Labas, Svečias. Prašome prisijungti arba užsiregistruoti. Did you miss your activation email?

Autorius Tema: Generatoriaus dirzo itempejo keitimas A6 99m. 1.9 TDI  (Skaityta 7636 kartus)

Neprisijungęs Pubas

• Įrašai: 2
    • Žiūrėti profilį
Sveiki. Turiu problemą su generatoriaus diržo įtempėju. A6 99m 1.9TDI. Itempejas automatinis, toks su spyruokle apsukta aplink visą. Žodžiu problema yra tame, kad jis stipriai drebejo, jo skyvas nemazai vaiksciojo ir tuo pačiu skleide nemaža pašalinį garsą.

Tuo paciu pries menesi buvo nutrukes dirzas, meistrai pakeite tik dirza ir kaip supratau i daugiau nieka nesigilino. Sendien prasidariau kapota ir ziuriu itempejas gerokai pasvires ir sukasi tik puse dirzo (jis ta prasme nukastas, kaip ir) Esu norvegijoje tai bandysiu bent kazka pasidaryti pats, kiek pats ziurejau. Jei esu gerai informuotas reikia nusiimti visa prieki, issiimti generatoriu ir tada tik prieisiu prie itempejo? Kaip su tuo itempeju? ar nuejes i parduotuve pasakes kokia turiu masina man iskart suras ji ar ju buna skirtingu?
  Ir isvis ar imanoma ji man pasikeisti paciam su jusu pagalba?

masinos i servisa galimybes temti nera nes tu servisu cia nera...

P.s. nepykit del naujos temos bet paieskoj neradau konkreciai taip , o gal nemokejau ieskoti, visgi audi turiu tik gera menesi :))

Neprisijungęs abc

• Įrašai: 544
    • Žiūrėti profilį
Manau pagrindine itempejo gedimo priezastis bus generatoeiaus skyvo sankabeles gedimas, jei nesusitvarkysi jos tai tau daznai lankstys itempeja, zodziu nuemes generatoriaus dirza pasitikrink ar veikia sankabele, o tada keisk itempeja

Neprisijungęs diesel_power

• Įrašai: 3129
    • Žiūrėti profilį
va neseniai mano draugo mamai buvo tik a4 1.9tdi 81kw varikliui, isvaziavo ryte is namu ir uz puses kilo nusoko dirzas, vakar ciupinejau ji, itempeja, jis uzsiskersaves kazkoks, atrodo kad asele jo sulinkus, keisk tik negalvojes ir dek gera. Norint ji pakesit eik atsistumt prieki.

Neprisijungęs abc

• Žiūrėti profilį
Dar karta pasikartosiu, pries keiciant issiaiskink del ko jis nulinkes, nes idejus nauja vel gali nulinkti

Neprisijungęs Justas.

• Vilniaus miestas
  • Įrašai: 4387
    • Žiūrėti profilį
Manau pagrindine itempejo gedimo priezastis bus generatoeiaus skyvo sankabeles gedimas, jei nesusitvarkysi jos tai tau daznai lankstys itempeja, zodziu nuemes generatoriaus dirza pasitikrink ar veikia sankabele, o tada keisk itempeja
Visiškai teisingai  (+) Žinomas jau ne vienas toks atvejis

Neprisijungęs Tomashokas

• Įrašai: 1746
    • Žiūrėti profilį
nulinksta,susiskersuoja kai viduj sudyla bronzinė įvorė ir plieninis štokas.

o įvorė sudyla,nes ji nepritaikyta kad visą laiką įtempėjas drebėtų,jis turi dirbant ant laisvų stovėt ramiai ir tik duodant gazą švelniai pasisukt ir vėl gryžt į savo vietą,o kai visą laiką dreba,tada greit ten išplakamas tepalas ir sudyla besitrinantys metalai.

drebėjimas,kaip ir minėta,dažniausiai atsiranda dėl užsikirtusio generatoriaus škyvelio,pasuk škyvelį,matysis generatoriaus viduj besisukančios mentelės,įkišk kokį atsuktuvą ar kažką panašaus ir vėl su ranka pasuk škyvelį į abi puses,jei į vieną pusę prasisuka praslysdamas,o į kitą ne,tada viskas OK,o jei negali pasuk visai,reiškia škyvelis užsikirtęs,geriau pasikeist,tik pats nelabai pasikeisi,nes rakto spec.reikia kad jį atsukt.

pats tas įtempėjas yra iš priešingos pusės su berods `15 veržle prisuktas

« Paskutinį kartą keitė: 2011 Kovo 03, 12:16:44 sukūrė Tomashokas »

• Žiūrėti profilį
o ar gali but kad pas mane sankebeles nera, a4 b5 facelift? Nes prasukus tiesiog ranka genero skyva, jokio praslydimo nesijaucia.

Neprisijungęs Tomashokas

• Žiūrėti profilį
esu matęs tokių,bet iš pačio škyvelio matosi,su sankaba tai jis toks "pilnas",plius dar dangtelis iš priekio plastmasinis kad žemių nepapultų,o kur be sankabos tai paprastas škyvelis,viduj tuščia,matosi kaip jis su gaike ant generatoriaus ašies prisuktas,kai sankabėlė su didelio skersmens vidine žvaigždute prisukta.

"sankabinis" nuėmus plastmasinį dangtelį iš priekio atrodo taip:

o čia su "be sankabos"

Neprisijungęs Tomashokas

• Žiūrėti profilį
Norėdami peržiūrėti šį forumą turite užsiregistruoti ir prisijungti...

• Žiūrėti profilį
Norėdami peržiūrėti šį forumą turite užsiregistruoti ir prisijungti...

labai dekui uz info. Man butent info ir truko apie sita sankabini skyva.

Neprisijungęs Zaudi

• Įrašai: 4774
    • Žiūrėti profilį
jo ten info nemazai bet kad perskaityti reik uzsiregistruoti

Neprisijungęs Justas.

• Vilniaus miestas
    • Žiūrėti profilį
Tomashokas juk viską papasakojo, kokios dar info reikia?

Neprisijungęs Pubas

• Įrašai: 2
    • Žiūrėti profilį
Aciu vyrai uz pagalba... Audi rieda jau!!!  (+) VW centre itempejas 1600 kronu, nustebau kad taip pigiai  :-] Visgi su sankabele viskas gerai buvo, gal tiesiog atejo laikas jau jam..

Su jusu pagalba pasikeiciau pats, tik ta sankabele patikrino, toks lenkas .. LABAI ACIU !  :)

Neprisijungęs Liudzmaris

• Įrašai: 1313
    • Žiūrėti profilį
KEICIANT TEMPEJA JOKIO PRIEKIO ATITRAUKTI NEREIKIA :D puikiausiai irtaip pasikeicia ten viskas :) o skiva sankabini nuimt galima ir be spec rakto (aisku jei jis uzsikirtes) veikianti tik su spec raktu atsukt eina. kai skivo sankaba strigusi tgai dirzeliai nelaiko ir tempejai :)

Prisijungęs Domas

• 200 20v
  • Klubo narys
  • *
  • Įrašai: 18273
    • Žiūrėti profilį
taip, dar kart patvirtinu, nors ir ne pas audi, bet koleigai tas pats atsitiko neseniai, nežinia ar įtempėjas dar gyvens, bet sankabėlę tikrai keis.

Neprisijungęs Tomashokas

• Žiūrėti profilį
aš įtempėjus tuos pačius tvarkau,ištekinama nauja įvorė iš "įvorinės bronzos",ji atsparenė trinčiai ir apvirinamas bei aptekinamas nudilęs štokas,kaimynas su tokiu mano restauruotu netoli 100 štukų prasuko ir pardavė dar tiesiai stovinčiu ir aš pas save tokį pat įsidėjęs važiuoju,kaina to reikalo neskaitant savo darbo apie 50,- atsisuka,tik surinkt jį yra reikalų,nes ta kietą spyruoklę reikia susukt ir tada tokią plokštelę užfiksuot,bei varžtą užsukt...

Neprisijungęs Liudzmaris

• Įrašai: 1313
    • Žiūrėti profilį
bet trbt pati guoliuka irgi kita dedi? nes pvz pas mano a4 tai jau jis buvo gerokai isdiles :)

Neprisijungęs Tomashokas

• Žiūrėti profilį
nėra ten jokio guolio

Neprisijungęs Justas.

• Vilniaus miestas
    • Žiūrėti profilį
Bronzinę įvorę gal ir galima būtų pavadint slydimo guoliu, bet liudzmaris tkriausiai klausė apie patį roliką

Neprisijungęs Tomashokas

• Žiūrėti profilį
ne rolike šių itempėjų bėda,jis vos ne amžinas,su suėjusia generatoriaus sankaba tas įtempėjas gali būti supjautas per 1000km miesto režimu jei ne trumpiau,nes didžiausią apkrovą gauna kai variklis sukasi ant laisvų,o per tiek km tas rolikas kaip naujas būna,ir senesni rolikai jokio klebėjimo ar gurgimo neturėjo,bent tie kur tvarkiau.

Neprisijungęs Justas.

• Vilniaus miestas
    • Žiūrėti profilį
Tą aš žinau  (+) Pats turiu sulankstytą tačiau su idealiu roliku.

Neprisijungęs Tomashokas

• Žiūrėti profilį
tai va gali susitvarkyt jį už pedesoką ir pasidėt dėžutėj,ne tau tai kam nors iš pažystamų nueis velniop tempėjas,tai parduosi saviški,nors dabar jis ir naujas gal nebe kosmosą kainuoja,aš kai juos restauravau tai kaina apie 350-400 sukosi,vertėjo tvarkyt,dabar gal ir nebeverta jei jie kokį 100 bekainuoja...

Neprisijungęs Justas.

• Vilniaus miestas
    • Žiūrėti profilį
120 lt vasarą mokėjau, gamintojo nepamenu, bet nėra iš labai žinomų.  Tvarkyt pačiam nelabai gausis, nėr sąlygų, o ir noro ne per daugiausia kai kaina tokia

Neprisijungęs abc

• Žiūrėti profilį
Na manau gero kaina tai bus apie 300 su trupuciu