Labas, Svečias. Prašome prisijungti arba užsiregistruoti. Did you miss your activation email?

Autorius Tema: Trukcioja ir triuksmauja Audi 1.9 tdi 85 kw PD 2007 mechanine 5 pav.  (Skaityta 8230 kartus)

Neprisijungęs Zahiras

• Įrašai: 9
    • Žiūrėti profilį
Sveiki,

Perziurejau nauajusiu 6 pslapiu forumo apie vaiklius et savo bedos tiksliai neradau.

Begejantis trukcioja variklis ir girdisi kazkoks shvokstimas (sunku nupasakoti man gal garsas panashus i kokio lenciugelio braukima per blieka, kazkas tokio lyg ir metalinio), kuris (gal man vaidenasi) stipreja ir kartais jau pereina i stipresni siurbimo garsa ir kai yra tas siurbimo garsas tuo metu trukcioja, paskui lyg prarautu ir vel nrm eina. Garsas atrodo sklina is kazkur tarp variklio ir paneles (jei galima taip issireiksti) Pasireiskia visais begiais begejantis. Nesenai paekeisti tepalai oro ir kuro filtras. Vakar buvau nuvares i servisa (gerai zinomas didelis tinklas Lt), bet nieko nerado, diagnostika nieko nerodo, visos slangos sveikos, slegis tvarkoje. Siandien dar buvo ismete DPF filtro klaida bet pavaziavus kelias minutes aukstesnem apsukom (~2.5 k) dingo. Buvo rekomenduota kartojantis bedai sukti i 4ziedus bet labai nesinori islaidauti, o vazinet jau visai nebesmagu. Jokiu kitu neigiamu pozymiu nepastebejau.

Nuo ko pradeti, gal kas susiduret? Tiesiog prasau pagalbos..

Neprisijungęs only AUDI

• Moderatorius
  • *
  • Įrašai: 15998
    • Žiūrėti profilį
Pirmiausiai nuo normalios diagnostikos. Kiek kompas parode DPF uzsikisima, nes keliu minuciu tikrai neuztenka issivalyti, tuo labiau reikia ne didesniu apsuku , o tolygaus vaziavimo, arba paleisti isvalyma per kompa. Ka rodo EGR, ar nera pastoviai atviras, nuo to butent atsiranda keistas svokstimas, keistas baubimas ir kaip ir traukos trukumas mazesnemis apsukomis.
« Paskutinį kartą keitė: 2013 Gegužės 11, 13:12:33 sukūrė only AUDI »

Neprisijungęs Zahiras

• Žiūrėti profilį
Kur galeciau ta normalia diagnostika pasidaryti?

DPF indikatorius dingo pavaziavus 5 minutes aukstesnem kaip sakiau ir nebemeta tos klaidos, dabar rodo kad viskas ok, jokiu pranesimu. Bet trukciojimas ir siandien yra, jis dazniausias 2-3 pavaromis greitejant. Kaip/kur EGR patestuoti?

P.S. rida 192 k.

Neprisijungęs GintarasGT

• Įrašai: 768
    • Žiūrėti profilį
Abejoju, kad 2007 metu 1.9tdi isviso turi ta DPF, gtreiciausiad dege check ir viskas, o trukciojimas del kompresijos partekimo i kuro tiekimo kanala per nesandariai priverztus purkstukus, kai taip nutinka tai jokia diagnostika to neparodys, net ir kompresijos matavimas to neaptiks, 8 voztuvu varikliuose purkstukai tvirtinami vienu varztu, todel sunku juos sandariai uzverzti, jei keiciant purkstuka nekeiciamas varinis ziedas tai uzversti visai neimanoma ;)

Neprisijungęs only AUDI

• Moderatorius
  • *
    • Žiūrėti profilį
Abejoju, kad 2007 metu 1.9tdi isviso turi ta DPF, gtreiciausiad dege check ir viskas, o trukciojimas del kompresijos partekimo i kuro tiekimo kanala per nesandariai priverztus purkstukus, kai taip nutinka tai jokia diagnostika to neparodys, net ir kompresijos matavimas to neaptiks, 8 voztuvu varikliuose purkstukai tvirtinami vienu varztu, todel sunku juos sandariai uzverzti, jei keiciant purkstuka nekeiciamas varinis ziedas tai uzversti visai neimanoma ;)

Pramusus purkstuko varine saiba, variklis dirba netolygiai, oro srautas is karto rodo blogus parametrus, 13 kanalas taip pat rodo blogus  purkstuko parametrus, sunkiau kuriasi ir jokio pasalinio garso is variklio nebuna, bent jau tokie simptomai kiek man papuole. Tas prisukimas purkstuko vienu varztu visiskas inzinieriu pravalas, todel didesnem ridom jau visi purkstuko sonai nutarkuoti :F

Neprisijungęs GintarasGT

• Įrašai: 768
    • Žiūrėti profilį
Dazniausia jokiu pasaliniu simptomu nebuna, 13 kanale parametrai buna geri, laisva eiga variklis dirba tolygiai, vibracija jauciasi tik kai mini iki dugno, dazniausia trecia pavara ir kai vibruoja variklis netraukia ir kol nepaleidi pedalo negreiteja, per paskutini pusmeti susiduriau su 4 tokiomis audi 2.0TDI ir su vienu Passat 1.9TDI, audi centre pasiule pasikeisti varikli :D 2.0TDI visai nebuna variniu ziedu, uzteko pakeisti naujus varztus ir uzverzti su dinamometriniu raktu, 1.9TDI reikejo keisti ir zieda

Neprisijungęs only AUDI

• Moderatorius
  • *
    • Žiūrėti profilį
Gaila jau surinktas Touranas 1,9tdi, kaip tik buvo pramusta varine saiba 3 cilindro, buciau gyvai nufilmaves kaip dirba ir logus imetes. Na ne esme, lauksim trecios nuomones  :-]

Neprisijungęs navickas

• Įrašai: 7
    • Žiūrėti profilį
gintaro diagnoze manau labai tiksli,as daugiau metus vazinejau taip ir bedu nieks nerado,kol neperskaiciau gintaro posto pasat forume ir nepasitaisiau pats:).padeka gintaruigt

Neprisijungęs Bajoras

• 8-640-22223
  • Moderatorius
  • *
  • Įrašai: 37886
    • Žiūrėti profilį
Gaila jau surinktas Touranas 1,9tdi, kaip tik buvo pramusta varine saiba 3 cilindro, buciau gyvai nufilmaves kaip dirba ir logus imetes. Na ne esme, lauksim trecios nuomones  :-]
na dar 23 kanalas nepaminetas :)

Neprisijungęs Zahiras

• Žiūrėti profilį
Gintarai ir navickai, kur/kaip galeciau prisukti?

Neprisijungęs navickas

• Įrašai: 7
    • Žiūrėti profilį
as tai sukineju pas save ant kiemo,o kaip sukinet tai yra daug prirasyta.gera meistra sunku rast, visi nori greitu babkiu.

Neprisijungęs garazasTDI

• Įrašai: 1484
    • Žiūrėti profilį
man tai panasu kad intercoolerio slanga arba sujungimas nesandarus ir svokscia del to

Neprisijungęs Norbertas

• Įrašai: 605
    • Žiūrėti profilį
pas mane panasi problema buvo kaip tik nupirkau tik jokio svilpimo ir kalenimo tik trukciojo paspaudus 2-3 begiu,bet paskui pavazinejus kazkiek laiko koviniu rezimu dingo tas trukciojimas tai manau egr striginejo dabar netrukcioja,bet is vietos truputi buka tai planuoju egr pabandit pavalit ;) nes is isores jis ir slanga einanti i kolika kazkiek apsinese suodziais beje pas mane variklis 2.5 v6

Neprisijungęs Vytkė

• Vilniaus miestas
  • Įrašai: 1741
    • Žiūrėti profilį
Sveiki, pasidalinsiu savo problema čia. Nu va, turiu tokią bėdą. Užkuriant pradėjo mesti mėlyną dūmą, turba švilpia ir girdisi šnypštimas ir variklio skyriaus, padidėjo dūmingumas žemais sūkiais (juodi) ir atbuko prie žemų sūkių, kai duodi daugiau gazo tai nėra lygtai žymaus dūmo. Atsidaro trūkčiojimas važiuojant tolygiai (vakar buvo gan dažnai, šiandien nebuvo) ir kartais permetant bėgius. Viskas vienu metu atsirado. Šiuo metu neturiu galimybės ant kompo jungt, tai ką manot kas gali būt ? Pradžiai bandysiu ieškot skylių aplink iterkulerį. Poto jaučiu reiks lupt turbą.. Na aišku ant kompo prieš tai reiks pajungt.. 1.9TDI PD 77kW DSG. 2006 metų.

Neprisijungęs Norbertas

• Įrašai: 605
    • Žiūrėti profilį
man tai ir reiktu normalia diagnostika pasidarit gal kas vilniuje patartu gera suprantanti meistra ne klaidu nuskaitimui o gyvu parametru matavima padarytu?

Neprisijungęs Vytkė

• Vilniaus miestas
    • Žiūrėti profilį
Jo, prisijungčiau ir aš prie Norberto prašymo.

Neprisijungęs juozasu

• Įrašai: 780
    • Žiūrėti profilį
Jo, prisijungčiau ir aš prie Norberto prašymo.
Kiek teko susidurti Vilniuje, gerai nusimano forumietis ACC, tik nežinau ar jis galėtų šiuo metu. Bandykit rašyti P.M., manau susitarsite.

Neprisijungęs Vytkė

• Vilniaus miestas
    • Žiūrėti profilį
Kiek teko susidurti Vilniuje, gerai nusimano forumietis ACC, tik nežinau ar jis galėtų šiuo metu. Bandykit rašyti P.M., manau susitarsite.
Dėkui už patarimą, parašiau jau jam. ;):-)

Neprisijungęs gataz

• Temos moderatorius
  • *
  • Įrašai: 16827
    • Žiūrėti profilį
man tai ir reiktu normalia diagnostika pasidarit gal kas vilniuje patartu gera suprantanti meistra ne klaidu nuskaitimui o gyvu parametru matavima padarytu?
Tikrai geras elektrikas yra Tanagroje Kareiviu g.
Tesla Model 3 SR+ 239kw, '19
Audi V8 206kw, '91

Neprisijungęs Zahiras

• Žiūrėti profilį
Pavazinejus aukstom apsukom buvo viskas dinge iskyrus shvokstima. O siandien po nakties vel prasidejo. Pajudant is vietos uzgesau, tada uzsikuriau (lengvai) ir su daugiau gazo pradejau judeti is vietos, judejimas buvo labai vangus, o tolygiai laikant gaza kol apsukos pasieke 2 k. apsuku, jautesi nuolatinis trukciojimas, tas pats su antra pavara ir trecia kol apsukos nepasiekia 2 k. apsuku. Isvaziavus i didesni kelia palaikiau apsukas 3-3.5 k. ir vel viskas apsitvarke, bet jau visai nebesmagu. Navickas gal galite pasidalinti sukinejimo aprasymais, meginsiu pats. Ar cia Egr valymas turi gelbeti ar gal blogai intercolerio slanga patikrino, gal imanoma kazkaip paciam kazkoka paziureti ir butu aisku?

Ir dar pastebejimas, tas shvokstimas kartais tampa panasesnis i shakos pjovima su pjuklu, tokie 2-3 pabruzinimai, stipriau begejantis kokiu 2 begiu.
Ir dar buvo siandien ikalne jau 4 begiu greitejant prie 1.9 k. trauka teisiog uzstrigo, spaudziau gaza iki dugno atleidinejau vel spaudizau ir niekas nesikeite kokiu 500 metru, tada isimushiau 3 megi ir vel viskas ok.
« Paskutinį kartą keitė: 2013 Gegužės 21, 13:45:57 sukūrė Zahiras »

Neprisijungęs Ryska7

• Įrašai: 31
    • Žiūrėti profilį
Pagal paskutiniame poste aprasytus pozymius mano atveju buvo purkstukai, 1 ir 4, auto audi a4, 2.0 TDI PD, 2005 m.,103 kw., 16 V. :think:

Neprisijungęs Ūkvedys

• Įrašai: 619
    • Žiūrėti profilį
Pagal paskutiniame poste aprasytus pozymius mano atveju buvo purkstukai, 1 ir 4, auto audi a4, 2.0 TDI PD, 2005 m.,103 kw., 16 V. :think:

Jei 103 kw, tai ne PD o CR purkstukai. Emei devetus? Kaip su kainom?

Neprisijungęs Vytkė

• Vilniaus miestas
    • Žiūrėti profilį
Mano diagnozė plyšus kūlerio šlanga. Tai ir dūmina, ir netraukia, ir trūkčioja, ir šnypščia. Dalys jau paieškomos. (j)

Neprisijungęs Evka

• Įrašai: 34008
    • Žiūrėti profilį
Jei 103 kw, tai ne PD o CR purkstukai. Emei devetus? Kaip su kainom?

Iš kur tu čia ištraukei? CR tik nuo 2008m išvis buvo.

Neprisijungęs Zahiras

• Žiūrėti profilį
Mano diagnozė plyšus kūlerio šlanga. Tai ir dūmina, ir netraukia, ir trūkčioja, ir šnypščia. Dalys jau paieškomos. (j)

Bet siaip tai nedumina..
Kaip isitikint kad cia intercoolerio slanga?
Kas VIlniuje gali pagelbeti?
« Paskutinį kartą keitė: 2013 Gegužės 21, 20:37:16 sukūrė Zahiras »