Labas, Svečias. Prašome prisijungti arba užsiregistruoti. Did you miss your activation email?

Autorius Tema: A6 2.5TDI 114kW įdomi kūrimosi problema.  (Skaityta 6219 kartus)

Neprisijungęs Redas

• Įrašai: 11
    • Žiūrėti profilį
Sveiki.

Turiu labai įdomia ir neįprastą bėda, konsultavausi su daug mechanikų bet niekas tiksliai nieko pasakyti negali, tad gal teko kam nors su tuo susidurti...

Apie automobiliuką: A6, 2.5 TDI 114kW varikliukas, 2001-12 metų.

Atėjus šalčiams, ryte pradėjo labai sunkiai kurtis, trankytis besikuriant ir panašiai. Aišku galvojau žvakės, sukeičiau visas į BOSCH, ir kitą rytą vėl tas pats. Diskutavom diskutavom, galvojom kuras nusėsta, pakeičiam grįštamas šlangutes, kuro filtrą, vožtuviuką bandėm dėti, ir vėl lygiai tas pats...

O dabar apie problemą: automobiliui pastovėjus šalčiams ~6 valandas ir daugiau, norint užvesti, reikia nemažai sukti starteriuką ir tada motoras po truputi purtos purtos ir vos ne vos atrodo užkabina ir užkuria, tada išmeta juodą dumą ir pradeda dirbti kaip bitutė, gražiai, ramiai ir tyliai! Padirbus kad ir 1 minutei, užgesinu, užvedu vėl ir tada jau kuriasi iš pusės abaroto. Šiaip traukia gerai, važiuoju be jokių problemų, nei dūmina, nei užgesta važiuojant (dėl ko manau kad tai ne siurbliukas), variklis nei trupučio nesipurto užkurus (dėl ko ir nelabai purkštukai), todėl niekaip nesuprantu, kas galėtų būti per problema... ://

Ir taip gaila, automobilis rieda puikiai, variklis dirba gražiai net miegoti ant jo galima, bet va kai reikia kurti ryte prie minusiuko tai net verkti norisi..

Tad ar teko kam susidurti su tokia problema? Rytoj bandysiu dar daryti variklio diagnostiką, gal ką pasakys nors pagal mano apibūdinimą jie ir patys nežino ir net neįtaria kas tai galėtų būti.

Ačiū !

Neprisijungęs HARIBO

• Įrašai: 288
    • Žiūrėti profilį
pas mane irgi 2.5 bet 132kw.saltas ir siltas kuriasi neblogai bet kaip pastovi val nuo paskutinio vazevimo tai reikia gerokai pasukt nelabai galiu suprast kame reikalas.Gal pas tave zvakiu rele nesudirba ir nekaitina ne viena todel sunkei kuresi o kaip biski prasila ir viskas ok.

Neprisijungęs raskrivuska

• Įrašai: 798
    • Žiūrėti profilį
a6 c5 nebuvo su akumais po sedyne :)

Neprisijungęs Redas

• Žiūrėti profilį
Srovę tikrinau, iki pat žvakių pypkės vadinamos ateina, žvakės taip pat naujos ir relė girdisi kai nustoja dirbti lemputei užgesus (tiksliau dar po 1-2 sek.). Kažkokia mistika, net azartas užvirė išsiaiškinti kas per problema, taip gaila to automobiliuko, riedia puikiai o kurtis net nesinori. ://

Neprisijungęs vytoksas

• Įrašai: 1321
    • Žiūrėti profilį
O kaip starteris suka?

Neprisijungęs Redas

• Žiūrėti profilį
Starteris suka be problemų, tik pats motoras sunkiai kabinasi. Panašu kad keli vožtuvai jau pradeda kibti bet keli dar ne ir pasipurčius taip va užsikuria. Pats kūrimo procesas trunka apie ~15-20s.

Neprisijungęs psychadelic

• Įrašai: 4834
    • Žiūrėti profilį
Degimo kampą su vag'u pasižiūrėkit. Panašūs simptomai buvo Amigos forumiečiui - išsprendė nustatęs degimą.

Neprisijungęs Flatronas

• Įrašai: 74
    • Žiūrėti profilį
Pas mane a6 c5 2.5TDI 110kW 1999metų irgi kažkaip sunkiai kuriasi. Esu nufilmavęs(pasigarsinus girdisi kaip suka starteris).  Nebuvo dar šalčių, kad neužsikurčiau. Bet tas kurimas toks, kad kuo daugiau šalčio tuo ilgiau reikia sukti. Kartais kurimas užtrunka 5-15sec. Užsikurusi dar atrodo tarsi žaksi kurį laiką. Purtosi. Čia taip buna po nakties, ilgiau pastovėjus mašinai. Niekas pas mane pakolkas nežiūrėta, nei žvakės, nei purkštukai - niekas. Norėjau paklausti ar panašiai ir pas tave kuriasi?

cold start problem
« Paskutinį kartą keitė: 2013 Sausio 22, 21:26:48 sukūrė Flatronas »

Neprisijungęs Naudotojas

• Įrašai: 191
    • Žiūrėti profilį
Pas mane a6 c5 2.5TDI 110kW 1999metų irgi kažkaip sunkiai kuriasi. Esu nufilmavęs(pasigarsinus girdisi kaip suka starteris).  Nebuvo dar šalčių, kad neužsikurčiau. Bet tas kurimas toks, kad kuo daugiau šalčio tuo ilgiau reikia sukti. Kartais kurimas užtrunka 5-15sec. Užsikurusi dar atrodo tarsi žaksi kurį laiką. Purtosi. Čia taip buna po nakties, ilgiau pastovėjus mašinai. Niekas pas mane pakolkas nežiūrėta, nei žvakės, nei purkštukai - niekas. Norėjau paklausti ar panašiai ir pas tave kuriasi?

cold start problem

Pas mane a6 c4 2.5tdi irgi panasiai kuriasi idomu, kur beda :think:

Neprisijungęs Redas

• Žiūrėti profilį
Labai panašiai ir pas mane kuriasi, sakyčiau netgi dar baisiau. ;/ Nu rytoj varysiu pas dyzelistus ant diagnostikos, duosiu žinoti ką pasakė. ;)

Neprisijungęs Flatronas

• Žiūrėti profilį
Labai panašiai ir pas mane kuriasi, sakyčiau netgi dar baisiau. ;/ Nu rytoj varysiu pas dyzelistus ant diagnostikos, duosiu žinoti ką pasakė. ;)
Nu čia kurta prie -14, o naktį buvo -17. tai dar irgi ne pats baisumas. Būna ir baisiau.

Neprisijungęs nikolas

• Įrašai: 955
    • Žiūrėti profilį
zvakes vyrai pasitikrinkit  ;)

Neprisijungęs broodas

• Įrašai: 1354
    • Žiūrėti profilį
Kam tas ilgas įjunges buvai ?
Caro putino laikų žinios su akumuliatoriaus žadinimu ? :D

Neprisijungęs Redas

• Žiūrėti profilį
zvakes vyrai pasitikrinkit  ;)

Tikrintos, ir visos sukeistos. ;)

Neprisijungęs EdvinasCP

• Įrašai: 279
    • Žiūrėti profilį
Siurblio elektroninė dalis negali būt kalta?

Neprisijungęs Redas

• Žiūrėti profilį
Siurblio elektroninė dalis negali būt kalta?

Buvau šiandien pas dyzelistus, padarė diagnostiką, sakė kad degimo kampas labai nukrypęs nuo normos, sureguliavo, tai šiandien vakare arba rytoj ryte bus matyt kaip kursis. Yra įtarimų ir dėl siurblio, bet jeigu būtų siurblio elektroninė dalis, galimas variantas kad apskritai mašina neužsikurtų. ;)

Neprisijungęs sergej26

• Įrašai: 3
    • Žiūrėti profilį
pas mane irgi panasei kuriasi prie minus 15 ir daugiau,butu idomu ir man ar diegimo nustatimas isprende problemas.

Neprisijungęs nikass

• Įrašai: 8
    • Žiūrėti profilį
Prie didelio šalcio purtosi daugelis del kompencatoriu problemos šaltu tepalu sunkiau užsipompuoja nepilanai atidarineja vožtuvus ir pasipurto tuo metu

Neprisijungęs Redas

• Žiūrėti profilį
pas mane irgi panasei kuriasi prie minus 15 ir daugiau,butu idomu ir man ar diegimo nustatimas isprende problemas.

Po 8 valandų stovėjimo užsikūrė be jokių problemų. Stovėjo kieme. Pastačiau į garažą tai dabar kursiu tik po paros, pranešiu ir kaip tada kūrėsi. ;)

Neprisijungęs nikass

• Įrašai: 8
    • Žiūrėti profilį
pas mane prie -15 kieme gerai kuriasi o prie -17 jau kratosi salta, viska istikrinau liko tik kompecatoriai

Neprisijungęs psychadelic

• Įrašai: 4834
    • Žiūrėti profilį
Lauksim žinių. Tikiuosi bėdą būsi išsigydęs  (y) :-)

Neprisijungęs surkuC

• Секс и виски, кокс Карибский
  • Klubo garbės narys
  • *
  • Įrašai: 4332
    • Žiūrėti profilį
o tepalai kokio klampumo? Gal sutirštėja ir sunkiai prasisuka?  :think:
Vakar buvo per anksti, rytoj bus per vėlu, o šiandien nėra laiko.
A3 1.9 TDI 81kW
Visos silkės - žuvys, bet ne visos žuvys - silkės! -Ramzis3 ©

Neprisijungęs wilmiz

• Įrašai: 599
    • Žiūrėti profilį
blem kaip suka tava starteris, mana nors nauji akumai 100mh ir 900A  bet taip nesukina  (z)  tai cia pozymiai kad starteriui hana musiet :bedantis: nebuvau girdejas kaip kitu suka nebuvo su kuo palygint, bet maniske vedasi salta gerai prie -14 tik karsta nelabai gerai:) reiks lupt sartery  (aa) dekui pagalbejai ;)
« Paskutinį kartą keitė: 2013 Sausio 24, 18:59:44 sukūrė wilmiz »

Neprisijungęs Redas

• Žiūrėti profilį
o tepalai kokio klampumo? Gal sutirštėja ir sunkiai prasisuka?  :think:

Kad kažin, tepalus tikrai kokybiškus pilam bet ir šiaip nelabai panašu kad čia tepalai prie ko dėti būtų. :/

Neprisijungęs Flatronas

• Žiūrėti profilį
Kad kažin, tepalus tikrai kokybiškus pilam bet ir šiaip nelabai panašu kad čia tepalai prie ko dėti būtų. :/
Tai kaip po nakties kūrėsi? Nors šiandien gal šalčių nebuvo tokių dideliu.