Labas, Svečias. Prašome prisijungti arba užsiregistruoti. Did you miss your activation email?

Autorius Tema: Stabdymas varikliu (dyzelinis su PD purkštukais)  (Skaityta 1474 kartus)

Neprisijungęs vailokas

• Įrašai: 5
    • Žiūrėti profilį
Sveiki,

ar stabdymas varikliu (dyzeliniu su PD purkštukais) padeda taupyti degalus?

Neprisijungęs slashas

• Įrašai: 8255
    • Žiūrėti profilį
Padeda, nes į cilindrus nepurškiamas kuras, čia juk ne karburiatorius, pamiršk žigulių laikus...

Neprisijungęs Bajoras

• 8-640-22223
  • Moderatorius
  • *
  • Įrašai: 37886
    • Žiūrėti profilį
Įdomu kiek žadama pritaupyti, įdomios mintys :think:

Neprisijungęs maruse79

• Klubo narys
  • *
  • Įrašai: 2273
    • Žiūrėti profilį
Įdomu kiek žadama pritaupyti, įdomios mintys :think:
Nejungiant laisvos pavaros kuras tauposi. Kuo reciau naudoji pedala surista su stabdziu diskais tuo daugiau gramu kuro lieka bake. Aisku ant 100 km gal nelabai ir pajusi

Neprisijungęs slashas

• Žiūrėti profilį
Bajorai, pasiskaityk apie eko važiavimo stilių, eko rungtynėse ten vos ne dvigubai deklaruojamas sąnaudas mažina :)

Neprisijungęs Bajoras

• 8-640-22223
  • Moderatorius
  • *
    • Žiūrėti profilį
Na jei čia sporto vardan, tada taip, kiekvienas gramas gali būti lemtingas, bet kasdienybėje kažin :think:

Neprisijungęs slashas

• Žiūrėti profilį
Turiu psichiškai nesveiką taupuką savo pažįstamų rate, tai jis visad "eko" režimu važiuoja, net kondicionieriaus nejungia prie +30, tai jis su pd varikliu ir 6ltr sąnaudas sugeba padaryti mieste, bet velkasi kaip pensininkas :)

Neprisijungęs Bajoras

• 8-640-22223
  • Moderatorius
  • *
    • Žiūrėti profilį
Jei 6ltr Vilniuje - labai puiku.
Aš su pasatu 6,1ltr tilpau Kaune, bet be kamsciu, mano taupymas buvo >>> negręžiu :-] ir su kondiške žinoma.
Matavimas pilnais bakais. O šiaip iki ~7ltr su padangų kasiojimais nuo kas antro šviesaforo.
Visai pusę velnio tas PD jei variklis negatavas, bet sportuoti dėl kelių litų iškeisti važiavimą į sraigės mano nuomone jau per daug iškrypę :D

Neprisijungęs virsininkas88

• Įrašai: 2838
    • Žiūrėti profilį
tikrai važiuoji be kuro kai atleidi gazą. jeigu nuo 5km nuokalnės riedėsi su pavara be gazo, tada tuos 5km važiuosi be kuro, sutaupysi kokius 300 gramų gazolio. bet nepamirškim kad jeigu leidiesi nuo kalno, kažkada turėjai į jį įkilt, turbūt tada sudeginai 1300gr kad tuos 5km nuvažiuot :D

Neprisijungęs slashas

• Žiūrėti profilį
Va autopilotas purkstukų neišjungia, tad kai žmonės sako, kad autopilotas daugiau valgo, jie teisūs ;)

Neprisijungęs Vytautas88

• Įrašai: 1166
    • Žiūrėti profilį
Kažin ar daugiau valgo, pavyzdžiui įkalnėje (kad ir labai nežymioje) dozuoja tik tiek, kiek reikia palaikyti norimą greitį, o ne myžina be reikalo.

Neprisijungęs vailokas

• Įrašai: 5
    • Žiūrėti profilį
Padeda, nes į cilindrus nepurškiamas kuras, čia juk ne karburiatorius, pamiršk žigulių laikus...

Gal galėtumėte konkrečiau paaiškinti, kodėl nepurškiamas kuras? Kaip reguliuojamas kuro padavimas purkštukais? Juk PD iš principo veikia mechaniniu būdu.

Neprisijungęs Karolis080

• Įrašai: 5466
    • Žiūrėti profilį
Na nezinau, man tiek kai turejau pd, tiek dabar ne pd , su autopilotu maziau valgydavo, pagal bc. Draugas i vokiecius leke su bmw e60 3,0d sake bane su autopilotu maziau valge, laike apie 200

Neprisijungęs only AUDI

• Moderatorius
  • *
  • Įrašai: 15998
    • Žiūrėti profilį
Na nezinau, man tiek kai turejau pd, tiek dabar ne pd , su autopilotu maziau valgydavo, pagal bc. Draugas i vokiecius leke su bmw e60 3,0d sake bane su autopilotu maziau valge, laike apie 200

Jeigų nėra kalnų pakalnių, autopilotas kaip ir sutaupo.

Neprisijungęs only AUDI

• Moderatorius
  • *
  • Įrašai: 15998
    • Žiūrėti profilį
Gal galėtumėte konkrečiau paaiškinti, kodėl nepurškiamas kuras? Kaip reguliuojamas kuro padavimas purkštukais? Juk PD iš principo veikia mechaniniu būdu.

Mechaniniu būdu jis tik sukelia slėgį, paskui jau visus atsidarymus, dozavimus valdo ECU, juk tam ir laidai į jį pajungti ;)