Labas, Svečias. Prašome prisijungti arba užsiregistruoti. Did you miss your activation email?

Autorius Tema: Akumuliatoriaus iškrovimas  (Skaityta 2704 kartus)

Neprisijungęs dendis

• Įrašai: 28
    • Žiūrėti profilį
Akumuliatoriaus iškrovimas
« Topic Start: 2010 Spalio 13, 14:19:15 »
Sveiki kolegos. Taigi, yra tokia bėda. Automobilis, Audi 80 (bulka), su 1.8S motoru. Pradėjo iškrovinėti akumuliatorių. Griebiausi testerio ir puoliau matuoti iškrovą. Pamatuvus, radau 0.3A iškrovą. Tada ištraukinėjau saugiklius po vieną. Tas nieko nedavė. Tada sekantis, manau logiškas žingsnis buvo keliauti prie signalizacijos (Eagle Master 6200). Atjungus signalizaciją bei slapuką (programuojamas), testeris lyg ir nuotekio neberodė. Na, 0.01-0.02A iškrova nemanau, kad reikšminga. Taigi, sukroviau viską atgalios, tik be signalizacijos. Deja, po nakties - vėl miręs akumuliatorius. Išėmiau magą, išėmiau bagažinės apšvietimo lemputę. Nepadėjo. (Iškrovos nerodo, arba rodo labai mažą). Tada, leidau akumuliatoriui pasikrauti ir pastačiau nakčiai nuemęs klėmą. Ryte uždėjau - vuolia. Akumuliatorius neišsikrovė. Kas čia per mistika? Turite kokių įdėjų? Gal dar kažko nežinau ar kažką pražiūrėjau? Būsiu dėkingas už bet kokį logišką ir protingą pasamprotavimą. Dėkui iš karto.

P.s. generatorius krauna tvarkingai, garso stiprintuvų nėra.

Neprisijungęs Andev

• Įrašai: 706
    • Žiūrėti profilį
Re: Akumuliatoriaus iškrovimas
« Atsakymas #1: 2010 Spalio 13, 14:29:07 »
Mano senojoje bulkelėj tas pats buvo, nieko neradau, kol trūko kantrybė  - nuvežiau pas elektriką, o jis rado, kad išjungus variklį, ištraukus raktelį visvien likdavo užmaitintos visos rėlės.

Neprisijungęs dendis

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #2: 2010 Spalio 13, 14:35:15 »
Nu variantas blyn.. Spynelės netikrinau.. Bet kodėl man iškrovos beveik nerodo..  :V (!?)

Neprisijungęs Vovacka

• Įrašai: 85
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #3: 2010 Spalio 13, 21:58:46 »
Gal tavo akumuliatorius nelaiko talpos, nes prasidejo negriztama svino ploksteliu sulfatacija. Tu tiesiog gerai pakruoves akuma su stacionariu krovimo itaisu, generatorius taip gerai nepakrauna. Tai gal todel tu ir uzsivedej kita ryta, paziuresi jei po keliu dienu neuzsivesi vel. Tai mano speliones gali pasitvirtinti.
« Paskutinį kartą keitė: 2010 Spalio 14, 12:14:19 sukūrė Vovacka »

Neprisijungęs dendis

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #4: 2010 Spalio 14, 09:06:09 »
Dar vis neatmetu akumuliatorius bėdos, nes pusantros paros buvo paliktas pajungtas ir visiškai nudusintas

Neprisijungęs Vovacka

• Įrašai: 85
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #5: 2010 Spalio 14, 12:15:56 »
Maximoje dabar 40% visoms automobiliu prekems, gali pabandyti akuma nusipirkti nauja. Maximo bazeje ju yra labai daug.

Neprisijungęs magmyz

• Įrašai: 219
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #6: 2010 Spalio 14, 17:57:19 »
man ir labai panasi situacija buvo...pasikeiciau akumuliatoriu ir bedos kaip nebuta...gal ir pas tave toks pat variantas bus :)

Neprisijungęs Artik

• Įrašai: 799
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #7: 2010 Spalio 14, 19:45:20 »
pasiimk pas drauga ar tevus akuma porai dienu, ir bus matyt, greiciausiai akumas kaltas

Neprisijungęs Justassss

• Įrašai: 391
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #8: 2010 Spalio 14, 22:30:47 »
akumas arba netvarkingi klemai:)

Neprisijungęs Klebonas

• Įrašai: 29
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #9: 2010 Spalio 20, 12:05:47 »
Sveiki :) atsitiko ir man tokia problema.. po darbo sedu i masina bandau uzsikurti.. ketvirtis sukio ir viskas... isskvieciau brigada su laidais tai is puse  bandymo uzsikure :) parvaziavau iki namu..(reiskias generatorius DIRBA ir akuma krauna... su juo viskas gerai)... Akumas buvo pirktas kartu su masina t.y. pries 2 metus tai tikrai nepasakysiu koks jo amzius.. su juo nei karto neturejau dideliu problemu.. lengvai kurdavosi ir prie -30.. laike tikrai labai neblogai ir vat toks nutikimas pirma karta.. akumas gan hitras...VARTA blue dynamic.. vandens lygio nepaziuresi nes nera net tu dangteliu.. yra tik dacikas kuris turi tris reiksmes..jeigu zalias tai gerai.. jei baltas tai puse bbio.. jei juoda tai akumui kaput.. na paziurejus i dacika lyg ir zalia kazkas ten giliau mirguliuoja.. tai mano spejimas butu kad kazkur nuteka elektra.. magas atkrenta nes buvau istraukes is "stalciaus"... belieka signalizacija.. arba dar kas nors.. imanoma namu salygom su testeriu patikrinti ar suvalgo daugiau elektros ar ne.. ir kokie parodymai turetu mazdaug buti.. :) ar geriau tiesiai pas elektrika vezti? :) gal parekomenduosit kokiu geresniu . nebrangininku ir saziningu :) Vilniuje. Aciu uz pagalba is anksto :)

Neprisijungęs Egiux

• Įrašai: 763
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #10: 2010 Spalio 20, 16:00:21 »
Sveiki :) atsitiko ir man tokia problema.. po darbo sedu i masina bandau uzsikurti.. ketvirtis sukio ir viskas... isskvieciau brigada su laidais tai is puse  bandymo uzsikure :) parvaziavau iki namu..(reiskias generatorius DIRBA ir akuma krauna... su juo viskas gerai)... Akumas buvo pirktas kartu su masina t.y. pries 2 metus tai tikrai nepasakysiu koks jo amzius.. su juo nei karto neturejau dideliu problemu.. lengvai kurdavosi ir prie -30.. laike tikrai labai neblogai ir vat toks nutikimas pirma karta.. akumas gan hitras...VARTA blue dynamic.. vandens lygio nepaziuresi nes nera net tu dangteliu.. yra tik dacikas kuris turi tris reiksmes..jeigu zalias tai gerai.. jei baltas tai puse bbio.. jei juoda tai akumui kaput.. na paziurejus i dacika lyg ir zalia kazkas ten giliau mirguliuoja.. tai mano spejimas butu kad kazkur nuteka elektra.. magas atkrenta nes buvau istraukes is "stalciaus"... belieka signalizacija.. arba dar kas nors.. imanoma namu salygom su testeriu patikrinti ar suvalgo daugiau elektros ar ne.. ir kokie parodymai turetu mazdaug buti.. :) ar geriau tiesiai pas elektrika vezti? :) gal parekomenduosit kokiu geresniu . nebrangininku ir saziningu :) Vilniuje. Aciu uz pagalba is anksto :)
Jami testerį, perstatai rankenėlę ant SROVËS matavimo rėžimo (A), nuo akumuliatoriaus nujami vieną klėmą, tarp klėmos ir akumuliatoriaus pajungi testerį. Tik va koks srovės valgymas tavo mašinai turėtų būti tai nežinau.  

Neprisijungęs KISA

• Įrašai: 22
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #11: 2010 Spalio 20, 21:17:53 »
Jei akuma buvai juodai nudusines,tai generatorius pilnai nepakraus,as kraunu su pakroveju nuo paros iki dvieju.Odel iskrovimo tai man buvo toks bajeris...vienoje galineje faroje buvo vandens ,pasiekdavo lempute ir iskrovinejo akuma.

Neprisijungęs dendis

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #12: 2010 Spalio 21, 09:17:26 »
Sveiki :) atsitiko ir man tokia problema.. po darbo sedu i masina bandau uzsikurti.. ketvirtis sukio ir viskas... isskvieciau brigada su laidais tai is puse  bandymo uzsikure :) parvaziavau iki namu..(reiskias generatorius DIRBA ir akuma krauna... su juo viskas gerai)... Akumas buvo pirktas kartu su masina t.y. pries 2 metus tai tikrai nepasakysiu koks jo amzius.. su juo nei karto neturejau dideliu problemu.. lengvai kurdavosi ir prie -30.. laike tikrai labai neblogai ir vat toks nutikimas pirma karta.. akumas gan hitras...VARTA blue dynamic.. vandens lygio nepaziuresi nes nera net tu dangteliu.. yra tik dacikas kuris turi tris reiksmes..jeigu zalias tai gerai.. jei baltas tai puse bbio.. jei juoda tai akumui kaput.. na paziurejus i dacika lyg ir zalia kazkas ten giliau mirguliuoja.. tai mano spejimas butu kad kazkur nuteka elektra.. magas atkrenta nes buvau istraukes is "stalciaus"... belieka signalizacija.. arba dar kas nors.. imanoma namu salygom su testeriu patikrinti ar suvalgo daugiau elektros ar ne.. ir kokie parodymai turetu mazdaug buti.. :) ar geriau tiesiai pas elektrika vezti? :) gal parekomenduosit kokiu geresniu . nebrangininku ir saziningu :) Vilniuje. Aciu uz pagalba is anksto :)

Matuok viską išjungęs ir ištraukęs raktelį. Normali iškrova, esant signalizacijai  turėtų būti kažkas tarp 0.01-0.03A.

Neprisijungęs dendis

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #13: 2010 Spalio 21, 09:18:53 »
vienoje galineje faroje buvo vandens ,pasiekdavo lempute ir iskrovinejo akuma.

Kaip tai gali atsitikti? Juk išjungus degimą, neįjungus farų, srovė neteka..  :V

Neprisijungęs dendis

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #14: 2010 Spalio 23, 17:21:24 »
Sveiki, taigi, per vargus, negandas ir nušalusius pirštus, pagaliau išsprendžiau savo bėdą. Ieškojmų buvo įvairiausių, galima sakyti perėjau visus mazgus, išėjo kaikas į naudą perįzoliuoti kaikurie taškai, patikrinti visi el.įrenginiai. Žodžiu, gal kažkam taip bus ateityje  ir mano patirtis pravers. Taigi, dėstau:

Bėda buvo tokia, kad per naktį ėmė iškrovinėti akumuliatorių. Pradžioje pradėdavo kaukti signalizacija, bet ryte dar porą abarotų kartais prasukdavo. Poto, budavo taip, kad akumuliatorių per naktį taip iškraudavo, kad pamatavus testeriu, rodydavo tik ~1V. Žodžiu, mirtis. Ieškoti gedimo labiausiai trugdė tai, jog pajungtus ampermetrą parazitiniui nuotekiui ieškoti, tik prilietus tasterio kojelę prie gnybto, rodydavo ~0.23A, po trijų sekundžių nukrisdavo iki 0.02A. Tokį amperų šuolį įtakojo magnetola, todėl, kad netrugdytų, ją išėmiau. Taip pat išėmiau ir atjungiau signalizaciją, slapuką. Niekaip nepavykdavo rasti nuotekio, nes jo tiesiog nebuvo. Galvojau, kad galbūt akumui ragas ir jam tokia iškrova (0.02A) tiesiog per didelė, tuomet pajungiau voltmetrą kartu su ampermetru. Nieko, srovė nekrinta. Žodžiu, mečiau viską ir atidėjau darbus kitai dienai. Nežinau kaip ten atsitiko, gal dėl to, kad iš vakaro gerai užgėriau, bet ryte, pradėjau galvoti logiškai. Iškrauna, kai kapotas uždarytas. Pamaniau, kad daviklis. Vėl pajungiau ampermetrą ir voltmetrą. Pusvalandį stovėjau ir vaikščiojau aplink. Nieko, jokios iškrovos. Ir tada, toptelėjo elementariausias variantas. Patikrinti ar akumuliatoriaus viršus neaplipes rūgšties dalelytėmis. Tad paimiau ampermetrą, vieną gnybtą pajungiau į minusą, o kitą vedžiau per akumo viršų. Vuolia, visur kur bebesčiau, rodo apie ~6V  :O Nepaminėjau, bet pas mane akumo dangtis sulaužytas. Taigi, išsiimiau akumą ir visą nuploviau sodos tirpalu. Patikrinus testeriu, viskas ok. Taigi, "įvilkau" akumą į storą poletileninį maišą ir bėdos pasibaigė! Dabar kelionė į šrotą ieškot dangčio!

Valio. Dėkui visiems pasisakiūsiems, į sveikatą!  <o>
« Paskutinį kartą keitė: 2010 Spalio 23, 17:25:43 sukūrė dendis »