Su restauruotais aš gal tik virs 20 000km prasukęs, ties 15 000km esu daręs profilaktinę patikrą ant stendų. Na dirba gerai, su buvusiais nėra ką lyginti, neturiu nei ka pasakyti...
Beda ta, kad šių variklių purkštukai susidėvi, myžtukų dėka galima turėti daug problemų, pradedant didėjančiu tepalo kiekio dėl patenkančios saliūros, paskui variklis prastai tepasi, susidėvi metalas nes saliura tepala praskiedzia, grandinės įtempėjas greičiau pasibaigia, subarška užvednat, o jei laša kuras del nesandaraus myztuko, gaunasi klynas užvedant karštą variklį, kas gali davesti net iki grandinės peršokimo. Na o jei myžtukas pradeda ne puškšti, o myžti, tai užteks vienos kelionės į kitą miestą geresniu greičiu ir variklyje išlydysi skylę - greičiausiai stumuoklis kentės, kartais žvakė, o buvo ir į laiką purkšti pradėjo, tiesiog kiauriai variklį isdegino skyle. Na sios istorijos liecia ne tik 3,0tdi, bet labai daug naujesnes kartos dyzeliniu varikliu ir nesvarbu ar tai A4, A6, A8, Q5 ar Q7... kad ir Phaetone
Tad visą tai žinant ir nesiplėčiant daugiau - aš nelaukiau problemų ir myžtukus pasikeičiau. Na o ar juos keisti, ar ne - spręsti reiks pačiam, tai nėra pigu, kitavertus pasikeiti ir ramu.
Daug siu graziu masinu numirs... mirs lyg jaunos ir grazios, o mirs tik del to, kad seiminkas nekeite myztuku. Tiesa, perkant darykites diagnostikas, imkites zmones kurie turi ir nors kiek apie siuos variklius supranta - labai daug sansu, kad bedu nusipirksite maziau.