Labas, Svečias. Prašome prisijungti arba užsiregistruoti. Did you miss your activation email?

Autorius Tema: truko voztuvo galvute  (Skaityta 4325 kartus)

Neprisijungęs Vovacka

• Įrašai: 85
    • Žiūrėti profilį
Re: truko voztuvo galvute
« Atsakymas #25: 2010 Lapkričio 05, 17:13:22 »
Citata

Mano manymu reikejo kalbeti apie kaina kai paskambino klientas, kai visada pasakai kad tai pildomai kainuos tiek ir tiek, klientas pagalvojai ar noretu uz tokia ir tokia papildoma kaina pasidaryti norimus darbus. Bet is tikro tavo zodziuose yra tiesos, nes daugelis zmoniu neisivaizduoja automechanikos darbo ypatumu ir buna visokiu situaciju.
Supranti viskas priklauso nuo to kaip zmogus sneka.jeigu jisai klausia ar galite pamatuoti kompresija ir kiek tai kainuoja tai suprantama.O cia zmogus skambina sako pamatuok kompresija ir tepalus patikrink.Neklausia ar kainuos nepraso ar prie to pacio padarys.Tiesiog uzsako dar paslauga. Tu juk kavineje isgeres viena alaus uzsisakes antro nesitiki kad ji tau nemokamai atnes :)
 Nes atveze dar ir guoliu keleta numete ant stalo sako cia pakeisti reikia, apsisuka ir iseina, na reikia tai reikia. Atrodo normalus zmogus su normalia masina. Pats supranta dar bent penkis draugus turi kurie konsultuoja. O kaip reikia moketi jau sako nieko nezinau nieko nesuprantu juk cia tik vienas varztas.
Seip vieniem kaip sakai kad tai papildomai kainuos sako netrukdyk mano laiko daryk ka reikia kad butu gerai.

Ne nezinau kaip pas jus, bet as tarkime pries atliekant kazkokius ispradziu derinu kaina, jei ta kaina man priimtina, leidziu vykdyti darbus. Mano draugas turi serviviuka nedideli, tai pas ji irgi klientai ispradziu teiraujasi kainos, o veliau kai del kainos sutarta, pradedami darbai. Jei darbo metu, pasitaiko, kad reikia dar kazka papidomai padaryti, pakeisti, o gal tuo paciu padaryti, nes sekanti karta nereiketu listi. Siuo atveju meistas visada paskambina klientui, pasako situacija. Laukia is kliento atsakymo daryt-nedaryt, keist-nekeist, mokes-nemokes. Jei klientas neklauskia darbu kainos, vertetu paciam meistrui uzsiminti del nors apitikles kainos. Nes nevisi isivaizduoja, kiek laiko ir pastangu prireis atiekant tam tikra darba. Tarkim atvaziuoja klientas su atomatines pavaru dezes gedimu. Palieka mashina ir sako jums, sutvarkykit! Jus sutverkote ir pasakot uz viskas ~4000 Lt, klientas soka gali gauti  (z). Detalus bendravimas su klientu apsaugo nuo problemu ateityje.