Labas, Svečias. Prašome prisijungti arba užsiregistruoti. Did you miss your activation email?

Autorius Tema: Variklių vibracijos  (Skaityta 177445 kartus)

Neprisijungęs einstox

• Įrašai: 2
    • Žiūrėti profilį
Re: Variklių vibracijos
« Atsakymas #25: 2009 Gruodžio 08, 10:46:46 »
Sveiki, noriu pasidalinti patirtim. Kadangi ilgai ieskojau ir niekas tiksliai neparase kas gali buti ir kaip atpazinti variklio vibracijos priezasti.
Audi A4 ADR 1.8 5V.
Variklio vibracijos ligos pozymiai: Atsiranda variklio vibracija pavaziavus apie pusvalandi ir paleidus dirbt laisvom apsukom. Garsas kaip dyzelio variklio ir purtymasis. Lyg butu, kad kompensatoriai barsketu. Paspaudus gaza ir sukelus apsukas garsas pranyksta, tuomet variklis dirba tyliai.

Gydymas: Keiciam tepalo filtra ir ziurim ar filtre esantis tepalas labai tirstas ir neprasisunkia per tankia sietka, jei taip priezastis rasta. Po filtro pakeitimo vibracijos garsas ant zemu apsuku turetu pranykti.

Patarimas: jei ant laisvu apsuku atsiranda purtymasis galbut jau reiktu keisti filtra arba net ir tepalus.

Mano atveju pries tai buves seimininkas nepriziurejo tepalu, todel man reikejo varikliui kelis kartus pakeisti tepala ir filtrus. Pirma karta tepalus pakeiciau i ELF 10w40, antra karta po 3000Km ir atsiradus vibracijai variklyje i pilna sintetika ELF 5w40 - variklis dirba tyliai ir puikiai ir nebegeda stoveti sangryzoje ir skleisti keistus seno traktoriaus garsus.

Servise man patare  :-]: Tuoj mes tau pakeistim visus 20 kompensatoriu ir viskas bus ok. Kaip matot - kartais ju kompetencija prasilenkia su troskimu uzsidirbti darant bet ka svarbu darbas. Parduotuveje paklausus apie kompensatoriu kaina pardavejas pareiske, kad ju niekas neperka ir jei cia butu gedimas i juos daznai pirktu o dabar ju niekas neperka nebent remontas po avarijos. Taigi tiek.