Labas, Svečias. Prašome prisijungti arba užsiregistruoti. Did you miss your activation email?

Autorius Tema: Termo mova  (Skaityta 2936 kartus)

KooDIKIS

• Svečias
Termo mova
« Topic Start: 2010 Vasario 26, 00:47:13 »
Sveki. kaip suprasti, kada gatava termo mova? kol shaltas variklis sukasi gan lengvai ventiliatorius, o kai uzshyla, sunkiau. viskas atrodo kaip ir turetu buti, bet man jin labai uzia.. net ir kai shaltas variklis, pagazuoji, o jin isibegeja visu pajegumu..  pas kitas mashinas kai gazuoji jin tyliai sukasi, o pas mane uzia.. gal turejot panashia situacija kas?

audi c4 2,3l `92
« Paskutinį kartą keitė: 2010 Vasario 26, 00:49:04 sukūrė KooDIKIS »

Neprisijungęs bumbas

• Įrašai: 73
    • Žiūrėti profilį
Re: Termo mova
« Atsakymas #1: 2010 Vasario 26, 11:41:12 »
Pas mane 1.9 tdi tai oho kaip sukasi, bandziau pristabdyt tai vos rankos nenunese. Ir uzia taip smarkiai. Kiek zinau tai ant salto variklio tai jis neturetu suktis, arba labai lengvai taip kad su ranka eitu sustabdyt, bent jau turguj kai tikrinom tokia pacia a4 tai labai lengvai prilieciau ir sustojo o pas mane tai sukasi kaip turi but. Tai turbut ir pas mane ir pas tave bus pareje.. Pas tave gal sparnuote pati uzia arba guolis koks .Gal kas daugiau minciu tures

Neprisijungęs X-uliganas

• Įrašai: 121
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #2: 2010 Kovo 11, 22:33:48 »
Mano audi ir problema su termo mova. Salta tik uzkuri, tai sukasi pilnu pajegumu. Zodziu reikia ja keist, nes girdisi triuksmas nuo pacio vantiliatoriaus ir aisku be reikalo ausina. Gal kas zinot kiek kainuoja, nauja ar naudota ?

Neprisijungęs arunas666

• Įrašai: 1216
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #3: 2010 Kovo 11, 23:10:48 »
buvo tevui kad visa tabalavo sparnuote ir plakesi y visas puses mokejo visa su chronsteinu  200 + 50pakeitimas   cia a6 (c4) 2.5tdi 103kw zinau kad ceskes tas pats bent dyzelio tai dziaukites kad ji sukasi, o ne stoja tik gal guoliukas pavargo tada atskirai niekas servize neuzsieme guolio  keitimu nezinau ar jis keiciamas ir ant salto ir ant silto turi ji suktis tas kuris nesisuka arba letai sukasi tai antrasis klimos ventiliatorius

Neprisijungęs cornis

• Įrašai: 1151
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #4: 2010 Kovo 12, 00:11:42 »
užkūrus šaltą variklį, gerą termomovą turėtų eiti sustabdyti su sulankstytu laikraščiu (ir ranka galima, bet saugokit pirštus :D ), pašilus sustabdyti sunkiau. čia mano praktika su BMW, Audi turėtu irgi panašiai būt.

Neprisijungęs Efkito

• Įrašai: 2346
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #5: 2010 Kovo 12, 01:06:45 »
as tai manau, kad jus biskiu klystat. Termo mova kai yra salta, pavz uzkurus ryte po nakties (manau vasara tas negalioja arba maziau galioja) termomovoj tepalas yra sustenges, tad ji sukasi gal nepilnu pajegumu bet osia tikrai, ranka turbut nepatartina stabdyt. Tas "rytinis" procesas turetu trukt neilgai kol tepalas prasimankstina ir termo mova sukas lengvai, netgi ranka sustabdoma. Jus vaziuojat, kamstis, greitis nedidelis arba siaip masinai po kapotu karsta, tepalas termomovoj ima plestis ar tai kieteja ir vel jums mova pradeda snioks ranka nesustabdomai taip padedama ausint varikli. Bent jau as taip issivaizduoju :)

Neprisijungęs Antonijus

• Įrašai: 2439
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #6: 2010 Kovo 12, 10:07:21 »
Manualas aiškina šitaip:
Для экономии мощности этот вентилятор снабжен так называемым вязкостным сцеплением. Оно включает вентилятор при температуре окружающей среды 82 °С. Это осуществляется посредством биметаллической ленты, которая, будучи температурно-зависимой, через клапан впускает вязкое силиконовое масло в рабочее пространство вязкостного сцепления. Масло создает силовое замыкание между ременным шкивом и вентилятором – вентилятор подает прохладный воздух. При температуре ниже 60 °С силиконовое масло возвращается из рабочего пространства в коллектор – вентилятор вращается с меньшей скоростью, не расходуя мощность.

Kol variklis šaltas, aš vienu pirštu ir nesunkiai sustabdau ventiliatorių.
« Paskutinį kartą keitė: 2010 Kovo 12, 12:26:49 sukūrė antonijus »

Neprisijungęs saniokas

• Įrašai: 16
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #7: 2010 Kovo 12, 20:59:34 »
Maciau skelbimus apie termomovu restauracija. Gal kas nors bande?

Neprisijungęs lialius

• Įrašai: 1378
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #8: 2010 Kovo 15, 15:03:39 »
buvo tevui kad visa tabalavo sparnuote ir plakesi y visas puses mokejo visa su chronsteinu  200 + 50pakeitimas   cia a6 (c4) 2.5tdi 103kw zinau kad ceskes tas pats bent dyzelio tai dziaukites kad ji sukasi, o ne stoja tik gal guoliukas pavargo tada atskirai niekas servize neuzsieme guolio  keitimu nezinau ar jis keiciamas ir ant salto ir ant silto turi ji suktis tas kuris nesisuka arba letai sukasi tai antrasis klimos ventiliatorius
Zinok pigiai viskas tavo tevui gavosi, pas mane pas ceshke kitoks kronshteinas, retesnis, kurio niekas padielku negamina, tad mane sita dalis nuskausmino keleriopai daugiau :D

Neprisijungęs arunas666

• Įrašai: 1216
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #9: 2010 Kovo 15, 17:24:46 »
Zinok pigiai viskas tavo tevui gavosi, pas mane pas ceshke kitoks kronshteinas, retesnis, kurio niekas padielku negamina, tad mane sita dalis nuskausmino keleriopai daugiau :D

visad zinojau kad taurages srotai nenuskausmina taip ziauriai ir kai ko reikia ieskau butent ten manau kas nori greiciau atsikratyt detalemis tas parduos ir 50 tik reikia paieskot kai kurie ant to losia detale yvertina kaip puse masinos kainos apsurdas,bet kai nera is ko rinktis, o reikia vaziuot tai ir mokam