Labas, Svečias. Prašome prisijungti arba užsiregistruoti. Did you miss your activation email?

Autorius Tema: audi a6 98 1,9 Borto kompiuterio ir autopiloto pajungimas  (Skaityta 6507 kartus)

Neprisijungęs R.P.

• Įrašai: 3
    • Žiūrėti profilį
sveiki tarp tiek temu tikrai turetu buti toks iskeltas klausimas bet nerandu,kelis menesius bandau rasti informacijos kaip tai padaryti,ar tinka tos ranekeneles kur yra autopiloto ir borto kompiuterio valdymas nuo kitokiu audi a6 c5 kaip 2,5 ar isvis nuo benzino tinka ar tik to modelio butinai,buvau rades kazkur kad autopilotui reikia pravest papildoma laida iki taip vadinamu "smegenu" ir reikia priristi,su borto kompiuteriu visai man neaisku ar pakeitus skydeli jis veiks ar reikia papildomu detaliu,buciau labai dekingas jei kas padetu kaip tai padaryti ir zinotu kas galetu pagelbeti siauliuose.

Neprisijungęs art64

• Įrašai: 305
    • Žiūrėti profilį
bent jau autopilotui tos rankeneles skiriasi,kaip ir beje,schemos skiriasi.Bet kas nori,manau,gali pritaikyti.Man buvo atvejis,kai Golf4 savininkas atveze rankenele su 3 laidais, truko 2 laidu(sake pirko pigiausia is tuo metu buvusiu pasiuloje).Neatsimenu,kaip ten bandziau viska isspresti,tikrai pamenu,kad viena,o gal ir du laidus litavau prie rankeneles,zodziu,pabaigoje autopilotas veike.Atmintinai,nieks tau nepasakys ar tinka nuo tokio modelio i kita...Kaip rusai sako, aiskinamasi "pa chodu dela" :)

Neprisijungęs R.P.

• Žiūrėti profilį
galbut lengviau rasciau nuo 1,9 su automatine greiciu deze arba kad ir nuo mechanines tik metu nuo kokiu 2001,nes tokiu metu dalimis su autopilotu nerandu,beje prie valdymo bloko "smegenu"yra du laisvi laidai galbut jie kokiam autopilotui pasijungia? aciu uz atsakymus

Neprisijungęs GL

• Vilniaus miestas
  • Įrašai: 790
    • Žiūrėti profilį
Auto piloto rankenele tiks nepriklausomai nuo variklio (dyzelis ar benzinas ) svarbu kad pagal kebula butu to paties kebulo masina, nes kitaip netikt gali sersmuo kuris ant vairo maunasi, bet ir ta maciau yra tema kaip apeiti. schemas po darbo gryzes galesiu paziuret ir parasyt del auto piloto. del borto kompo - pakeiti prietaisu skydeli, ir rankenele valytuvu kad butu borto kompo valdymas. reikes priristi imobilaizeri jei jis yra skydelyje ir reikes iki prietaiso skydelio atvesti papildomus laidus kad visa info norima galetum matyt. sito darbo nesu dar dares tai nelabai apie schemas ka galiu pasakyt daugiau.
Diagnostika Vilniuje 867067673

Neprisijungęs R.P.

• Žiūrėti profilį
Dekui uz pagalba bet nieko nesuprantu su ta schema :) nors nesu visiskai zalias,del autopiloto supratau kad tinka nuo bet kokios c5, skydelis beabejo nuo 1,9 turi but vistiek apsukos skirsis nuo kitu modeliu cia nebus sudetinga, manau nusipirksiu vienu metu tiek skydeli tiek tas rankeneles kad nereiktu papildomai ardyti tik klausimas jei nuvaziuosiu pas elektrika su tom rankenelem ir ta schema jis supras iskart kaip tai padaryti?

Neprisijungęs Toto

• Įrašai: 4511
    • Žiūrėti profilį
Dekui uz pagalba bet nieko nesuprantu su ta schema :) nors nesu visiskai zalias,del autopiloto supratau kad tinka nuo bet kokios c5, skydelis beabejo nuo 1,9 turi but vistiek apsukos skirsis nuo kitu modeliu cia nebus sudetinga, manau nusipirksiu vienu metu tiek skydeli tiek tas rankeneles kad nereiktu papildomai ardyti tik klausimas jei nuvaziuosiu pas elektrika su tom rankenelem ir ta schema jis supras iskart kaip tai padaryti?
tu pradziai surask zmogu,kuris tau apsiims viska pajungt.Autopilotas ir b.c. kuina,o stai su autoceku jau problemos,nebent tau patiks,kad vaziuojant skydelyje bus sviesos muzika.

Neprisijungęs denisas

• Įrašai: 154
    • Žiūrėti profilį
taip palaukit zmones skaitau skaitau negaliu suprast pas mane stovi ta rankenele autopiloto jaj jinaj pajungta ar buvo keista ir pajungta tai autopilotas turi paliubomu veikt? ar dar yra del ko tas kibiras pats nevazioja? audi A6 1.9tdi automatas 98m C5.  ir del skydelio irgi noriu paklaust jaj as sena skydeli ten rodo tik begius ir temperatura  pasikeisiu i naujesni su to bortkompjuteriu tai jis normaliaj veiks ir viska rodis ?

Neprisijungęs Toto

• Žiūrėti profilį
taip palaukit zmones skaitau skaitau negaliu suprast pas mane stovi ta rankenele autopiloto jaj jinaj pajungta ar buvo keista ir pajungta tai autopilotas turi paliubomu veikt? ar dar yra del ko tas kibiras pats nevazioja? audi A6 1.9tdi automatas 98m C5.  ir del skydelio irgi noriu paklaust jaj as sena skydeli ten rodo tik begius ir temperatura  pasikeisiu i naujesni su to bortkompjuteriu tai jis normaliaj veiks ir viska rodis ?
noretai.

Neprisijungęs denisas

• Žiūrėti profilį
noretai.
kak poniat eto slovo? kaip suprast ka parasei?

Neprisijungęs Toto

• Žiūrėti profilį
noretai.
ponimaj doslovno hotel by,no nicego ne polucetse.

Neprisijungęs denisas

• Žiūrėti profilį
noretai.
ponimaj doslovno hotel by,no nicego ne polucetse.
aisku :)

Neprisijungęs zawedxi

• Įrašai: 2791
    • Žiūrėti profilį
viskas gausis tik laiko ir smegenuku reikia biski nukopinu is vw passat

Pradziai reikia issigyti rankenele su autopiloto mygtukais ir pageidautina ta fishke su 10 jei gerai pamenu kontaktu, kurie ir skirti signalams is autopiloto mygtuku. Jungimas pakankamai paprastas, tik va nzn nuo ko priklauso, bet pas mane kontaktai isdestyti kitaip nei pateikta cia jau esanciuose schemuose. Pas mane buvo balta fishke su maziau kontaktu nei visur kitur, kad parasyta tai ir jungti reikejo kitaip. Jungiasi taip:

Fishkes prie variklio kompo ------- autopiloto fishke
------------------------------------------------------------------------
geltona fishke 1 -------------------------------- 2
geltona fishke 8 -------------------------------- 6
geltona fishke 9 -------------------------------- 4 ir 7
ruda fishke 1--------------------------------- 5
juoda fishke 8 -------------------------------- 3

Cia linkai su nuotraukom ir daugiau info. Mano atveju kaip jau minejau fiskhes buvo kitiokios nei nuotraukuose. Beje as tu fishkiu neardziau, o tiesiog pjoviau laidus ir litavau - neturejau kontaktu i tas fishkes ikisti  P.s. lenku as irgi nesuprantu, bet tam yra google translate - nors ir ne stebuklas, bet uztenka  Paciam idiegimo darbui (atsizvelgiant kad darot pirma karta) planuokit apie 2-4val, aisku jei nekrapstysit nosies  Reikes specialios rakto galvos nuimti vairui - 12 spinduliu zvaigzde, uzdejus ant 10 sesiakampio rakto, kas antras spindulys turi sutapti - yra senukuose ~10lt ar kiek ten, jau nepamenu.

Linkai su info:
http://forum.vw-passat.pl/showthread.php?t=4064
http://www.ukpassats.co.uk/phpbb/viewto ... 33&t=13805

Toliau borto kompas. Atsiejo - 100lt ecu + 30lt rankenele + 10 litu fishkes + 60lt angliskas skydelis su fis ekranu ir dar nzn kiek gausiu atgal kai parduosiu savo ecu, skydeli ir rankelene, manau panasiai visi pinigai ir gryst, nes mano skydelis europinis. Idiegimui planuokit apie 3-5 val. atsizvelgiant, kad daro pirma karta. Mano pasatas yra senesnio modelio, o as norejau borto kompo su tuo raudonu (fis) ekranu, kas yra tikra retenybe (bet ju tikrai tikrai yra) mano metu pasatuose. Kaip supratau nuo 99.08 del pasikeitusio duomenu perdavimo buvo (CAN magistrale), tai jau tampa nebe retenybe. Zodziu skydeli galima keisti taip: jei jusu prasideda 3b0(1) 919, tai reiskia pas jus ne CAN magistrale ir galit keisti tik i toki (normaliom salygom), jei prasideda 3B0(1) 920, tai reiskias duomenys i skydeli pas jus jau ateina per CAN magistrale ir galit keisti tik i CAN magistrales tipo skydelius (is principo galima ideti net is B5.5, tik reiks truputi daugiau pazaist su laidais). Taigi kadangi skydeliu be CAN magistrales (antras skaicius 919) ir su fis displejum labai mazai, nusprendziau kad desiu su CAN magistrale, bet siaip neveiktu tachometras, borto kompas ir dar pora smulkmenu. Kad veiktu tachometras teko pasikeisti variklio kompa  Pas mane buvo su kodu 038906018P, o kompai su CAN magistrale (eje po 99.08 butent ant 81kw TDi) turi koda 038906018GA (lygtais ir kitos raides gale gali buti, ten apacioj linkuose daugiau info). Man rodos, jog svarbu kad butu toks pats variklis tik auto gimes po 99.08 - tada keiciasi variklio kompo galines raides ir duomenys jau eina per CAN, mano atveju pasikeite galine raide i P i GA (tikrai yra daugiau variantu, tik cia jau jusu reikalas issiaiskint, kaip jos turi keisti jusu varikliui). Variklio kompas keiciasi labai paprastai, ji pakeitus kad nepyktu imobilaizeris su vcds ar vag com reikia Adaptation skiltyje ivesti du nulius ir issaugot (linke apacioj detaliau, ross-tech puslapis, immo 2 ecu swap). Pakeitus kompa reikia prasivesti 2 laidus nuo jo iki skydelio (CAN magistrale):
variklio kompas(ta mazesne fishke) ----- skydelis zialia fishle (su maziau i ja atvestu laidu, jusu atzvilgiu desine fiske)
68------------------------------------------------19
75------------------------------------------------20
Jei neturit reiks ir rankelenes su borto kompo valdymo mygtukais ir prisijungti ja prie skydelio (procedura paprasta, viso 4 laidai, 1 i melyna, 3 i zalia fishke, daugiau linke zemiau).
Beje sito projekto kol kas nebaigiau: buvau issidejes skydeli, bet imobilaieris blokuoja startavima, nors tachometras ir viskas kitkas lygtais veikia, kol kas maciau kad meta klaida del kaladeliu, nors kai supratau galima sita isjungti programiskai, o kol kas laukiu laido (vag commander) su kuriuos galeciau pin koda skydelio nusiskaityt ir raktus prisirist. Nors gal kas turit laida ir uz sita info ir nuosirdu aciu galetumet nuskaityt (gal rimvis gali  ar dar koks elektrikas, kazkoks pasiles g. issikures, tai yra uz 20 metru nuo mano darbo ) Nors jei ka sulauksiu savo laido ir pats pasidarysiu, bet zinot, norisi greiciau

Linkai su info:
http://www.ross-tech.com/vag-com/cars/immobilizer2.html
http://translate.google.com/translate?h ... e.lt&twu=1
http://translate.google.com/translate?h ... olf_1j.htm
http://translate.google.lt/translate?hl ... Ft%3D75803
http://forums.tdiclub.com/showthread.ph ... 353&page=4

Toliau eina salyginai pigus raktas. Is dealextreme nusiperkame rakta uz 9$ su imobilaizerio mikroschema, ji issipjauname ir prisirasme pagal linke pateikta info. Reiks skydelio pin kodo ir vag com laido, arba tik vag com ir vag commander ar vag tacho laido pin nusiskaityt
Linkas:
http://volkswagen.msk.ru/forum/index.ph ... opic=64095

Neprisijungęs denisas

• Žiūrėti profilį
nu vo matot vsiotaki jaj noretum tai galima pasidarit stebukla

Neprisijungęs Toto

• Žiūrėti profilį
tai kad iki stebuklo toli:masina nesiveda,lemputes mirksi tachas neveikia.Kas cia do projektas.As suprantu kai pajungi ir viskas veikia,galima pasigirt.o cia...

Neprisijungęs denisas

• Žiūrėti profilį
tai kad iki stebuklo toli:masina nesiveda,lemputes mirksi tachas neveikia.Kas cia do projektas.As suprantu kai pajungi ir viskas veikia,galima pasigirt.o cia...
nesiveda del to kad skydelyje yra imobilas , del to blokojamas variklio uzkurimas, reikia rakto, skydelio ir variklio kompo siaures miestelyje yra vieta kur tai pririsa viena prie kito, kaina apie 300 lt arba vazioji i audi centra bet tai kvaila mintis   ;)

Neprisijungęs Toto

• Žiūrėti profilį
nesiveda del to kad skydelyje yra imobilas , del to blokojamas variklio uzkurimas, reikia rakto, skydelio ir variklio kompo siaures miestelyje yra vieta kur tai pririsa viena prie kito, kaina apie 300 lt arba vazioji i audi centra bet tai kvaila mintis   ;)
as zinau kodel nesiveda ir kaip panaikinama.Esme tame :kam rasyti romanus,jei rezultato nera.

Neprisijungęs PunTT

• Įrašai: 120
    • Žiūrėti profilį
Gal kas zino kuriam kanale patikrint autopiloto mygtukus su Vag-com?

Neprisijungęs GL

• Vilniaus miestas
  • Įrašai: 790
    • Žiūrėti profilį
dizeliui - 6
benzinui - 66
Diagnostika Vilniuje 867067673