Labas, Svečias. Prašome prisijungti arba užsiregistruoti. Did you miss your activation email?

Autorius Tema: Motoras 2.0TDI 103kw CFFB įpurškimo kiekis  (Skaityta 3088 kartus)

Neprisijungęs Aivarass

• Įrašai: 38
    • Žiūrėti profilį
Motoras 2.0TDI 103kw CFFB įpurškimo kiekis
« Topic Start: 2017 Birželio 14, 16:28:31 »
Laba diena,

Gal yra žinančių ir galėtų pakomentuoti apie įpurškimo kiekį cilindruose.
Parametrai ant laisvos eigos tokie:
       1-cyl                 2-cyl                  3-cyl                   4-cyl
 -0,46mg/stroke    0,12mg/stroke     0,13mg/stroke       0,20mg/stroke

Čia dar normalu ar reiktų jau susirūpinti?

Neprisijungęs Evka

• Įrašai: 34008
    • Žiūrėti profilį
Nematau aš čia kuom rūpintis :) Plius tai tik vienas iš parametrų, rodančių purkštukų  būklę. Įdealiausiai pasitikrina išėmus.
O kokios bėdos, kad susirūpinai?

Neprisijungęs Aivarass

• Žiūrėti profilį
Nematau aš čia kuom rūpintis :) Plius tai tik vienas iš parametrų, rodančių purkštukų  būklę. Įdealiausiai pasitikrina išėmus.
O kokios bėdos, kad susirūpinai?

Po EGR išprogramavimo ir DPF filtro mechaninio pašalinimo apsipila juodais dūmais ties 3000rpm, kuo daugiau rpm tuo daugiau dūmų. Ir sena problema, kuri mane kamuoja, tai trūkčiojimas kai motoras visiškai būna atšalęs. Pavažiavęs kelis km, trūkčiojimas dingsta.
Bandysiu variklio skyriuje praplauti purkštukus su "Liqui moly purge" skysčiu, blogiausiu atveju imsiu laukt purkštukus ir tikrinti taip.

Šiandien ryte žiūrėjau įpurškimo kiekį tuomet kai trūkčioja, 3 pavara apie 1400rpm įpurškimo kiekis 1 cilindre - 3,0mg/stroke, 2 cilindre 0,70mg/stroke, 3 cilindre 0,27mg/stroke, 4 cilindre  3,0mg/stroke. Pavažiavus kelis km - dingo trūkčiojimas, 3 pavara apie 1400rpm įpurškimas pasidarė toks: 1 cilindras -0,46mg/stroke, 2 cilindras 0,36mg/stroke, 3 cilindras 0,27mg/stroke, 4 cilindras 0,32mg/stroke.
« Paskutinį kartą keitė: 2017 Birželio 15, 06:08:52 sukūrė Aivarass »

Neprisijungęs Evka

• Žiūrėti profilį
Nu panašu iš tų antrų patvo parodymų, kad visgi nėra viskas ok. Pas mane irgi viskas iškastruota, išskyrus egr, bet dūmo nedaug tėra su 156kw :bedantis: Irgi cffb. Parašyk jei ką rasi, įdomi situacija. Kiek domėjausi, purkštukai nėra deficitiniai ir ne kosmosus kainuoja.
Bėje, kaip su kuro sąnaudomis?

Neprisijungęs Aivarass

• Žiūrėti profilį
Nu panašu iš tų antrų patvo parodymų, kad visgi nėra viskas ok. Pas mane irgi viskas iškastruota, išskyrus egr, bet dūmo nedaug tėra su 156kw :bedantis: Irgi cffb. Parašyk jei ką rasi, įdomi situacija. Kiek domėjausi, purkštukai nėra deficitiniai ir ne kosmosus kainuoja.
Bėje, kaip su kuro sąnaudomis?

Kuro sąnaudos tikrai nepadidėjo, po visų operacijų netgi ir sumažėjo. Bet 1 problema liko ta pati, kur ir prieš operacijas - trūkčiojimas.. Bet atsirado ir nauja - dūmingumas kai paspaudžiu labiau greičio pedalą.

Nusipirkau 8mm skersmens žarną, kuro filtriuką ir to "liqui moly purge" dyzeliuko su priemaišom, tai šiandien pavandysiu praplaut purkštukus tokiu būdu.
« Paskutinį kartą keitė: 2017 Birželio 15, 10:07:21 sukūrė Aivarass »

Neprisijungęs Evka

• Žiūrėti profilį
O tai nepridėjo kw? Sunku įsivaizduoti, kiek ten to dūmo. Šiaip pasidaryk dar logus osm, turbos ir tt. Jei ten viskas ok, tada imk lauk purkštukus ir tikrink ant stendo

Neprisijungęs GintarasGT

• Įrašai: 768
    • Žiūrėti profilį
egr isprogramiuotas jungtis atjungta ir mechaniskai usglusintas? jei taip tai dumu negali padaugeti, bet jeiprogramuotojai neteisingai "padidino" galia tai dumu gali oi kaip atsrasti "Liqui moly purge" geras daiktas, bet del dumingumo po programavimo jis tikrai nepades nes dumai atsirado del programavimo ;)

Neprisijungęs Aivarass

• Žiūrėti profilį
O tai nepridėjo kw? Sunku įsivaizduoti, kiek ten to dūmo. Šiaip pasidaryk dar logus osm, turbos ir tt. Jei ten viskas ok, tada imk lauk purkštukus ir tikrink ant stendo

Pridėjo 25kw 60nm, dariausi Startline, vežiau antrą sykį pas juos ir sakiau, kad dūminą. Tikrino antrą sykį, tai problemos nerado, įrašė originalią programą - dūmino taip pat. Sakė vežt pas motoristus, bet manau aš pats apčiuopiau problemą.
« Paskutinį kartą keitė: 2017 Birželio 15, 10:41:01 sukūrė Aivarass »

Neprisijungęs Aivarass

• Žiūrėti profilį
egr isprogramiuotas jungtis atjungta ir mechaniskai usglusintas? jei taip tai dumu negali padaugeti, bet jeiprogramuotojai neteisingai "padidino" galia tai dumu gali oi kaip atsrasti "Liqui moly purge" geras daiktas, bet del dumingumo po programavimo jis tikrai nepades nes dumai atsirado del programavimo ;)

EGR mechaniškai neužglušintas. O neužglušintas EGR gali įtakoti purkštukų darbą? Programavo Startline, ir net vežiau antrą sykį, tai nemanau jog blogai kažka padarė.

Neprisijungęs GintarasGT

• Žiūrėti profilį
 na jei nemanai kad blogai padare, bet po programavimo virsta dumai ir viskas ok, tai tada ok :)
bet dumai tikrai ne del purkstuku darbo nes pries programavima sakai, kad dumu nebuvo, sitam zveriui galiu atstatyti gamykline programa per 10min(neardant ecu) ir paziuresi dumins ar ne, kai uzsiknisi ieskoti slieku neimanomose vietose rasyk i AZ  (h)

Neprisijungęs x3er

• Įrašai: 762
    • Žiūrėti profilį
Jei su stock irgi dūmina tai programa aišku ne prie ko. Purkštukų plovimas nepadės 100%. Buvo atvejų kai swirl flapsai darė panašius simptomus, buvo ir su EGR problema panašių atvejų. Jei diagnostikos nenori darytis. Užsiglušink EGR ir atjunk sklendes. Ir tikiuosi įsiurbimo sistema sandari ? Paskutinis realus atvejis buvo su 2,0TDI 125kw +chip. Prie žemų rpm dingo aštrumas, prie aukštų traukė, bet dūmais pylėsi stipriai. Problema dingo išvalius ir užglušinus EGR, o atrodė lyg būtų kažkur šlanga nuspjauta/įtrūkus

Neprisijungęs Aivarass

• Žiūrėti profilį
Jei su stock irgi dūmina tai programa aišku ne prie ko. Purkštukų plovimas nepadės 100%. Buvo atvejų kai swirl flapsai darė panašius simptomus, buvo ir su EGR problema panašių atvejų. Jei diagnostikos nenori darytis. Užsiglušink EGR ir atjunk sklendes. Ir tikiuosi įsiurbimo sistema sandari ? Paskutinis realus atvejis buvo su 2,0TDI 125kw +chip. Prie žemų rpm dingo aštrumas, prie aukštų traukė, bet dūmais pylėsi stipriai. Problema dingo išvalius ir užglušinus EGR, o atrodė lyg būtų kažkur šlanga nuspjauta/įtrūkus

Pas mane tokia pati problema:
Hi all,

Ive got the A3 2.0Tdi 140 s-line with the CFFB engine code, when initially driving in 1st 2nd 3rd it judders at around 1800rpm but if i put my foot down over 2000rpm the juddering goes and its fine when the engine has warmed up, do you think it might needs the injectors cleaning, i believe mine has the common rail system.

can the injectors be removed quite easily? and cleaned the ultrasonic way? or is this a mechanic job?

any help/advice would be appreciat

Tai finale jis susitvarkė praplaudamas kuro įpurškimo sistemą.
Pabandysiu praplaut, šiandien vakare pranešiu kaip sekės.

Neprisijungęs x3er

• Įrašai: 762
    • Žiūrėti profilį
Dėl purtymosi sutinku, įmanoma. Bet kad juodi dumai verstųsi dėl užsikišusių purkštukų ?  (-) Kaip tik netrauks, nes truks kuro. O va jei išlydsi antgalius, tada taip, pils kaip iš kibirio. Sugaiši daug laiko ir rezultato nebus 99%.

Neprisijungęs Aivarass

• Žiūrėti profilį
Tai va pabandžiau praplauti purkštukus. Viskas pavyko, išdeginau pusę litro valiklio, bet trūkčiojimo nepašalino. Dūmingumas išliko lygiai toks pat.
Dabar per ebay užsakiau plieno plokštelę užglušint EGR. Jei tai nepagerins važiavimo, teks traukt laukt iš motoro purkštukus ir vežt tikrint ant stendo.

Neprisijungęs Dzoo

• Įrašai: 23
    • Žiūrėti profilį
Sveiki,

Prie to pačio norėčiau paklausti ar purkštukai turi tam įtakos. Audi a4 B7 2.0TDI 103KW. Užkurus mašiną išmeta melsvą dumą ir ant lasvų apsukų jaučiasi tos variklio susipurtimas. Užvedus mašinį kompas rodo tokius duomenis:

Cyl. 1 -0.80 mg/str
Cyl. 2 -0.21 mg/str
Cyl. 3 1.08 mg/str
Cyl. 4 -0.05 mg/str

Tepalų neryja ir ilgiau pavažiavus dumingumas sumažėja, bet ant laisvų vis vien liekas susipurtimas.

Neprisijungęs Auris A4

• Žiūrėti profilį
Man taip buvo. Kintejau tol kol pradejo visiskai putotis pilkais dumais. Beto man mete turbos perputima. Nuemus duslika pamaciau kad turba apsipilus tepalais. Taigi asele klibilu turba ledine, truputi pasimeciau. Numaunu alsuokli ir ziuriu kad tik i viena puse prasipucia. Tai viskas aisku paliko. Pasikeiciau dankti nuo kitos masinos ir ledas. Jokiu dumu, jokiu turbos bedu. Bet vistiek atlikau seno dankcio bijopsija ir nelabai supratau kas tam alsuokliui galejo sugesti. Nes ten nieko nera tik spiruoklite ir membrana.

Neprisijungęs Dzoo

• Žiūrėti profilį
Ok, pabandysim tai padaryti:)

Neprisijungęs Auris A4

• Žiūrėti profilį
Na nera ten ko dariti. Tiesiok istrauk matuokle ir lengvai idek. Man spjaudavo iskart laukan, taspats ir su tepalo ipilimo propke. Eidavo garas kaip turi buti, kaskiek ir ejo pro alsuokli, bet tikrai permazai.

Neprisijungęs Dzoo

• Žiūrėti profilį
Dabar tai pabandžiau,tai nespjovė,o ir dumo neišmetė,nes visą dieną važiavo:) Didelis dumingumas pasireiškia,kai ilgai pastovi mašina. O jei stovi dvi dienas nevažiavus,tai ryte jau belekokį kamuolį meta.

Neprisijungęs Dzoo

• Žiūrėti profilį
Sveiki,

Problema dar likusi ir auto vis meta melsvą dumą. Pridedu video,kaip tai atrodo.

Pirmas užvedimas:                   
Cyl. 1 -0.45 mg/str
Cyl. 2  0.49 mg/str
Cyl. 3 0.28 mg/str
Cyl. 4 -0.35 mg/str

Antras užvedimas(po 15s darbo):                   
Cyl. 1 -0.96 mg/str
Cyl. 2  0.02 mg/str
Cyl. 3 1,36 mg/str
Cyl. 4 -0.42 mg/str

Gal turit kokių minčių?

Neprisijungęs GintarasGT

• Žiūrėti profilį
is to ka tu rasineji tai matau, kad pas tave PD variklis, o cia tema apie CR ir kuro sistema visiskai nepanasi :)