Labas, Svečias. Prašome prisijungti arba užsiregistruoti. Did you miss your activation email?

Autorius Tema: akumuliatoriaus pakrovejo pasirinkimas  (Skaityta 73669 kartus)

Neprisijungęs Domas

• 200 20v
  • Klubo narys
  • *
  • Įrašai: 18273
    • Žiūrėti profilį
nonsensas.

vienu ar kitu būdu, didesnė talpą pakrauti truks ilgiau, kartais per ilgai. nebent pakrovėjas turi taimerį ir atsijungia po kiek laiko dėl saugumo.

Neprisijungęs Antonijus

• Įrašai: 2439
    • Žiūrėti profilį
cia matyt kalba ejo apie tai kokios talpos akumuliatoriu jis gali pakrauti.
Tas tikrai netinka.
acc  ir Domas teisūs.
« Paskutinį kartą keitė: 2015 Sausio 07, 20:42:18 sukūrė Antonijus »

Neprisijungęs tauraginis

• Įrašai: 1382
    • Žiūrėti profilį
nonsensas.

vienu ar kitu būdu, didesnė talpą pakrauti truks ilgiau, kartais per ilgai. nebent pakrovėjas turi taimerį ir atsijungia po kiek laiko dėl saugumo.
greiciausiai kad cia ir bus esme del tu ah
Nominali kroviklio įkrovos talpa :   15 val.; minimali/maksimali – 1,2/120 Ah    (cia is pakrovejo aprasymo)

http://www.e-senukai.lt/laisvalaikis-sportas-auto/automobiliu-prekes/akumuliatoriai-ju-krovikliai/akumuliatoriu-ikroviklis-300700-sm-1236-12-v-deca.html?shp=2&alist_tab=articles
« Paskutinį kartą keitė: 2015 Sausio 07, 20:56:05 sukūrė tauraginis »

Neprisijungęs Antonijus

• Žiūrėti profilį
Tai čia tauragini, aš suprantu, kad pajungus tavo pakrovėją 15 val.  jis atiduos akumui 120 Ah krūvį, kraudamas jį maždaug 8 A srove.

O apie tą straipsnyje aprašytą pakrovėją imu galvoti šitaip: yra tokių pakrovėjų, kurie pajungti į tinklą, sukaupia elektros energiją (panašiai kaip kompresoriaus resiveris), o atjungus nuo tinklo ir nusinešus kieman prijungtas prie akumo, savo energiją Ah jam atiduoda.
Gal čia kokia naujovė, bet aš apie ją pirmą kart girdžiu.  :think:

Neprisijungęs Domas

• 200 20v
  • Klubo narys
  • *
    • Žiūrėti profilį
Antonijau, ne ten kalba apie paprastus pakrovėjus
tiesiog yra rekomendacijos ir tiek, kad parduotų galingesnius irgi. sakykim tas pats visų mylimas ctek yra 3,0amp versija :V
sakykim tokio šeimos autoparkui pakanka, jei neapsileidęs esi ir akumai dar gyvi, o dar geriau jei kraunami kai išgirstama, kad suka silpniau, t.y. dar jiems nenumirus
\
et jei jau dirbi turguj ir pastoviai laužai atvažiuoja, kur negyvą akumą iki pilno reikia pakrauti per naktį, o gal ir kelis, jau bus mažai

Neprisijungęs siomka

• Įrašai: 2931
    • Žiūrėti profilį
nonsensas.

ok, tai jei jis atsijungia po tam tikro laiko, tai ji atjungus ir prijungus jis kraus toliau, kol pakraus pilnai

Neprisijungęs Domas

• 200 20v
  • Klubo narys
  • *
    • Žiūrėti profilį
manau kad taip, bet čia tik spėjimas, ir esu beveik įsitikinęs, kad čia tam kad krautų greičiau ir tiek. visi paprasti parovėjai turi viduj trafą, saugiklį, laidų ir ampermetrą. kartais jungiklį, bet retai

Neprisijungęs Antonijus

• Žiūrėti profilį
Domai, atkreipkite dėmesį į šį straipsnio sakinį:
"3. Išsirinkite akumuliatoriaus įkroviklio rūšį – ar pakaks įprasto, nuo elektros tinklo veikiančio įkroviklio, ar reikia, kad įkroviklį būtų galima išsinešti ir juo užvesti automobilį."

Neprisijungęs virsininkas88

• Įrašai: 2838
    • Žiūrėti profilį
manau kad taip, bet čia tik spėjimas, ir esu beveik įsitikinęs, kad čia tam kad krautų greičiau ir tiek. visi paprasti parovėjai turi viduj trafą, saugiklį, laidų ir ampermetrą. kartais jungiklį, bet retai
mano darytas neturi saugiklio. tai reiškia ne paprastas?

Neprisijungęs Antonijus

• Žiūrėti profilį
virsininke, nešiukšlink, o įsigilink apie ką eina kalba!!!  :-{

Neprisijungęs Lucifer

• Įrašai: 4708
    • Žiūrėti profilį
Domai, atkreipkite dėmesį į šį straipsnio sakinį:
"3. Išsirinkite akumuliatoriaus įkroviklio rūšį – ar pakaks įprasto, nuo elektros tinklo veikiančio įkroviklio, ar reikia, kad įkroviklį būtų galima išsinešti ir juo užvesti automobilį."
tiesiog "boosteri" pavadino ikrovikliu, nepaminejo kad daznai tuo ikrovikliu dar ir padanga prisipusti galima :-]

Neprisijungęs only AUDI

• Moderatorius
  • *
  • Įrašai: 15998
    • Žiūrėti profilį
mano darytas neturi saugiklio. tai reiškia ne paprastas?

Kažkaip apie diodus abu pamiršot :-)

Neprisijungęs ArasCL

• Įrašai: 7063
    • Žiūrėti profilį
Mano pakrovejas max gali krauti 15a srove, bet paprastai tiek nereikia, visada kraunu nuo 3 iki 6 a srove nes jei daugiau padarau akumas pradeda silti ir tada jau ir vanduo labai varuoja tada ir skysti prarandi akumai 75ah 80ah ir 62ah
Galiu duoti 10 a ar daugiau, bet tada reik ziireti kad neuzsiltu aisku tokia srove irgi buna tik kai labai issikroves akumuliatorius

Neprisijungęs Bajoras

• 8-640-22223
  • Moderatorius
  • *
  • Įrašai: 37886
    • Žiūrėti profilį
Reiks ryt CTEK išardyti, gal rasiu ką daugiau nei tik diodus :think:

Neprisijungęs tauraginis

• Įrašai: 1382
    • Žiūrėti profilį
Tai čia tauragini, aš suprantu, kad pajungus tavo pakrovėją 15 val.  jis atiduos akumui 120 Ah krūvį, kraudamas jį maždaug 8 A srove.

O apie tą straipsnyje aprašytą pakrovėją imu galvoti šitaip: yra tokių pakrovėjų, kurie pajungti į tinklą, sukaupia elektros energiją (panašiai kaip kompresoriaus resiveris), o atjungus nuo tinklo ir nusinešus kieman prijungtas prie akumo, savo energiją Ah jam atiduoda.
Gal čia kokia naujovė, bet aš apie ją pirmą kart girdžiu.  :think:
na tai ir daro boosteris, bet jame nera jokiu naujoviu, viduje sedi tas pats akumas. :V manau straipsnyje panaudojo kitokia terminologija ir tiek

Neprisijungęs Lucifer

• Įrašai: 4708
    • Žiūrėti profilį
ne tik seimunai nezinodami sneka apie dalykus su tokiom ziniom, kad geriau reiketu patyleti, taip ir zurnalistai paraso tokiu straipsniu, kad nesuprantantis zmogus liks tik dar labiau nesuprantanciu...

Neprisijungęs Antonijus

• Žiūrėti profilį
Tikriausiai Lucifer esi teisus.
Bet nemanau, kad tokį brangų griozdą verta laikyt garaže, o dar labiau - sandėliuke... Iš senos patirties galiu pasakyti, kad jei jau pasirodė pirmieji akumuliatorius silpnumo požymiai, tai ir keisk nesigailėdamas.
Dėkui.  (h)
« Paskutinį kartą keitė: 2015 Sausio 07, 23:01:16 sukūrė Antonijus »

Neprisijungęs Domas

• 200 20v
  • Klubo narys
  • *
    • Žiūrėti profilį
Kažkaip apie diodus abu pamiršot :-)
Geras pastebėjimas, turėtų neblogai pasikraut be diodų/tiltelio :-]
o jei dar kaip pas virišininką be saugiklio

Neprisijungęs Antonijus

• Žiūrėti profilį
Geras pastebėjimas, turėtų neblogai pasikraut be diodų/tiltelio :-]
o jei dar kaip pas virišininką be saugiklio
Iš principo TAIP. Paimi vieną diodą (be tiltelio), jungi jam nuosekliai apie 30 omų reostatą ir puikiausiai pakrausi akumuliatorių tisiai iš rozetės!!! Visa kita, - trafas, tiltelis, saugiklis, ampermetras ir kt. yra tik patobulinimai. :smoke:

Neprisijungęs Domas

• 200 20v
  • Klubo narys
  • *
    • Žiūrėti profilį
šiaip nejuokaju, ten tikrai daugiau nieko nėra, visa dėžė tuščia būna kažkodėl, ją būtų galima sumažinti 80% paprastuose pakrovėjuose, gal dėl aušinimo jie taip gamina, arba kad rimčiau atrodytų :smoke:, vis tenka perlituoti ką nors kokiam aparate :)

Neprisijungęs Antonijus

• Žiūrėti profilį
Bet sutikit, kad pirkti ar net siūlyti tokį daiktą kaip "boosteris" eiliniam automėgėjui yra didžiausia nesąmonė.  (n)
« Paskutinį kartą keitė: 2015 Sausio 08, 13:02:32 sukūrė Antonijus »

Neprisijungęs only AUDI

• Moderatorius
  • *
  • Įrašai: 15998
    • Žiūrėti profilį
šiaip nejuokaju, ten tikrai daugiau nieko nėra, visa dėžė tuščia būna kažkodėl, ją būtų galima sumažinti 80% paprastuose pakrovėjuose, gal dėl aušinimo jie taip gamina, arba kad rimčiau atrodytų :smoke:, vis tenka perlituoti ką nors kokiam aparate :)

Turiu tokį  http://tulsana.lt/products-page/akumuliatoriniai-irankiai/kiti-akumuliatoriniai-irankiai/akumuliatoriai/strom-class-430-ikroviklis-su-paleideju , viduje tik trafas ir diodai (kažkokie keisti), korpuso viduje tuščios vietos 60%

Neprisijungęs Domas

• 200 20v
  • Klubo narys
  • *
    • Žiūrėti profilį
Bet sutikit, kad pirkti tokį daiktą eiliniam automėgėjui yra didžiausia nesąmonė.  (n)
pakrovėją?
eiliniam auto vartotojui nesąmonė
mėgėjui jis bus reikalingas.

nesupratau kodėl.

Neprisijungęs Domas

• 200 20v
  • Klubo narys
  • *
    • Žiūrėti profilį
Turiu tokį  http://tulsana.lt/products-page/akumuliatoriniai-irankiai/kiti-akumuliatoriniai-irankiai/akumuliatoriai/strom-class-430-ikroviklis-su-paleideju , viduje tik trafas ir diodai (kažkokie keisti), korpuso viduje tuščios vietos 60%
:o kilovatinis

nu bet ir dydis. nesuprantama man, primena mane, kuklus mažas žmogus su 5m++ ilgio mašina. Galėčiau parodyt kaip serverio maitinimo blokas atrodo, irgi kilovatinis, tik va ten dydis kaip alaus butelis, va kaip pvz tokio dydžio eina, tik jų čia 6 vnt ir naudojami ne pagal paskirtį

edit: only, nu bet jei jame paleidėjas yra, tai gal koks didelis kondensatorius ar akumas visgi yra?
« Paskutinį kartą keitė: 2015 Sausio 07, 23:47:25 sukūrė Domas »

Neprisijungęs virsininkas88

• Įrašai: 2838
    • Žiūrėti profilį
Mano pakrovejas max gali krauti 15a srove, bet paprastai tiek nereikia, visada kraunu nuo 3 iki 6 a srove nes jei daugiau padarau akumas pradeda silti ir tada jau ir vanduo labai varuoja tada ir skysti prarandi akumai 75ah 80ah ir 62ah
Galiu duoti 10 a ar daugiau, bet tada reik ziireti kad neuzsiltu aisku tokia srove irgi buna tik kai labai issikroves akumuliatorius
užsikabink išėjime voltmetrą ir baigsis drebėjimai dėl virimo, šylimo, garavimo. nekelsi įtampos aukščiau 14,5v ir viskas.