Labas, Svečias. Prašome prisijungti arba užsiregistruoti. Did you miss your activation email?

Autorius Tema: Iki raudonumo įkaista liambda, svilam, mirksi check engine..  (Skaityta 19351 kartus)

Neprisijungęs Evka

• Įrašai: 34008
    • Žiūrėti profilį
Tai to kondensato dafiga su trupučiu gali būti, kalbant apie išvaizdos skirtumus. Tikrai neskubėčiau čia kažkokių išvadų daryti, po ilgesnio važinėjimo reikia žiūrėti, kaip tas marmalas ten beatrodys.

Neprisijungęs PunTT

• Įrašai: 120
    • Žiūrėti profilį
Ta mase panasi i zele drebucius. Taip atsitinka sumaisius skirtingus tepalus. Kazkur minejai kad dapilinejai tepala(jei supylei netoki tai taip ir atsitiko).
Mano pamastymai (nebutinai teisingi):
kadangi supylei netoki tepala, susidare zele drebuciai. Ko pasekoje uzstrigo ismetimo voztuvai(keliu cilindu) ir uzkurus varikli ugnis tiesiogiai papuola i ismetimo kolektoriu, pirma pradeda kaist lembda(ilgiau pakurenus varikli turetu ikaist ismetimo kolektorius). Ir tai paaiskina nedirbancius cilindrus. Gal ir masina pradejo gest po tepalu keitimo(dapilimo)? Ir jokia diagnostika to neparodys... (-)
Isvada: varyk masina pas rimta ir patyrusi variklista kuris gales apziuret rimciau.
Parasiau savo teorinius pamastymus(nebutinai teisingus). Sekmes taisyme  (h)

P.S. Net nebandyciau kurt variklio su tokiu SH... (!?) ka bekalbet apie vaziavima...uzkalsi varikli galutinai(jei dar visiskai neuzkalei... ff
« Paskutinį kartą keitė: 2010 Kovo 12, 20:38:30 sukūrė PunTT »

Neprisijungęs arunas666

• Įrašai: 1216
    • Žiūrėti profilį
o is vis nepasidomejai kiek tokio kito variklio kaina ir detaliu turetum jei jau jis butu kaltas

Neprisijungęs ERD777

• Įrašai: 128
    • Žiūrėti profilį
Aš gi rašiau, kad alyva nupirkta Castrol EDGE ir dapiliau tokios pat, nieko tikrai nesumaišiau. Be to šitokias nuosedas pradėjau stebėti jau po tepalo pakeitimo, tad nieks su niekuo ten susimaišyti neturėjo/negalėjo.

Kai pafotkinau nuosedas, poto ir buvau užkures, nes auto reikėjo perstatyti į kitą vietą.

Dabar atrodo, kad tos nuosedos tapo pagrindiniu akcentu, o kaip pries tai buvusios teorijos?

Neprisijungęs ERD777

• Žiūrėti profilį
Beje kai važinėjau tikrai tų nuosedų buvo kitokių, ir jų buvo mažiau. O dabar auto stovi jau gana neįprastai ilgai.

Neprisijungęs adrian

• Įrašai: 5868
    • Žiūrėti profilį
nuo stovejimo tikrai nuosedu negalejo padauget... + jei butu uzsales kondensatas , tai per tokius orus tikrai jau butu atsiles...

Neprisijungęs ERD777

• Žiūrėti profilį
Aš gi ne auto šaltkalvis, ne perekupas per kurio rankas praeina bala žino kas ir kiek, nežinau kas ten per š...  :f
Nemanau, kad dabar reik pirkti naują variklį.. Èia bus kažkokia smulkmė, gal žvakė, gal dar koks menkniekis..
Tik va laiko neatrandu, o kai laiko yra tada norai kiti, kad prasidėt. Kol kas dar ir didelės butinybės nėra, beto jei reik kur nulekt, taksai veža pigiau, nei manoji vežtu.

Bet su tokiom geldom veža.. po to isėdus į savaja, pasijaučiu kaip kitoj planetoj.
« Paskutinį kartą keitė: 2010 Kovo 12, 22:00:37 sukūrė ERD777 »

Neprisijungęs PunTT

• Įrašai: 120
    • Žiūrėti profilį
As tik konstatuoju fakta, kad toks kakis atsiranda susimaisius skirtingiems tepalams. Rasei kad meistrai tau keite tepalus. O ka jie ten tau ipyle taip ir nezinai.  (-) savo nuomones nepersu, tik pateikiu viena is galimu versiju. Masina tavo tau ir sprest  ;)

Neprisijungęs Bajoras

• 8-640-22223
  • Moderatorius
  • *
  • Įrašai: 37886
    • Žiūrėti profilį
siu laiku tepalai reakciju nesukelia, cia dar trybiniu laiku istorijos. Sunku suvokti ka reikia supilti kad gauti toki rezultata. Negi jie is prosenelio vogos piltu tepala zmogui :D

Neprisijungęs Bajoras

• 8-640-22223
  • Moderatorius
  • *
    • Žiūrėti profilį
kadangi supylei netoki tepala, susidare zele drebuciai. Ko pasekoje uzstrigo ismetimo voztuvai(keliu cilindu) ir uzkurus varikli ugnis tiesiogiai papuola i ismetimo kolektoriu
nu jau... ar bent isivaizduojat kokia ten jega? ten ir cementas nepadetu ju sulaikyti.

Neprisijungęs ERD777

• Žiūrėti profilį
O man atrodo, kad bus kokia žvakė parėjusi arba tas komutatorius kur žvakės jungiasi, nes seniau esu girdėjas, kad žvakės pareina ir tas komutatorius pradeda svilti ir susvila.
Anksčiau variklio garsas man tikrai nepatiko, negaliu net atpasakoti, na ne taip turi dirbti normalus benzininis variklis.
Lyg dizelis, kažkoks nešvarus garsas, toks su kažkokiu atsipalaidavimu.
Dar mintis tokia, kad diržas peršoko, nes prieš tai kažkaip girdėjosi varikliui dirbant priėjus prie pat, toks lyg laisvumas,
nors auto nuvažiavus kažkur ~90 000km, tai kaip ir dar anksti diržams pareiti, bet jei buvo atsuktas speedikas...
Todėl manau geriausia daryti taip:

Praplauti variklį;
Pakeisti žvakes;
Keisti pagrindinį diržą su įtempėjais;

Beto ardant tikrai pasimatys variklio būklė.

Dar perskaičiau forume apie tokį 4.2 servisą, paliko teigiamą įspudį, bet dėja jis kaune.

« Paskutinį kartą keitė: 2010 Kovo 13, 11:14:16 sukūrė ERD777 »

Neprisijungęs Bajoras

• 8-640-22223
  • Moderatorius
  • *
    • Žiūrėti profilį
jungi kompa, ziuri ar praleidineja cilindrus, jei taip, sukeiti vietomis babinas, komutatorius, matysi ar vyksta pokyciai, kai atrasi kas itakos turi - ta ir pakeisi. Nors seip normaliai pasauly daroma taip: keiciant zvakes, keiciamos ir babinos. Teisingai sakai, nes bloga zvake sugadins ir babina.

Neprisijungęs Obščiako Vadovas

• Banned!
  • Įrašai: 7131
    • Žiūrėti profilį

kadangi supylei netoki tepala, susidare zele drebuciai. Ko pasekoje uzstrigo ismetimo voztuvai(keliu cilindu)

auksines mintys  :D

Neprisijungęs ERD777

• Žiūrėti profilį
Trečiadienį susitariau su vienu iš man pasiūlytu meistru, dėl diagnostikos. Atvažiuos į vietą, pažiūrėsim ką gero/negero pasakys.

Neprisijungęs jmika citrina

• Įrašai: 86
    • Žiūrėti profilį
Kazkam jau rasiau apie tokia beda kitose temose, pas mane lygiai tas pats buvo, katalizatorius net geltonas turbininei A4 buvo po 10min vaziavimo, purtesi, netrauke ir t.t Tai pas mane buvo sugedes komutatorius, kuris siuncia signalus i babinas, to pasekoje 1 signalo nebuvo, kuras patekdavo i duslintuva ir ten sudegdamas pakeldavo ismetimo vamzdzio temperatura iki geltonumo. Kiek klausiau ekspertu, tai visi aiskino, kad uzsikises katalizatorius, bet kai pats pradejau knistis elektronikoj suradau, kad nera signalo, nuvaziavau, parodziau, pakeite ir veikia :)

Neprisijungęs arunas666

• Įrašai: 1216
    • Žiūrėti profilį

Neprisijungęs Bajoras

• 8-640-22223
  • Moderatorius
  • *
    • Žiūrėti profilį
Is patirties pasakysiu kad blogas misinys, nedirbantys cilindrai labai nesunkiai pakelia ismetimo temperatura, ko pasekoje kaista ir katalizatorius. Nemaciau jokiu davikliu ant katalizatoriu kas nurodytu temp.taciau pagal kazkuriuos parametrus tai kompas skaiciuoja ismastydamas pagal kazkuriuos kitus parametrus.

Faktas tas, kad kai jis mano apie temp. per auksta - zinoma ispes ir lempute, kitavertus jei is atmintines nesumeluosiu, kazkur nuo ~850 ar 950C ismetamos dujos - labai graziai edamas variklis mechanine prasme, tad netvarkingas uzdegimas galima sakyti gali net ir vaikli uzkalti su laiku :P

Ne viena karta sia kaitimo problema padejo ispresti tai komutatoriai, tai zvakes, tai babinos... Nei karto nereikejo lysti i katalizatorus ir spangti apie ju uzsikisima. Na bet servisus jus patys renkates, meistrus ir t.t. tad tiesiog lauksime kada tau bus pateiktas ar atspetas geras ir tinkamas atsakymas.

Neprisijungęs ERD777

• Žiūrėti profilį
Ne visi juk žino kaip ir kas ten veikia, ir man nesinori labai gilintis kur iš tiesų nereikia. Yra juk tikri specai, tegul ir pasako kas yra blogai.
Visi mes specai savo srity, užsidirbam iš to duonai. O išmanyti viską po truputi ir ne iki galo, nieko gero tame aš nematau,
todėl manau taip: servisus mes renkames patys, bet pasirinkimą įtakoja daugybe faktorių, kas nulemia labai skirtingus rezultatus.

Laukiu trečiadienio  (h)

Neprisijungęs garazasTDI

• Įrašai: 1484
    • Žiūrėti profilį
jeigu paasiskes kad su uzdegimu (zvakes babinos komutatoriai) viskas gerai , butinai patikrint reikia veleneliu aktuatoriu darba

Neprisijungęs ERD777

• Žiūrėti profilį
jeigu paasiskes kad su uzdegimu (zvakes babinos komutatoriai) viskas gerai , butinai patikrint reikia veleneliu aktuatoriu darba

O kas tai tokio ir su kuo tai valgoma?  :-]

Neprisijungęs ERD777

• Žiūrėti profilį
Buvo meistras,

Nedirba 4 cilindras, meistro išvada: bloga babina. Išimta, jokių pokyčių nepasijuto.
Dar kažkur siurbia orą.
Ir reikia praplauti alsuoklį, čia dėl tokių apnašų.

Sakė beveik 100% reiks keisti tą liambda.

Babina rekomendavo pirkti audi centre.

Viskas.
« Paskutinį kartą keitė: 2010 Kovo 17, 21:28:03 sukūrė ERD777 »

Neprisijungęs Evka

• Žiūrėti profilį
Bandėt sukeisti babinas vietomis?

Neprisijungęs ERD777

• Žiūrėti profilį

Ne, o ką tai duos? Jei jau be babinos ji veikia lygiai taip pat...
Kai jis ja išėmė, sakė matosi, kad ji pramušta..
« Paskutinį kartą keitė: 2010 Kovo 17, 19:20:25 sukūrė ERD777 »

Neprisijungęs Evka

• Žiūrėti profilį

Ne, o ką tai duos? Jei jau be babinos ji veikia lygiai taip pat...

Būtum 100proc įsitikinęs, ar ji ar ne, nesunku gi pakeisti, kad tiksliai įsitikinti

Neprisijungęs ERD777

• Žiūrėti profilį
Aš ne meistras, pas jumi geros mintys, bet negi meistrą mokysiu, jei jis įsitikinęs dėl babinos gedimo.