Labas, Svečias. Prašome prisijungti arba užsiregistruoti. Did you miss your activation email?

Autorius Tema: Labai didelės 98 m. Audi A6 2.4 121 kW benzino/dujų sąnaudos  (Skaityta 4820 kartus)

Neprisijungęs Minndaugas

• Įrašai: 16
    • Žiūrėti profilį
Sveiki,

turiu problemą. Nepagrįstai didelės kuro sąnaudos. Su 60l dujų net 300 km mieste nenuvažiuoju... Žodžiu, dujų sąnaudos apie 19 - 24 l / 100 km. Vežiau pas dujininkus, tai tie net netiki manimi, kad taip gali būti. Svarbiausia, kad važinėju protingai, mašina globojama, nepjaunama. Dariausi n skaičių diagnostikų ir nieko. Keičiant oro filtrą, pastebėjau, kad oro srauto matuoklės fiškė atjungta. Įjungus, pakartotinai nuvežiau diagnostikai, iškart išmetė klaidą, kad oro srauto matuoklė parėjus. Pasikeičiau matuoklę. Kuro sąnaudos užmiestyje sumažėjo iki 11 - 12, bet mieste beveik nepakito. Aišku, kažkur pasąmonėje kirba mintis, kad galbūt liambdos parėjo. Bet velgi, diagnostikos nieko nemeta. Galbūt įmanomas toks variantas, kad jas atjungus ir klaidas ištrinus, diagnostika nieko neberodo (kaip kad su oro srauto matuokle nutiko)? Visi filtrai, tepalai keisti. Nu niekaip į galvą neateina... Benzino valgo irgi ne ką mažiau...
Pats variklis dirba gražiai, kuriasi labai lengvai tiek šiltas tiek šaltas, trauka yra. Na, trauka gal kiek apmažėjo pakeitus oro srauto matuoklę, bet čia savaime suprantamas dalykas.
Gal kas kokią genialią mintį sugeneruotų? Žinot, man tik pikta, kad dabar tų garažnikų ant kiekvieno kampo, servisų irgi ne ką mažiau.. O ten nuvažiavus ne mechanikas man, o aš jam aiškinu, kokias detales detalės reikėtų patikrint, kurios galėtų įtakoti kuro sąnaudas arba tarkim kaip oro srauto matuoklė įtakoja dujų suvartojimą arba ir kad išvis ji gali įtakoti dujas ir pan... Nu absurdas kažkoks. Gal kas nors rekomenduotų gerą dujininką ar šeip kokį neprastą mechaniką? Veiksmas Kaune.

Neprisijungęs AudioBahn

• Įrašai: 670
    • Žiūrėti profilį
kaip galejo sumazet traukas pakeitus oro srauto matuokle ? jei gera matuokle kaip tik turejo pagyvet variklis, gal kokia kitaiska matuokle idejai ?

Neprisijungęs Lomberg

• Įrašai: 1557
    • Žiūrėti profilį
Kuro purstukuose negali buti problemos, man kazkas panasaus buo tai problema juose buvo

Neprisijungęs virsininkas88

• Įrašai: 2838
    • Žiūrėti profilį
Kuro purstukuose negali buti problemos, man kazkas panasaus buo tai problema juose buvo
o kaip manai purkštukai įtakoja dujų sąnaudas?

Neprisijungęs Minndaugas

• Žiūrėti profilį
kaip galejo sumazet traukas pakeitus oro srauto matuokle ? jei gera matuokle kaip tik turejo pagyvet variklis, gal kokia kitaiska matuokle idejai ?

įimečiau originalią. Na, pakeitus matuoklę, purkštukų purškimo intervalas pasikeitė. Skaičių jau nepamenu, bet ketvirtadaliu sumažėjo purškimo laikas, t.y. purkštukai kurą purškia tokiu pat taktu, tačiau trumpesniais intervalais. Na, dujininkas sakė, kad purškimo amplitudė panaši į tokią kokią ir turi būt. Trauka dėl matuoklės pasikeitė nežymiai, šioje vietoje nusiskundimų neturiu.

Neprisijungęs Minndaugas

• Žiūrėti profilį

Deja, neesu dujų ekspertas. Visi skirtingai šneka. Apibendrinti galiu tik tiek,  kad problema gali būt ir ne dujose, nes dauguma dujininkų lanksto, kad dujų kompas info ima iš kompo, kuris reguliuoja benzino padavimą. Todėl logiška būtų manyti, kad dėl kokių nors priežasčių padidėjus benzo sąnaudoms, padidės ir dujų. Šitoj vietoj tampa logiška, kodėl matuoklės pakeitimas įtakojo dujų sąnaudas, nes kaip visi iš teorijos žinom, važinėjant dujomis, oro srauto matuoklė nėra būtina :) Tik vat nežinau tiksliai, kiek benzino valgo, bet žinau, kad irgi nemažai.
Smagi mašiniukė ta a6, bet kai per mėnesį pramyža apie 500 bilietukų tai jau nebeidomu darosi, o trinuosi tik po vietą...
O tai pastačius audelę ant dujų kompo, tipo nesimato pagal rodmenis, kad su purkštukais kažkas ne to?

Neprisijungęs audi quatro

• Įrašai: 1495
    • Žiūrėti profilį
zinau kam irgi su tokiu varikliu{vazinejama irgi su dujom}buvo bedu su sanaudom,tai buvo nusproges vienas is dvieju liamda zondu.pakeitus ji viskas susitvarke.ir po keliu menesiu gavo ir antra keisti..

Neprisijungęs virsininkas88

• Įrašai: 2838
    • Žiūrėti profilį
zinau kam irgi su tokiu varikliu{vazinejama irgi su dujom}buvo bedu su sanaudom,tai buvo nusproges vienas is dvieju liamda zondu.pakeitus ji viskas susitvarke.ir po keliu menesiu gavo ir antra keisti..
autorius rašė kad diagnostika nerodo liamdos zondo klaidų..

Neprisijungęs audi quatro

• Įrašai: 1495
    • Žiūrėti profilį
tai kad nerodo tai dar nieko nereiskia,gali jisai puliuoti ;)

Neprisijungęs superzyle

• Įrašai: 70
    • Žiūrėti profilį
gal pirma paprasiausiai degima pazek. pazek ar tikrai liamda veikia.

Neprisijungęs Minndaugas

• Žiūrėti profilį
Akej, tada reiks tikrint liambdas... O gal dar kokių minčių turite? Arba kokį auksarankį meistrelį :)

Neprisijungęs Dimania856

• Įrašai: 183
    • Žiūrėti profilį
Siap tai kuros sanaudom turi itakos daug visokiu dalyku, bet didziausia itaka turi liamda zondai. Kompas gali nerodyti klaidu, bet liamdos gali neveikt, reikia patikrinti testeriu arba tokiu aparatu, turi diagnostikoj. Tas aparatas turi piesti sinusuoide, tai rodo kad misinis kinta variklio darbu metu, eigu rodo tiese tai rteiskia neveikia lemdos

Neprisijungęs Minndaugas

• Žiūrėti profilį
Supratau. Reiks ateinančią savaitę nuvežt.

Neprisijungęs Robertas.

• Įrašai: 45
    • Žiūrėti profilį
prikelsiu tema , tai kaip pasikeitei liamda zonda viskas normaliai buvo su kuro sanaudom ? nes man dbr tokia pati situacija tik man parode diagnostikoi kad vienas zondas neveikia , tai greitu metu keisiu :)

Neprisijungęs feor

• Įrašai: 12
    • Žiūrėti profilį
Prie to paties noriu paklaust ko griebtis, masina audi c4 2.8 mechanke(dujos taskines) padidejo kuro sanaudos ir jauciasi lyg uzpiltu dujomis, iki 2k apsuku buna tokiu momentu kai nebetraukia atleidi pedala ir pernaujo spaudi tai pradeda traukt, kuro sanaudos ~17l mieste nedraskant, buvau pas dujininkus nieko nepasake, diagnostika padare liambda zondo klaida ismete, tai pakeiciau 1 liambda zonda kuris neva neveike pagal diagnostika, ir nieko trauka nepagerejo kuros sanaudos gal sumazejo 1-2 ltr, bet manau perdaug ima nesmaugiant , anksciau 12-13 uztekdavo mieste,ir trauke geriau, zvakes-zvaiklaidziai pakeisti

Neprisijungęs Ginciukas

• Įrašai: 1357
    • Žiūrėti profilį
Duju filtras ir maisykle negali but uzsikimsus? Man po orleno duju uzkimse buwo

Neprisijungęs feor

• Įrašai: 12
    • Žiūrėti profilį
kagi vakare paziurejau gal zvaklaidziai pramusti vel, ogi pramustos babinos visos 3 ir zvaklaidziai keli, kagi savaitgali remontuosiu parasysiu kokie rezultatai