Labas, Svečias. Prašome prisijungti arba užsiregistruoti. Did you miss your activation email?

Autorius Tema: Valst. tech apžiūros nauja metodika dyzeliams.  (Skaityta 55070 kartus)

Neprisijungęs kostux

• Įrašai: 13
    • Žiūrėti profilį
man tas ir idomu,kad nemaciau jog kazka kazkur lipdytu ar kistu,po vaziuokles tikrinimo nuvaziavau prie dumingumo matavimo tai pats masinoj sedejau,darbuotojas atsisedo tik tada,kai reikejo nugazuot,turejo ta savo aparateli rankoj,bet jis ji visur nesiojosi tikrindamas auto,tai nezinau ka jis ten jam rode,bet kapoto atidares nebuvo,kad kazka kazkur lipdyt prie variklio,kapota atidares buvau tik tada ir tam,kad paziuret kebulo numeri

Neprisijungęs BeFree

• Vilniaus miestas
  • Įrašai: 1530
    • Žiūrėti profilį
jei mašinoj yra standartinė OBD jungtis, jie jungia wireless'inį prietaisą turi kuris rodo ir sūkius ir tepalo temp.

Neprisijungęs ZuluDrag

• Įrašai: 285
    • Žiūrėti profilį
Pries pora sav. teko pazystamui japaske dyzeline varyti. Tai po kapotu ziurejo tik patalpoje. Tepalo lygi ziurejo  (+) Lauke tik ikiso matuokli i vamzdi ir i prikurke jungti. Apsukas mate kaip suprantu per prikurke :)

Neprisijungęs zawedxi

• Įrašai: 2791
    • Žiūrėti profilį
Skaitau cia ir nesuprantu ar cia tik taip Telsiuos tikrindavo dugnais ar jus cia puciat burbulus bereikalingus. Kiek pamenu nuo 2001m pirma kart kai teko dalyvaut TA visi myne dugna 2-3sek. dumingumo ribos iki 56% dyzeliui iki 58% turbodyzeliui. Ir taip iki kokiu 2008metu, paskui tikrindavo iki ~2500 svelniai dasukdami. O dabar kaip, kad teisingai cia rase kaikurie, kad lojaliausiai ziurima iki 2008m registracijos, t.y. i musu kasdienes senutes auto. Istojom i ES tai dabar ir sokdina kaip nori, kaltint Tuvlita ar dar ka beprasmiska. ES nori naujesniu ekologiskesniu auto, kas negali i TA atvaziaves drasiai numynes pedala parodyt ismetimo lai tvarkosi, perka kita masina ar vazineja viesuoju transportu. Kas raso, kad be katalizatoriaus nepraeinama lai neraso veju, del DPF nezinau, bet jau rase keli, kad praeinama ir be jo, vokietijoj vokieciai ir tie be DPF vazineja.
Man juokingai atrodo tie kas cia aimanuoja, kad dyzelis negali 10sek. max pasisukt tai gryna nesamone pamirskit 80uju virs 1mln km pravaziavusius variklius ju jau beveik nebera.
Naujiems modeliukams statomi garantiniai ribotuvai, kad abkatkes metu  neuzdrozinetu ir veliau atvilkti i atstovybe nereikstu pretenziju del neva pasitaikiusio gamyboje broko, bet jiems ir reikalavimai kiti.

Neprisijungęs WIPas

• Įrašai: 1964
    • Žiūrėti profilį
nzn kokie ten ribotuvai yra statomi,bet tikrai nevisi dyzeliniai varikliai gali islaikyti 10s dugna...nes butent ju neprieziura,arba didelis susidevejimas tai itakoja :) bet kad tikrint duminguma gali,nes pvz as zn kad mano masina dumija tai pries vaziuodamas tiesiog prisuksiu siurbly ir dumai dings,o prisuktu nevazineju,nes NO SMOKE NO POWER :applause:

Neprisijungęs broodas

• Įrašai: 1354
    • Žiūrėti profilį
Galėtų gatvėje mobilus patruliai stovėt ir tikrint, ir pyst po 5 gabalus baudų.... Užknisa stovėt už tokio kur pilasi dūmais... Smirda žiauriai, tas pats kas už seno dujinio kibiro važiuot... Man net teke centre pačiam per dviguba ištisine apsilenkti autobusą nes galvojau uždusiu... Taip ir norisi tokiam dantis išmalt, bet kai pagalvoji kad ne jis atsakingas už autobusą...

Neprisijungęs simkaras

• Įrašai: 1429
    • Žiūrėti profilį
Pasirodo turiu pilno nedūmingumo passatą  :D. PD 85 KW AJM, katalizatoriaus nėra. Parodė 0.00 %, ir nežinau aš ten jokio drožimo nemačiau, gal 2 sekundes palaikydavo ant redlaino apsukas ir viskas. Patį pirmą kartą tik iki 3000 rpm sukėlė. Nieko baisaus ta nauja tvarka, ankščiau dar ir ilgiau ant redlaino palaikydavo.

Neprisijungęs blindmole

• Įrašai: 434
    • Žiūrėti profilį
o aš pats mačiau kai TA vare kazkoki nisana tai jam iki dugno spaude gal kokiu 20 kartu ir nieko, paskui nemačiau gal ir dar tiek spaude, bet turbut nepraejo ta. Beje jis buvo virš 2000m gamybos

Neprisijungęs zawedxi

• Žiūrėti profilį
o aš pats mačiau kai TA vare kazkoki nisana tai jam iki dugno spaude gal kokiu 20 kartu ir nieko, paskui nemačiau gal ir dar tiek spaude, bet turbut nepraejo ta. Beje jis buvo virš 2000m gamybos
Tai dumijo?

Neprisijungęs blindmole

• Įrašai: 434
    • Žiūrėti profilį
na siek tiek dumijo, bet kaip tvarkingas dyzelis  :think: nezinau del ko ten taip dare  :think:

Neprisijungęs zawedxi

• Žiūrėti profilį
na siek tiek dumijo, bet kaip tvarkingas dyzelis  :think: nezinau del ko ten taip dare  :think:
Termostatas jauciu neveike, nes prietaisas tenustato kaip suprantu tik kai pilnai pasiles variklis, bent jau as taip pastebejau. Nes man rodykle kabejo ~70C ir kol nepakilo ~90 tol teko 3is kart gazuot.

Neprisijungęs slashas

• Įrašai: 8255
    • Žiūrėti profilį
Termostatas jauciu neveike, nes prietaisas tenustato kaip suprantu tik kai pilnai pasiles variklis, bent jau as taip pastebejau. Nes man rodykle kabejo ~70C ir kol nepakilo ~90 tol teko 3is kart gazuot.

Na tai atvaziuokite kelyje gerai pavaike, bus ir sistema prasivaliusi nuo suodziu ir uzkaitusi normaliai auto, nes man tik viena karta gazavo ir tai tik iki 3500rpm...

Neprisijungęs Vitalis

• Įrašai: 4553
    • Žiūrėti profilį
Pasirodo turiu pilno nedūmingumo passatą  :D. PD 85 KW AJM, katalizatoriaus nėra. Parodė 0.00 %, ir nežinau aš ten jokio drožimo nemačiau, gal 2 sekundes palaikydavo ant redlaino apsukas ir viskas. Patį pirmą kartą tik iki 3000 rpm sukėlė. Nieko baisaus ta nauja tvarka, ankščiau dar ir ilgiau ant redlaino palaikydavo.

kas ir kur cia tau laikydavo lyg dugno ? Seniau dazniausiai net 3k nereiekdavo siekt  :)

Neprisijungęs zawedxi

• Žiūrėti profilį
kas ir kur cia tau laikydavo lyg dugno ? Seniau dazniausiai net 3k nereiekdavo siekt  :)
(+) iki dugno numynus seniau matavo iki to susvelninimo apie kuri ir rasai, o dabar vel dugna mina ir nieko baisaus tame nera.

Neprisijungęs simkaras

• Įrašai: 1429
    • Žiūrėti profilį

Nu rimtai sakau, variau prieš 2 metus, vieną kartą darbuotojas laikė virš 4000 rpm, kitą kartą pats laikiau tiek.

Neprisijungęs tauraginis

• Įrašai: 1382
    • Žiūrėti profilį
isverskit i zmoniu kalba sita naujove :D

Įgyvendinant 2010 m. liepos 5 d. Komisijos direktyvos 2010/48/ES dėl motorinių transporto priemonių ir jų priekabų techninės apžiūros nuostatas, Valstybinė kelių transporto inspekcija prie Susisiekimo ministerijos patvirtino naujus Techninius motorinių transporto priemonių ir jų priekabų reikalavimus, kurie įsigalios nuo šių metų kovo 1 dienos.

4. numatyta galimybė transporto priemonėms, kurios pirmą kartą registruotos po 2008 m. liepos 1 d. ir kuriose įrengta vidinė diagnostikos sistema (OBD), dujų teršalų matavimą pakeisti šios sistemos veikimo ir rodmenų įvertinimu.

visas straipsnis: http://www.alfa.lt/straipsnis/15076133/Tuvlita..nauji.reikalavimai.transporto.priemonems.ir.ju.priekaboms=2013-01-21_08-43/

Neprisijungęs virsininkas88

• Įrašai: 2838
    • Žiūrėti profilį
automobiliams nuo 2008m nekiš šlangos į duslintuvą, o išmetimą tikrins pagal lemda zondus per obd. kas kitaip supranta?

Neprisijungęs tauraginis

• Įrašai: 1382
    • Žiūrėti profilį
tai cia dyzeliams tas negalioja? dumingumo per fiske nepatikrins turbut?

Neprisijungęs zawedxi

• Žiūrėti profilį
tai cia dyzeliams tas negalioja? dumingumo per fiske nepatikrins turbut?
mano supratimu be isimties, Dyz, Benz ir Duj.

Neprisijungęs Evka

• Įrašai: 34008
    • Žiūrėti profilį
Prieš kelias savaites savo akimis mačiau, kaip voyageris per TA prarijo tą matuoklį, kur įkiša vietoj tepalo matuoklio. :D Nu ką, atėjo hebra penkiese, pakrapštė pakaušius, pasiūlė užvesti ir viskas. Sako užsiveda, va tau TA lipdukas už tą nesklandumą ir viskas :D Įdomu, kuom baigėsi tas surijimas pačiam varikliui.

Neprisijungęs zawedxi

• Žiūrėti profilį
Įdomu, kuom baigėsi tas surijimas pačiam varikliui.
prie kazko tas prives jei apsivyniojo ant veleno.

Neprisijungęs kodis

• Įrašai: 1427
    • Žiūrėti profilį
pas mane tai nieko nekiso i tepalo matuokle.
uzdejo ble ant varzto krokodila tipo kur variklio plamase pririsisuka virsutine ir viskas :D

Neprisijungęs BeFree

• Vilniaus miestas
    • Žiūrėti profilį
ne krokodilą, o vibracinį daviklį, kuris matuoja variklio sūkius :)

Neprisijungęs deleted

• Banned!
  • Įrašai: 0
    • Žiūrėti profilį
ir man toki dejo ant variklio. sake daugiau tu laidu nebekisa,pasimoke is kitu atveju...   :D

Neprisijungęs BeFree

• Vilniaus miestas
    • Žiūrėti profilį
kokių kitų atvejų? kai sutraukė temperatūros matuoklius?

beje pas tuos kurie jau turi OBD jungtį 16 pinų, TA gali pasijungti įrangą, ir matyti tepalo temp, ir apsukas, ir jokių papildomų daviklių klijuoti nebereikia.