Labas, Svečias. Prašome prisijungti arba užsiregistruoti. Did you miss your activation email?

Autorius Tema: Akumuliatoriu krovimai (Calcium-Calcium)  (Skaityta 1407 kartus)

Neprisijungęs memnonas

• Įrašai: 398
    • Žiūrėti profilį
Akumuliatoriu krovimai (Calcium-Calcium)
« Topic Start: 2008 Sausio 06, 15:44:47 »
norejau pasiklausinet del akumu krovimo gal kas zino kaip istikruju yra... pas mane stovi svininis paprastas akumas - esant reikalui nusiemu pasikraunu , ar pries salcius ir viskas ok. o ce dbr motinai norejau pries salcius (tikiuosi kad jie bus dar tik) pakraut akuma (pajung ant stacionaraus kroviklio) - nuemiau o ten pasirodo stovi Calcium- Calcium - tai kaip cia dbr yra su tais calciniais akumais - juos kraut galima ar ne - nes pakroveju instrukcijose siuolaikiniuose parduodamuose pagrinde rasoma kad pakrovejai skirti su skystu elektrolitu akumuliatoriams svininiams. ar tai jau nebepakraunami akumai (nors akumo paskirtis priimt ir atiduot energija) ar tai kazkokiu visai kitokiu krovikliu reik)

p.s esu sawo akumus kroves Pb ir Pb-Ca (nemaciau net kad calcio yra) nieko nebuvo  nutike - bet kai cia calcium - calcium tai suabejojau, nenoriu sugadint , o ir akumas tikrai ner senas, metai kazkur tik (garantinio ner nes ne LT masina imta), o ir pakrovejas naujas visiskai - tik kad trumpais atstumais akuma naudoja - tai labai jau sodinamas ...

taigi gal kas teisybes zino kaip istikruju yra  (h)

Neprisijungęs maruse79

• Klubo narys
  • *
  • Įrašai: 2273
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #1: 2008 Sausio 06, 16:15:35 »
tai jei generatorius krauna juos tai kodel pakrovejas negali ju krauti? mano siaip tokia nuomone  (+)

Neprisijungęs spyglys

• Įrašai: 1254
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #2: 2008 Sausio 06, 21:16:10 »
As tai ir manau, koks skirtumas. Srove tai ta pati visur.

Neprisijungęs memnonas

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #3: 2008 Sausio 06, 21:39:04 »
tai ir man tokiu minciu buvo - bet esu kazka girdejes apie tuos neaptarnaujamus akumus - kur nei rugsties dapilt nei ju galima kraut... seip man tos mintys kilo pradzioje del to kad pakrovejo instrukcijoje radau parasyta ale tipo pakrovejas skirtas svininiams su skystu elektrolitu akumuliatoriams...

Neprisijungęs Gedis

• Banned!
  • Įrašai: 13709
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #4: 2008 Sausio 07, 00:14:29 »
bet esu kazka girdejes apie tuos neaptarnaujamus akumus - kur nei rugsties dapilt nei ju galima kraut...
neaptarnaujamas - tai reiškia, kad nereikia dapylinėt distiliuoto vandens, o ne rugšties (sieros) :-] :-]
Dabar apie krovimą - kokia tada būtų akumo prasmė, jei jo negalima būtų krauti ?? Jau gautūsi kaip ir didelė brangi batareika,
kurią reiktų keist, na net nežinau kas kiek, gal kas kokią savaitę  :-] :-] :-] tfu, į briedus jau konkrečius veliuosi..............
Tu geriau dar kartą pažiūrėk į savo akumuliatorių ir dėl sportinio įdomumo nurašyk viską kas ant jo parašyta, nes aš nuoširdžiai prisipažystu, kad nesugebu suvokt, kaip gali būt k a l c i n i s akumuliatorius  :V :V :s :s
 :D :D :D :-] :-] :-] :-]

Evaldas

• Svečias
« Atsakymas #5: 2008 Sausio 07, 11:07:11 »
Kroviau kažkada ex bmw dvi paras tokį akumą, nu ir nieko, veikė kaip žvėris :)

Neprisijungęs Residentas

• Aktyvus dalyvis
  • Įrašai: 1177
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #6: 2008 Sausio 07, 12:42:50 »
norejau pasiklausinet del akumu krovimo gal kas zino kaip istikruju yra... pas mane stovi svininis paprastas akumas - esant reikalui nusiemu pasikraunu , ar pries salcius ir viskas ok. o ce dbr motinai norejau pries salcius (tikiuosi kad jie bus dar tik) pakraut akuma (pajung ant stacionaraus kroviklio) - nuemiau o ten pasirodo stovi Calcium- Calcium - tai kaip cia dbr yra su tais calciniais akumais - juos kraut galima ar ne - nes pakroveju instrukcijose siuolaikiniuose parduodamuose pagrinde rasoma kad pakrovejai skirti su skystu elektrolitu akumuliatoriams svininiams. ar tai jau nebepakraunami akumai (nors akumo paskirtis priimt ir atiduot energija) ar tai kazkokiu visai kitokiu krovikliu reik)

p.s esu sawo akumus kroves Pb ir Pb-Ca (nemaciau net kad calcio yra) nieko nebuvo  nutike - bet kai cia calcium - calcium tai suabejojau, nenoriu sugadint , o ir akumas tikrai ner senas, metai kazkur tik (garantinio ner nes ne LT masina imta), o ir pakrovejas naujas visiskai - tik kad trumpais atstumais akuma naudoja - tai labai jau sodinamas ...

taigi gal kas teisybes zino kaip istikruju yra  (h)
Matosi Chemijos paskaitu nelankei ;)
Paprasciausiai yra taip Svinyniai akumai yra senesni O tie calio jie turi galimybe netgi patys sektiek is saves pasikrauti,...Taciau jie labai yra jautrus smugiams per virsutine dali tad jokiais budais su raktu nekalinek klemu kai dedi ant akumo.O juos gali krauti kaip ir visus tik srove zek labai didele neuzlausk jei pas tave tas naujas pakrovejas ir turi galimybe reguliuoti Srove.

Sekmes darbuojantis.

Neprisijungęs Gedis

• Banned!
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #7: 2008 Sausio 07, 20:22:39 »
esu sawo akumus kroves Pb ir Pb-Ca(nemaciau net kad calcio yra) nieko nebuvo  nutike - bet kai cia calcium - calcium tai suabejojau, nenoriu sugadint , o ir akumas tikrai ner senas, metai kazkur tik (garantinio ner nes ne LT masina imta), o ir pakrovejas naujas visiskai - tik kad trumpais atstumais akuma naudoja - tai labai jau sodinamas ...  taigi gal kas teisybes zino kaip istikruju yra  (h)
Matosi Chemijos paskaitu nelankei
Paprasciausiai yra taip Svinyniai akumai yra senesni O tie calio jie turi galimybe netgi patys sektiek is saves pasikrauti,...Taciau jie labai yra jautrus smugiams per virsutine dali tad jokiais budais su raktu nekalinek klemu kai dedi ant akumo.O juos gali krauti kaip ir visus tik srove zek labai didele neuzlausk jei pas tave tas naujas pakrovejas ir turi galimybe reguliuoti Srove. Sekmes darbuojantis.

na čia Jūs ir privirėt košės  ff ff ff iš praddžių kalcio, paskui Pb-Ca,  paskui jau kalio ir ........ Visų pirmiausia truputis chemijos istorijos: akumuliatoriai gali būt šarminiai arba rūgštiniai. Toliau - akumuliatoriai vadinami ne pagal elektrolitą: kalio šarmas arba sieros rūgštis (praskiesta distiliuotu vandeniu), o pagal tas plokšteles, spirales arba kas ten bebūtų viduje, t.y. iš ko jos padarytos: NiCd, NiMh, LiPo, LiIon (šarminiai) arba Pb, o tiksliau, švino ir švino oksido (rūgštinai), šnekamojoje kalboje būtų: nikelkadmio, nikelmetalhidrato, ličiopolimerų, ličiojonų arba švininiai, bet čia jau istorija, chemijos paskaitos ff ff ff visi turi savo trūkumų ir privalumų, na kad ir pvz ličiojonų - nereikia aptarnaut, t.y. profilaktiškai pakrovinėt; švininiai - labai ilgas pakrovimo laikas, o pvz nikelkadmio profilaktiškai reik pakrovinėt min net kas du mėnesiai.....
Šiaip tikrai labai įdomu, koks ten pas Tavęs mašinoje tas kaip sakiai 'calcium-calcium' , tikriausia ten visiškai neaptarnaujamas švino-kalcio, nurašyk prie progos daugiau info  ;) Beje patys brangiausi ir ko gero patys geriausi automobiliams yra švino-sidabro-kalcio, praktiškai neturi trūkumų, net galima ekploatuoti bet kokioje pozicijoje - ant šono, ar apverstą.
o kraut akumus reikia....., na pvz 70Ah akumą su 7A srove ir atitinkamai, BET VISIŠKAI NEAPTARNAUJAMUS TIK su automatiniais pakrovėjais  !! !!
 (h)

Neprisijungęs memnonas

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #8: 2008 Sausio 07, 20:59:18 »
vienzodziu nusprendziau kad reik bandyt kraut ir psio, pajungtas pakrovejas automatinis ant MIN rezimo, kas bus veliau aisku bus :)

jo jo calcium-calcium akumas parasyta, turejes akumu kad budavo parasyta pb-calcium o ce vien calcium minimas jokio zodzio apie Pb...

Neprisijungęs Gedis

• Banned!
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #9: 2008 Sausio 07, 23:09:05 »
čia va koks foto, toks lygiai ir pas Taves yra ?? ieškojau nete - nu niekaip neradau.............
Kas ten dešinėj pusėj po YUASA užrašyta ?? lyg ir european  ?!? ?!? (z)

Neprisijungęs geddas

• Įrašai: 498
    • Žiūrėti profilį
As antra jau neaptarnaujama akuma naudoju, siaip jie geresni uz tuos svininius, tik kad brangesni. Kroviau issisiepes, veike kaip bite, antra irgi panasu pirkau  ;) Nebijau as ju kraut  (-)  :D Tik nezinau kaip del to indikatoriaus, naujas sviete zaliai, paskui palaksciau su muzonu, tai juodas paliko, tipo paaiskinta, kad reikia jau pakraut ji, tai as gan trumpai kroviau, tai neuzsidege zalia :) ir dabar nedega, o suka varikliuka tolka pesnia  ;)

Neprisijungęs zu

• Klubo draugas
  • *
  • Įrašai: 5336
    • Žiūrėti profilį
turiu ir as paklausima sioki toki: auto a6 98m krovimo dazikas rodo 16V pastoviai (ant raudono rodyklyte buna) savaime aisku kad tai nenormalu, ar cia didele beda? kokios pasekmes gali but? ir ka daryt tokiu atveju  :)

Neprisijungęs geddas

• Įrašai: 498
    • Žiūrėti profilį
Kaista klemos ir akumas, tiksliai nzn kas ten kaip gali but, siaip pas mane irgi per daug rodo, bet elektra gali pareit... cia is fizikos :)

Evaldas

• Svečias
turiu ir as paklausima sioki toki: auto a6 98m krovimo dazikas rodo 16V pastoviai (ant raudono rodyklyte buna) savaime aisku kad tai nenormalu, ar cia didele beda? kokios pasekmes gali but? ir ka daryt tokiu atveju  :)

Geriausia ant akumo su testeriu pasimatuok, gal tas dačikas blogai rodo. Pas mane beveik per viduriuką tarp 14 ir 16 rodo.

Neprisijungęs zu

• Klubo draugas
  • *
  • Įrašai: 5336
    • Žiūrėti profilį
14.8 rodo ka tai gali reikst? dacikas meluoja ar per daug krauna? kiek su tuo aparaciuku turi rodyt? ?!?