Labas, Svečias. Prašome prisijungti arba užsiregistruoti. Did you miss your activation email?

Autorius Tema: a4 1,9Tdi 81kw turbinos svilpimas  (Skaityta 7115 kartus)

Neprisijungęs Veil

• Įrašai: 2187
    • Žiūrėti profilį
Re: a4 1,9Tdi 81kw turbinos svilpimas
« Atsakymas #25: 2011 Lapkričio 10, 10:09:11 »
taip,turbinos niekas neardė ir kai man atvežė ją tokią tik pramankštintą aš pasakiau,kad čia kaip mirusiam klizma tas papurškiojimas,teoriškai aš žinau kaip ten ardosi,kaip ji atrodo viduj kai būna priaugus,turiu vaizdų prisirinkęs kompe...bet noro lyst neturiu,jautrus mechanizmas ten :)

be to simptomai truputi skiriasi,prieš variklio remontą perpūsdavo ir nueidavo į avarinį režimą,o dabar to nėra,tas ir klaidina...gal,jei čia geometrijos bėda.

zinok ja isardyt, isvalyt, sudet ant tiek paprasta, kad .... dariau pirma karta pagal manual pdf siuo metu ideta kitam poste. Nera ten ko bijot nulauzt, sugadint ar sudet netaip.

Neprisijungęs 1408

• Įrašai: 157
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #26: 2011 Lapkričio 10, 12:18:49 »
taip,turbinos niekas neardė ir kai man atvežė ją tokią tik pramankštintą aš pasakiau,kad čia kaip mirusiam klizma tas papurškiojimas,teoriškai aš žinau kaip ten ardosi,kaip ji atrodo viduj kai būna priaugus,turiu vaizdų prisirinkęs kompe...bet noro lyst neturiu,jautrus mechanizmas ten :)

be to simptomai truputi skiriasi,prieš variklio remontą perpūsdavo ir nueidavo į avarinį režimą,o dabar to nėra,tas ir klaidina...gal,jei čia geometrijos bėda.

zinok ja isardyt, isvalyt, sudet ant tiek paprasta, kad .... dariau pirma karta pagal manual pdf siuo metu ideta kitam poste. Nera ten ko bijot nulauzt, sugadint ar sudet netaip.
bet po tokiu dalyku manau reikia vezt i turbinu servisa kad ja subalansuotu ir pn ten jug jautrus labai mechanizmas tam yra spec stakles jug :)

Neprisijungęs bojarinas

• Įrašai: 224
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #27: 2011 Lapkričio 10, 12:41:12 »
Jo,panašiai kaip apibudinai tą bu bu bu,bet per kur pas dyzelį turba numetinėja slėgį? pas benzą tai oras po turbos daeina iki droselio sklendės ir kai atleidi gazą ji užsidaro,tada pas turbo benzą ir suveikinėja bow`as (Blow Off Valve),o pas dyzlį gi sklendės nėra,gazą atleidi,tada kuro siurblys kurą nutraukia,o oras ir toliau "lenda" į cilindrus,čia ir neaiškumas man pirmą kartą su tokiu reiškiniu pas dyzelį susidūrus.
Pasiklausinėjus pas variklistus tai mintys tokios:

1.išmetimas užsikišęs-patikrinta,atjungus nuo koliko išmetimą niekas nepasikeitė,tik garsas dar žiauresnis,kai turbina "atvira"

2.kažkas su VGT geometrija,gal stringa ir t.t.-nesenai pramankštinta,bet į vidų nelysta,neardyta,tik pripurkšta skysčio ir pramankštinta,svirtelė vaikšto lyg ir nesikirdama

3.kažkas su įsiurbimo vožtuvais

:V

as nerasiau kad slegi numetineja...rasiau kad slegis grizta i oro filtro deze....per prievarta...
vistik manyciau stringa geometrija-reikia nuimti aktuatoriu ir svelniai pajudinti kojele...jei nors kiek nors truputi stringa-nuimti turbina ir tvarkyti....

Neprisijungęs Veil

• Įrašai: 2187
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #28: 2011 Lapkričio 10, 14:00:34 »

bet po tokiu dalyku manau reikia vezt i turbinu servisa kad ja subalansuotu ir pn ten jug jautrus labai mechanizmas tam yra spec stakles jug :)

neklaidink zmoniu, jokie balansavimai po valymo neatliekami, nes nera kliudoma aukstais apsisukimais dirbanti sparnuote.

Neprisijungęs volunteer

• Įrašai: 129
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #29: 2011 Lapkričio 16, 14:02:36 »
gal kas gali pasakyti ir paaiskinti, kodel per ta puslyte kur rodykle pazymeta, kai uzspaudi iki 3tuk/aps smarkiai oras svilpia per ta puslyte, ar taip turi buti?

http://img193.imageshack.us/content_round.php?page=done&l=img193/1627/nuotrauka0306.jpg
« Paskutinį kartą keitė: 2011 Lapkričio 16, 14:11:30 sukūrė volunteer »

Neprisijungęs juozasu

• Įrašai: 780
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #30: 2011 Lapkričio 16, 14:07:57 »
gal kas gali pasakyti ir paaiskinti, kodel per ta puslyte kur rodykle pazymeta, kai uzspaudi iki 3tuk/aps smarkiai oras svilpia per ta puslyte, ar taip turi buti?

Kur nuotrauka su puslyte?

Neprisijungęs juozasu

• Įrašai: 780
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #32: 2011 Lapkričio 16, 14:21:45 »
idejau, http://img193.imageshack.us/content_round.php?page=done&l=img193/1627/nuotrauka0306.jpg

Èia man panašu į EGR membraną. Tikriausiai ji bus kiaura arba užstrigusi, bet negarantuoju.

Neprisijungęs thomas1980

• Įrašai: 51
    • Žiūrėti profilį
Kaip stovint ant laisvu? Negirdėt švilpimo iš išmetimo?
norėčiau paklausti,kodėl ant laisvų apsukų girdisi turbos švilpimas? ar tai normalu? ar bus katalizatorius išpjautas,kaip čia rašė ?

Neprisijungęs only AUDI

• Moderatorius
  • *
  • Įrašai: 15998
    • Žiūrėti profilį
norėčiau paklausti,kodėl ant laisvų apsukų girdisi turbos švilpimas? ar tai normalu? ar bus katalizatorius išpjautas,kaip čia rašė ?

Daugumai taip.

Neprisijungęs thomas1980

• Įrašai: 51
    • Žiūrėti profilį

Daugumai taip.
dėkui,nuraminai

Neprisijungęs Edgaras

• Įrašai: 32
    • Žiūrėti profilį
Ats: a4 1,9Tdi 81kw turbinos svilpimas
« Atsakymas #36: 2012 Birželio 04, 17:10:02 »
Sveiki, kad nekurti naujos temos pazadinsiu sita.
ant a4 1.9tdi 81kw 2000m. turi girdetis kaip turba svilpia? Nes kiek bespaustum nesigirdi... O traukia atrodo normaliai... Anksciau pries kuro sistemos pravalyma girdejosi kaip svilpdavo, o dabar nieko...
dar vienas niuansas, kylant i kalna (sukiai buvo apie 3k) masina truktelejo ir atrodo, kad truputi blogiau traukt pradejo (nezinau, gal cia mano psichologija paveike tas truktelejimas).

Beje, gal zinot koki turboservisa kaune, kad galetu diagnostika padaryti ar dar ka?

Neprisijungęs Dieselburner

• Įrašai: 2906
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #37: 2012 Birželio 04, 17:30:08 »
na neisizeisk, keistas tu zmogus :) jei automobilis vaziuoja ir tik nesigirdi turbos, tai vaziuok ir nesuk sau galvos :) Tepalo nerija, nedumina, trauka yra, tai ko kabintis prie tos auto? :) Ne pas visas ta turbo girdis :)

Neprisijungęs Edgaras

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #38: 2012 Birželio 04, 17:35:32 »
na neisizeisk, keistas tu zmogus :) jei automobilis vaziuoja ir tik nesigirdi turbos, tai vaziuok ir nesuk sau galvos :) Tepalo nerija, nedumina, trauka yra, tai ko kabintis prie tos auto? :) Ne pas visas ta turbo girdis :)

Supranti, nesikabinciau, jei nebutu anksciau girdejasi turbinos, o dabar jos nesigirdi...

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #39: 2012 Birželio 04, 17:54:13 »
pasikeisk tepalus ir vel girdesi.. Su svieziais tepalais visada taip buna, ji garsiau spygauja, po to aprimsta.. :D O del viso pikto pasidaryk diagnostika ir matysi ar ji uzpucia iki reikiamo lygio.

Neprisijungęs Edgaras

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #40: 2012 Birželio 04, 18:09:18 »
pasikeisk tepalus ir vel girdesi.. Su svieziais tepalais visada taip buna, ji garsiau spygauja, po to aprimsta.. :D O del viso pikto pasidaryk diagnostika ir matysi ar ji uzpucia iki reikiamo lygio.

Tepalai pries 3k km keisti, tai nemanau, kad verta. Pvz mieste vaziuoji ir girdi, kad pas kitus labai snypscia, o pas maniske nieko. O diagnostika kur kaune patartum padarytu tos turbos?

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #41: 2012 Birželio 04, 18:14:00 »
tai gal slangoj skyle jei pas kitus snypscia ;] arba gofra sutrukus.. Tepalu aisku neverta keist, as tik sakau, kad su svieziu tepalu ji spygaus garsiau. Diagnostika, betkas gali padaryt, kas moka kiek nors su vcds naudotis :) O siaip as ne Kaunietis tai nezinau.

Neprisijungęs Edgaras

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #42: 2012 Birželio 04, 18:22:42 »
tai gal slangoj skyle jei pas kitus snypscia ;] arba gofra sutrukus.. Tepalu aisku neverta keist, as tik sakau, kad su svieziu tepalu ji spygaus garsiau. Diagnostika, betkas gali padaryt, kas moka kiek nors su vcds naudotis :) O siaip as ne Kaunietis tai nezinau.
ir kiek turetu normaliai turba pusti?

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #43: 2012 Birželio 04, 18:44:23 »
priklausomai koks variklio kodas, gali buti ir 1.05 (vcds turetu matyt 2.05) arba 0.95 (vcds 1.95)

Neprisijungęs egiss23

• Įrašai: 33
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #44: 2012 Birželio 04, 20:35:57 »
sweiki,norejau paklaust,pas mane ant laisvu girdisi turbos svilpimas pro duslintuva,ir seip vaziuojant ji lygtais per garsiai girdisi,katalizatorius yra(nesimato kad butu ispjautas),audi a4 1.9 tdi 81kw.,kur reiketu pasiziuret?ar cia nieko baisaus tas svilpimas?

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #45: 2012 Birželio 04, 20:40:19 »
Ziureciau kiek pucia visu pirma, jei normalei, tada ziureciau ar eda tepalus, ar kliba asele, jei ir ten gerai, vazineciau ir nesukciau galvos.

Neprisijungęs Kanteris

• Įrašai: 24
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #46: 2012 Birželio 04, 20:50:38 »
sweiki,norejau paklaust,pas mane ant laisvu girdisi turbos svilpimas pro duslintuva,ir seip vaziuojant ji lygtais per garsiai girdisi,katalizatorius yra(nesimato kad butu ispjautas),audi a4 1.9 tdi 81kw.,kur reiketu pasiziuret?ar cia nieko baisaus tas svilpimas?

Pas mane irgi svilpia per duslintuva ant laisvu, ypac ryte tik uzkurus. Bet greiciausiai del katalizatoriaus nebuvimo, vaziuoja puikiai, nesukciau galvos del to.

Neprisijungęs egiss23

• Įrašai: 33
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #47: 2012 Birželio 04, 21:00:12 »
tai pas mane irgi ryte tik uzvedus girdisi tas svilpimas is duslintuvo,bet va ir vaziuojant beveik visada girdisi kaip turba svilpia,is pradziu maniau kad taip turi gal buti,bet veliau teko vaziuot su kita tokia pat auto,tai ten pradeda girdetis svilpimas jau prie 2,5-3tukst,apsuku,kurias slangas reiktu pasiziuret ar dar gal ka?

Neprisijungęs Kanteris

• Įrašai: 24
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #48: 2012 Birželio 04, 21:19:41 »
tai pas mane irgi ryte tik uzvedus girdisi tas svilpimas is duslintuvo,bet va ir vaziuojant beveik visada girdisi kaip turba svilpia,is pradziu maniau kad taip turi gal buti,bet veliau teko vaziuot su kita tokia pat auto,tai ten pradeda girdetis svilpimas jau prie 2,5-3tukst,apsuku,kurias slangas reiktu pasiziuret ar dar gal ka?

Pas mane kaip tik nuo tokiu apsuku jau nebesigirdi turbos.. tar tar tar viska uzgozia :D vaziuojant turiu omeny, o va pas drauga girdisi praktiskai visada, bet kiek lyginom apylygiai stovi, tai nemanau kad kazkoks defektas didelis del to.