Labas, Svečias. Prašome prisijungti arba užsiregistruoti. Did you miss your activation email?

Autorius Tema: akumuliatoriaus sroves suvartojimas  (Skaityta 1970 kartus)

Neprisijungęs arvydas2000

• Įrašai: 355
    • Žiūrėti profilį
akumuliatoriaus sroves suvartojimas
« Topic Start: 2012 Vasario 03, 14:58:26 »
a6 2.5 2002m 120kw  ryte ijungiant degima rodo apie 9v nesvarbu ar zvakes buna jau pakaitintos ar ne, palauki koke 20sec taksteli rele ir atsiranda 12v bet kadangi zvakes jau senai nustojusios veikti man sunkiai veda varikli. Jei ijungiu degima ir po zvakiu lemputes issijungimo vedu varikli (srove dar rodoma apie 9v) man nepilna jega suka starteris irgi kurimas suprasteja. Tokia problema kamuoja mane ir nesuprantu ar akumas ar rele bloga kokia Gal kam buvo taip??  beto jai pavazinejas su masina buni jungi degima iskart rodo 12v.

Neprisijungęs juozasu

• Įrašai: 780
    • Žiūrėti profilį
Re: akumuliatoriaus sroves suvartojimas
« Atsakymas #1: 2012 Vasario 03, 15:12:03 »
a6 2.5 2002m 120kw  ryte ijungiant degima rodo apie 9v nesvarbu ar zvakes buna jau pakaitintos ar ne, palauki koke 20sec taksteli rele ir atsiranda 12v

Panašu, kad dar žvakių relė duoda įtampą pakaitinimo žvakėms. Iš kur žinai, kad žvakės jau nustojusios kaitinti? Šiaip žvakes kaitina ir po žvakių pakaitinimo lemputės užgesimo. Ir rašei, kad abiem atvejais blogai kuriasi, ar užgesus lemputei po 20 sekundžių, ar tik ką užgesus.
Išvada: Akumas silpnas arba būna pastoviai pilnai nedakrautas, jei iki tiek sėda.

Kiek voltų rodo užkurtam varikliui?

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #2: 2012 Vasario 03, 15:28:36 »
 Na kad nustojo kaitint nezinau 100proc bet manau kad nustoja nes kaip uzgesta zvakiu lempute ir dar laukiu 12v kad atsirastu man kaskiek prasciau kure (ir apsipila dumais) bet starteris suka normaliu greiciu o iskar kurent po zvakiu lemputes issijungimo kure geriau bet leciau suka starteris. todel man ne tuo ne anuo varjantu nera idealaus kurimo. krovimas geras
« Paskutinį kartą keitė: 2012 Vasario 03, 15:30:41 sukūrė arvydas2000 »

Neprisijungęs juozasu

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #3: 2012 Vasario 03, 15:48:08 »
Tai belieka patikrinti kokia relė ten atsijungia po 20 sek., jeigu tikrai ne žvakių pakaitinimo.

Kai suki starterį iki kiek sėda akumo įtampa? iki 6V? Na tada ir akumas tikrai bus jau prie pabaigos.

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #4: 2012 Vasario 03, 15:52:52 »
akumas nera is gyvuju sita zinau buvo kaskada nusedes prie -2 grojo muzika orginali ir salone sviesos sujungtos buvo. na bet 12v tj jis turi tik is jo vage kuri laika kaskas. ka patartum daryt ar rele tikrint ieskot kuri ar akuma det kita.?  iki 6V neseda tikrai sukant

Neprisijungęs only AUDI

• Moderatorius
  • *
  • Įrašai: 15998
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #5: 2012 Vasario 03, 15:56:24 »
a6 2.5 2002m 120kw  ryte ijungiant degima rodo apie 9v nesvarbu ar zvakes buna jau pakaitintos ar ne, palauki koke 20sec taksteli rele ir atsiranda 12v bet kadangi zvakes jau senai nustojusios veikti man sunkiai veda varikli. Jei ijungiu degima ir po zvakiu lemputes issijungimo vedu varikli (srove dar rodoma apie 9v) man nepilna jega suka starteris irgi kurimas suprasteja. Tokia problema kamuoja mane ir nesuprantu ar akumas ar rele bloga kokia Gal kam buvo taip??  beto jai pavazinejas su masina buni jungi degima iskart rodo 12v.

Tai juk aiskiai parasyta, kai cakteli rele, tai yra atsijungia zvakiu kaitinimas , tai ir itampa todel pakyla. Be to ir parasymas keistas, ryte ijungiant degima rodo apie 9v nesvarbu ar zvakes buna jau pakaitintos ar ne, , tai kai ijungi kaip jos jau gali buti pakaitintos, jas dar tik ijungia, tik po to atsijungia. Keisk akuma, arba bent gerai pakrauk, gerai, kad su tokia itampa jis is viso uzsikuria.

Neprisijungęs juozasu

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #6: 2012 Vasario 03, 16:08:43 »
gerai, kad su tokia itampa jis is viso uzsikuria.

Variklio mazgai tikrai geri, jei su tokia įtampa sugeba užsivesti. Dar vienas pavyzdys: kad pakaitinimo žvakės gerai įkaistų, joms optimali įtampa būna 11 V (taip rašo ant žvakių), o tau su 9 V kaitina. Dėl to prasčiau ir kuriasi. Žvakės atiduodamo šilumos kiekio priklausomybė nuo įtampos yra kvadratinė. Tai reiškia, kad įtampai nukritus vos porą-trejetą voltų, išskiriams žvakių šilumos kiekis sumažės beveik dvigubai. Nevertinant to, kad dėl mažos įtampos/srovės starteris jau lėčiau suka.

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #7: 2012 Vasario 03, 16:10:44 »
uzsikuria bet salciams atejus sunkiai jau. nesvarbu ar pakaitinus zvakes ar ne  turejau omeny skydelyje lempute.  kaip nesala man pakaitinimo zvakiu lempute neilgai sviecia o kaip salta ilgiau sviecia tai suprantu kad rodo kaitinimo laika tai turetu lyg su lempute ir rele sudirbti as taip manau.  beto  po takstelejimo turetu ir gerai kurti jai tik tada zvakes atjungia plius suktu gerai 12 jau butu o man suka gerai po takstelejimo o kurti nenori gerai atrodo kad zvakes jau nustoja kaisti kartu tai lemputei uzgestant zvakiu. o po lemputes uzgesimo dar reik palaukt kokia 20 sec kad rele taksteltu ir atsirastu 12v tai tos zvakes atvesta

taisiklingiau gal taip paaiskinti . 1degimas jungiamas 2dega pakaitinimo zvakiu lempute (voltazas 9v) 3kaitinimo lempute uzgesta (voltazas 9v) 4laukiu kol takstels rele ir atsiras 12v per sita laika manau zvakes jau atvesta.
« Paskutinį kartą keitė: 2012 Vasario 03, 16:23:00 sukūrė arvydas2000 »

Neprisijungęs only AUDI

• Moderatorius
  • *
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #8: 2012 Vasario 03, 16:31:39 »
1 ijungi degima 2 dirba zvakiu pakaitinimas 3 uzgeso pakaitinimo lempute , galima kurti, tuo metu pakaitinimo zvakes dar kaista 4 caktelejo rele, pakaitinimo zvakes atsijunge, todel ir itampa pakyla. Lempute ant skydelio signalizuoja kada galima jau kurti varikli, o ne kada atsijungia zvakes. Pas kitus jos dar dirba kelias minutes.

Neprisijungęs Toto

• Įrašai: 4511
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #9: 2012 Vasario 03, 19:30:50 »
pasikeisk akuma ir temaz galesi istrint.

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #10: 2012 Vasario 03, 19:55:28 »
pasikeisk akuma ir temaz galesi istrint.
Nu bandysiu taip daryt tada ziuresiu kas bus

Neprisijungęs Dim4ik

• Įrašai: 667
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #11: 2012 Vasario 04, 19:12:12 »
Ar yra kokios ribos kad pagal sroves suvartojima galima pasakyt kad starteris jau blogas? Ar servizai turi tokiu testeriu kad tiek A pamatuot?

Neprisijungęs edas66

• Įrašai: 75
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #12: 2012 Vasario 04, 19:30:01 »
pries keiciant akuma, pasitikrink kiek ji ima sroves uzmigus. tai yra po 5mim. Tau,jei rimti meistrai keis akuma, jie tai ir padarys, bet jei sugalvosi stiliaus perku maximoj akuma ir dedu,gali pasikartot tas pats, jei tavasis dar buvo gyvas. pasimatuok kiek auto ima amperu. Ju negali but daugiau 0,08A visiem kompam issijungus (salono apsvietimas, komforto ir tt)

Neprisijungęs only AUDI

• Moderatorius
  • *
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #13: 2012 Vasario 04, 21:27:39 »
Ar yra kokios ribos kad pagal sroves suvartojima galima pasakyt kad starteris jau blogas? Ar servizai turi tokiu testeriu kad tiek A pamatuot?

Cia jau ne serviso, o elektros tinklu elektriku reikia su tokiom srovem, nors jos kainuoja visai nedaug 50-500lt Beje srove labai priklauso ant kiek uzsale tepalai, nebent matuoti karstam varikliui.

Neprisijungęs Antonijus

• Įrašai: 2439
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #14: 2012 Vasario 05, 08:13:48 »
 (h)

Cia jau ne serviso, o elektros tinklu elektriku reikia su tokiom srovem, nors jos kainuoja visai nedaug 50-500lt Beje srove labai priklauso ant kiek uzsale tepalai, nebent matuoti karstam varikliui.
Kodėl gi? Net kolchozuose būdavo diagnostiniai rinkiniai, leidžiantys išmatuoti starterinę srovę iki 500 A.

Neprisijungęs only AUDI

• Moderatorius
  • *
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #15: 2012 Vasario 05, 08:40:33 »
(h)

Kodėl gi? Net kolchozuose būdavo diagnostiniai rinkiniai, leidžiantys išmatuoti starterinę srovę iki 500 A.

Bet kolchozu tai jau nera  :-]

Neprisijungęs Antonijus

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #16: 2012 Vasario 05, 10:07:52 »
Praktiškai tokie matavimai naudos neduoda. Starterį išimi, išvalydamas perrenki, kas reikia pakeiti ir gali būt garantuotas, kad jis ims srovės kiek jam ir reikia imti. Apvijų pramušimas labai ir labai jau retas atvejis.  (h)

Neprisijungęs only AUDI

• Moderatorius
  • *
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #17: 2012 Vasario 05, 12:31:03 »
Praktiškai tokie matavimai naudos neduoda. Starterį išimi, išvalydamas perrenki, kas reikia pakeiti ir gali būt garantuotas, kad jis ims srovės kiek jam ir reikia imti. Apvijų pramušimas labai ir labai jau retas atvejis.  (h)

Net nesiginciju, bet zmogus paklause apie sroves matavima. Siaip pasikeiti angliukus,ivores, jeigu inkaro kontaktai neisdege, vel starteris suksis kaip naujas.

Neprisijungęs deleted

• Banned!
  • Įrašai: 0
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #18: 2012 Vasario 05, 12:42:24 »
Dar kartais buna vienas niuansas,tai inkaro ziedas (tarpai). jai ten neisvalo susidariusiu angliuku dulkiu tarpuose,tai ir perinkimas ne visalaik gali duoti pilna teigiama rezultata.sugers srove,o sukimo jegos nebus...

Neprisijungęs Antonijus

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #19: 2012 Vasario 05, 20:22:21 »
Dar kartais buna vienas niuansas,tai inkaro ziedas (tarpai). jai ten neisvalo susidariusiu angliuku dulkiu tarpuose,tai ir perinkimas ne visalaik gali duoti pilna teigiama rezultata.sugers srove,o sukimo jegos nebus...
Kiek suprantu, turi galvoje kolektoriaus plokštelių tarpus.  (+)