Labas, Svečias. Prašome prisijungti arba užsiregistruoti. Did you miss your activation email?

Autorius Tema: a4 1,9 tdi 96 kw dumelis  (Skaityta 3138 kartus)

Neprisijungęs shilkas

• Įrašai: 182
    • Žiūrėti profilį
a4 1,9 tdi 96 kw dumelis
« Topic Start: 2010 Lapkričio 08, 11:17:46 »
Sveiki. Nesenai prasidejo tokios bedos, uzkurus ryte masina uzsikuria liuks, bet meta labai jau daug balto dumo, smyrda dyzeliu, truputi pagazavus ir atleidus gaza variklis pradeda negraziai dirbti ant laisvu, atrodo vienas cilindras nedirbtu, bet tyas trunka kokias 5-10 sekundziu, paskuj viskas vel ok. Kai variklis susyla jokio dumo nematyt. Be to pastebejau kad gal siek tiek kokiu litru padidejo kuro sanaudos. Kame beda gali buti? Purkstukai?

Neprisijungęs labus1

• Įrašai: 87
    • Žiūrėti profilį
Re: a4 1,9 tdi 96 kw dumelis
« Atsakymas #1: 2010 Lapkričio 08, 13:33:33 »
Jo, būtų įdomu plačiau panagrinėti šią problemą. Pas mane 2,5 afb 110kw variklis, bet problema ta pati. Nežinau kaip pas tave, bet pas mane kol lauke temperatūra iki -3 jokių dūmų. Kai temperatūrą žemesnė nei -3 simptomai tokie patys - purtosi variklis, meta baltą saliara smirdantį dūmą. Kuo didesnis minusas tuo ilgiau kratosi - atrodo kad nedirba keli cilindrai, po to viskas čiki. Taip prasikankinau visą praeitą žiemą, bet net ir prie -25 užsivesdavo iš pirmo karto, net starterio nereikėdavo kankint.
Kas padaryta - išlupau visas forsunkes ir patikrinau ar nemyža. Tris pakeičiau, dabar 5 forsunkės atsidaro prie 216-218 bar, nemyža. Problema su pagrindine forsunke (su laidu), ji atsidaro tik prie 206 bar, tačiau elektrinė pusė gera (šrote geros neradau, nauja labai brangi). Pastebėjau kad šį rudenį kai buvo -5 šalčio simptomai kartojasi. Ar gali dėl jos būti tokia bėda, kokį šūda ta forsunkė aplamai atlieka (atsakymas sunchronizuoja... netinka), ir kokios problemos jei ji to nedaro.
Diagnostika klaidų nerodo, kyla mintis gal kampas negeras, bet juk vedasi gerai, važiuoja gerai???
Gal kas turės gerų minčių.

Neprisijungęs Junin

• Vilniaus miestas
  • Įrašai: 248
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #2: 2010 Lapkričio 08, 13:41:49 »
Visu pirma patikrink visas zvakes, tai galima padaryti testeriu, uzima 5 min

Neprisijungęs shilkas

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #3: 2010 Lapkričio 08, 13:42:06 »
pas mane tai visas variklis perrinktas, kapitalinis pilnai padarytas, uz viska garantuoju nes pats viska dariau, kampo paklaida 0,00% purkstukai atreguliuoti, gal tik vat jie "myza" kas itariu ir gali buti pas mane... Kur tikrinai pirkstukus? Kiek kainavo? Kokios nauju kainos? Gal jie kazkaip restauruojasi? Pas mane irgi kuriasi kaip laikrodukas ir dirba gerai nesipurto, bet vat jai salta siek tiek pergazuoji atleidus gaza trumpam atrodo atsijungia cilindras ir tie dumai tai atrodo degu :)

Neprisijungęs Junin

• Vilniaus miestas
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #4: 2010 Lapkričio 08, 13:45:27 »
Jei pats purkstukus issuksi tikrina po 5 lt, gali patikrinti visi kas stenda turi, keiciasi purkstuku viduriai, kainu nezinau, vnt apie 200 lt

Neprisijungęs shilkas

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #5: 2010 Lapkričio 08, 13:57:26 »
na zodziu geruoju nekvepia :)

Neprisijungęs labus1

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #6: 2010 Lapkričio 08, 15:18:33 »
Pamiršau paminėti, kad žvakės ir pas mane naujos, dirba. Tikrinau testeriu įtampa ateina ir žvakės kaista, juk ir prie -25 užsiveda... Gal automatinis siurblio ankstinimas prie minuso grybauja (greičiausiai per daug užankstina). Juk kai nusprogsta siurblio elektrinė dalis tada juk mašina dūmais apsipila...
Ką tas purkštukas su laidu konkrečiai duoda????

Neprisijungęs Junin

• Vilniaus miestas
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #7: 2010 Lapkričio 08, 15:52:24 »
Na kiek prisimenu teorijos tai tas purkstukas susijes su kuro siurbliu ir per elektrine dali eina impulsai kurie duoda komanda ipurksti kura i cilindra tam tikru laiku  ?!?

Neprisijungęs shilkas

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #8: 2010 Lapkričio 08, 18:11:25 »
vat man vienas zmogelis apie ta automatini degimo ankstinima irgi minejo. Sake kad gali but perdaug uzankstina saltam varikliuj. Gal galima daugiau apie ta automatini ankstinima? Kaip patikrint? Kur randasi?

Neprisijungęs offroad

• Klubo draugas
  • *
  • Įrašai: 6902
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #9: 2010 Lapkričio 08, 18:59:03 »
diagnostika

Neprisijungęs Obščiako Vadovas

• Banned!
  • Įrašai: 7131
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #10: 2010 Lapkričio 08, 19:06:55 »
vienas apie vezecias, kitas apie akecias  :D apie ka cia snekat. pas jus skirtingi varikliai. pas viena  PD pas kita paprastas zyzelis. skirtingos sitemos  (h)

Neprisijungęs labus1

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #11: 2010 Lapkričio 08, 19:40:39 »
O tai ką, pas pd tai jau neankstina siurblys? Problema tai ta pati - šaltas dūmina ir smirdina  :f net prieš kaimynus sarmata...  Pasiskaitinėjus įvairius forumus kyla mintis kad šaltą labai užankstina.
Magiškas žodis diagnostika... Gal kas patars kur gerai ją daro, o svarbiausia jei reikia atreguliuos kaip reikia. O tai dabar diagnostų pilna, bet tik pakaušį kaso imituodami kad kažką supranta, o geriausiu atveju tai tik klaidas ištrint sugeba. Beje tą aš ir pats darbe galiu padaryti. Turim kompą su softu, bet dėja kaip kad kažkas rašė - dar reikia ir supras ką tas rodo. Jau rašiau, kad kas liečia variklio darbą kompas klaidų nerodo (tiesa vieną rodo - variklio pagalvė šaibom parėjusi).

• Banned!
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #12: 2010 Lapkričio 08, 19:45:53 »
O tai ką, pas pd tai jau neankstina siurblys?
ne

Neprisijungęs labus1

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #13: 2010 Lapkričio 08, 20:25:59 »
Bet tai ir pas pd variklį juk yra kažkoks šudas, kuris ankstinimą reguliuoja, nors tiesa sakant aš pd silpnai orentuojuosi bet nemanau kad forsunkės tokios protingos. AFB, ael varikliuose susigaudau neblogai nes turėjau ir turiu su tokiais motorais.
Liekas atviras klausimas - kur gerai diagnotiką daro ir parametrus reguliuoja?

• Banned!
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #14: 2010 Lapkričio 08, 20:41:40 »
nesigilinant i smulkmenas tai PD kaip Comon rail. neturi skyrstomojo siurblio kaip turi cia mineti AFB ar AEL. PD sistemoje kuro spaudimas palaikomas paprasto siurblio, o jau ipurskima vykdo elektroniniai purkstukai su ecu ir paskirstymo velenelio pagalba. kaip benzine su tiesioginiu ipurskimu. tarp kitko, PD istemoje ipurskimas vykdomas 2 KARTUS per viena takta. taip kad gali manyt, kad "forsunkes tikios protingos"  :D

beje, supranti varikliuose. sakai turit kompa su softu, koki kompa softa ir adapteri?
del forsunkes su laidu. kei netinka spaudimas - atsireguliuok. arba pakeisk purkstuka tik. ka ji atlieka? pagal adatos pakilima mato kiek kuri ipurskiama. gali ja atjungt, pastebeta kad sitie varikliai ir be jos gerai vaziuoja :D :D :D tik abs gali dingt ar automatas i avarini isimest
« Paskutinį kartą keitė: 2010 Lapkričio 08, 20:45:08 sukūrė Ramzis3 »

Neprisijungęs labus1

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #15: 2010 Lapkričio 08, 21:28:49 »
Malonu kad diskusija užsimezgė.
Softas VCDS, kiek mačiau tai visi su tokiu dirba (audi centras ką turi nežianu, ten labai brangu  (+)), pasijungia per com jungtį, na žodžiu viskas veikia į visas grupes įeinam. Bet mes kaip minėjau ne profai, šiaip pasižaidžiam nes jei tik pas kokį budulį nuvyksti tai vien už kompo pajungimą 50 lt ima.
Šiaip nenorėjau naujos temos kurt nes problema ta pati nors varikliai ir sistemos skirtingos. Aš gi manau kad mano afb varikliui ši problema ne dėl pagrindinio purkštuko, greičiau dėl neteisingų nustatymų. Purkštuką atjunginėjau - tai jokio ryškaus efekto nėra, tiksliau jokio efekto, jau sakiau jog nekeičiau nes brangus. Jei kas nupasakotų seką ką reikia tikrinti ir kokius parametrus stebėti būčiau dėkingas - patys bandytume pasižaisti arba parekomenduotų kas tą gali padaryti 9tik ne dyzelservisa  :E)

Neprisijungęs Veil

• Įrašai: 2187
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #16: 2010 Lapkričio 08, 21:56:43 »
blem pripilstet cia svetimoj temoj, kai visiskai skirtingi varikli kuro sistemomis.

Pirmiausiai purkstukas su laidu tikrinamas ne vien varza matuojant. Jis grubiai tariant lygina variklio darba, matuojami stumokliu pagreiciai cikle ir atitinkamai kompensuojama kuro kiekiu, kaip atskaita nuo to prukstuko, tas kuro kiekis priklauso tiek nuo purkstuku bukles, tiek nuo kompresijos ir pan., bent tai mano supratimu.
Kas rase, kad purkstukai sureguliuoti, bet gali myzti, tai nerasykit tokiu nesamoniu, nes jei jum reguliavo nesandarius purkstukus, tai pas "gera" meistra buvot.
labus1, VCDS nelygu VCDS, o supratimo ten reik. Man idomu, todel siulausi zvilgtelt uz aciu diagnostiskai kiek mano zinios leidzia. Tinka?
« Paskutinį kartą keitė: 2010 Lapkričio 08, 22:01:12 sukūrė Veil »

Neprisijungęs shilkas

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #17: 2010 Lapkričio 08, 22:30:46 »
nieko nesupratau kiek cia privelta visko :D purkstuku sandarumo man niekas netikrino, tiesiog atreguliavo prie mano akiu, pasijunge vag'a ir pasiziurejo ar viskas ok, kampo paklaida 0,00% su purkstukais viskas ok, zinoma ok per vag'a mechaniskai man ju nieks netikrino. Klausimas dabar butu toks, kur patartumet vln nuvaryti kad tvarkingai pasiziuretu uz zmoniska kaina. As itariu kazkuri purkstuka, o kaip ten bus nezinia :)

Neprisijungęs relax

• Klubo draugas
  • *
  • Įrašai: 3115
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #18: 2010 Lapkričio 08, 23:29:45 »
nieko nesupratau kiek cia privelta visko :D purkstuku sandarumo man niekas netikrino, tiesiog atreguliavo prie mano akiu, pasijunge vag'a ir pasiziurejo ar viskas ok, kampo paklaida 0,00% su purkstukais viskas ok, zinoma ok per vag'a mechaniskai man ju nieks netikrino. Klausimas dabar butu toks, kur patartumet vln nuvaryti kad tvarkingai pasiziuretu uz zmoniska kaina. As itariu kazkuri purkstuka, o kaip ten bus nezinia :)

kiek teko dometis, tai tavo purkstuka viena patikrint 100 - 150 litu kainuoja.

Neprisijungęs shilkas

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #19: 2010 Lapkričio 08, 23:39:48 »
relax galejai bent prie miega nuotaikos negadint :D na kolkas meginsiu gal vaziuot, uzlinks tai uzlinks purkstukas

Neprisijungęs labus1

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #20: 2010 Lapkričio 09, 07:57:30 »
to Veil - tinka, savo kontaktus numesiu tau i pm. Tiesa sakant mane jau užkniso tas rytinis dūminimas žiemą, nu prieš kiemo kaimynus gėda  Oo).

Neprisijungęs shilkas

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #21: 2010 Lapkričio 09, 21:59:16 »
kaika prisiminiau, pas mane per egr kazkiek leido tepala tai buvo su vag'u sumazintas jo veikimas. Ar tai negalejo itakoti kad smyrda dyzeliu is duslintuvo ir dumelio meta?