Sveiki, kadangi man labai panaši problema, nutariau nekurt naujos temos ir parašyti čia.
Audi 80 1.8s dujos/benzas.
Problema būtų panaši:
Ant dujų viskas čiki, apsukos laikosi kaip priklauso, netrūkčioja, negesta, trauka yra.
Bet su benzinu.. pykstasi..
Visu pirma nelaiko apsukų, tai pastoviai reikia laikyti gazą.
Ant laisvo bėgio, apsukas gaudo gan neblogai, atrodytų, kaip ir be problemų.
Bet bandant važiuot ant bėgio, dūsta. Dūsimas maždaug toks:
Jeigu spaudžiant gazą iš palengvo, trauka po truputį didėja ( niekas netrūkčioja ), bet pasiekus tam tikrą ribą ( maždaug pusę pedalo nuspaudus ), mašina pradeda dūst, 0 traukos.
Man tik keista, kaip ant laisvų apsukų dirba gražiai, o esant apkrovai ( važiuojant ), jau dūsta.
Man kilo tokia idėja, ar čia negali būt pavargus benzino padavimo sistema? ( Nes kiek supratau iš pasakojimo, buvęs šeimininkas, benzino nebuvo pylęs porą metų. Ir šiaip, matėsi, kad ten jau viskas išgaravę... ).
Pabandžiau nusisukt šlangutę ties benzino vožtuvu, pasižiūrėt kokiu slėgiu paduoda tą benziną ( kuriant ).
Asmeniškai man pasirodė, kad per mažas - tiesiog greit laša, tačiau vientisos, normalios srovės nėra...
Tai ar gali būt čia problema ( pompoje ), kad užmynus per pedalą, pritrūksta kuro?
Ir dar! Juokinga situacija. Įsibegėjus iki tam tikro greičio ( tiek, kad būtų ilgesnis stabdymo kelias ) ir
stipriau stabdant, apsukos nebenukrenta, laikosi kaip priklauso ~1000.
Tačiau sustojus, apsukos bumt ir nukrenta.
Toks vaizdas, kad stipriau stabdant, kažkur kažkas greičiau subėga.
Žinoma, kaip čia kažkas rašė, galima nekišt nagų ir laimingam važinėt ant dujų, bet kartais norisi pravaikyt arkliuką ant benzino