Labas, Svečias. Prašome prisijungti arba užsiregistruoti. Did you miss your activation email?

Autorius Tema: 1.9 TDI 81 kw didelis kuro išpurškimas (fuel quantity)  (Skaityta 4521 kartus)

Neprisijungęs Pablovas

• Įrašai: 8
    • Žiūrėti profilį
Sveiki, mano auto audi A4 1999 (facelift) 81 kw. pas ją yra tokia problema, pajungus VAG-COM laidą programa rodo gana didelį kuro išpurškimo kiekį (8,4-9,8) optimalus turėtų būti apie 4-5. Bandžiau jį sumažinti, bet nesimažina. (ant kitos mašinos mažinasi, pats bandžiau) Prieš tai man buvo pabėgęs siurblio kampas (nesikūrė ir netraukė) atstačiau siurblį į vietą, kuriasi, traukia, nors kartais trauka dar dingsta. Dabar likusios bėdos yra 1) Didelis išpurškimo kiekis 2) rodo, kad per valandą stovint vietoje išdegina 1,4 L kuro 3) kartais dingsta trauka, permini akseleratorių per naujo ir vėl traukia.
Klaidą meta šią 17656 - Start of Injection Timing Regulation. nebežinau kas gali būti kaltas, mano nuomone gali būti siurblys, gal yra kitų nuomonių, arba vairuotojų kurie buvo susidūrę su panašia problema. Dar savaitgalį bandysiu prijungti kitą ECU. Ačiū

Neprisijungęs raskrivuska

• Įrašai: 798
    • Žiūrėti profilį
kaip bandei sumazint ?

Neprisijungęs GintarasGT

• Įrašai: 767
    • Žiūrėti profilį
kam keisti ecu? bandyk tiesesnes rankas prisisiuti :D kad bandei ant kirtos masinos tai dar nereiskia, kad supranti ka dari! programiskai iq sumazinti gali tik ~1,5 mg, norint sumazinti 5mg reikia padirbeti plaktuku, o del klaidos  tai susireguliok degima ir dinks ta klaida ;)

Neprisijungęs sntomas

• Įrašai: 55
    • Žiūrėti profilį
Uzsikuri varikli pasijungi vag siek tiek atsilaisvini parodytus varstus ir pastumi i ta pusia kuria reikia bet ten max 1-2 mm

Neprisijungęs GintarasGT

• Įrašai: 767
    • Žiūrėti profilį
pajudinus galva 2mm iq bus jau pievose jei ne miskuose :) kalbekit apie 0,2mm, bus panasiau i tikrove ;)

Neprisijungęs Pablovas

• Žiūrėti profilį
taip kompu eina nedaug mažinti, bet pas mane nei 1,5 nesimažina, nebent pasididina. Degimą sureguliavęs, velenas stovi ant mietkės, velenėlis irgi vietoj, siurblį atstačiau pagal VAG-COM. Lyg ir neturėtų mest tos klaidos :/ o dėl padirbėjimo plaktuku tai dar nebandžiau. Ketvirtadienį grįšiu namo pabandysiu. Dėkui už pastabas ir patarimus :)

Neprisijungęs Pablovas

• Žiūrėti profilį
kaip bandei sumazint ?
Per vag-com laidą (programiškai) mažinau :)

Neprisijungęs Obščiako Vadovas

• Banned!
  • Įrašai: 7131
    • Žiūrėti profilį
Per vag-com laidą (programiškai) mažinau :)

arba nustumta galva, arba neporini skaiciu irasinejai

Neprisijungęs juozasu

• Įrašai: 780
    • Žiūrėti profilį
Degimą sureguliavęs, velenas stovi ant mietkės, velenėlis irgi vietoj, siurblį atstačiau pagal VAG-COM. Lyg ir neturėtų mest tos klaidos :/

Ką rodo 004 grupėje?

Degimo klaidą gali mesti ir dėl blogo siurblio ankstinimo vožtuvo darbo...

Neprisijungęs Pablovas

• Žiūrėti profilį
Ką rodo 004 grupėje?

Degimo klaidą gali mesti ir dėl blogo siurblio ankstinimo vožtuvo darbo...

įkėliau vcds paveikslėlį.  http://i.imgur.com/DhLrMjb.png?1

Neprisijungęs Pablovas

• Žiūrėti profilį
Dar prie to pačio, 004 grupėje ketvirtam langelyje (duty cycle) ant laisvų dirbant rodo, 98%, o pagazavus, palaikant 2000 aps/min rodo 2.8%, tuo metu temperatūra variklio 88 laipsniai. čia kaip suprantu ankstinimo vožtuvo darbas taip? ar jis gerai dirba? ačiū

Neprisijungęs _Valdas_

• Įrašai: 412
    • Žiūrėti profilį
Basic settings 004 grupėj užeik. pavarinės degimą early/late, girdėsi-matysi ar sudirba ankstinimo vožtuvas.

Neprisijungęs Pablovas

• Žiūrėti profilį
Basic settings 004 grupėj užeik. pavarinės degimą early/late, girdėsi-matysi ar sudirba ankstinimo vožtuvas.
užėjau 004 grupės, apsukas pasikelia variklis iki 860, varinėja tą degimą, bet jokio variklio balso pasiketimo nesigirdi, o duty cycle visada 97,8%... taip išeina, kad vožtuvas neveikia?

Neprisijungęs _Valdas_

• Įrašai: 412
    • Žiūrėti profilį
taip išeina neveikia. gal ankstinimo mova strigus. šiandie kaip tik tokį  tautovežį b5 turėjau (AHH motor). atlėkė su kalenančiu motoru jau net. siurblį lauk, ankstinimo mova vaikšto be problemų, jamiau timming'ą seną iš lentynos, prilitavau, birbia kaip priklauso. tavo likimas irgi panašus.

Neprisijungęs Obščiako Vadovas

• Banned!
  • Įrašai: 7131
    • Žiūrėti profilį

ar AFNe taip daro basic setinguose? (8-)

Neprisijungęs aurimas1992

• Įrašai: 207
    • Žiūrėti profilį
ar AFNe taip daro basic setinguose? (8-)
Jei neklystu tai mazdaug kas 10s. ankstina/velina.

Neprisijungęs Pablovas

• Žiūrėti profilį
atsiminiau, kad taip ir neparašiau, kas buvo mano automobiliui. Pakeičiau tą ankstinimo vožtuvą, bet liko ta pati bėda. Galop teko pakeisti visą siurblį. senąjam siurbliui, striginėjo ankstinimo/vėlinimo mova, ji sunkiai vaikščiojo, ko pasekoje degimas būdavo tai ankstyvas tai vėlyvas ir dinginėdavo trauka, bei sunkiai kurdavosi šalta. dėkui visiems už patarimus, jei ne patarimai nebūčiau žinojęs nuo ko pradėt (+)

Neprisijungęs sliker33

• Įrašai: 10
    • Žiūrėti profilį
Sveiki, kad nekurti kitos temos paklausiu čia, lygiai tas pats variklis AFN B5, injection quantity ties 90 laipsnių - 5 - 5,2. Ar ne per didelės? Nes pastebėjau kad išaugo stipriai sąnaudos kuro

Neprisijungęs virsininkas88

• Įrašai: 2838
    • Žiūrėti profilį
Sveiki, kad nekurti kitos temos paklausiu čia, lygiai tas pats variklis AFN B5, injection quantity ties 90 laipsnių - 5 - 5,2. Ar ne per didelės? Nes pastebėjau kad išaugo stipriai sąnaudos kuro
žiema, šalta, todėl ir išauga. aš daraus apie 3mg kiekį, daryčiau mažesnį skaičių (daugiau kuro), bet poto pulsuoja.

Neprisijungęs sliker33

• Žiūrėti profilį
Tai suprantu, kad išauga žiemą, bet mieste važinėjant, visiškai nesmaugiant, kai dabar tokie orai iki -4 laipsnių lauke, tai bc rodo vidurkį 9,5. Galvoju iq ant 4 pakeist. Mano galvą dėl liesesnio biškį kuro (iq 5) neturėtų padidėt sąnaudos?

Neprisijungęs juozasu

• Įrašai: 780
    • Žiūrėti profilį
Tai suprantu, kad išauga žiemą, bet mieste važinėjant, visiškai nesmaugiant, kai dabar tokie orai iki -4 laipsnių lauke, tai bc rodo vidurkį 9,5. Galvoju iq ant 4 pakeist. Mano galvą dėl liesesnio biškį kuro (iq 5) neturėtų padidėt sąnaudos?
Čia nėra taip, kad "liesesnis" / "riebesnis" tas IQ tik pakeičia atskaitos tašką. Realiai kuro įpurškia tiek - kiek reikalinga laisviems sūkiams palaikyti, beto yra grįžtamas ryšys (vyksta korekcija). O dėl traukos - tikrai taip - įtakoja, su mažesniu IQ ant laisvų realiai gaunamas didesnis įpurškiamo kuro kiekis prie MAX reikšmės.

p.s. Žinau, kad bus klausimas "Kodėl variklio garsas pasikeičia" pakeitus IQ ant laisvų - į tai jau lyg buvo atsakyta forume ;) kaip mano kolega fizikos inžinierius sakė: "Kunigas du syk to paties pamokslo nekartoja" :D

Neprisijungęs sliker33

• Žiūrėti profilį
O kuro sanaudoms kokia reikšmė?

Neprisijungęs virsininkas88

• Įrašai: 2838
    • Žiūrėti profilį
natūralu kad jeigu gazuosi iki maks, kuro sąnaudos išaugs.

Neprisijungęs sliker33

• Žiūrėti profilį
Įsiskaityk į postą, tada rašyk. Ne durnas esu suprantu kad smaugiant padidėja sanaudos, aš kalbu apie tai, kad važiuojant visiškai nesmaugiant ramiai tokios sąnaudos.