Sveiki,
turiu problemą. Nepagrįstai didelės kuro sąnaudos. Su 60l dujų net 300 km mieste nenuvažiuoju... Žodžiu, dujų sąnaudos apie 19 - 24 l / 100 km. Vežiau pas dujininkus, tai tie net netiki manimi, kad taip gali būti. Svarbiausia, kad važinėju protingai, mašina globojama, nepjaunama. Dariausi n skaičių diagnostikų ir nieko. Keičiant oro filtrą, pastebėjau, kad oro srauto matuoklės fiškė atjungta. Įjungus, pakartotinai nuvežiau diagnostikai, iškart išmetė klaidą, kad oro srauto matuoklė parėjus. Pasikeičiau matuoklę. Kuro sąnaudos užmiestyje sumažėjo iki 11 - 12, bet mieste beveik nepakito. Aišku, kažkur pasąmonėje kirba mintis, kad galbūt liambdos parėjo. Bet velgi, diagnostikos nieko nemeta. Galbūt įmanomas toks variantas, kad jas atjungus ir klaidas ištrinus, diagnostika nieko neberodo (kaip kad su oro srauto matuokle nutiko)? Visi filtrai, tepalai keisti. Nu niekaip į galvą neateina... Benzino valgo irgi ne ką mažiau...
Pats variklis dirba gražiai, kuriasi labai lengvai tiek šiltas tiek šaltas, trauka yra. Na, trauka gal kiek apmažėjo pakeitus oro srauto matuoklę, bet čia savaime suprantamas dalykas.
Gal kas kokią genialią mintį sugeneruotų? Žinot, man tik pikta, kad dabar tų garažnikų ant kiekvieno kampo, servisų irgi ne ką mažiau.. O ten nuvažiavus ne mechanikas man, o aš jam aiškinu, kokias detales detalės reikėtų patikrint, kurios galėtų įtakoti kuro sąnaudas arba tarkim kaip oro srauto matuoklė įtakoja dujų suvartojimą arba ir kad išvis ji gali įtakoti dujas ir pan... Nu absurdas kažkoks. Gal kas nors rekomenduotų gerą dujininką ar šeip kokį neprastą mechaniką? Veiksmas Kaune.