Labas, Svečias. Prašome prisijungti arba užsiregistruoti. Did you miss your activation email?

Autorius Tema: A3 2010 2L TDI 103kw motoro trukčiojimas  (Skaityta 2847 kartus)

Neprisijungęs Aivarass

• Įrašai: 38
    • Žiūrėti profilį
Laba diena,
Turiu seną problema su motoru, kuri jau mane užkniso juodai, nes niekas negali pasakyti kas jam tiksliai yra.
Iš po nakties šaltu motoru važiuojant 3,4 ar 5 ar 6 pavara ir spaudžiant greičio pedalą mašina pradeda nenormaliai trukčiot. Kuo didesnė pavara tuo labiau motoras pradeda trukčiot.  Važiuojant 1 ar 2 viskas normaliai, įmetus 3 pavarą prasideda tas nenormalus trukčiojimas. Ant laisvos eigos motoras dirba gerai. Visa šita bėda atsiranda šaltuoju metų laiku. Pavažiavus 2-5km ši problema dingsta, o vasarą jos išvis nėra. Dariau diagnostika jokiu klaidų neišmeta. Neseniai turėjau problema su EGR sklende. Man buvo išmetę "checką" ir žvakių lemputę. EGR sklendė neatsidarinėjo. Greičiausiai sklendė yra užsikišusi suodžiais. Ištrynęs klaidą išvažiavau į autostradą ir ant 3000 apsukų važiavau apie 20min. Po šios procedūros "checkas" ir žvakių lemputė nebeužsidegė. Ar gali būti toks trukčiojimas dėl blogo EGR veikimo? :think:
Dėkoju iškarto.

Neprisijungęs x3er

• Įrašai: 762
    • Žiūrėti profilį
Įmanoma dėl EGR. Esmė, kad pasidarei klaidų nuskaitymą, ne diagnostiką. Kai pasidarysi diagnostiką, matysi kas blogai. Ar bent pravažiavo su mašina?

Neprisijungęs only AUDI

• Moderatorius
  • *
  • Įrašai: 15998
    • Žiūrėti profilį
Prie ko EGR ir vaziavimas autostrada, cia tau ne katolikus su filtrais valyti, jeigu jau egr uzsineses joks vaziavimas nepades, tik plovimas, kitas dalykas del ko jis uzsinese. Ir uzkniso ne masina, o meistro nemokejimas normalia diagnostika padaryti.

Neprisijungęs Aivarass

• Žiūrėti profilį
Įmanoma dėl EGR. Esmė, kad pasidarei klaidų nuskaitymą, ne diagnostiką. Kai pasidarysi diagnostiką, matysi kas blogai. Ar bent pravažiavo su mašina?

Praeitais metais lapkričio mėnesį Audi centre dariau intervalinį automobilio servisą. Viską pakeitė ką reikėjo pakeist. Tenais darė diagnostiką, sakė automobilis tvarkingas ir mechaniškai ir elektroniškai. Prie to pačio jie perprogramavo variklio valdymo bloką, nes po "Volkswagen" skandalo jie privalėjo tai padaryti. Galvojau gal susitvarkys po naujos programos įrašymo, bet problema liko ta pati.
Jei problema dėl EGR, tai tipo į variklį nepatenka pakankamai oro, dėl to motoras pradeda "dusti", ko pasekoje ji pradeda trukčioti? Ar aš čia nusišneku?
« Paskutinį kartą keitė: 2017 Kovo 02, 12:18:47 sukūrė Aivarass »

Neprisijungęs Aivarass

• Žiūrėti profilį
Prie ko EGR ir vaziavimas autostrada, cia tau ne katolikus su filtrais valyti, jeigu jau egr uzsineses joks vaziavimas nepades, tik plovimas, kitas dalykas del ko jis uzsinese. Ir uzkniso ne masina, o meistro nemokejimas normalia diagnostika padaryti.

Na servisa atlieku Audi centre. Manau ten pakankamai jie turi žinių atlikt diagnostiką.

Neprisijungęs Veil

• Įrašai: 2187
    • Žiūrėti profilį
labai panašu į EGR valdymo bėdas.

Neprisijungęs x3er

• Žiūrėti profilį
Na servisa atlieku Audi centre. Manau ten pakankamai jie turi žinių atlikt diagnostiką.
Tu manai, o aš nemanau :D Ne vienam tokią trukčiojimo bėda esu išsprendęs EGR išprogramavimu, valymas dažniausiai (ne visada) būna laikinas dalykas.

Neprisijungęs only AUDI

• Moderatorius
  • *
    • Žiūrėti profilį
Tu manai, o aš nemanau :D Ne vienam tokią trukčiojimo bėda esu išsprendęs EGR išprogramavimu, valymas dažniausiai (ne visada) būna laikinas dalykas.

Bet jeigu viskas tvarkoje , jis tikrai neužsineša be reikalo, pradžiai reiktų išsiaiškinti kodėl jis užsineša

Neprisijungęs Aivarass

• Žiūrėti profilį
Bet jeigu viskas tvarkoje , jis tikrai neužsineša be reikalo, pradžiai reiktų išsiaiškinti kodėl jis užsineša

Aš tik viena dalyką žinau kodėl EGR užsineša. Dėl ramaus važinėjimo, bet jei yra ir kitų priežasčių, tai su mielu noru paskaitynėsiu tavo žinomus atvejus. Dažnai važinėju mieste, turbut čia ir bus problema. A3 būtent ir pirkau maltis labiau po miestą. Automobilis dūmų pro duslintuvą nemeta išvis. Pravažiavęs jau 170000km. DPF filtras dar puikiai veikiantis, bet EGR jau pradejo grybaut. Ačiū už nuomones.

Neprisijungęs x3er

• Žiūrėti profilį
Tai mano paslėpta mintis ir buvo, kad valymas dažniausiai nepadės, nes reikia išsiaiškinti kas kaip ir kodėl. O kadangi DPF yra, tai tu nežinosi ar realiai dūmina ar ne, nes filtras absoliučiai viską sugers, kažkiek galima pamatyt pagal regeneracijų dažnumą. Norėjau rašyti, kad daug šansų bus, jog ramiai važinėji ir vengi paspaust. Taip sakyčiau vienos keliones metu bent kartą užlenktum raudoną liniją ir galbūt to nebūtų :) Kai EGR nusibaigs visiškai, yra tikimybė kad ir regeneracijos pilnai nepasidarys ir tada teks tvarkyt ir EGR ir DPF sistemas.

Neprisijungęs GintarasGT

• Įrašai: 763
    • Žiūrėti profilį
DPF filtras dar puikiai veikiantis  (+) 170k km mieste tai dpfui jau cigil cigil ailiulu, jei jau darei diagnostika tai ka rodo dpfo uzsipildymai, slegis? kai dpfas uzsikises tai suodziai kartu su slegiu bando islysti pro pravira egra

Neprisijungęs Aivarass

• Žiūrėti profilį
DPF filtras dar puikiai veikiantis  (+) 170k km mieste tai dpfui jau cigil cigil ailiulu, jei jau darei diagnostika tai ka rodo dpfo uzsipildymai, slegis? kai dpfas uzsikises tai suodziai kartu su slegiu bando islysti pro pravira egra

Na gal aš ne taip išsireiškiau dėl DPF funkcionalumo. Paskutinį kartą kai žiūrėjau DPF filtro parametrą rodė 40% man rodos. Iš manes toks diagnostikas tai žinot nepasakysiu tikslių parametrų.... :)

Neprisijungęs GintarasGT

• Žiūrėti profilį
kaikuriems modeliams raso kad kai carbon 48% tai jau viskas

Neprisijungęs Aivarass

• Žiūrėti profilį
kaikuriems modeliams raso kad kai carbon 48% tai jau viskas

Gal žinai kokie tai modeliai? Na bet faktas, kad problemos pradėt ieškot arba EGR arba DPF?

Neprisijungęs only AUDI

• Moderatorius
  • *
    • Žiūrėti profilį
Gal žinai kokie tai modeliai? Na bet faktas, kad problemos pradėt ieškot arba EGR arba DPF?

Pradėk nuo normalios diagnostikos, bus aiškiau .

Neprisijungęs GintarasGT

• Žiūrėti profilį
susirask kanalus kurie rodo carbon/asch ir paziurek reiksmes, ten pat turetu matytis ir leidziamos ribos, dar pasieskok back pressure, normalus shvaraus dpf slegis nevirsija 0,35bar ;)