Labas, Svečias. Prašome prisijungti arba užsiregistruoti. Did you miss your activation email?

Autorius Tema: akumuliatoriaus pakrovejo pasirinkimas  (Skaityta 73564 kartus)

Neprisijungęs Bajoras

• 8-640-22223
  • Moderatorius
  • *
  • Įrašai: 37886
    • Žiūrėti profilį
Cmek turiu, patenkintas, stebuklu nedaro, bet akuma ikrauna geriau ir daugiau, plius labai kompaktiskas, nedidelis, nesunkus, zodziu pliusu daug man (y)
O akumo isemimai ir zaidimai, o naujesnems masinoms ir bedu prisikvies, kaip sako blogo linkintys meistrai vieni kitiems: kad tavo klientui akumas nusestu (8-)

Neprisijungęs motoras

• Įrašai: 91
    • Žiūrėti profilį
Gal kas nors tiksliai žinote, ar kraunant su automatiniu pakrovėju reikia atjungti akumą?
Konkrečiai turiu tokį: http://www.e-senukai.lt/laisvalaikis-sportas-auto/automobiliu-prekes/akumuliatoriai-ju-krovikliai/801139901923_1.html

Neprisijungęs virsininkas88

• Įrašai: 2838
    • Žiūrėti profilį
Gal kas nors tiksliai žinote, ar kraunant su automatiniu pakrovėju reikia atjungti akumą?
Konkrečiai turiu tokį: http://www.e-senukai.lt/laisvalaikis-sportas-auto/automobiliu-prekes/akumuliatoriai-ju-krovikliai/801139901923_1.html
niekad neatjungiau ir neatjungsiu.

Neprisijungęs Domas

• 200 20v
  • Klubo narys
  • *
  • Įrašai: 18273
    • Žiūrėti profilį
xui jis automatinis :) :)

manau nereikia, bet nepalikčiau per ilgam

Neprisijungęs motoras

• Įrašai: 91
    • Žiūrėti profilį
Nu rašo tipo "Fully Automatic Electronic"  :V O šiaip jeigu akumas labiau pasėdęs, tai išpradžio jis ištisai krauna (dega oranžinė lemputė) ir įtampą kaip ir maždaug vienoda būna, o kai akumas jau kaip ir pakrautas būna, tada kiek supratau impulsais duoda, nes oranžinė lemputė užsidega, užgesta, paskui vėl užsidega ir t.t. Ir kiek matavau su testeriu, tada kai užsidega įtampos paduoda, bet daugiau 14,5V lig neduoda, arba aš neužgaudžiau  :V Iš auto išjamtus akumus prie jo pajungtus esu ir virš 10val. laikęs, kamščių neatsukęs, lig ir nieko blogo nenutiko, tai pagalvojau kadangi tipo automatinis, įtampos perdaug neduoda, gal galima ir neatjunginėt  :V Nors aišku šiaip nesunku tą klemą nujamt, bet paskui laikrodį nustatinėt reikia ir t.t.... Auto pas mane visos B2, jeigu tai kanors įtakoja :)

Neprisijungęs Bajoras

• 8-640-22223
  • Moderatorius
  • *
  • Įrašai: 37886
    • Žiūrėti profilį
Zmones kalba, kad tokie pakrovejai pakrauna max 80proc akumo, o tuscio nepradeda krauti, ta ir pats zinau. Seip vienintelis cmek man visiskai stipusius akumus pradeda krauti.

Neprisijungęs GedasQ

• Įrašai: 2515
    • Žiūrėti profilį
aš šiaip jonuko forume nemėgstu, bet šiuo atvėju pritariu jam kvadratu:)

prietaiso aprašymas tikrai neblogas, man vistiek įdomu ar ten swich modas ar linijinis grynai iš techninio intereso. Ir jei switch modas, ką naudoja, kokią platformą, It įrangos blokus, ar visai nuo pliko trafo pradeda
Pritariu ir aš.
Beje jau buvo tokia tema, ir buvo joje apšneketas tas smapalinis pakrovėjas
http://www.audiklubas.com/forumas/elektros-skyrius/akumo-pakrovejas/25/

Neprisijungęs nokia7

• Įrašai: 121
    • Žiūrėti profilį
?
« Paskutinį kartą keitė: 2015 Sausio 09, 19:50:53 sukūrė nokia7 »

Neprisijungęs neriuz

• Įrašai: 354
    • Žiūrėti profilį
Pasiemiau CTEK MXS 5.0, pusgyvis akumas garaze su RECON funkcija pasikrove per 5 val.
naudosimes :)

Neprisijungęs zandaras

• Įrašai: 875
    • Žiūrėti profilį
gal kas toki turi http://www.carstech.com/pm1.asp?NodeCode=00010007&Id=577 ??
kaip suprast tos funkcijos WET, AGM ir GEL ?

Neprisijungęs Domas

• 200 20v
  • Klubo narys
  • *
    • Žiūrėti profilį
nematau kur taip parašyta
bet wet bus šlapias, t.y. lead acid paprastas akumas su skystu elektrolitu
gel bus toks pat tik želinis kurį gali laikyt nors ir aukštyn papais
agm nesugalvoju

Neprisijungęs zandaras

• Įrašai: 875
    • Žiūrėti profilį
dekui, nes vis nesugalvodavau ant kurio kraut, tai visad ant wet kraudavau, vadinasi gerai dariau, o parasyta tai antroj lempuciu eilej.

Neprisijungęs Domas

• 200 20v
  • Klubo narys
  • *
    • Žiūrėti profilį

Neprisijungęs ArasCL

• Įrašai: 7063
    • Žiūrėti profilį
http://www.skelbiu.lt/skelbimai/akumuliatoriu-pakrovejai-parduodu-galingus-pilnai-17282404.html
geresnio kainos/kokybės santykio Lietuvoj nėra
šitas labai neblogas ir nemačiau, kad tokių gamyklinių būtų pirkti už normalia kainą

jūs man paaiškinkit kaip gali pakrovėjas ribot talpą?? su laikmačiu arba vidinę varžą matuojant?

su paprastu pakrovėju, t.y. ne smart, bus pakrautas bet koks akumas, jei įtampa atitiks ir chemija bus tokia kokia reikia

nuojauta sako kad tai tik marketingas pirkti galingesnį...
galingesnis reikalingas tam, kad pakrauti akumuliatorių greičiau nei per 2 ar 3 paras
ta prasme, kaip tu sakei su bet kuriuo pakrovėju pakrausi bet kurį akumuliatorių skirtumas tik toks, kiek laiko tu krausi

nezinau kiek tiesos, bet akumuliatoriu remonto centre zmogus pasakojo, kad tie antroje nuorodoje paprastieji niekad akumo nepakraus pilnai, jis ten pradejo man nesiprantama kalba kalbeti smulkiai, bet esme ta, kad max ka jie ikrauna, tai apie 80proc.akumuliatoriaus. Tipo norint pakrauti pilnai reikia is vis tarybinio, arba protingesnio.
kažkur skaičiau kad tas 80% pakrovimas ir laikomas normaliu ir sveiku akumuliatoriui, automobilinis generatorius daugiau kaip 80% ir nepakrauna ir tai skaitoma normaliu pakrovimu, kad pakrauti dagiau turi didinti krovimo įtampa, bet tada pradeda virti elektrolitas, o tai nėra gerai, šyla plokštelės, pradeda kraipytis, birėti, nubirėjusios detalės trumpinti ploksteles ir akumuliatorius patampa neįgalus.
« Paskutinį kartą keitė: 2014 Vasario 24, 23:26:57 sukūrė ArasCL »

Neprisijungęs Domas

• 200 20v
  • Klubo narys
  • *
    • Žiūrėti profilį
galingesnis reikalingas tam, kad pakrauti akumuliatorių greičiau nei per 2 ar 3 paras
ta prasme, kaip tu sakei su bet kuriuo pakrovėju pakrausi bet kurį akumuliatorių skirtumas tik toks, kiek laiko tu krausi
aš tai suprantu, bet tai kas per apribojimai??

Neprisijungęs ArasCL

• Žiūrėti profilį
Tas numirelis tai ryja srove kaip priklauso, bet jis nelaiko nieko, pabuna kelias dienas ir ragai jam, visiskai padvesia :)
O ta ikrauta matavau po atjungimo praejus gal valandai tai rode jau 12,85V
tai gal plokstelės jau trumpinasi, ar jis tau pasikrauna iki tiek, kad srovės imtu apie 0,5A ar mažiau ?

O kas liecia ikroviklio galinguma tai jis padarytas taip kad net uzvesti butu galima.. Bet tas meistrelis parases 14V tai kaip suprantu as juo kraudamas jei neduosiu labai dideles sroves akumo nesugadinsiu del itampos? tik svarbiausiai nepalikti be prieziuros kad kai itampa pasiekia tarkim tuos 16V ji atjungciau?
Šita as suprantu kad 12v pakanka, tik srovės reikia daug, o 14v reikalingi tam kad pakrauti akumuliatoriu, tik dar man nevisai aiskku is kur tie 16V atsiranda
jei nėra jokių stabilizavimų itampa gali kisti ir nuo rozetėje esančios itampos, nes ji irgi nestabiliai būna 220v
būna ir 210 būna ir 230 ir kartais dar daugiau, atitinkamai ir už tranformatoriaus įtampa šokinėja

Pervynioti ruosiesi :-)Tikrai neuzteks, nebent kazkokia labai sudetinga schema naudosi su dazniu keitikliais ir t.t. Bet kuriuo atveju manau beviltiska.
tų mikrobangių būna ir 700w ir 1kw ar net 1,5kw
watiškai visai neblogai, problema tik su vieta, kaip suvinioti pakankamai stroros vielos antrinei apvijai kad pasiekti tuos 14-15v, jei vietos užtenka tai „no problem“, bet manau šiais laikais geriausias variantas koks impulsinis parovėjas, mažas lengvas ir galingas

aš tai suprantu, bet tai kas per apribojimai??
nu jai akumas 300 Ah tai po 30 A krausi daugmaž 10 val, po 5 A - 60 val. (2,5 paros)
« Paskutinį kartą keitė: 2014 Vasario 24, 23:36:15 sukūrė ArasCL »

Neprisijungęs Domas

• 200 20v
  • Klubo narys
  • *
    • Žiūrėti profilį
Taip Arai, dar kart sakau, suprantu tuos dalykus, bet aš drąskausi dėl termino "tinkama/netinkama", viskas viskam tinkama, tik kaip sakai truks ilgiau arba trumpiau, o sakyti kad netiks.. na nežinau, mano nuomone klaidinga.

dėl šokinėjančios tinklo įtampos: dėl to ir impulsiniai (smps) trafai ir yra ateitis (ir šiaip dabartis :D), keliais komponentais daugiau, pokui jam paduodama įtampa tam tikros ribos, o ypač jei yra A-pfc, tai išvis gali duot kad ir mažiau nei 100V, susireguliuos prereguliatorius kiek reikia ;-] Aišku, viskas turi būt numatyta srovėms. Kitas pliusas yra kondenstorių kiekis viduje, laikinus tinklo brownoutus kompensuoja ;-]
Aišku, smps teorija vs praktika skiriasi praktikos nenaudai, bet manau vistiek verta

Neprisijungęs ArasCL

• Žiūrėti profilį
Turiu rusiska pakroveja, impulsinis lengvas, max krovimo srove 15a, krovimo itampa iki 14 ar 14,5v, pirkau turguje, kainavo 150 lt krauna gerai, kas skolinosi niekas nesiskunde

Neprisijungęs jasius

• Įrašai: 42
    • Žiūrėti profilį
Naudoju CTEK 5.0, puikus pakrovejas, apie kitoki net negalvoju.
Gal biski ne i tema, bet noreciau konsultacijos. Ar baisiai negerai butu, jei i Audi A6C6, 3.0 TDI, vietoj 110 Ah akumo, ideciau 100 Ah?

Neprisijungęs EdvardasS

• Įrašai: 5
    • Žiūrėti profilį
Gal biski ne i tema, bet noreciau konsultacijos. Ar baisiai negerai butu, jei i Audi A6C6, 3.0 TDI, vietoj 110 Ah akumo, ideciau 100 Ah?
Nieko blogiau nebus pakeitus akumuliatorių tik talpa pamažės šiek tiek. (Čia yra aptarta )

Neprisijungęs only AUDI

• Moderatorius
  • *
  • Įrašai: 15998
    • Žiūrėti profilį
Nieko blogiau nebus pakeitus akumuliatorių tik talpa pamažės šiek tiek. (Čia yra aptarta )

Prieš patardamas skaityti toką temą, pirmiausiai pasidomėk kuom skiriasi akumo pajungimai žigulyje, kamaze, tanke (ten dauguma tokių pvz) ir Audi A6C6

AšC6 temoje yra parašyta apie akumo keitimą ir ne tos talpos įdėjimą, realiai gali dėti , bet reikės arba ekspermentuoti su pririšimu, arba nekreipti dėmėsio į perspėjimus  ir blokų atjungimus.

Neprisijungęs Saulius18

• Įrašai: 427
    • Žiūrėti profilį
« Paskutinį kartą keitė: 2014 Gruodžio 14, 20:20:30 sukūrė Saulius18 »

Neprisijungęs Antonijus

• Įrašai: 2439
    • Žiūrėti profilį
Šiandien L.ryto straipsnyje http://auto.lrytas.lt/technika/akumuliatoriaus-ikroviklis-butinybe-ziema-ar-brangus-zaislas.htm aptikau tokią pakrovėjo sąvoką kaip Ah: "Jei jūsų akumuliatorius 60 Ah, o pakrovėjo maksimali pakrovimo talpa siekia 30 Ah, į tokį nekreipkite dėmesio". Ar čia tik techninė klaida ar šiuolaikiniai pakrovėjai turi dar kažkokią krovimo talpą? [ Gal kas galėtų plačiau apie tai?
Ačiū. (h)
« Paskutinį kartą keitė: 2015 Sausio 07, 20:24:10 sukūrė Antonijus »

Neprisijungęs tauraginis

• Įrašai: 1382
    • Žiūrėti profilį
cia matyt kalba ejo apie tai kokios talpos akumuliatoriu jis gali pakrauti. ant pakroveju daznai raso kokios max talpos akumuliatoriams jis skirtas, pvz ant manojo raso, kad iki 120ah

Neprisijungęs acc

• Vilniaus miestas
  • Įrašai: 1554
    • Žiūrėti profilį
neišprusimas iki pabaigos, teigčiau
įkrausi, tik ilgiau užtruks