Labas, Svečias. Prašome prisijungti arba užsiregistruoti. Did you miss your activation email?

Autorius Tema: PD variklis  (Skaityta 6584 kartus)

Neprisijungęs karmah

• Įrašai: 12
    • Žiūrėti profilį
PD variklis
« Topic Start: 2014 Kovo 02, 14:32:30 »
Taigi mano automobilis šaltesniam orui pradėjo sunkiau kurtis ir kai tik užkurdavau dūmindavo gausiai baltais dūmais.Jausdavosi ,kad nedirba vienas ar keli cilindrai,variklis purtydavosi.Šiek tiek prasidirbus ar nuvažiavus apie 500 metru iš baltu jie virsdavo i lengvai mėlynus ,bet jų būdavo kur kas mažiau . Pasidariau diagnostika nuo ryto tik užkurtai mašinai ,buvo labai negražus purkštuku parodymai ,taigi susiradau kitus ir pasikeičiau ,bet beda liko ta pati .Sumasčiau pasitikrinti kompresija ,nuvažiavus iki servizo variklis jau buvo beveik pasiekęs darbinę temperatūrą.Taigi pamatavus visuose cilindruose buvo daug maž apie 20 bar .Ar tai reiškia kad yra sudegę visi stūmokliniai žiedai ?
Ką patartumėte daryti tokiu atveju ar labiau apsimoka keisti žiedus ,jeigu čia dėl jų dingo kompresija ar varikli keisti kitu iš naudotu ? Variklio kainos kiek skambinėjau apie 800 LT ,variklio įdėjimas apie 400-600LT

Neprisijungęs Bajoras

• 8-640-22223
  • Moderatorius
  • *
  • Įrašai: 37886
    • Žiūrėti profilį
Re: PD variklis
« Atsakymas #1: 2014 Kovo 02, 14:41:08 »
kompresija ne tik dėl žiedų gali kristi, bet ir dėl vožtuvų, o kas ir kaip - sužinosi tik ardydamas variklį. Ką tu nupirksi šrote - čia vėl dilema.
O šeip prašome laikytis ir tvarkos ir taisyklių su kuriomis sutikote. Tema turi būti konkreti, aiški ir nurodytas konkretus modelis apie kurį tema sukurta

Neprisijungęs karmah

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #2: 2014 Kovo 02, 15:03:57 »
Automobilis Audi A4 2000m .Variklis AJM .
Su vienu žmogumi kalbėjau  ,tai jam buvo lygiai tokie pat simptomai ,tai jam buvo sulinkęs švaistiklis .Bet pas mane visuose cilindruose kompresija dingus ,tai nelabai tikėčiau .
Jeigu keičiau variklį ,ar reikia kad jis būtu būtinai AJM kodo ar gali buti ir nuo kitos PD mašinos su kitokiu variklio kodu  ?

Neprisijungęs Edgaras7777

• Įrašai: 470
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #3: 2014 Kovo 02, 17:47:19 »
Geriau tokio pat kodo, bus poto kokio kronsteino ar seip kasko varzto vieta ne tokia ar kas ir bus zaidimo ilgo ir nelabai prasmingo... o kompresija nebutinai ziedai kaip ir sake, PD motoram megsta velenelis dilti, ir ne tai kad dilti o konkreciai sudilti, pasitikrink sita dalyka, voztuvu kakliuku koks nuspaudimas yra, pamatuok kakliuko stori auksciausios vietos ir zemiausios, turetu buti apie 8-9mm nuspaudimas

Neprisijungęs only AUDI

• Moderatorius
  • *
  • Įrašai: 15998
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #4: 2014 Kovo 02, 18:32:11 »
Kitokio nelabai ir idesi, skiriasi alkuninio daviklis, , kitoks kompas eina.
Nieko nerasai kai keitei purkstukus,kaip tarpines, sonai nudile, gal per apatines saibas pramusa kompresija, kiek laiko sitaip, ar pirkai tokia, kaip kuresi per salcius ir t.t.
« Paskutinį kartą keitė: 2014 Kovo 02, 18:34:13 sukūrė only AUDI »

Neprisijungęs Karolis080

• Įrašai: 5466
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #5: 2014 Kovo 02, 19:12:36 »
Tu plee... Biski prakaitas must pradejo paskaicius. Man simptomai sakyciau gal identiski.. Irgi 96kw, salta tik uzkuus lyg ir ok dirba, ciut pasipurto, padirba kokias 10 min,pradeda tai nedirbt gal vienas gal kitas cilindras,purtosi prasideda DAFIGA baltu dumu, o dar paskui ir melsvi su salerkos kvapu (tikrai ne tepalo dumas) , gerai numini gaza palaikai ciut, viskas dingsta, ilgiau ant laisvu pabuna vel prasideda. Tokie simptomai su dumais buvo jau ir dar siltais orais,pvz parleki su masina,pastovi pusantros valandos , uzkuri, vel jaucias neidrba cilindras ktras tai ir melsvi dumai.. Diagnostika jungiau, ziurejau ir purkstuku tuos rodmenis ir tas kompensacijas, rodziau ir tikrai ismanantiems ir bajorui ir kitiems meistrams neblogiems, visi sako tie parametrai nera baisus (1 purkstukas kai prasideda visos tos nesamones tai jau lipa virs normu). Vazineju taip jau puse metu :D bet dabar susiruosiau susitvarkyt, meistras sako kad 1 purkstukas bus gatovas, reik restorint ( ta ir planuoju dayt, nes keist kitu cia skupus mokes du kart) o kiti 2 tipo uzdege galai ar kas ten.. Tepalai nedignsta,ju nedaugeja. Bet dabar paskaites galvoju blin gal ir man motore beda, kita motora zinau nebloga uz nebrangiai, gal iskart ji griebt ?
Bet mintis vel, jei man ten su kompresija butu beda, tai sia ziema prie -14 gi nebuciau is 3-4 abarotu uzkures, tai velgi.. Ir plius tik uzkurus prie to salcio viskas ok, tik padirba 10 min ir prasideda visi dumai ta smarve nesudegusio kuro.. Jei galit, minciu duokit, nesinori labai nudegt remontuojant ta ko nereikia :)

Neprisijungęs karmah

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #6: 2014 Kovo 02, 19:52:50 »
Tu plee... Biski prakaitas must pradejo paskaicius. Man simptomai sakyciau gal identiski.. Irgi 96kw, salta tik uzkuus lyg ir ok dirba, ciut pasipurto, padirba kokias 10 min,pradeda tai nedirbt gal vienas gal kitas cilindras,purtosi prasideda DAFIGA baltu dumu, o dar paskui ir melsvi su salerkos kvapu (tikrai ne tepalo dumas) , gerai numini gaza palaikai ciut, viskas dingsta, ilgiau ant laisvu pabuna vel prasideda. Tokie simptomai su dumais buvo jau ir dar siltais orais,pvz parleki su masina,pastovi pusantros valandos , uzkuri, vel jaucias neidrba cilindras ktras tai ir melsvi dumai.. Diagnostika jungiau, ziurejau ir purkstuku tuos rodmenis ir tas kompensacijas, rodziau ir tikrai ismanantiems ir bajorui ir kitiems meistrams neblogiems, visi sako tie parametrai nera baisus (1 purkstukas kai prasideda visos tos nesamones tai jau lipa virs normu). Vazineju taip jau puse metu :D bet dabar susiruosiau susitvarkyt, meistras sako kad 1 purkstukas bus gatovas, reik restorint ( ta ir planuoju dayt, nes keist kitu cia skupus mokes du kart) o kiti 2 tipo uzdege galai ar kas ten.. Tepalai nedignsta,ju nedaugeja. Bet dabar paskaites galvoju blin gal ir man motore beda, kita motora zinau nebloga uz nebrangiai, gal iskart ji griebt ?
Bet mintis vel, jei man ten su kompresija butu beda, tai sia ziema prie -14 gi nebuciau is 3-4 abarotu uzkures, tai velgi.. Ir plius tik uzkurus prie to salcio viskas ok, tik padirba 10 min ir prasideda visi dumai ta smarve nesudegusio kuro.. Jei galit, minciu duokit, nesinori labai nudegt remontuojant ta ko nereikia :)
Man dumais apsipila tik užkurus ,ir dumina daug kol nepadirba variklis apie 5 min .Gazo nepriema išvis kol neprasidirba.Variklis važiuojant kalena kol nesušyla .Dar įdomu ar tai susije ,kad kai pavažineji apie valanda variklis jau buna šiltas ,užgesini ir kuri iškarto sunkiai užsikuria .

Neprisijungęs karmah

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #7: 2014 Kovo 02, 19:56:16 »
Kitokio nelabai ir idesi, skiriasi alkuninio daviklis, , kitoks kompas eina.
Nieko nerasai kai keitei purkstukus,kaip tarpines, sonai nudile, gal per apatines saibas pramusa kompresija, kiek laiko sitaip, ar pirkai tokia, kaip kuresi per salcius ir t.t.
Kai purkštukus dėjau kitus ,keičiau gumytęs ,skyles tikrai nebuvo išmaltos .Per šalčius nesikuria visai man ji

Neprisijungęs Karolis080

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #8: 2014 Kovo 02, 20:00:17 »
Nesikuria tai tiksliau, ilgai suki ? Man ziema uzsikure kazkur is 4-5 sukimu.. Aisku garaze stovedavo, bet garazas metalinis prie didziuju salciu isale vistiek sakau iki -15 kazkur..  Man ta gaza tai priima visada, nu vaziuojant visiskai jokiu bedu neturiu.. Tvarkau tik del dumu tu.. Only audi zmogus gaudosi, ir tvarko ka reikia (ne kaip servisai, ka nereikia) bet mano tarkos nenori apsiimt :/ :D Zadu restorint purskalus , uz vieno restauracija nori 500lt.. Devetus pirkt bijau, tikrina tik kaune vistiek siuntinet ir t.t. laiko uzims, o masina man negali ilgai stovet

Neprisijungęs only AUDI

• Moderatorius
  • *
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #9: 2014 Kovo 02, 20:11:50 »
Nesikuria tai tiksliau, ilgai suki ? Man ziema uzsikure kazkur is 4-5 sukimu.. Aisku garaze stovedavo, bet garazas metalinis prie didziuju salciu isale vistiek sakau iki -15 kazkur..  Man ta gaza tai priima visada, nu vaziuojant visiskai jokiu bedu neturiu.. Tvarkau tik del dumu tu.. Only audi zmogus gaudosi, ir tvarko ka reikia (ne kaip servisai, ka nereikia) bet mano tarkos nenori apsiimt :/ :D Zadu restorint purskalus , uz vieno restauracija nori 500lt.. Devetus pirkt bijau, tikrina tik kaune vistiek siuntinet ir t.t. laiko uzims, o masina man negali ilgai stovet

Nepyk, neuzsiimu as tokiais darbais, nieko asmenisko :H Butu maziau darbu , tikrai paimciau, vien del sportinio idomumo.
Del purkstuku restauravimo, nezinau ar apsimoka tokiems varikliams, galima gauti ir padevetu geru, ypac kai randi dar ant veikiancios auto. Tavo jeigu nors pora dirbtu gerai, jau galima butu keisti vietomis, bet labiausiai idomu, kodel tik truputi padirbusi sitaip darosi :think: O tu tandemo slegius matavai? Bandei atjungti visa oro isiurbimo sistema?

Neprisijungęs Karolis080

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #10: 2014 Kovo 02, 20:25:12 »
As tai dar nieko nebandziau... Paliksiu meistrui, tikiuos neprikeis ko nereik.. Nu idomiausia kad su uzsikurimu nu kaip ir neturiu priekaistu jai, stovi dazniausiai garaze, bet nesildomi,lauke ten ta temp nedaug skiriasi nuo lauko visad lengvai pasikuria. Tik uzsikuria dirba ledas, praeina 10min ir visas maršas... Dumai ir variklio cilindru nedirbimas... Kai tik prasideda, numinu pedala i grindis,pora sec palaikau- ledas jokiu dumu, variklis tolygiai. Praeina kokios 3min ir vel taspats... Per vcds ziurint na kai nugazuoji,skaiciai pagrazeja, kai prasideda nesamones tos skaiciai baiseja.. Tai gal meistras ir teisingai kaltina purkstukus.. Kiti parameitrai, tie vadinami gyvi ar kaip vaziuojant matuojami, viskas labai ok, suprantantis zmogus ziurejo, turba pucia ok, valdosi viskas ok, nu be priekaistu, vibraciju kaip ir neturiu jokiu, skysciai nedingsta, tepalas kaip ikaltas.. Silta masina, viskas ok dirba, labai isiziurejus matosi toks dumelis irgi, kai nugazuoji irgi melsvas siektiek (cia jau gerai isilusiai) tai teoriskai purkslas stringa ar kazkas tokio taip manau..
Uz poros sav gryzta anglas vienas, bet vargu vel ar kodai purkstuku atitiks..  :V Vazinejau gera pusmeti taip, maniau islys beda kokia pakeisiu ir dings, bet niekas nepasikete ir niekas neislindo.. :D

Neprisijungęs only AUDI

• Moderatorius
  • *
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #11: 2014 Kovo 02, 20:28:36 »
Kiek teko matyti, nelabai meistrai  kreipia demesi i koda, svarbu visi 4 vienodu kodu butu  ;)

Neprisijungęs Karolis080

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #12: 2014 Kovo 02, 20:29:49 »
Paminejau meistrui purkstuku lizdus, gumeles, sako na daznai tepalo lygis didetu ir labai sunkiai ja uzkurtum..

Neprisijungęs only AUDI

• Moderatorius
  • *
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #13: 2014 Kovo 02, 20:37:20 »
Paminejau meistrui purkstuku lizdus, gumeles, sako na daznai tepalo lygis didetu ir labai sunkiai ja uzkurtum..

Jeigu pramusta apatine varine saiba, niekas nemazeja ir nedideja, bet dirba netolygiai ir butent pasilus.

Neprisijungęs karmah

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #14: 2014 Kovo 02, 20:41:33 »
Purkštukai butinai turi buti tokio pat kodo ,arba reikia perprogramuot ECU .Bet buna atveju kai zmones isideda ir važineja

Neprisijungęs only AUDI

• Moderatorius
  • *
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #15: 2014 Kovo 02, 20:50:58 »
Purkštukai butinai turi buti tokio pat kodo ,arba reikia perprogramuot ECU .Bet buna atveju kai zmones isideda ir važineja

Reikia tai reikia, bet zinau kas vazineja ir vargo nemato :) Kas keisciausia dirba tolygiai ir sanaudos normalios.

Neprisijungęs karmah

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #16: 2014 Kovo 02, 21:06:54 »
Reikia tai reikia, bet zinau kas vazineja ir vargo nemato :) Kas keisciausia dirba tolygiai ir sanaudos normalios.
Tai taip buna tokiu atveju ,kad isideda ir vargo nemato ,o kitiems net nesikuria su kitais

Neprisijungęs Karolis080

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #17: 2014 Kovo 04, 09:44:36 »
Nuspresta keist purkstukus, restauracijos kaina kosmosas, tikrai ne i kazkoki vw tokias bapkes sudyti. Kitas komplektas +- stuka, BET kur radau tokiom kaip savo raidem (vw cntre pagal vin pasake kokie pas mane) tai jie is isimtos auto, nezino nei kaip nei kas... Yra kiti, dar vaziuojancioj auto, bet kodas netoks. MEistrui sakau kad jei visus 4 keicia zmones tada dzin kodas, jei tik po viena svarbu, sako vieniems ok viskas, kitam net neuzsikuria... Pardavejui pasakiau, sako pririst kazkaip reikia.. Kur teisybe ?  :D

Neprisijungęs garazasTDI

• Įrašai: 1484
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #18: 2014 Kovo 04, 17:07:27 »
statyk tik tai kas priklauso, ieskosi po to kodel ryja netraukia dreba ir t.t.t. nieko pririsineti nereikia, reikia tvarkingai sudeti su naujom gumytem, naujais varztais uzverzt kaip prilauso ir atreguliuoti normaliai, tada vaziuosi, dazniausiai to uztenka, labai retai buna kad keiciam purkstuka ir tai nebent suluzes ir nebeturim korpusu

Neprisijungęs PDengine

• Įrašai: 5
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #19: 2014 Kovo 04, 19:38:42 »
Purkštukai gali buti kitokiu kodu ,bet jie turi buti išimti is tokio pat variklio kodo .Isidejus reikia tinkamai sureguliuoti ju prispaudimą. Jau senai išsimtu purkštuku nesiulyčiau pirkti ,nes jie buna uždžiuve ir galim sakyti kad nebeveikiantys.
Is srotu irgi nežinai kokius nusipirksi ,ten jie meluoja kaip tik gali ,kad tik parduot .Ieškok skelbimuose ir bandyk tartig jeigu netiks ,kai gražinsi atgal :) :-)

Neprisijungęs ollo76

• Įrašai: 699
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #20: 2014 Kovo 04, 19:41:03 »
Tingiu viska net skaityt :-]Keiciau varikli del tokiu simptomu.Pries tai suinvestavau apie 2000lt ir jis vistiek dumyjo.Pasikeiciau,badar ledas.Jokiu dumu dabar.nei ryte uzvedus,nei pasylus.Idealu.Kas sake,kad NETINKA vietoj AJM idet kita,klysta.As isvis i A3 idejau nuo A6 ;)Viskas tinka.
  Pries tai keiciau purkstuku gumytes,du kompl. purkstuku,tandeminio rem. komplekta,buvo matuota tandemo slegis,keistas motorinis kompas,matuota kompresija,slifuotos purkstuku lizdavietes ir t.t.Dakniso mane viskas ir pakeiciau motora.pilnas motoras tik be turbo ir be starterio kainavo 600lt is Angliskos A6.
  Isardziau varikli senaji pasiziuret kame beda.Pirma itarimas krito,kad galva bloga(kleba purkstukai istacius).Nuemiau galva,o ten gilzos jau kaip desantininko rubai,net ziedai matesi.Nors A3 ejo be vargo 210km/h.ISVADA:zema kompresijaPamatavus rode 22),nesudega gerai kuras.Ypac ryte saltas,todel balti dumai.
  Db pakliuvo Pasatas su sudauzytais voztuvais.Uzdedu galva nuo savo seno motoro,Pasatas kaip laikrodis,jokiu dumu ir kvapo. (+)
  Darbas nieko nekainavo,nes pats viska darau,o pagaliau susiruosiau isspresti beda su dumais,nes 3metus vargau.Vis laiko nebuvo susiimt.meistras savo visada paskutinej vietoj taiso :-]

Neprisijungęs ollo76

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #21: 2014 Kovo 04, 19:44:23 »
Purkštukai gali buti kitokiu kodu ,bet jie turi buti išimti is tokio pat variklio kodo .Isidejus reikia tinkamai sureguliuoti ju prispaudimą. Jau senai išsimtu purkštuku nesiulyčiau pirkti ,nes jie buna uždžiuve ir galim sakyti kad nebeveikiantys.
Is srotu irgi nežinai kokius nusipirksi ,ten jie meluoja kaip tik gali ,kad tik parduot .Ieškok skelbimuose ir bandyk tartig jeigu netiks ,kai gražinsi atgal :) :-)
  Deja i toki pat varikli ejo galybe rusiu purkstuku.Ir tikrai jie netinka bet kokie.Pats ne karta patyriau!!!Pirma kart kai idejau neprieme gazo.Dirbo tik ant laisvu.Antra karta pjovesi su motoriniu kompu ir kuro kibirais ryjo.Ne be reikalo jie eina pagal motoriniuo kompo koda kiekvienam individualiai.

Neprisijungęs Karolis080

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #22: 2014 Kovo 04, 19:45:23 »
Jeigu kompresija zema kaip ziema uzkurdavai ? Na man su motoru nemanau kad kas bus, nes tokios bedos ir su silta masina (valanda pastovi) yra, ir net siltai sioks toks melsvas ir kompas jau rodo purkstukus, nebelenda i ribas :)
+ jei su kompresija bedas tureciau ziema neuzkurciau.

Neprisijungęs ollo76

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #23: 2014 Kovo 04, 20:13:23 »
Ziema vedesi 3m is eiles,tik dymyjo baltais dumais ir nesudegusiu kuru smirdejo.Kame tada buvo beda kas man pasakys? :V Purkstukus savo perdejau i kita motora kai keiciau,o senoji galva irgi i Pasata ideta ir jau zmogus vazineja be problemu.Tandemas taip pat mano senas dabar stovi.Senajam motorui net  ziedai  matosi jau kaip kleba stumokliai.O dirbo graziai ir vedesi tiek ziema tiek vasara.Todel ir negalejau iki paskutinio kaltinti variklio.tik nebelikus jau ka keist,liko motora pakeist (+)Idomu kaip kiti salina ta dumu problema.Nes ne tik dumyja,bet net smirda nesudegusiu kuru.

Neprisijungęs PDengine

• Įrašai: 5
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #24: 2014 Kovo 04, 20:20:06 »
Jeigu kompresija zema kaip ziema uzkurdavai ? Na man su motoru nemanau kad kas bus, nes tokios bedos ir su silta masina (valanda pastovi) yra, ir net siltai sioks toks melsvas ir kompas jau rodo purkstukus, nebelenda i ribas :)
+ jei su kompresija bedas tureciau ziema neuzkurciau.
As pats dirbu prie rusisku mašinu ,kur dažna beda purkstukai .Taip buna atveju kai kompas su purkstukais nedraugauja ,bet ine viena karta esu keites kitokio kodo ,tinkamai sureguliaves ir masina be bedu buvo toliau eksplotuojama .Pats gal papuolei ant tu kur nedraugauja su ECU . Todel visada sakau ,kad pries perkant susitarti ,kad jeigu netiks butu galimybe gražint atgal .