Labas, Svečias. Prašome prisijungti arba užsiregistruoti. Did you miss your activation email?

Autorius Tema: a3 1.9 TDI 66 KW uzsilus vibruoja  (Skaityta 5656 kartus)

Neprisijungęs ilona25

• Įrašai: 6
    • Žiūrėti profilį
a3 1.9 TDI 66 KW uzsilus vibruoja
« Topic Start: 2011 Gegužės 08, 22:31:56 »
taigi turiu tokia problemele, turiu masina audi a3 2000 metu varoma 1.9tdi varikliu 66kw. Buna kartais kad ar salta ryte ar silta uzsikuria graziai, nenusipurto, is pradziu vaziuoti malonu nesijaucia vibracijos ir traukia gerai bet po kiek laiko vaziavimo sustojus jauciama vibracija ir pajudejimas is vietos nera malonus, vibracija jauciasi per pedalus, i gaza reaguoja nenoriai ir atrodo kad net pasunkeja visa masina ir traukia silpniau, variklis pradeda dirbti kitokiu garsu tokius triuksmingesniu sakyciau... kas gali buti mano masinelei? beto keistas buvo visas smagratis i neplaukiojanti pries metus todel del sito dalyko vibracija atkrenta... dar variklis ryja tepaliukus ir meistrai sake jog gali buti kad mano masinos sistema uzsinesus tepalais ir del to variklis vibruoja bet jie yra lupikai todel jais netikiu ir klausiu susidurusiu su sia problemele :) lauksiu ats..

ai dar pamirsau pamineti jog buna kad uzsikuria ir negraziai, tai yra net nusikrato visa masina ir ismeta duma, o ta sistema uznesta del neva turbinos blogos, leidzia jau ji tepalus ;\
« Paskutinį kartą keitė: 2011 Birželio 12, 10:52:19 sukūrė Leopoldas »

Neprisijungęs Minde

• Moderatorius
  • *
  • Įrašai: 4116
    • Žiūrėti profilį
Re: 1.9 TDI 66 KW uzsilus vibruoja
« Atsakymas #1: 2011 Gegužės 08, 22:35:03 »
diagnostika.greiciausiai kad kuro norma pievose.

Neprisijungęs ilona25

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #2: 2011 Gegužės 08, 23:03:18 »
o cia labai blogai? ir kiek toks dalykas sutaisyt kainuotu, be to prie to pacio pajauciau kad net vietoj vaira sunkiau sukti buna kai prasideda visos sitos nesamones, bet ar tai gali buti susije su tuo purtimusui?

Neprisijungęs bojarinas

• Įrašai: 224
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #3: 2011 Gegužės 08, 23:12:37 »
butu gerai registruojantis nurodyti is kokio kaimo...
lengviau orentuotis visiems ir i svecius pasikviesti apziurai....

Neprisijungęs ilona25

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #4: 2011 Gegužės 08, 23:28:19 »
Vilnius, bet as cia daugiau noriu suzinot kas gali buti "mazdaug" o tada jau spresti ka daryti...

Neprisijungęs Belzas

• Įrašai: 53
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #5: 2011 Gegužės 09, 09:58:58 »
Prie to paties, antram masiniukui b4 1.9 tdi tas pats. Kartais sunkiai uzsiveda, o uzsivedusi visas variklis tiesiog dreba, po kokios minutės staiga viskas tampa grazu, variklis dirba kaip priklauso, lygiai ir graziai. Bet sumasčius laisvoj pavaroj duoti apsuku bent iki 4k,staiga išmeta juodu dumu kamuoli ir  tada visas variklis po to jau labai dreba, isjungus ir vel ijungus varikli variklis purtosi, bet greitai vel nebesipurto ir tampa toks koks turetu. isardzius egr kolektoriuka ar kaip ji ten pavadinus, jis visas uzsineses buvo,isvalem..del voztuvu gumeliu daug tepalu degino, bet dabar jau jos pakeistos. Ar gali visos tos bedos buti del uzsinesusio suodžiais kolektoriaus ar katalizatoriaus? Beje koks ten seleoidas stovi prisuktas prie oro filtro dezes? i ji ateinant fiske buvo istraukta, bet ja ikisus skirtumo jokio nepasijuto :)
« Paskutinį kartą keitė: 2011 Gegužės 09, 10:02:25 sukūrė Belzas »

Neprisijungęs garazasTDI

• Įrašai: 1484
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #6: 2011 Gegužės 09, 12:58:35 »
ora siurbia, sandarinkit kuro sistema, ir ziurekit turbo slegi ant laisvu

Neprisijungęs rimvak

• Įrašai: 172
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #7: 2011 Gegužės 09, 19:13:12 »
pas mane panasi problema, gal vilniuj kas atliktu normalia diagnostika? noreciau kad tai padarytu nusimanantis zmogus arba bent patarkit kur galeciau tai pasidaryt

Neprisijungęs juozasu

• Įrašai: 780
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #8: 2011 Gegužės 10, 09:39:49 »
Man buvo šita problema (negražus garsas ir drebėjimas); Panaudojus "Injector Cleaner" ir pakeitus Generatoriaus Dirža bei guolį (buvo užstrigęs), problema dingo (gal sutapimas) apie 20 dienų. Dabar vėl atsirado vakar. Darant diagnostiką, itartinai dirba (tik tada kai pradeda drebėti) N108. (BTDC Stovi vietoje, niekada Actual nepasiekia reikiamo), o kai nedreba, pasiekia kaip priklauso, taip pat ir per Basic Settings 004 grupėje. IQ taip pat plaukioja kai dreba, bet manau, kad tai susiję su N108.

Gazuojant juodo ar kitokio dūmo nemeta. Traukia gerai. Gal kai pradeda drebėti traukia subjektyviai dar geriau, tam tikrame apsukų ruože, negu kai viskas normaliai :).

Vibracija atsiranda užšilus. Šaltai dar nebuvo. Kai atsiranda vibracija, užgesini - tada ir kuriasi prasčiau. O kai minėjau, kad 20 d. viskas buvo gerai, tai kūrėsi iš pusės apsisukimo.

Neprisijungęs juozasu

• Žiūrėti profilį

Neprisijungęs garazasTDI

• Įrašai: 1484
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #10: 2011 Gegužės 10, 13:45:33 »
pas mane panasi problema, gal vilniuj kas atliktu normalia diagnostika? noreciau kad tai padarytu nusimanantis zmogus arba bent patarkit kur galeciau tai pasidaryt

uzvaziuok kuria diena paziuresim kas ten darosi

Neprisijungęs Nepatyres

• Įrašai: 118
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #11: 2011 Gegužės 11, 16:19:55 »
Man buvo šita problema (negražus garsas ir drebėjimas); Panaudojus "Injector Cleaner" ir pakeitus Generatoriaus Dirža bei guolį (buvo užstrigęs), problema dingo (gal sutapimas) apie 20 dienų. Dabar vėl atsirado vakar. Darant diagnostiką, itartinai dirba (tik tada kai pradeda drebėti) N108. (BTDC Stovi vietoje, niekada Actual nepasiekia reikiamo), o kai nedreba, pasiekia kaip priklauso, taip pat ir per Basic Settings 004 grupėje. IQ taip pat plaukioja kai dreba, bet manau, kad tai susiję su N108.

Gazuojant juodo ar kitokio dūmo nemeta. Traukia gerai. Gal kai pradeda drebėti traukia subjektyviai dar geriau, tam tikrame apsukų ruože, negu kai viskas normaliai :).

Vibracija atsiranda užšilus. Šaltai dar nebuvo. Kai atsiranda vibracija, užgesini - tada ir kuriasi prasčiau. O kai minėjau, kad 20 d. viskas buvo gerai, tai kūrėsi iš pusės apsisukimo.

o ka rodo vagcom 13 grupe (Idle speed adjustment)? Tdiclub forume vienoj temoj skaiciau, kad masinos vibraciju-tampymo vaziuojant 4-5 begiu problema issiprende tik pakeitus #3 purkstuka. Buvo konstatuota, kad nors visu purkstuku parodymai kaip ir buvo teorinese ribose (teoriskai leidziama kompensavimo norma -2.0 to +2.0 mg/R )., bet netolygus, t.y. vienas -0.5 kitas +0.9 ir pan., o #3 purkstukui kompensavimas atseit neturetu virsyt +-0.5.

Neprisijungęs ilona25

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #12: 2011 Gegužės 13, 23:27:32 »
taigi sian buvau pas viena meistra ir nieko jis man nepasake gero, ziurejo tikrino kazka su kompiuteriu ir vistiek nieko nerado.... jis remontuoja draugei masina ir sake kad jai visada viska surasdavo kas negerai ir sutaisydavo o vat man neranda!
dabar dienomis kai buna karsta kai variklis uzsyla net labai nemalonu pajudeti is vietos su masina, spaudziant gaza variklio vibracija jauciasi ir jis tarsi taip sunkiai dirbtu atrodo, o ijungus kondicionieriu isvis sunku darosi vaziuot ypac is vietos per sankabos pedala pradedant vaziuot is vietos net tranko per pedala, meistras sako cia variklis kalatojasi, galbut dar sake kad berods pagalves blogos bet sake silta auto neturetu tada kratytis, tad kas dar kokiu minciu turit kas gali buti su mano masina? kaip matot su kompu nieko zmogus nerado...

Neprisijungęs ilona25

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #14: 2011 Gegužės 14, 14:21:06 »
gal?
http://www.biteplius.lt/lt/2forum.showPosts/850020.241-=%281406586801?PHPSESSID=916fa992bfaf83e1d7a38889d5384449

na esme ta kad  pas mane ir trauka gera ir variklis nevibruoja ir kur kas lengviau dirba kol yra saltas, o vat kai Susyla tada jau pradeda sunkiai dirbt, spaudziant gaza toks vaizdas kad jis labai nenoriai dirba net nezinau kaip paaiskint, gazas toks nejautrus. Del apsuku uzkurus jos tikrai nesukyla, normaliai atsistoja zemiau nei ties 1 tukstanciu tik nusipurto visa masina ir ismeta kartais dideli melynu dumu kamuoli ir padumina kol apsyla. Dar ka zinau apie savo masiniuka kad turbina jai genda ir nezinia dar kiek laiko temps, meistrai vieni sake jog del turbinos gali buti visa tai nes turbina neva leidzia tepalus ir visa sistema uznesta ir del turbinos kai susyla variklis pradeda silpniau traukt ir variklis ne taip lengvai dirbt... bet nezinau ka cia ir bedaryt dabar..

Neprisijungęs bojarinas

• Įrašai: 224
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #15: 2011 Gegužės 15, 08:49:52 »
gal?
http://www.biteplius.lt/lt/2forum.showPosts/850020.241-=%281406586801?PHPSESSID=916fa992bfaf83e1d7a38889d5384449

na esme ta kad  pas mane ir trauka gera ir variklis nevibruoja ir kur kas lengviau dirba kol yra saltas, o vat kai Susyla tada jau pradeda sunkiai dirbt, spaudziant gaza toks vaizdas kad jis labai nenoriai dirba net nezinau kaip paaiskint, gazas toks nejautrus. Del apsuku uzkurus jos tikrai nesukyla, normaliai atsistoja zemiau nei ties 1 tukstanciu tik nusipurto visa masina ir ismeta kartais dideli melynu dumu kamuoli ir padumina kol apsyla. Dar ka zinau apie savo masiniuka kad turbina jai genda ir nezinia dar kiek laiko temps, meistrai vieni sake jog del turbinos gali buti visa tai nes turbina neva leidzia tepalus ir visa sistema uznesta ir del turbinos kai susyla variklis pradeda silpniau traukt ir variklis ne taip lengvai dirbt... bet nezinau ka cia ir bedaryt dabar..

gali buti ir turbina...Tai gi yra Vilniuje kas gali paklibinti turbinos asele ir rekomenduoti ka daryti...

Neprisijungęs Minde

• Moderatorius
  • *
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #16: 2011 Gegužės 15, 11:20:26 »
o as pabandyciau paziuret ka rodo kuro temperatura.
na bet tiek to,ziurekit turbinas.

Neprisijungęs ilona25

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #17: 2011 Gegužės 16, 15:21:10 »
siandien pastebejau toki keista dalyka ir prisiminus anksciau tai lygiai taip pat budavo... zodziu uzkurus masina kai pasipila melsvi dumai is galo tai tada masina labai gerai vaziuoja ir lyg lengviau dirba ir t.t. poto uzgesini, po kiek laiko uzvedi nemeta dumo ir iki tol kol vel pasipila dumai uzkurus ir vel gerai vaziuoja.... tai kaip cia suprast?? vistiek gal kas nusimano ir pasakytu nes nenoriu vel varyt i servisa ir kad vel apiplestu mane ten uz nieka..

Neprisijungęs Minde

• Moderatorius
  • *
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #18: 2011 Gegužės 16, 15:44:19 »
Ilona, pagal tokius nupasakojimus galima nebent pas burejas gaut tikslu atsakyma. Mano kaip šamano diplomas baige galiot jau prieš kurį laiką, taip kad tikslaus atsakymo neduosiu kad ir kiek išmanyčiau dyzeliuose.
Mano patarimas - nuvaryt pas išmanančius meistrus,kuriuos tau gali pasiūlyti liaudis iš patirties ir aišku pagal miestą.

Neprisijungęs juozasu

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #19: 2011 Gegužės 17, 21:27:08 »
o ka rodo vagcom 13 grupe (Idle speed adjustment)? Tdiclub forume vienoj temoj skaiciau, kad masinos vibraciju-tampymo vaziuojant 4-5 begiu problema issiprende tik pakeitus #3 purkstuka. Buvo konstatuota, kad nors visu purkstuku parodymai kaip ir buvo teorinese ribose (teoriskai leidziama kompensavimo norma -2.0 to +2.0 mg/R )., bet netolygus, t.y. vienas -0.5 kitas +0.9 ir pan., o #3 purkstukui kompensavimas atseit neturetu virsyt +-0.5.

Kai viskas ok Rodo iki +-0.5

O kai pradeda drebeti iki +-4 mg...

Bet dabar kuris laikas padraskau masina iki Redline, tai nebevibruoja kai susyla ir jau melsvo ar pilksvo dumo nebemeta. Tai kolkas nebekreipiu demesio...

As irgi skaiciau, kad gali buti trecias purkstukas... idejes nuorodoje esu ir oscilografo parodymus matuojant trecio purktuko signala. Jeigu prades vel darytis, bandysiu ieskoti to trecio purkstuko...

O kuro sanaudos tai idealios dabar 950 km nuvaziavau su 42 Litrais (kai isidejau DRL) anksciau  buvo apie 5 L/100 km. Nesinori kazka daryti, pasiekiau Opel Astra 1.7 DTI lygi ekonomijoje.

Neprisijungęs juozasu

• Žiūrėti profilį
Re: a3 1.9 TDI 66 KW uzsilus vibruoja
« Atsakymas #20: 2011 Liepos 28, 10:49:31 »
Nu va vel pradejo vibruoti karstas variklis kai kuro norma nustaciau i normalia (5 mg (buvo 2.5mg/str ir su VAG'u adaptuota i 4.5 mg.)) ir pakeitus kuro filtra.
Dar paziuresiu kuro temperatura, kai vibruoja. Bet man priesingai, nei Ilonai, kai pradeda kalatotis variklis, tai trauka ne kiek nesumazeja, labai gerai traukia. Todel va nekreipiau demesio, bet ziuriu su laiku vis didesne amplitude pradeda kalatotis :( kad kasnors neatsitiktu rimciau...?

Ar Ilona issisprende problema?

Neprisijungęs moochinazz

• Įrašai: 2571
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #21: 2011 Liepos 31, 15:17:58 »
blemba, kaip nedaeina, yra nemazai zmoniu, galinciu nustatyti jus gedima, juk cia neisburs is kavos tirsciu - varykit pas gera meistra ir viskas bus aisku

Neprisijungęs juozasu

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #22: 2011 Liepos 31, 17:36:45 »
blemba, kaip nedaeina, yra nemazai zmoniu, galinciu nustatyti jus gedima, juk cia neisburs is kavos tirsciu - varykit pas gera meistra ir viskas bus aisku

Dizrida, Dyzelvita nerado gedimo.

Ankstesnio gedimo nebuvo rade meistrai "Garaziniai" ir is Domeikavos (Jau sake specu specai), o per forumus issiaiskinau ir susitvarkiau. Buna kavos tirsciai ir buna konkretus gedimai, turintys konkrecius simptomus.

Tai tiek butu, jeigu trumpai.

Neprisijungęs Imbocilas

• Įrašai: 198
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #23: 2011 Liepos 31, 18:31:35 »
Aš ir pasiskūsiu. Pas mane labai panašus gedimas kaip Ilonos. Auto A4 1.9 TDI 81kw 1999m. Kol variklis šaltas važiuoti malonu, jam užšilus pradeda purtytis ant laisvu apsukų, sunkiau trauke atrodo, kad pati mašina sunkesnė, na viskas labai panašu kai Ilonos tik neesu jokių dumų pastebėjes iš dusliaus ir GAL čia man VAIDENASI, bet tik įsipylus kuro iš degalinės atrodo, kad nesipurto, o paskui greitai vėl pradeda. Elektrikas taipat nieko nerado, beto gedimas lyg ir atsirado po to kai dideliu greičiu pralėkiau (O GAL NE). Taigi jei ilona išsisprendė problemą tai apršyk išsamiai :) Bučiau dėkingas. Arba kasnors patarkit ką  :/

Neprisijungęs juozasu

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #24: 2011 Rugpjūčio 01, 20:27:45 »
Jau išsprendžiau problemą. Laisvumas buvo tarp forsūnkės ketvirtos ir vamzdelio kuris prisiveržia varžtu.

Aišku, kiek važiavau pas meistrus, meistrams to net į galvą neatėjo patikrinti.  Kaip sakant "jei nori, kad darbas gerai būtų atliktas, turi VISKÀ daryti pats." :(