: 2009 Lapkričio 14, 17:11:29 »
Sveiki, turiu Audi a4 96metu 1,9 TDI 66kw. Variklio galinėje pusėje jungiasi ašinimo skysčio žarna, o ji maunasi ant "stucerio" į kurį yra įsuktos trys pakaitininimo žvakės. Bandžiau patikrinti ar jos veikia(veikia), bet kaista tik tada kai yra pasukamas raktelis iki "pino degimo" . Tada zavakė kaista 1-2 sekundes. O užkurus jos nekaista. Tai negi jos skirtos tik tam kad pakaitinro skystį tik kuriant salta? Tik tas 1-2 sekundes? O gal jos turetu kaitint kol variklis pasiek tam tikra temperatura? dekui už atsakymus

Pas mane tokia pati a4 96m 1.9TDI 66kw irgi buvau uzmates 3 kaip zvakes, pagalvojau kad ten kokie davikliai. reiks rytoi pamiegint isivaryt i garaza ir kanors pachimicinti ;)

Neprisijungęs dizeliuks

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #12: 2009 Lapkričio 14, 17:16:11 »
gal kas pasiziures kokia varza turetu buti? ir tiksliai iskur eina, kas valdo. varyklis 1.9 TDI 66kw 1Z
dekui ;)

Neprisijungęs acc

• Vilniaus miestas
  • Įrašai: 1554
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #13: 2009 Lapkričio 14, 20:00:06 »
Veikia kai:
Uzvestas motoras.
Temp mazesne uz 75C.
Generatorius neapkrautas.

Neprisijungęs jezy2

• Įrašai: 64
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #14: 2009 Lapkričio 14, 20:54:33 »
kaip skaiciuojamas generatoriaus galingumas aiskinu P=IU. 
   P-galingumas
  I-srove
  U-ytampa
 reikejo i mokykla vaikscioti :D

Neprisijungęs minas

• Įrašai: 2535
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #15: 2009 Lapkričio 14, 23:39:36 »
kaip skaiciuojamas generatoriaus galingumas aiskinu P=IU. 
   P-galingumas
  I-srove
  U-ytampa
 reikejo i mokykla vaikscioti :D
Vyrai,klube aaaachuenas specas pasirode.

Neprisijungęs dizeliuks

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #16: 2009 Lapkričio 15, 12:08:25 »
Veikia kai:
Uzvestas motoras.
Temp mazesne uz 75C.
Generatorius neapkrautas.

to minas: kaip Tu kaip aaaachuenas specas klube manai? Ar esi susidures su tuo ausinimo skyscio pakaitinimu?
ir visiems kitiem  kas ''raukia'' siose dalykose
Vakar buvau atjunges fiske 4laidu nuo daviklio esancio ausinimo sistemoje( turbut ta kur daugelis atjungineja ir daug snekama) tai pradejo ilgesni laika sviesti pakaitimo spirale ijungus degima o po uzvedimo dar kuri laika buvo kaitinamos pakaitinimo zvakes, nors skydelyje nebesviete spirale (su 12v''kontrolke'' stebejau kada lempute uzsidega ir uzgesta) O pridejus prie tu turincias panasuma i zvakes sroves neaptikau.
prijungus nuo akumo pliusa  per ''kontrolke'' ir prilietus prie isvadus tu 3 zvakiu lempute uzsidegdavo vadinasi jos kazkiek veiksmingos.     

Neprisijungęs SX

• Įrašai: 16
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #17: 2009 Lapkričio 17, 20:51:10 »
Kažkaip sudėtingai jus čia. Pas mane C4 iš Suomijos tai tas pakaitinimas padarytas gan protingai (bet ne fabričnai), stovi prieš pat pečiūką "ant padavimo", o įsijungia mechaniškai, t.y. padarytas atskiras jungtukas salone. Kai nusipirkau auto - neveikė, tai vasarą pats persidirbau, padariau taip kad jis būtų galimą įjungt tik tuomet kai užvestas variklis. Tam reikia ieškot po vairu esančioje relių dėžėje varžto (nu ten yra visa eilė jų su pajungtais laidais) kuris turi srovę tik kai užvedi variklį, jei teisingai pamenu pats pirmas varžtas iš dešinės pusės. Po to nuo to varžto jungi laidą, jungiklį ir vedi ji į variklio skyrių prie akumuliatoriaus, ten dedi relę kuri įjungus tą jungiklį sujungia dar vieną atskirą grandinę, kuria iš akumuliatoriaus storais laidais srovė teka į tas pakaitinimo žvakes. Atkreipiu dėmesi toji antroji grandinė jau pačių suomių buvo padaryta su labai storais laidais ir kiekvienai žvakei atskiru. Turiu pasakyt daiktas labai patogus, skaityk vos tik įjungus paduoda verdantį (realiai, jei variklis išjungtas tai net girdisi kaip burbuliuoja) aušinimo skystį į pečiūką, todėl nors ir dyzelis pas mane salone praktiškai iš karto pučia šiltą orą, o kai jau skaitai kad užtenka šilumos, išjungi ir psio. Va taip.

Neprisijungęs ClassiX

• Įrašai: 97
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #18: 2009 Lapkričio 17, 21:42:56 »
Gal galetum imesti zvakiu nuotrauka, labai idomu paziureti.

Neprisijungęs acc

• Vilniaus miestas
  • Įrašai: 1554
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #19: 2009 Lapkričio 18, 00:31:09 »
Laikau dabar rankose saugikkliu bloka, ir matau, jos nera ten tokio spec kontakto, kur itampa tik prie uzvesto motoro. Yra tik kur nuo degimo pliusas "15 linija".

Neprisijungęs garazasTDI

• Įrašai: 1484
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #20: 2009 Lapkričio 18, 11:26:50 »
1.9 tdi is kompo iseina sitom zvakem valdymas reikalinga papildoma rele ir viskas, kompas viska valdo ir generatoriaus nesudegins

Neprisijungęs SX

• Įrašai: 16
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #21: 2009 Lapkričio 18, 12:43:31 »
Laikau dabar rankose saugikkliu bloka, ir matau, jos nera ten tokio spec kontakto, kur itampa tik prie uzvesto motoro. Yra tik kur nuo degimo pliusas "15 linija".

Taip, taip nuo degimo ir t.b. gal ne taip išsireiškiau, mintis ta, jog išjungus degimą ir tas kaitinimas išsijungtų jei pamirštum mechaniškai išjungt.
« Paskutinį kartą keitė: 2009 Lapkričio 18, 12:46:37 sukūrė SX »

Neprisijungęs ExiS

• Įrašai: 845
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #22: 2010 Vasario 19, 18:35:27 »
prikeliu sena tema, o tos zvakes ishsukus  atrodo taip pat kaip ir variklio pakaitinimo ar kitokios?
Ir jas ishsukant, kaip suprantu prades begt ausinimo skystis, tai reiketu nuleisti ji?
Ir kaip jas patikrint, ar geros..
Nes man automobilis iki 50 laipsniu per 5 min uzsyla, o toliau, tai patyliu... prie -15, 25km kol pasiekia 87
tai ar cia jos dirba ar ne?

Neprisijungęs Justas.

• Vilniaus miestas
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #23: 2010 Vasario 19, 18:43:56 »
Paprastos pakaitinimo zvakės, niekuo neįpatingos. Skysčio gali nenuleisdinėt - išsukęs žvakę įsuk (jei turi) kokią kitą, ar paprasčiausią varžtą, neužkūrus mašinos spaudimo jokio nėr, skysčio išbėgs minimaliai. Patikrint gali pamatavęs kiek jos valgo srovės arba išsukęs pajunk tiesiai prie akumo ir žiūrėk ar įkaista iki raudonumo.
Apie variklio sušilimo iki darbinės temperatūros įpatumus kalbėta n kartų, pasiieškok forume ;)

Neprisijungęs ExiS

• Įrašai: 845
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #24: 2010 Vasario 19, 19:06:57 »
tai reiskia, normaliai pas mane sila  ;) nes pas visus kiek skaiciau tai panasiai. Tai bet kam tos zvakes, jei jos iki 90 laipsniu negali susildyt, na tik generatoriu reikia taupyt...ir ijungus sviesas tai jis gan nemazai akraunamas ir todel atjungia tas zvakes... va kaip pafilosofavau  :D aciu Justai ;]