Labas, Svečias. Prašome prisijungti arba užsiregistruoti. Did you miss your activation email?

Autorius Tema: klausimas del TDI 81kw EGR  (Skaityta 36915 kartus)

Neprisijungęs only AUDI

• Moderatorius
  • *
  • Įrašai: 15998
    • Žiūrėti profilį
Re: klausimas del TDI 81kw EGR
« Atsakymas #100: 2011 Lapkričio 20, 17:20:02 »
Senesniu modeliu EGR irgi niekas neglusintu siaip sau, tik ju nauju kaina didele,  is jo pacio naudos mazai. Reikia ruostis ateiciai  :-], kai jau tie neujesni EGR prades durnioti, ka su jais daryti, o jie statosi i dauguma audi , vw.

Neprisijungęs Veil

• Įrašai: 2187
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #101: 2011 Lapkričio 20, 17:25:21 »
as tai nesuprantu, niekad nemates durniuojancio EGR, nebent membrana trukus.
O vat turbina besitepaluojancia + EGR = grazus kolikas, esu mates.
Labiausiai man patinka sios problemos sprendimas - glusinam EGR.

Neprisijungęs dalyviz

• Įrašai: 1263
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #102: 2011 Lapkričio 20, 17:32:13 »
siandien saviski teko issiardyt pravalymui,didziam mano nustebimui prisiziurejus nuotrauku uzsikisusiu , apaugusiu EGR teko pamatyt visai kitoki vaizda, egr svarus, kolektorius stipriai taippat neapauges. cia taip gali but ar jau kasnors blogai pas mane? :) dar vienas dalykas, nuspaudus egr voztuveli ir uzspaudus ta vakuumo vamzdeli pirstu, voztuvelis vistiek gryzta y uzdara pozicija. atleidus pirsta girdisi kad kazkiek oro ieina i vidu, taip iseina kad pro sonus nepraleidzia niekur. ar cia jau egr aTa ar paprasciausiai didelio vakuumo reik kad jis prisitrauktu?

Neprisijungęs Veil

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #103: 2011 Lapkričio 20, 17:35:31 »
pristumk egr ir issiurbk per slangele burna ora, tada uzkisk. Jei per greit nenusileidzia, tai ok, jei nusileidzia greiciau nei 10-15s, keisciau. Tiesiog nuotekis vakuumo sistemoj per ji, gal ir nebaisu, nes atsinaujina, bet taip neturi buti.
O jei neapauges kolkas, ir ten sausi suodziai, tai valio, su turbina viskas ok.

Neprisijungęs only AUDI

• Moderatorius
  • *
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #104: 2011 Lapkričio 20, 17:44:56 »

Butu gerai isgirsti kokia nauda automobilio turetojui is veikiancio EGR? Ne ekologija, ne kazkoks greitesnis variklio pasilimas, ar dar koks biesas, butent kodel reikia sumoketi kelis simtus litu uz nauja EGR, o ne ji glusinti?

Neprisijungęs Veil

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #105: 2011 Lapkričio 20, 17:46:28 »
o is kur keli simtai? naudotu geru yra.
nekalbu apie naujesnes masinas, tema 81kw, taigi varikliai nuo siurblinio r5 r4, iki PD max 2003 berods.
O siaip gana, esu pasisakes del ko lieku prie EGR naudojimo. Kam reiks, susiras daugiau info, internete pilna.

Butu gerai isgirsti kokia nauda automobilio turetojui is veikiancio EGR? Ne ekologija, ne kazkoks greitesnis variklio pasilimas, ar dar koks biesas, butent kodel reikia sumoketi kelis simtus litu uz nauja EGR, o ne ji glusinti?

matau dar neisiskaitai, jei turbina tvarkinga ir EGR geras, tai kam ji glusinti? Jei kolikas uzauga suodziais, tai turbina tvarkyt reik, nes kakoja tepala i isiurbima, o suodziai is egr tada limpa prie koliko sieneliu. Kaip ir sakiau, kas taiso masina is pagrindu, o kas apeina ir glusina EGR, tepalais turba toliau spjaudosi.
Kito paaiskinimo priauganciam kolikui neturiu.
« Paskutinį kartą keitė: 2011 Lapkričio 20, 17:58:28 sukūrė Veil »

Neprisijungęs deleted

• Banned!
  • Įrašai: 0
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #106: 2011 Lapkričio 20, 17:53:49 »
pas mane c4 103kw tai egr irgi buvo svarus ir voztuvas veikia.tik kolektorius buvo apauges suodziais lb ziauriai bet sausas.isiurbimo skyles i cilindrus buvo net sumazeja 1/5.kai nuemiau kolika valimui tik tada pamaciau.k-14 turba maniskej kleba aukstyn bet tepalu neleidzia.tai gal jau anksciau buvo keista turba ir visi suodziai nuo senesnes tepala leidziancios pasekme.nezinau,tokia jau pirkau pries metus.

p.s. pritariu Veil. egr galima rasti gera ir is naudotu.nera tikslo pirkti ji nauja.
« Paskutinį kartą keitė: 2011 Lapkričio 20, 17:58:09 sukūrė Silwer103 »

Neprisijungęs only AUDI

• Moderatorius
  • *
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #107: 2011 Lapkričio 20, 18:25:40 »
Turbina gali buti ir gera , bet jeigu EGR pastoviai atsidares , kolikas tikrai priaugs .
Noreciau pamatyti meistra kuris duos garantija dedamas naudota EGR.
Tai kiek laiko EGR bus geras, jei membrana nusileis tik per 10-15 sekundziu, galite garantuoti , kad jis dirbs 2-3 metus gerai?
Tai kam tiek rizikos, jei viska isprendzia metaline tarpine, del to ir klausiau kokia nauda automobilio naudotojui?

Neprisijungęs deleted

• Banned!
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #108: 2011 Lapkričio 20, 18:48:43 »
manau,kad pagrindine vartotojui nauda kai veikia EGR bus kuro sanaudos.po cipo su isplautu koliku bet uzglusintu EGR esu ivertines kiek nuvaziuoju su pilnu baku kuro ivairiom salygom.(tiek mieste,tiek uzmiesti.) tai 950km.neziuriu jokios ekonomijos,tiesiog vaziuoju ir kai reikia spaudziu gaza. dbr savo atveju galesiu ivertinti kai nuimsiu zagluske ar tikrai EGR turi reiksmes kuro sanaudom ir dbr kai atsalo iki nulio laipsniu ryte saltam variklio darbui uzvedus.

Neprisijungęs Veil

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #109: 2011 Lapkričio 20, 23:57:28 »
Turbina gali buti ir gera , bet jeigu EGR pastoviai atsidares , kolikas tikrai priaugs .
Noreciau pamatyti meistra kuris duos garantija dedamas naudota EGR.
Tai kiek laiko EGR bus geras, jei membrana nusileis tik per 10-15 sekundziu, galite garantuoti , kad jis dirbs 2-3 metus gerai?
Tai kam tiek rizikos, jei viska isprendzia metaline tarpine, del to ir klausiau kokia nauda automobilio naudotojui?

pasidomek kaip veikia, 10-15s nusileidimas yra su blogu vakuumu/pusle/membrana, reiskia, kad vakuumas pastoviai 'siurbs' (vakuumo sistemoje, akumuliuotas vakuumas plastmasineje pusleje), kad ATIDARYTI ismetamasias dujas i kolektoriu (ir tai niekaip nesisieja su apaugusiu koliku, tiktai tiek, kad vakuumo sistemoje yra pastovus nuotekis, kurio kaip ir neturetu buti), o ne bus atsidares ir ji kazkas uzdarines. Apie kokius EGR gedimus sneki? Asele pravalai profilaktiskai dedamas ir sudejes pamirsti. Rimtai reikia nusiemus ta daikta apziuret kaip matau.
« Paskutinį kartą keitė: 2011 Lapkričio 20, 23:59:08 sukūrė Veil »

Neprisijungęs deleted

• Banned!
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #110: 2011 Lapkričio 28, 17:09:20 »
 Radau siandien laiko ir nuemiau a6 c4 103kw EGR zagluske.kaip ir rasiau savo spejima,kad egr duoda pasildyma saltam varikliui atsalus orams apie 0.taigi pries ardant uzkuriau trumpam salta varikli ir paklausiau kaip dirba...zagluske buvau dejas 0,5mm varines skardos prie kolektoriaus.isemes zagluske pamaciau,kad ji pramusta slegio.tai reiskia,kad 0,5mm varine skarda per silpna egr zagluskei,bet griztu prie temos.uzverzes EGR vel uzkuriau varikli.variklis svelniau dirbo.taigi dbr galiu teigti,kad EGR... 1.pasildo saltam varikliui ora ir variklis uzvedus dirba svelniau.
2.turi reiksmes kuro sanaudom.

Neprisijungęs Dieselburner

• Įrašai: 2906
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #111: 2011 Lapkričio 28, 22:45:10 »
Nieko nepasakei ;) Del sanaudu tai gal tik saltam varikliui itakoja, nes ilgiau syla. ;]

Neprisijungęs deleted

• Banned!
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #112: 2011 Lapkričio 28, 23:01:26 »
tik snd isemiau ta zagluske,del sanaudu kolkas nezinau.kai isvazinesiu visa baka,tada bus aiskiau.nors kita vertus,jos man nelabai ir aktualu.per sunki koja gazui,bele gerai eina...  :)

Neprisijungęs vytoksas

• Įrašai: 1321
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #113: 2011 Lapkričio 30, 01:41:11 »
Pas tave cipintas kompas, tai apie egr man atrodo pamirsk :) Ko gero bus programiskai atjungtas, pasiklausk pas ka cipavai.

Neprisijungęs SURE

• Įrašai: 149
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #114: 2015 Vasario 14, 04:45:16 »
Prikeliant tema:
Jeigu kam reikes ne PD varikliams elektroniskai atjungti EGR, tai per VAG-COM/VCDS reikia:
[Select]
 [01 - Engine]
 [Login - 11] 

Enter 12233 to activate special adaptations,
 [Do It!]

[Adaptation - 10]

Channel 3: EGR

• To decrease the EGR rate, increase the number to the highest possible value (typically 33768).
  • This will prevent/slow down the intake manifold clogging problem and reduce smoke.
  • Though the MAF at idle is still within specifications (370 mg/h) do not use this adaptation on the road :-)
  • Again, this EGR setting is for off-road use only !! !

[Test]

Observe the "test value" field to make sure the adaptation setting is acceptable.
 [Save]

Turi padidet oro srauto matuokles MAF parametras, lyginant su standartine kodo reiksme 32768 (MAF padides ribose 250-370mg/h)
Jei taip, EGR elektroniskai atjungtas :D
« Paskutinį kartą keitė: 2015 Vasario 14, 05:34:05 sukūrė SURE »

Neprisijungęs Karolis080

• Įrašai: 5466
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #115: 2015 Vasario 14, 04:49:31 »
Cia ant 81 kw tipo reikia dar su kompu atjungti egr ?

Neprisijungęs SURE

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #116: 2015 Vasario 14, 04:57:23 »
Cia ant 81 kw tipo reikia dar su kompu atjungti egr ?
Taip (+) su 1.9TDI 66 ir 81kw isbandyta, del kitu nezinau
« Paskutinį kartą keitė: 2015 Vasario 14, 05:02:34 sukūrė SURE »

Neprisijungęs Karolis080

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #117: 2015 Vasario 14, 05:16:07 »
Pusmetis po čipavimo važinėju tik su užkišta vakuumo šlangute ir viskas ok (vis nerandu laiko zagluske padaryt) Manau toks metodas visgi garantuotas

Neprisijungęs SURE

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #118: 2015 Vasario 14, 05:25:36 »
Cia parasiau apie stock'ini varianta, MAF parametrai truputi pasikeicia - padideja, del ko ir trauka turetu automatiskai but geresne, bei kaip temos pradzioje mineta, svaresnis isiurbimo kolektorius, reciau stringanti turbinos geometrija ;)
« Paskutinį kartą keitė: 2015 Vasario 14, 05:28:18 sukūrė SURE »

Neprisijungęs Karolis080

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #119: 2015 Vasario 14, 06:20:20 »
Hmm gal reiktu pasibandyt sau. Bet baisu prisibandyt tai gal tegu buna viskas kaip yra :D

Neprisijungęs Leopoldas

• Cosmic Green Metallic
  • Moderatorius
  • *
  • Įrašai: 3197
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #120: 2015 Vasario 14, 09:20:43 »
Pas mane čipuota, uždėta plokštelė, vožtuvėliui zagluškė uždėta, bet jis kartais "dainuot" pradeda ant laisvų...

Neprisijungęs GintarasGT

• Įrašai: 768
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #121: 2015 Vasario 14, 09:29:30 »
Pas mane čipuota, uždėta plokštelė, vožtuvėliui zagluškė uždėta, bet jis kartais "dainuot" pradeda ant laisvų...
jei uzglusinta ir jokiu klaidu tai atjunk vakuma ir nedainuos :)
o tiems pas ka "isbandyta" programiskai "atjungti" su vcds tai reiktu pasimokyti skaiciuoti ir supras kad po adaptacijos srautas sumazeja tik 50mg, o tai lygu ~6,5% butent tik tiek jis ir uzdaromas ir jokiu budu neuzdaromas visai, tie 6-7% yra visiskas niekas tuo labiau kad tai netinka nei vienam varikliui pagamintam po ~2002/6 metu, visiems pagamintiems iki to nereikia jokiu vcds, dedat plokstele ir pamirstat ;)

Neprisijungęs Karolis080

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #122: 2015 Vasario 14, 11:59:59 »
Gintarasgt aiskus atsakymas dekuj. Aš pas save išvis sakau ant 81 vazineju tik o vakumo šlangute ikišes šratą ir tai viskas ok yra. Bet reikia rast laiko plokštelę įdėt ramiau bus.

Neprisijungęs SURE

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #123: 2015 Vasario 14, 17:56:04 »
jei uzglusinta ir jokiu klaidu tai atjunk vakuma ir nedainuos :)
o tiems pas ka "isbandyta" programiskai "atjungti" su vcds tai reiktu pasimokyti skaiciuoti ir supras kad po adaptacijos srautas sumazeja tik 50mg, o tai lygu ~6,5% butent tik tiek jis ir uzdaromas ir jokiu budu neuzdaromas visai, tie 6-7% yra visiskas niekas tuo labiau kad tai netinka nei vienam varikliui pagamintam po ~2002/6 metu, visiems pagamintiems iki to nereikia jokiu vcds, dedat plokstele ir pamirstat ;)
Beje, Oro srautas PADIDEJA, bent mano atveju MAF parametrai pakilo. Aciu uz diagnoze, beliko eit pasimokint skaiciuot... Ne pats tai sugalvojau, sita info paimta ish http://wiki.ross-tech.com/wiki/index.php/Main_Page  Tai kam tada isvis sita procedura aprasyta? Nemanau, kad tai betikslis pakeitimas. Nieko blogo tame nematau, cia kaip kam patogiau ir kas kaip sugeba taip ir atsijungia ta EGR
« Paskutinį kartą keitė: 2015 Vasario 14, 17:57:42 sukūrė SURE »

Neprisijungęs GintarasGT

• Įrašai: 768
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #124: 2015 Vasario 14, 18:18:34 »
man nereikia tu nuorodu, as pas dede Uwe oficialiai registruotas :D gal tau taip patogiau, bet as tau dar karta pakartosiu, kad pagal ta nuoroda egras pridaromas tik 6-7%, pvz: stock laisva eiga yra 270-420, su tavo "uzdarytu" 270-370, tuo tarpu tikrai uzdaryta su skardos gabalu visada yra 420, bet tamsta tikriausia net nezinai kodel visada tas 420? kad paskaitei wiki-ross tai dar nereikia kad supranti ka skaitei ;)