Sveiki, problema su mano Audi A4 1.8T 2001m. labai panaši todėl nenoriu kurti naujos temos. Mašiną nupirkau prieš 8 mėnesius ir iš karto pakeičiau alyvą į 5W30, kaip priklauso pagal dokumentus. Važinėjau ir vargo nemačiau iki šio ir praeito mėnesio. Vieną rytą išvažiavau į darbą ir vos išvažiavus iš kiemo mašina pradėjo labai dūminti, balti balti dūmai (ne juodi, ne melsvi, o balti) ir tokio keisto kvapo, sakyčiau pelenų kvapo. Tiek daug, kad už nugaros lieka 50-100m dūmų šleifas, užgesinus variklį dar pora minučių kunkuliavo dumelis iš duslintuvo. Mašinos traukoje suprastėjimo nepastebėjau. Sekantį užkurimą, po poros dienų, viskas dirbo kaip priklauso ir nebuvo jokių dūmų. Pradėjau atidžiau sekti mašinos skysčius ir pastebėjau, kad telapai dingsta tiesiog akyse drąsiai 1L/1000km. Išsiplėtimo bakelis ne riebaluotas, aušinimo skysčio lygis nemažėja. Dūminimas nepasikartojo iki šiandienos. Kaip minėjau traukos sublogėjimo nejaučiu, kuriasi lengvai tiek šalta, tiek ir šilta, net ir prie -25 be jokio didelio vargo.
Kas gali būti? Tai mano pirma mašina todėl neturiu patirties ir iš karto pradėjau kurti teorijas gal parėjo turba ir rija tepalą? Girdėjau, kad turba gali užstrigti ir tada mašina pradeda smarkiai dūminti? Jeigu tikrai turba rija tepalą ar neužkiš man katalizatoriaus?
Sveiki, praeitą žiemą rašiau šią žinutę. Pasirodo tepalas dinginėjo dėl blogos vožtuvų dangtelio tarpinės, nepastebėjau, nes leido pusėje tarp variklio ir sienelės į saloną. Turbina sveikutėlė, tikrinau Turbo OST, o be to ir galios sumažėjimu nesiskundžiu. Pasibaigė žiema pasibaigė ir baltų dumų problema, iki šiandien
Savaitgalį mašina nevažiavo, kaip tik spaudė -12C šaltukas. Apskritai su mašina važiuoju nedaugm iki darbo 3km. Praeitą žiemą man mašina dūmino gal 2-3 kartus, šią žiemą tai pirmas kartas. Kai jau dūmina tai pila dūmus nesveikai, visa gatvė už manes skesta, kai sustoju su oro gusiu į priekį keliaujantys dūmai uždengia visą mano mašiną. Kai dūmina galingumo sumažėjimo nejaučiu, atifrizas nedingsta. Dūmų kvapas tarsi pelenų, ar baltų dumų iš diskotekos. Spalva balta balta nei trupučio neturi kito atspalvio. Kur problema, gal kas susidūres? Tėvas sako gal dėl užšalančio alsuoklio?