Labas, Svečias. Prašome prisijungti arba užsiregistruoti. Did you miss your activation email?

Apklausa

Is kur atsiranda didziulis BAAAMM??!!!

Sankabos problema
6 (24%)
Greiciu dezes
6 (24%)
Greicio pedalo
2 (8%)
Variklio pagalves
11 (44%)

Viso balsavusių narių: 25

Autorius Tema: Audi A4 B6 1.9tdi 96kw +chip. Galvosukis veteranams  (Skaityta 2727 kartus)

Neprisijungęs darius.krulis

• Įrašai: 8
    • Žiūrėti profilį
Sveiki visi,

Tai gi aprasysiu problema. Tai vyksta esant saltam varikliui(lb nezymiai siltam). Vaziuojant pirmu (antru irgi, bet ne taip stipriai, treciu nieko) begiu laikant patovu greiti (pvz 1,5rpm) ir staiga patraukus koja nuo pedalo masina staigiai sumazina greiti ir pasigirsta stiprus trenksmas BAAMM!!! Sitas trenksmas yra toks pat, kaip buna pradedantiesiems vairuotojams pries pat uzgestant kai masina trukscioja ir toks dauzymas girdisi (del to kad paleidzia sankaba per greitai), jis labai astrus kaip su kuju per variklio bloka kas dauzytu. Po trenksmo masina neuzgesta, vaziuoja toliau normaliai. 3 4 5 begiai sito nebuna. Jeigu jungdamas antra(kol saltas variklis) pasistengiu ismynti sankaba siek tiek anksciau, tada trenksmo nelieka, nes nekrenta apsukos. Tai vyksta su pirma ir nezymiai su antru begiai vaziuojant, su kitais ne, nes apsukos nekrenta taip greitai. Jeigu stabdau staigiai (3 4 5 begiais) nieko blogo nevyksta. Sankaba buvo keista pries 10.000km.. Buvo keistas ir greicio pedalas kazkada senai. Prasau visu nuomoniu, rasykit ka galvojat, nes problema gali buti visur...  (n)

• Žiūrėti profilį
Trenksmas labai priklausi nuo temperaturos lauke. Jei pvz nakti buvo -10 tai tada labai astriai trenks, jeigu lauke buna +10 tai ryte labai nezymiai jausis si problema. Masina pirkau 2012 vasara, tad pastebejau sita tik atsalus orams. Tik nepamenu ar taip budavo pries keiciant sankaba ar nebudavo...  :-{  BALSUOJAM!!!!

Neprisijungęs Evka

• Įrašai: 34008
    • Žiūrėti profilį
Balsavime nematau variklio pagalvių

• Žiūrėti profilį
Pagalves nepaaiskina lauko temparaturos itakos. O greicio pedalui lauko temp turi itakos?

Neprisijungęs Evka

• Įrašai: 34008
    • Žiūrėti profilį
O prie ko tas gazo pedalas čia išvis nesuprantu?

Neprisijungęs Poderis

• Įrašai: 1217
    • Žiūrėti profilį
Nu pirmi begiai jautresni, uztai atleisdamas sankaba labiau gal pati motora sujudini. Kai silta, kitos gumos paslankesnes, gal amortizuoja. O saltam viskas kieciau dirba. Imesk pirma, antra begi ir judink masina pirmayn atgal. Gal isgirsi ka. Bent pas mane taip dungsi pagalves kaip Evaldas sako.  :)

• Žiūrėti profilį
O eitu vizualiai patikrinti ar pagalve jau i pabaiga ar ne?  Galvojau gal greicio pedalas nekontaktuoja gerai. As cia tik speju, nesu didis mechanikas :)

Neprisijungęs Poderis

• Įrašai: 1217
    • Žiūrėti profilį
Kartais vizualiai ji gali sveika atrodyt, o n kartu pas forumiecius garazuose maciau foto kaip ji atpalaiduoda i dalis pasidalina. Jei gazo pedalas nekontaktuotu, tai tau trukciotu ar kaip.. Bet jokiu dungsejimu negali sukelt

• Žiūrėti profilį
Ok pedalas atkrenta. Uzsiimsiu pagalvem. Kaip suprantu ar jos kaltos paaiskes tik tada kai jas isimsiu ir pakeisiu.

Neprisijungęs only AUDI

• Moderatorius
  • *
  • Įrašai: 15998
    • Žiūrėti profilį
Ok pedalas atkrenta. Uzsiimsiu pagalvem. Kaip suprantu ar jos kaltos paaiskes tik tada kai jas isimsiu ir pakeisiu.

Ispausk stabdi, atleisk sankaba ir matysi ar stipriai varikli vercia, jeigu greiciau ir griezciau sita darysi, gal ir garsus isgirsi.

Neprisijungęs juozasu

• Įrašai: 780
    • Žiūrėti profilį
Patarčiau priedo patikrinti sankabos davikli ir VSS davikli (jei yra).

Ispaudus sankaba - pagal davikli - ECU kompensuoja kuro norma ir nebuna tokio grubaus "BAM", zymiai susvelnina.
O kai lauke salta ir saltas variklis - kaip taisykle kuro norma buna didesne, todel ryskesnis skirtumas  (nekalbant apie gumas,pagalves, kaip buvo mineta auksciau).

Neprisijungęs only AUDI

• Moderatorius
  • *
    • Žiūrėti profilį
Patarčiau priedo patikrinti sankabos davikli ir VSS davikli (jei yra).

Ispaudus sankaba - pagal davikli - ECU kompensuoja kuro norma ir nebuna tokio grubaus "BAM", zymiai susvelnina.
O kai lauke salta ir saltas variklis - kaip taisykle kuro norma buna didesne, todel ryskesnis skirtumas  (nekalbant apie gumas,pagalves, kaip buvo mineta auksciau).

Kaip tada tiems vaziuojasi, pas kuriuos nera to daviklio? Jeigu daviklis is vien uzsitrumpines (pastovi grandine), permetant begius kaip tik paveluotas gazo nukritimas, toks jausmas , kad ismynus sankaba uzsigazuoja.

Neprisijungęs Obščiako Vadovas

• Banned!
  • Įrašai: 7131
    • Žiūrėti profilį
tai gal dianostikos nuorasa imeskit

Neprisijungęs juozasu

• Įrašai: 780
    • Žiūrėti profilį
Kaip tada tiems vaziuojasi, pas kuriuos nera to daviklio? Jeigu daviklis is vien uzsitrumpines (pastovi grandine), permetant begius kaip tik paveluotas gazo nukritimas, toks jausmas , kad ismynus sankaba uzsigazuoja.
Pas mane dabar keite sankabos trosa ir normaliai nesutvarke - neatleidzia normaliai sankabos pedalo, kad atmestu ta davikli, tai grynai pirmais begiais toks tampymasis variklio. O jei su koja atmetu pedala - viskas svelniai.

Neprisijungęs only AUDI

• Moderatorius
  • *
    • Žiūrėti profilį
Pas mane dabar keite sankabos trosa ir normaliai nesutvarke - neatleidzia normaliai sankabos pedalo, kad atmestu ta davikli, tai grynai pirmais begiais toks tampymasis variklio. O jei su koja atmetu pedala - viskas svelniai.

Tur but snekame apie visiskai skirtingus modelius.

Neprisijungęs vytoksas

• Įrašai: 1321
    • Žiūrėti profilį
Nesuprantu, nejau sunku i servisa nuvaryt, kad patikrintu? :) Kas per nauja mada atsirado masinas remontuot per forumus. Dar pradekit klausinet, kuris sarnyras nusibaige, ir ar kaladziu yra :D

• Žiūrėti profilį
Su servisu sunkiau, as gyvenu Norvegijoje. Jus cia sedintys forume daugiau ismanot negu jie servise. Bet kita savaite nuvaziuosiu pas drauga kuris supranta apie auto, gal kazka pasakys paziurejes. Pasakysiu variantus kuriuos cia suraset. Dar keletas simptomu nauju: garsas atsiranda jau ir ant silto variklio ir pvz  buvo taip: vaziuoju nuo vidutiniskai statau kalniuko ant pirmo begio ir masina kas kiek laiko sutrukcioja ir tuo pat momentu tas "bumm" atsiranda, bet nera toks stiprus dar... Dar ta garsa galima padaryti taip: pirmu arba atbuliniu begiu imestu sankaba atleisti iki auto judejimo padeties ir vel ismynti ir vel imynti ir taip daznai "smaukantis"(sorry) ties kiekvienu atleidimu buna "bumm"....
p.s. tikiuosi cia pagalves.. 

Neprisijungęs Zaudi

• Įrašai: 4774
    • Žiūrėti profilį
ot ne visi servisai pagalves mato ;) daugmaz speja ir tiek

• Žiūrėti profilį
Jie man pasiulyti pasikeisti greiciu deze arba varikli. taip buvo vienam bicui. Masina nesikure, tai meistras sake pasikeisti varikli uz puse masinos kainos. Tada jis nuveze pas lietuvi, tai jis sutvarke per pusdieni uz keleta tukstanteliu... Cia knyga galetumet parasyti apie ju servisus :)

Neprisijungęs noggano

• Įrašai: 23
    • Žiūrėti profilį
kiek kw + pas tave užchipuota? esme tame, kad galimai paprasciausiai sukimo momentas pas tave užkeltas ir gamyklines dalys "nelaiko" t.y. dazniausiai atsiranda bedos su sankaba

• Žiūrėti profilį
Cipas buvo idetas iskart po gamyklos 2002 metais. Sake yra kazkur +20kw, bet niekad nematavau pats. BET buvau pas meitra siandiena, jis paziurejo pavaziavo ir sake 100% kad bus variklio pagalve ties greiciu deze!! Tai grisiu i LT ir pakeisiu iskart. Aciu uz pagalba ir komentarus.