Labas, Svečias. Prašome prisijungti arba užsiregistruoti. Did you miss your activation email?

Autorius Tema: A4 2.5 TDI traukos problemos  (Skaityta 6532 kartus)

Neprisijungęs Obščiako Vadovas

• Banned!
  • Įrašai: 7131
    • Žiūrėti profilį
nuvaziuok pas tuos kurie moka diagnostikas daryt  (h)

Neprisijungęs efkaturboquattro

• Įrašai: 915
    • Žiūrėti profilį
Laba dienele. Noriu pasikonsultuoti. Pas mane salta uzkurus biski meta juoda duma ir jauciasi nesudegus saliarka, kad smirda, ir kai masina silta irgi smirda. Ir vaziuojant ramiai tarkim apsukos 1200 rpm noriu pagreitet tai ismeta duma juoda, matosi jis man per stikla. O spaudziant dugna dumo beveik kaip ir nera. Tai man reiktu cia degimo kampa reguliuot ? Nes dar jauciu, kad reiktu taip vadinama kraneli dyzelio prisukt, nes itariu kad del to dar dumija. Kazkada dariau diagnostika, sake ok, bet chebra ten nelabai moka ja daryt. Siaip kai varysiu stabdzius tvarkyt, tuo paciu ir reiks bandyt kurnors ta visa degima susireguliot. Masina audi a6 2.5tdi V6 1999 metu.
juodas dumas gerai...

Neprisijungęs MARIUS26

• Įrašai: 53
    • Žiūrėti profilį
dyzelis ismeta visada juodo dumo kazkiek. net ir naujos audi uzmynus ismeta. tad nenorek, kad 11metu automobilyje nebutu dumo  :D

Neprisijungęs adomas16v

• Įrašai: 74
    • Žiūrėti profilį
Re: A4 2.5 TDI traukos problemos
« Atsakymas #28: 2011 Vasario 18, 10:16:33 »
man atrodo pasitikrink oro srauto matuokle, dazna beda kas liecia variklio darba buna susijusi su ja, taip pat rgr ir oro srauto matuokles valdimo blokas. egr sukelia problemu bet ne iki tokio lygio manau.

man kai buvo uzsikirtes egr, 6 begiu 120-130 km max tevaziavo ir tai reikejo gaza pamazu spaust.
siuo metu turiu tokia pacia problema. net nustebau kad masina neturi traukos visai...

Neprisijungęs witaliux

• Įrašai: 3
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #29: 2011 Kovo 03, 17:59:12 »
Sveiki,

nusipirkau katik audine A6 1999 2.5TDI automata. Pigiai gavau tad ir bedu netruksta pasirodo :D

Taigi bedos:

Silpnai traukia (toks jausmas kaip be turbinos)
Ant laisvu dirba graziai, o vaziuojant jei zemos apsukos (1.5-1.8) tai trukcioja ir nieko neina visai. Reikia vaziuoti visada virs 2.0 apsukom.
Automatas nelabai supranta kada mesti begi. buna kad meta begi apie 3.0 apsuku normaliai vaziuojant.
Vaziuojant autostradoj 110km/h su 5 pavara, masina dreba, sunkiai traukia. Ryja 10.5l/100km tokiu greiciu.
Juodo dumo kaip ir nemeta.

Buvau diagnostikoj:
kaip ir viskas gerai. tik turbina per mazai pucia bet pucia (nors as nejauciu jos visai).
kuro padavimas 3se cilindruose yra per didelis (aiskino kazka jog veleneliam kazkas negerai)
Buvo klaida jog greiciu dezes ir variklio kompai nesusisneka normaliai (LOW SIGNAL, aiskino kad gal laidas koks nusitrynes, bet nenoriu tiket tokiom nesamonem).

Isvada: sako jog reikia keisti forsunkes, velenam amen. ir remontuoti kainuoja tukstanciais.

Ar tai tiesa? tuo servisu nepasitikiu, gailiuosi kad isvis vaziavau ten, nes meistrai nekokie.

Noreciau suzinoti ar turite kokiu minciu, kas dar gali buti?
Gal kuro siublys, gal del turbinos cia atsiranda drebejimai? ar kas nors kitas?

Padekit. Didziausia problema kad sunkiai vaziuoja, dreba ir silpnai traukia.

aciu.

Neprisijungęs Bajoras

• 8-640-22223
  • Moderatorius
  • *
  • Įrašai: 37886
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #30: 2011 Kovo 03, 18:06:50 »
Drebėjimas daug kilmių turi... Trauka susideda iš laiku įvarvinto kuro ir pūstelto oro gūsio :D ... Aišku reik ir kompresijos.
Turbiną žiūrėjo važiuojant?
Aplamai tau klaidas nuskaitė ar gyvus parametrus žiūrėjo?

Neprisijungęs zydrunasA4

• Įrašai: 1005
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #31: 2011 Kovo 03, 18:52:54 »
man atrodo pasitikrink oro srauto matuokle, dazna beda kas liecia variklio darba buna susijusi su ja, taip pat rgr ir oro srauto matuokles valdimo blokas. egr sukelia problemu bet ne iki tokio lygio manau.

man kai buvo uzsikirtes egr, 6 begiu 120-130 km max tevaziavo ir tai reikejo gaza pamazu spaust.
siuo metu turiu tokia pacia problema. net nustebau kad masina neturi traukos visai...
oro filtrus keiciat nors karta per 10metu ?  :D

Neprisijungęs witaliux

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #32: 2011 Kovo 03, 18:53:43 »
Klaidas nuskaite ir istryne po to.

Ziurejo tikrus parametrus uzkurtai masinai ir pasakojo jis man atseit ka supranta.
tai tokia ir buvo ta diagnostika.

Del turbinos tai ja tikrino nevaziuojant, tiesiog spaude gaza ir ziurejo kas ir kaip, kaip keiciasi skaiciukai ten pas ji kompe.

Bet sakau, kazkoks nerimtas meistras buvo.

Neprisijungęs Bajoras

• 8-640-22223
  • Moderatorius
  • *
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #33: 2011 Kovo 03, 19:17:17 »
:D

Nu OK...
Kad gyvus parametrus žiūrėjo, čia jau geriau, nes klaidų nuskaitymas toli gražu ne viskas... Kartais tai padeda, kartais subalamutija..
Turbina žiūrisi tik ir TIK važiuojant ir ne tik vaziuojant, o pilna variklio apkrova ;) Kitaip matysi tik spyga ir oro trukuma bei nedapūtima ;)

Neprisijungęs witaliux

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #34: 2011 Kovo 03, 22:15:39 »
na tai turi kokiu minciu kame beda kad nevaziuoja ir dreba? ka tikrinti? kaip?

Neprisijungęs Bajoras

• 8-640-22223
  • Moderatorius
  • *
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #35: 2011 Kovo 04, 10:37:29 »
Jo, pasidaryk diagnostiką ir eilė galimų variantų atsimes, o gal kas ir paaiškės...
Dėl drebėjimu yra atskira ir labai ilga tema... Galimos net labai didelės išlaidos.