Labas, Svečias. Prašome prisijungti arba užsiregistruoti. Did you miss your activation email?

Autorius Tema: Akumuliatoriaus parinkimas tam tikram varikliui.  (Skaityta 81603 kartus)

Neprisijungęs D.J.Acid

• Įrašai: 194
    • Žiūrėti profilį
Kainos tikrai pakilę, juk čia LT, o dar kaip tik sezonas dabar akumų  :D. Pats savaitgalį pirkau akumuliatorių, tai visa laimė kad nuolaidą dar šiokę tokią pritaikė.  ff

Evaldas

• Svečias
Vakar naują akumų siuntą gavom, tai 100ah akumas hankook kainuoja dabar 500lt :D

Neprisijungęs Tiews

• Įrašai: 10
    • Žiūrėti profilį
Visu pirma ziurekit i generatoriu,ant jo parashyta kiek daugiausiai jis gali uzkraut. Pvz pas mane 65A rasho,Antra "starting power",ji dazniausiai kajp taisykle priklauso nuo jo talpos...Pirkite toki kuris vos telpa i jusu vieta,skirta akumuliatoriui ! Nes didesne talpa bet kokiu atveju yra geriau,jeigu jis pilnai uzkraunamas. Tajgi,zadejau imti akuma su 74A ir ishmatavimai visai tiko,bet paziurejau jog generatorius krauna tik 65A,tad isigijus 74A butu beprasmiska tiketis jog jis bus ishnaudojamas geriau nei 62-65A,nes nebus pilna uzkraunamas!  ;)

Neprisijungęs daskee

• Įrašai: 201
    • Žiūrėti profilį

Neprisijungęs Edvis

• Įrašai: 209
    • Žiūrėti profilį
praeitais metais akumuliatoriai brango apie tris kartus ?!?. Na jei įsivaizduojat formulę x3 (!?), tai tikrai ne ta. Paprastas pvz: akumas 2007 m. kainavo 150 lt., po pirmo pabrangimo jo kaina pakilo iki 180, po antro beveik iki 220, o po trečio - apie 250 (!?) . Matematika paprasta....

Neprisijungęs Fixy

• Įrašai: 296
    • Žiūrėti profilį
kad galingesnis tai nevisada reiskia kad didesnis :) as pirkau sau 77ah akuma banner firmos ir man siule galingesni, pagalvojau kad netilps o pamatavus pasirode kad 83ah yra tokiu pat ismatavimu :)

Neprisijungęs ivor007

• Įrašai: 218
    • Žiūrėti profilį
nepatariu niekam bosch silver, turejau ir as ir pazystamas mano, abiem ilgai nelaike :V

Neprisijungęs svolacius

• Įrašai: 1582
    • Žiūrėti profilį
tai kokio dydzio jis turi buti?man butu reikalingi matmenys?ir kokio amperazo jam reikia pagal katalogus??ir koki dar eina igrusti po sedyne galingesni?? 2.5tdi a6 c4 masinikei. man labai reikia suzinoti.nes numire visiskai jis man ir nebeuzvedu rytais.o esu isvykes ir net nzn koki pirkt reikia kad vel galeciau lekti.

Neprisijungęs Gedis

• Banned!
  • Įrašai: 13709
    • Žiūrėti profilį
Kas čia per gamintojas ? Nerandu jokios info ....  :V

Neprisijungęs Obščiako Vadovas

• Banned!
  • Įrašai: 7131
    • Žiūrėti profilį

Neprisijungęs Gedis

• Banned!
  • Įrašai: 13709
    • Žiūrėti profilį
nu gal .... bet tai jei čia jų oficialus saitas, tai tada hmmmm, ką aš žinau....
toks ryškus informacijos perteklius jaučiamas jame  :D

Neprisijungęs Obščiako Vadovas

• Banned!
  • Įrašai: 7131
    • Žiūrėti profilį
zmona vakar ieskojo senu uzsakovu is USA, jie ten medziokliniais rubais ir panasiai uzsiema. tai irgi sustras saitas. kelios foto ir "contact us". gal tokia mada dabar  :D

Neprisijungęs Meidis

• Įrašai: 103
    • Žiūrėti profilį
Turiu visiskai nauja akuma 105ah. Kaina 200lt. Jei kam skubiai reikia, rasykit i pm  (h)

Neprisijungęs jezy2

• Įrašai: 64
    • Žiūrėti profilį
po sedyne 45keb  a6 idejau ar 72 ar 74 tikslai nepamenu antra ziema be problemu (baner pazemintas) (aa) svarbiausia kad instaliacija  butu tvarkoj...

Neprisijungęs redlabel

• Įrašai: 126
    • Žiūrėti profilį
O ar ne per maza startine srove 600 A 1,9 tdi 96 kw varikliui salta ziema (kai T=-15 - -25 C)?
Pas mane siuo metu toks stovi. Nesikurtu geriau su 800-850 A srove?

Neprisijungęs Bycius

• Įrašai: 30
    • Žiūrėti profilį
Visu pirma ziurekit i generatoriu,ant jo parashyta kiek daugiausiai jis gali uzkraut. Pvz pas mane 65A rasho,Antra "starting power",ji dazniausiai kajp taisykle priklauso nuo jo talpos...Pirkite toki kuris vos telpa i jusu vieta,skirta akumuliatoriui ! Nes didesne talpa bet kokiu atveju yra geriau,jeigu jis pilnai uzkraunamas. Tajgi,zadejau imti akuma su 74A ir ishmatavimai visai tiko,bet paziurejau jog generatorius krauna tik 65A,tad isigijus 74A butu beprasmiska tiketis jog jis bus ishnaudojamas geriau nei 62-65A,nes nebus pilna uzkraunamas!  ;)

Na ne visai taip. Ten gal rašyta 65A maksimali generatoriaus generuojama srovė? Juk akumuliatorių kai krauni, tai krauni maža srove -1/10? Įtampa čia svarbu. Akumuliatoriaus gali nekrauti dėl per silpno generatoriaus, kuris įjungus ventiliatorius, lempas dažnai ir audio aparatūrą, ir t.t. Krovimas gali stipriai nukristi, įtampa ant akumo gnybtų krenta =13.2 V akumas jau nebekraunamas. priešingu atveju, išlaikant sąlygą kad gnybtų įtampą didesnė nei 13.2 galima pakraut bet kokios talpos akumą, ir klausimas belieka tik per kiek laiko.
Iš elementarios elektrotechnikos aišku, kad srovės dydį, grandinėje apsprendžia įtampa ir grandinės varža. Kuri paprastai nekinta, jei ko nepridedi ar nenuimi. Taip kad ir koks akumas bebūtų, ar 600A ar 900A starteris pasiims tą pačią srovę. Nes starterio elektrinės grandinės varža ir starterio apkrova ta pati (esant tom pačiom temperatūros sąlygoms) Kodėl žiemą sunkiau vedasi auto ir reikia daugiau galios, čia galėtų paaiškinti išsamiau besigaudantys medžiagų ir skysčių mechanokoje. Didesnė talpa ir didesnė paleidimo srovė leidžia ilgesnį laiką pilnu pajėgumu sukti starterį, kas lbj svarbu dyzeliniuose varikliuose.
Akumuliatoriaus pasiirinkimą apriboja jo gabaritai aišk ir kaina aktualu. bet iš esmės reiktų rinktis akumą kuo galingesnį, kurį galima įsidėti pas save auto.
Pagal tai kas pateiktą firmų pasisakymuose ir t.t. kas su susiję su akumuliatorių ilgaamžiškumų. tai galima daryt išvadą, kad jaučiant kad pradeda silpniau starteris  sukt, nei anksčiau, pilnai pakrauti su stacionariu pakrovėju.  Nuo važiavimo stiliaus priklauso kiek ilgai akumas tarnaus ir reiks papildomai krauti ar ne, jei auto užvedimas ir važiavimas tau ryte ir vakare trunka 10 min.  ar užvedęs važiuoji bet jau gerą pusvalandį.
« Paskutinį kartą keitė: 2011 Vasario 19, 19:58:14 sukūrė Bycius »

Neprisijungęs Antonijus

• Įrašai: 2441
    • Žiūrėti profilį
Citata iš: Bycius Vakar 19:26:00
 Taip kad ir koks akumas bebūtų, ar 600A ar 900A starteris pasiims tą pačią srovę. Nes starterio elektrinės grandinės varža ir starterio apkrova ta pati (esant tom pačiom temperatūros sąlygoms) Kodėl žiemą sunkiau vedasi auto ir reikia daugiau galios, čia galėtų paaiškinti išsamiau besigaudantys medžiagų ir skysčių mechanokoje. Didesnė talpa ir didesnė paleidimo srovė leidžia ilgesnį laiką pilnu pajėgumu sukti starterį, kas lbj svarbu dyzeliniuose varikliuose.
Puiku. Labai geras visas Bycius komentaras. Norėčiau patikslinti tik tą  vienintelį paryškintą sakinį. Iš tikro didesnės atidavimo srovės akumuliatoriaus vidinė varža yra mažesnė (negu tos pačios talpos akumo, bet su mažiau A), o tuo pačiu mažesnė ir visos grandinės (akumuliatorius, laidai, starteris) varža, todėl starteriu teka stipresnė srovė ir jis vynioja smagiau.  (h)
« Paskutinį kartą keitė: 2011 Vasario 20, 10:02:51 sukūrė antonijus »

Neprisijungęs Bycius

• Įrašai: 30
    • Žiūrėti profilį
Na jo, apie tai nepagalvojau :) bet nemanau, kad kad tai darytų žalą starteriui. Jei gerai suka, ir greit pavyksta užvest, tai niekas ir įkais dorai nespėja, kad sudegtų :) o ilgai sukant, ir su silpnu akūmų starterį galima suvaryti :)
« Paskutinį kartą keitė: 2011 Vasario 20, 11:53:31 sukūrė Bycius »

Neprisijungęs Antonijus

• Žiūrėti profilį
bet nemanau, kad kad tai darytų žalą starteriui. Jei gerai suka, ir greit pavyksta užvest, tai niekas ir įkaist dorai nespėja, kad sudegtų :) o ilgai sukant, ir su silpnu akūmų starterį galima suvaryti :)
Jokiu būdu. Starteris paskaičiuotas 12 V įtampai, o įtampa visokios talpos ar starterinės srovės akumams yra ta pati, - 12 V. Apie žalą negali būti jokios kalbos.

Neprisijungęs Andrius91

• Įrašai: 439
    • Žiūrėti profilį
Pas mane Varta, bet kadangi c4 2,5tdi 85kw akumas po galine sedyne, tai nevisi telpa, isrinko parduotuvej pagal kataloga, tai kokius jie Varta turejo buvo galingiausias koki galiu ideti, tai sukainavo 300+ lietuvisku, bet esu visai patenkintas  :)

Neprisijungęs Egiux

• Įrašai: 763
    • Žiūrėti profilį
bet nemanau, kad kad tai darytų žalą starteriui. Jei gerai suka, ir greit pavyksta užvest, tai niekas ir įkaist dorai nespėja, kad sudegtų :) o ilgai sukant, ir su silpnu akūmų starterį galima suvaryti :)
Jokiu būdu. Starteris paskaičiuotas 12 V įtampai, o įtampa visokios talpos ar starterinės srovės akumams yra ta pati, - 12 V. Apie žalą negali būti jokios kalbos.
Jeigu kalbėsim apie susvilinimą kokio nors prietaiso, tai reiktų kalbėti ne apie įtampą, o apie srovę :)

Neprisijungęs Antonijus

• Žiūrėti profilį
Jeigu kalbėsim apie susvilinimą kokio nors prietaiso, tai reiktų kalbėti ne apie įtampą, o apie srovę :)
Srovės stipris grandinėje yra tiesiog proporcingas įtampai ir atvirkščiai proporcingas varžai. Taip pasakė G.OMAS. Atomobilyje U pastovi todėl srovės stipris priklausys tik nuo prietaisų varžos. (h)

Neprisijungęs Egiux

• Įrašai: 763
    • Žiūrėti profilį
Srovės stipris grandinėje yra tiesiog proporcingas įtampai ir atvirkščiai proporcingas varžai. Taip pasakė G.OMAS. Atomobilyje U pastovi todėl srovės stipris priklausys tik nuo prietaisų varžos. (h)
Labai teisingai :) Varžai mažėjant srovė didėja, įtampa krenta :) T.y. trumpam esant srovė išaugs :) Srovei išaugus gali būti dūmų arba iškepęs saugiklis ;) Todėl ir visi saugikliai yra žymimi su A ženklu, kas ir patvirtina mano teiginį, jeigu jau kalbam apie svilinimą, tai reikia omeny turėti srovę, o ne įtampą :)
« Paskutinį kartą keitė: 2011 Vasario 21, 12:44:23 sukūrė Egiux »

Neprisijungęs Antonijus

• Žiūrėti profilį
Atradimų nedarykim, juos jau spėjo padaryti kiti.
Starterio grandinėje niekas ir niekada saugiklių nedėjo. Jei akumuliatoriaus vidinė varža maža, įtampos kritimas gnybtuose nežymus, starteris vynioja užtikrintai.
« Paskutinį kartą keitė: 2011 Vasario 21, 13:03:17 sukūrė antonijus »

Neprisijungęs mynde474

• Įrašai: 88
    • Žiūrėti profilį
Pas mane a6 (c4) 85 kw akumas varta silver 74Ah 750 startinis tai siandien neuzvedziau  :[ akumui 3menesiai bandysiu kraut.Sakau gal uzsalo kuras  nes kuras ne is kolonkes.Pakrausiu reiks bandyt vel,o gal neuzkrauna normaliai nes trumpais atstumais vazineju nor krovima ziurejo tai geras