Labas, Svečias. Prašome prisijungti arba užsiregistruoti. Did you miss your activation email?

Autorius Tema: a6 (c5) 2.5tdi 110kw dumija  (Skaityta 11578 kartus)

Neprisijungęs labus1

• Įrašai: 87
    • Žiūrėti profilį
Re: a6 c5 dumija
« Atsakymas #25: 2010 Lapkričio 15, 08:33:16 »
reziumuojant: ant užvesto šilto variklio patikrini ar nepučia per tepelo matuoklę ir tepalo užpylimo kamštį. Jei pučia gali būti alsuoklio filtras. Šiaip atsukus kamštį po kiek laiko dūmit nustoja. Kai dūmija vaizdas aišku klaikus, atrodo kad varikliui galas tepalą valgo, dūmas mėlynas smirda degančiu tepalu. Pakeitus filtriuką viskas OK. (pats su tuo nesenai susidūriau)
Po to pažiūrėt ar nėra tepalo interkulerio šlangose - jei yra bėdos su turbina.
Sakai dingsta tosolas - ar išsiplėtimo bakelyje nėra plaukiojančio tepalo (plėvelės). Jei yra - gali būti tarpinė, tepalo aušintuvas nesandarus arba galva trūkus  :[.

Neprisijungęs Justas.

• Vilniaus miestas
  • Įrašai: 4387
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #26: 2010 Lapkričio 15, 08:43:38 »
aisku uzvestai tada tikrinti. Na o trauka po dirzu ir tepalo keitimo nepamazejo? antifrizo nedingsta po truputi? tepalo nemazeja?
Tai gal alsuoklis uzsikiso?
pakeiciau OSM i Huco firmos,tai nzn,kartais automatas neperjungia begio kai i kalna vaziuoju ir kartais vaizuoju,atrodo kad trukcioja nestipriai,po biski tipo kyla apsukos,nzn kaip atpasakot :(
Automato darbas priklauso ir nuo OSM. Aš taip pat Huco OSM įsidėjęs, tai girt negaliu, nedirba ji kaip taip kaip turėtų

Neprisijungęs only AUDI

• Moderatorius
  • *
  • Įrašai: 15998
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #27: 2010 Lapkričio 15, 08:55:12 »
reziumuojant: ant užvesto šilto variklio patikrini ar nepučia per tepelo matuoklę ir tepalo užpylimo kamštį. Jei pučia gali būti alsuoklio filtras. Šiaip atsukus kamštį po kiek laiko dūmit nustoja. Kai dūmija vaizdas aišku klaikus, atrodo kad varikliui galas tepalą valgo, dūmas mėlynas smirda degančiu tepalu. Pakeitus filtriuką viskas OK. (pats su tuo nesenai susidūriau)
Sakai dingsta tosolas - ar išsiplėtimo bakelyje nėra plaukiojančio tepalo (plėvelės). Jei yra - gali būti tarpinė, tepalo aušintuvas nesandarus arba galva trūkus  :[.

Truputi papildysiu:jei uzsikimses alsuoklio filtras tai atsukus kamsti po kiek laiko sumazeja dumijimas, nes krenta slegis, bet jei ziedam pabaiga varys dumai isvien, slangose tepalo yra jau rase, tai beda su turbina greiciausiai yra, tik nesupratau del tepalo ausintuvo nesandarumo, ar pas sita varikli tai turi itakos?

Neprisijungęs labus1

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #28: 2010 Lapkričio 15, 09:38:46 »
Turi tiesioginę įtaką, per jį tepalas aušinamas. Jei nesandarus tai tiesiai į tosolą tepalas pakliūva. pas chebrą mačiau tokių bėdų.
Beje Swer - namie turiu naudotą bet gerą originalų Bosh MAF-ą, tik kodo dabar nepamenu nuo savo auto. Kažkada irgi kaip durnelis puoliau MAF keisit - pasirodė be reikalo. Tik pas mane mechanika 110kw nežinau ar automatui tinka. Vakare pažiūrėsiu koks kodas. Jei domins galiu duoti pabandymui - įsimesi ir pavažinėk. Jei tiks už butelį brenduko atiduosiu  :).

Neprisijungęs Swer

• Įrašai: 101
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #29: 2010 Lapkričio 15, 12:03:13 »
krc yra taip,eina dumai ir taskos tepalu kai ziurejau matuokle,atsuki kamsteli,irgi,bet sita jau zinojau kad eina,bet ar del alsuoklio gali taip dumint ir tepala ryt?nelabai tikiu. siandien dar ziuresiu kaip su turba,pasake kas dyzelius tvarko ziurek slanga nuo turbinos iki duslintuvo ir greiciau,nes jei turbina pareina, jei pareis ir varykliui zopa bus :(

Neprisijungęs Swer

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #30: 2010 Lapkričio 15, 12:03:56 »
Turi tiesioginę įtaką, per jį tepalas aušinamas. Jei nesandarus tai tiesiai į tosolą tepalas pakliūva. pas chebrą mačiau tokių bėdų.
Beje Swer - namie turiu naudotą bet gerą originalų Bosh MAF-ą, tik kodo dabar nepamenu nuo savo auto. Kažkada irgi kaip durnelis puoliau MAF keisit - pasirodė be reikalo. Tik pas mane mechanika 110kw nežinau ar automatui tinka. Vakare pažiūrėsiu koks kodas. Jei domins galiu duoti pabandymui - įsimesi ir pavažinėk. Jei tiks už butelį brenduko atiduosiu  :).
o ka daryt man su Huco? :D gal kokias 2 sav tik vazineju :D 250 atidaviau :( pagailejau ant bosch. o ar automatas ar mechanika jokio skirtumo,tinka ;)

Neprisijungęs Swer

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #31: 2010 Lapkričio 15, 12:06:07 »
matai,ne melinas dumas pas mane ir jo labai daug kai sankrizoj kokioj sustoji ar seip. tepalas yra interkulerio slange,slapia ten pas mane,bet sake pas dauguma seip taip,nera lyg ir tiek daug

Neprisijungęs labus1

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #32: 2010 Lapkričio 15, 12:26:13 »
Neatsakei ar nėra tepalo išsiplėtimo bakelyje...
Man kai buvo užsikišęs karterio filtras tai ir tepalą rijo ir mėlynas dūmas žiaurus - pakeičiau ir nebėr bėdos. Sankryžoj tai net langus aplinkiniai užsidarydavo (buvo rugpjūčio mėn.). Jei rašai kamščius spjaudo tai garantuotai užsikišęs (bet gal čia tik mažiausia tavo problema). Juk pats sakei kad stopą smokui pylei  :D
Jei norėsi su matuokle pažaisti parašyk į pm.
« Paskutinį kartą keitė: 2010 Lapkričio 15, 12:38:44 sukūrė labus1 »

Neprisijungęs Justas.

• Vilniaus miestas
  • Įrašai: 4387
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #33: 2010 Lapkričio 15, 12:28:10 »
Matuoklė šiaip su vag-com tikrinama

Neprisijungęs Swer

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #34: 2010 Lapkričio 15, 18:29:17 »
Neatsakei ar nėra tepalo išsiplėtimo bakelyje...
Man kai buvo užsikišęs karterio filtras tai ir tepalą rijo ir mėlynas dūmas žiaurus - pakeičiau ir nebėr bėdos. Sankryžoj tai net langus aplinkiniai užsidarydavo (buvo rugpjūčio mėn.). Jei rašai kamščius spjaudo tai garantuotai užsikišęs (bet gal čia tik mažiausia tavo problema). Juk pats sakei kad stopą smokui pylei  :D
Jei norėsi su matuokle pažaisti parašyk į pm.
o kur tas karterio filtras randasi? tepalo nera issipletimo bakelija,svaru ten viskas

Neprisijungęs Swer

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #35: 2010 Lapkričio 15, 18:31:52 »
patikrinau turbina,atsukom su draugu nuo turbinos einanti metalini vamzdi,ten juoda,bet sausa, kaip suprantu cia viskas ok tada,nebezinau ka ir bedaryt,patikrinom tepalo lygi,paskutini karta dapilinejau 3dieni,tai kaip buvo,tiek ir yra tepalo,nzn as ka ir bedaryt :(

Neprisijungęs labus1

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #36: 2010 Lapkričio 15, 18:59:45 »
Jei tepalo nėra bakelyje tai jau gerai. Karterio filtrą matyt reiks keisti, kur randasi pažiūrėk čia http://www.audifanai.com/forum/viewthread.php?forum_id=36&thread_id=9708&rowstart=0
Gal kai diržus keitė ant dantuko kito permetė????
MAF kodas ant Bosh korpuso 0 281 002 429 (059 906 461E) jei ką.

Neprisijungęs Swer

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #37: 2010 Lapkričio 15, 19:14:05 »
Jei tepalo nėra bakelyje tai jau gerai. Karterio filtrą matyt reiks keisti, kur randasi pažiūrėk čia http://www.audifanai.com/forum/viewthread.php?forum_id=36&thread_id=9708&rowstart=0
Gal kai diržus keitė ant dantuko kito permetė????
MAF kodas ant Bosh korpuso 0 281 002 429 (059 906 461E) jei ką.
su dirzais viskas gerai dabar,pasakytum alsuokle keist,suprasciau iskart,pas mane 2 vietose per sujungimus is kaires ir desines leidzia tepala,cia kaip tik nuo karterio ir eina!? o tai nejau del alsuokles gali taip dumint ziauriai ir ryt tepala?

Neprisijungęs labus1

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #38: 2010 Lapkričio 15, 19:24:29 »
Taip. Man kai taip buvo tai jau maniau varikliui chana...

Neprisijungęs Swer

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #39: 2010 Lapkričio 15, 19:26:51 »
Taip. Man kai taip buvo tai jau maniau varikliui chana...
kiek tas malonumas kainavo?

Neprisijungęs labus1

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #40: 2010 Lapkričio 15, 19:39:24 »
Filtras apie 220 plius darbas. Dėl darbo tai kiek kur ima nuo 150 iki 300  (+)
Beje kai man dūmijo tai aš gal tik savaitę kokią taip važinėdamas iškenčiau, apie 650 km pusė litro dapyliau,,,

Neprisijungęs Swer

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #41: 2010 Lapkričio 15, 19:42:51 »
Filtras apie 220 plius darbas. Dėl darbo tai kiek kur ima nuo 150 iki 300  (+)
Beje kai man dūmijo tai aš gal tik savaitę kokią taip važinėdamas iškenčiau, apie 650 km pusė litro dapyliau,,,
nu as jau daugiau,apie men,gal maziau biski :( trbt nelabai gerai masinai? nu pas mane panasiai ir ryja,aplink alsuokle tepaluota pas mane ir tie du slangai tepaluose is abieju pusiu per sujungimas

Neprisijungęs Swer

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #42: 2010 Lapkričio 15, 21:15:53 »
dar,kai buna vaziuoji lyg ir norm,begi neperjungia automatas,daeina pvz iki 3 apsukos ir atrodo kad masina kazkas stabdo,krenta apsukos,po poros sek vel viskas norm,irgi del sito?

Neprisijungęs labus1

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #43: 2010 Lapkričio 15, 21:32:36 »
Èia jau ne dėl šito. Greičiausiai bus su turbina kažkas negero (perpučia ar nedapučia) ir auto į avarinį stoja. Diagnostika turėtų fiksuoti klaidą apie slėgio viršijimą interkuleryje (numerio nepamenu).Kažkaip susidaro įspūdis kad tavo automobiliuks byra per visus galus... :( :( :(
Kažkur šiandien visi didieji forumo guru pradingę :D

Neprisijungęs Swer

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #44: 2010 Lapkričio 15, 21:41:18 »
Èia jau ne dėl šito. Greičiausiai bus su turbina kažkas negero (perpučia ar nedapučia) ir auto į avarinį stoja. Diagnostika turėtų fiksuoti klaidą apie slėgio viršijimą interkuleryje (numerio nepamenu).Kažkaip susidaro įspūdis kad tavo automobiliuks byra per visus galus... :( :( :(
Kažkur šiandien visi didieji forumo guru pradingę :D
nestoja i avarini,pas mane kai uzsivedi tada i avarini nueina,meta klaida degimo,nors degimas 1.8 - 2,uzgesini,uzkuri ir vaziuoji norm toliau,daugiau klaidu nera,kartais ismeta osm klaida,nors ji nauja

Neprisijungęs labus1

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #45: 2010 Lapkričio 15, 22:07:52 »
Taigi rašai kad 3000 apsukų ir nevažiuoja - tai kompas kuro padavimą stabdo ir avarinis (ne pavarų dėžės), po kiek laiko matyt kai gaza atleidi atsigauna ir vėl norm ar ne?
« Paskutinį kartą keitė: 2010 Lapkričio 15, 22:13:31 sukūrė labus1 »

Neprisijungęs Swer

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #46: 2010 Lapkričio 15, 22:12:59 »
Taigi rašai kad 3000 apsukų ir nevažiuoja - tai kompas kuro padavimą stabdo ir avarinis (ne pavarų dėžės), po kiek laiko matyt atsigauna ir vėl norm ar ne?
nu jo,kazkur iki 3,begio neperjungia,tipo pakimba numeta kazkiek apsuku ir toliau vaziuoja

Neprisijungęs labus1

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #47: 2010 Lapkričio 15, 22:18:30 »
Matyt pakibai dar ir ant turbinos - gal N75 vožtuvas vakuumo nesudaro, gal turbinos aktuatorius nevaikšto, gal geometrija pastrigus o gal tik vakuuminis šlangas koks kiauras ar nusimovęs.

Neprisijungęs Swer

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #48: 2010 Lapkričio 15, 22:20:17 »
Matyt pakibai dar ir ant turbinos - gal N75 vožtuvas vakuumo nesudaro, gal turbinos aktuatorius nevaikšto, gal geometrija pastrigus o gal tik vakuuminis šlangas koks kiauras ar nusimovęs.
geriau kad slangas butu :D nu ziuresiu gal ka,ispradziu reik sutvarkyt kad nedumintu :(

Neprisijungęs labus1

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #49: 2010 Lapkričio 15, 22:28:17 »
Sėkmės  (h)
O ar kompo klaidas bent nuskaitinėjot?