Labas, Svečias. Prašome prisijungti arba užsiregistruoti. Did you miss your activation email?

Autorius Tema: A6 (c5) 1.9TDI 81kW AFN vibracija!  (Skaityta 20526 kartus)

Neprisijungęs juozasu

• Įrašai: 780
    • Žiūrėti profilį
Re: 1.9 TDI 81kW AFN vibracija!
« Atsakymas #100: 2011 Balandžio 06, 14:10:45 »
http://audi.vag-zapchasti.ru/list.php?id=14249&mod=A4&year=1995  pasiziurek 23 detale, ten guma eina gal ji suplysus, buna, kad apziuri pagalves, o ta guma pamirsta. http://forumai.bmw-klubas.lt/viewtopic.php?f=59&t=46787&p=472685&hilit=kazkas+rimto#p472685 cia bmw, bet esme ta pati, kiek zinau tai ir gesinant ir vaziuojant vibracija gali jaustis, bet  100proc. nepasakysi, pasakysi tik issiardes ir apziurejes, bet ir tas dirzas einantis astunke leidzia daryt tokias prielaidas

Kiek aš suprantu, jeigu būtų plyšusi 23 detalės guma, tada man variklis kalatotūsi Y kryptimi. O dabar Stryksi X kryptimi, kaip pavaizdavau paveikslėlyje aukščiau (82 žinutė), būtent į šonus, kur 7 ir 8 detalės.

O apie BMW supratau.

Neprisijungęs abc

• Įrašai: 544
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #101: 2011 Balandžio 06, 16:34:27 »
Na va cia dar biski radau apie ta guma raso 1 ir 3 puslapiuos http://www.manovolvoklubas.lt/viewtopic.php?f=15&t=7331&st=0&sk=t&sd=a 

Neprisijungęs Darius44

• Įrašai: 316
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #102: 2011 Balandžio 08, 16:46:57 »
Labai ačiū abc.
Citata
Tik vat ar dėl to škyvo tikrai gali vibruot variklis?
Taip, šitas klausimas dar aktualus. Vienam servise sakė, kad gali vibruoti dėl to periodiniais virpesiais, kitam, kad neaišku...

Kaune turguje buvau rades viena a4 su besikalatojanciu skyvu, kai sau ieskojau. Gerai jau nepamenu, gal ten ir buvo kazkiek vibracija stipresne, bet su maniske nepalyginsi..

Neprisijungęs juozasu

• Žiūrėti profilį
Re: A6 (c5) 1.9TDI 81kW AFN vibracija!
« Atsakymas #103: 2011 Lapkričio 11, 12:17:56 »
Ar temos autoriui Junin, pavyko rasti vibracijos priežastį?

Neprisijungęs Junin

• Vilniaus miestas
  • Įrašai: 248
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #104: 2011 Lapkričio 11, 13:07:50 »
Ar temos autoriui Junin, pavyko rasti vibracijos priežastį?
Yra vibracija normos ribose, vis neprisiruosiu patikrinti purkstukus  :)

Neprisijungęs Imbocilas

• Įrašai: 198
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #105: 2011 Lapkričio 11, 13:27:30 »
As ir isiterpsiu i sia tema. Pas mane a4 1.9tdi 1999m 81kw labai megdavo pasivibruot variklis ant laisvu apsuku vasara. Kai pasildavo motoras atsirasdavo vibracija, o ant salto nebudavo. Dabar jau atsalus oram motoras labai retai pasipurto bet pasilusem dar pasitaiko. Vasara gal vaidenosi gal ne bet atvazevus i degaline ant laisvu  purtosi, tada uzgesini ipili kuro uzkuri ir kury laike nebuna vibracijos. Taipat daug ka tikrinau daug meistru nervavau neranda bedos... :-{
Purkstukus as buvau tikrines bet ten jie veike puikei.. Jau kas isburtu beda tai tikrai bonkute!! :)

Neprisijungęs juozasu

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #106: 2011 Lapkričio 11, 13:40:26 »
As ir isiterpsiu i sia tema. Pas mane a4 1.9tdi 1999m 81kw labai megdavo pasivibruot variklis ant laisvu apsuku vasara. Kai pasildavo motoras atsirasdavo vibracija, o ant salto nebudavo. Dabar jau atsalus oram motoras labai retai pasipurto bet pasilusem dar pasitaiko. Vasara gal vaidenosi gal ne bet atvazevus i degaline ant laisvu  purtosi, tada uzgesini ipili kuro uzkuri ir kury laike nebuna vibracijos. Taipat daug ka tikrinau daug meistru nervavau neranda bedos... :-{
Purkstukus as buvau tikrines bet ten jie veike puikei.. Jau kas isburtu beda tai tikrai bonkute!! :)

1. Įėjimo kolektorius neapaugęs suodžiais?
2. Ar sandari aukšto slėgio sistema (vamzdeliai iš siurblio į purkštukus)?
3. Siurblio el. dalis, aišku gera?
4. Koks kuro kiekis IQ ?
5. Ar priklauso vibracija nuo kuro kiekio bake (pvz. Jei bakas pilnas nevibruoja, mažiau pusės vibruoja)?
6. Oras kuro padavimo sistemoje
7. Ar bandei pajungti nuo atskiro bakelio arba gal patikrinai ar neapsunkintas pratekėjimas nuo kuro bako?
8. Ar silta kuriasi puikiai kaip ir salta?
9. Ar tikrai visus gyvus parametrus patikrino, ypač temperatūrinius? Man buvo MAFo temp daviklis tai +10 rodo tai -20 Oro temperatūrą (žodžiu nuo to keitėsi ir kuro kiekis ir kiti parametrai)
10. Ir visa intercoolerio sistema turi būti SANDARI, ar tikrinai?
11. Kompensatoriai geri?

Neprisijungęs Junin

• Vilniaus miestas
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #107: 2011 Lapkričio 11, 13:51:59 »
Priezasciu gali buti milijonas, dar pamirsai pamineti variklio pavalves, voztuvus, variklio mechanini susidevejima, vss davikli ir taip toliau ir panasiai, tai kad jei kartais pavibruoja neimk i galva  :D

Neprisijungęs juozasu

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #108: 2011 Lapkričio 11, 13:56:04 »
Priezasciu gali buti milijonas, dar pamirsai pamineti variklio pavalves, voztuvus, variklio mechanini susidevejima, vss davikli ir taip toliau ir panasiai, tai kad jei kartais pavibruoja neimk i galva  :D

Ar VSS (Automobilio greičio) daviklis daro įtaką laisva eiga dirbančiam varikliui?

Neprisijungęs Junin

• Vilniaus miestas
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #109: 2011 Lapkričio 11, 13:57:34 »

Ar VSS (Automobilio greičio) daviklis daro įtaką laisva eiga dirbančiam varikliui?

Forume buva aprasyta atvieju, kai ji atjungus vibracija dingdavo  :D

Neprisijungęs juozasu

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #110: 2011 Lapkričio 11, 14:05:02 »

Aš radau tik tuos atvejus, kai važiuojančiai mašinai, prie tam tikrų sūkių buvusi vibracija dingdavo atjungus VSS. O apie stovinčią, laisva eiga dirbančią neradau. Gal galėtumei linką, tikrai įdomu.

Neprisijungęs Imbocilas

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #111: 2011 Lapkričio 11, 14:15:32 »

1. Įėjimo kolektorius neapaugęs suodžiais?
2. Ar sandari aukšto slėgio sistema (vamzdeliai iš siurblio į purkštukus)?
3. Siurblio el. dalis, aišku gera?
4. Koks kuro kiekis IQ ?
5. Ar priklauso vibracija nuo kuro kiekio bake (pvz. Jei bakas pilnas nevibruoja, mažiau pusės vibruoja)?
6. Oras kuro padavimo sistemoje
7. Ar bandei pajungti nuo atskiro bakelio arba gal patikrinai ar neapsunkintas pratekėjimas nuo kuro bako?
8. Ar silta kuriasi puikiai kaip ir salta?
9. Ar tikrai visus gyvus parametrus patikrino, ypač temperatūrinius? Man buvo MAFo temp daviklis tai +10 rodo tai -20 Oro temperatūrą (žodžiu nuo to keitėsi ir kuro kiekis ir kiti parametrai)
10. Ir visa intercoolerio sistema turi būti SANDARI, ar tikrinai?
11. Kompensatoriai geri?
1. Na neapauges.
2. Viskas sandaru.
3. SPEJU gera.
4.---
5.Jokios priklausomybes. Visais atvejeis pasitaike.
6.Ar nebutu kazkas blogiau apart retai pasitaikancios vibracijos( vasara gan dazna buvo).
7. Nebandziau, netikrinau ir pirma syk girdziu :) Pakonsultuot gal galetai :)
8. Kuresi idealei visada. Na tik prie -25 del akumo bedu su kurimu buvo.
9. Na toks is kalbu geras zmogelis ziurejo sake viskas gerai yra (nedalyvavau tikrinime). Neesu kietc mechanikas tai pakonsultuok apie MAF nes toks vaizdas kad nuo aplinkos temperaturos ir vibracijos atsiranda/dingsta.
10. Netikrinau bet lyg ir grazu ten viskas. Kaip patikrint? Ar tiesiog pziuret gerai reik?
11. Jokiu pasaliniu garsu...

PS pagalves geros, vss neprieko mano atveju manu :)
Ir dar pas mane antifreezas dingsta po labai mazai. Ziema daugiau vasara maziau. Jokiu varvejimu nemaciau. slangos nekietos. nedumuna.

Neprisijungęs juozasu

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #112: 2011 Lapkričio 11, 14:41:19 »
1. Na neapauges.
2. Viskas sandaru.
3. SPEJU gera.
4.---
5.Jokios priklausomybes. Visais atvejeis pasitaike.
6.Ar nebutu kazkas blogiau apart retai pasitaikancios vibracijos( vasara gan dazna buvo).
7. Nebandziau, netikrinau ir pirma syk girdziu :) Pakonsultuot gal galetai :)
8. Kuresi idealei visada. Na tik prie -25 del akumo bedu su kurimu buvo.
9. Na toks is kalbu geras zmogelis ziurejo sake viskas gerai yra (nedalyvavau tikrinime). Neesu kietc mechanikas tai pakonsultuok apie MAF nes toks vaizdas kad nuo aplinkos temperaturos ir vibracijos atsiranda/dingsta.
10. Netikrinau bet lyg ir grazu ten viskas. Kaip patikrint? Ar tiesiog pziuret gerai reik?
11. Jokiu pasaliniu garsu...

PS pagalves geros, vss neprieko mano atveju manu :)
Ir dar pas mane antifreezas dingsta po labai mazai. Ziema daugiau vasara maziau. Jokiu varvejimu nemaciau. slangos nekietos. nedumuna.

4. kuro kiekio IQ nerodo?
7. Gal užsivakuumuoja kuro bakas, ten kiek pamenu turi būti alsuoklis prie bako. Rašei, kai įpili kuro, pagerėja. O ką darai kai įpili kuro? Atsuki kamštelį, tada dingsta vakuumas.
9. MAF oro srauto matuokle, nekonsultuoti, o tikrinti reikia, ziureti gyvus jos parametrus, tik neatsimenu ar oro temperatūros daviklis yra MAF viduje ar ne šiems varikliams.
10. Atjungti nuo turbinos vieną šlangą kuri eina į intercoolerį, o kitą šlangą nuimti nuo įėjimo kolektoriaus (kuri ateina iš intercoolerio), vienos numautos šlangos galą užkimšti, o į kitą galą paduoti slėgį apie 2-3 BAR ir su monometru stebėti ar slėgis staigiai kažkur nedingsta.

Neprisijungęs Imbocilas

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #113: 2011 Lapkričio 11, 16:00:46 »
Rodyt tai rodo viska tik nezinau as :) Na reikes diagnostika normale padaryt ir dalyvaut joje. Tik va nezinau kada laiko bus. Del to vakumavimosi tai patikrinsiu o interkuleriui neturiu galimybiu patikrint, na bet gal pasitaikys proga. Bet vistiek nesuprantu kaip temperatura gali itakoti siuos dalykus nes vasara dazniau ziema reciau.

Neprisijungęs juozasu

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #114: 2011 Lapkričio 11, 20:20:02 »
Bet vistiek nesuprantu kaip temperatura gali itakoti siuos dalykus nes vasara dazniau ziema reciau.

Jei jau tikrini, tai tikrink viską, juolabiau, kad ardymo nedaug.

Neprisijungęs d0n0ras

• Įrašai: 9
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #115: 2011 Lapkričio 21, 14:47:25 »
Situacija panasi buvo 81kw tdi (tik ne audi o seat ibiza, bet motoras tas pats tik kad stovi ne isilgai o skersai), ant laisvu purtesi, kurdamasis variklis sudreba negraziai, zemais sukiais auksta pavara tapke numinus irgi pradedavo vibruoti. Tai kaltininkas smagratis plaukiojantis buvo, pirkau deveta smagrati + nauja sankabos komplekta nuo VW golf 3(tdi 66kw), viska pasikeiciau, dingo vibracijos, pasaliniai garsai, kuriasi gesinasi graziai . Jokio pasalinio poveikio nepajutau.
« Paskutinį kartą keitė: 2011 Lapkričio 21, 14:49:47 sukūrė d0n0ras »

Neprisijungęs rimvak

• Įrašai: 172
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #116: 2011 Lapkričio 21, 20:08:29 »

Aš radau tik tuos atvejus, kai važiuojančiai mašinai, prie tam tikrų sūkių buvusi vibracija dingdavo atjungus VSS. O apie stovinčią, laisva eiga dirbančią neradau. Gal galėtumei linką, tikrai įdomu.

Gal atsimeni, kaip tai butu galima padaryt, kur rasti ta VSS ir kaip ji atjungti? Nes pas mane ta pati problema, kol saltas variklis nevibruoja vaziuojant, bet tik uzsyla ir prasideda vibracijos, davus gazo dar labiau pradeda vibruot, bet irgi prie tam tikru apsuku.

Neprisijungęs Junin

• Vilniaus miestas
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #117: 2011 Lapkričio 22, 08:02:50 »
VVS daviklio fishke yra vairotojo puseje greiciu dezes virsuje, paveikslelyje pazymeta B

Neprisijungęs tommy

• Įrašai: 4
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #118: 2011 Gruodžio 01, 21:04:44 »
lygiai ta pati problema. 1.9tdi 66kw. salta uzsikuria, viskas normaliai, ant laisvu padirba pora minuciu, truputy nukrenta apsukos ir pradeda vibruot. prisiskaiciau jau milijona superzinovu patarimu ir nuomoniu, taciau realaus sprendimo taip atrodo niekas ir nerado.

Neprisijungęs Imbocilas

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #119: 2011 Gruodžio 01, 22:17:20 »
As dabar jau viska istikrinau kas aukstesniuose postuose minetu buvo.. Nieko bloga neradau lyg ir :-{ Bet ir vibracija dingo.. Bet 100 procentu atsilus oram vel atsiras... Nes kazkure diena ce buvo +9 silumos ir vel pajutau vibracija o dabar kaip apie 0 nei nesudreba :D daryk kanori.....

Neprisijungęs Darius44

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #120: 2011 Gruodžio 02, 08:14:15 »
As dabar jau viska istikrinau kas aukstesniuose postuose minetu buvo.. Nieko bloga neradau lyg ir :-{ Bet ir vibracija dingo.. Bet 100 procentu atsilus oram vel atsiras... Nes kazkure diena ce buvo +9 silumos ir vel pajutau vibracija o dabar kaip apie 0 nei nesudreba :D daryk kanori.....
pas mante taip pat buvo, pirkau ta masina prie -20, tai viskas ciki, atejo silumos ir prasidejo  :-]

Neprisijungęs Imbocilas

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #121: 2011 Gruodžio 02, 13:16:49 »
pas mante taip pat buvo, pirkau ta masina prie -20, tai viskas ciki, atejo silumos ir prasidejo  :-]
Tai radai sprendima? A tiesiog masinos atsikratei?

Neprisijungęs Darius44

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #122: 2011 Gruodžio 02, 17:46:59 »
Neatlaike nervai man su ja  :)

Neprisijungęs Imbocilas

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #123: 2011 Gruodžio 03, 00:28:38 »
Blmb man tai gaila parduot...

Neprisijungęs juozasu

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #124: 2011 Gruodžio 29, 16:56:43 »
Tai ar kam nors padėjo VSS atjungimas sumažinti vibracijas stovinčiam automobiliui (kai sušyla variklis)?