Labas, Svečias. Prašome prisijungti arba užsiregistruoti. Did you miss your activation email?

Autorius Tema: Audi A6 1.8T "ryja" tepalus ir dumija  (Skaityta 4571 kartus)

Neprisijungęs cemas

• Įrašai: 10
    • Žiūrėti profilį
Audi A6 1.8T "ryja" tepalus ir dumija
« Topic Start: 2012 Vasario 03, 22:05:35 »
Sveiki, turiu Audi A6 1998 m. 1.8T 110kW (variklio kodas: AEB). Nupirkus masina vaziavau apie menesi laiko, kol pakeiciau tepalus (Castrol EDGE 5W30), po tepalu keitimo ta pacia diena pradejo "keiktis" jog mazas tepalo slegis. Pamatavus tepalo slegi viskas norma. Ir toliau vazinejant pradejo listi vis daugiau problemu, didziausia is ju tepalo deginimas (1000 km/~1l tepalo). Saltas motoras kuriasi is puses pasukimo ir prie -20 salcio, o siltas labai sunkiai (tarkim katik vaziavai ir bandai kurti uz poros min tai kuriasi gerai, o pastovejus 10 min. reikia ilgai sukti starteri kol uzsikuria). Kitas dalykas dirbant ant laisvu po kiek laiko pradeda mesti melyna duma kol neoradedi vaziuoti, kai vaziuoju gauna apsuku ir dingsta. Is pradziu galvojom kad voztuvu gumytes kaltos, jas pakeitus nepadejo, tada pamateme, kad pro galvos tarpine prabega antifrizas, nuemem galva, nuslifavom ir pakeitem tarpine - taip pat jokiu pokyciu. Mano manymu lieka tik du spejimai arba ziedai arba turbina? (Taciau kai buvom nueme galva ta turbinos puse kur ismetimas buvo visiskai sausa, jokio tepalo). Galbut kas esat susidure su tokia beda? Ar turit kokiu nors patarimu kaip konkreciau nustatyti gedima ir ar dar verta remontuoti? Dekui uz atsakymus  :)
« Paskutinį kartą keitė: 2012 Vasario 03, 22:07:16 sukūrė cemas »

Neprisijungęs only AUDI

• Moderatorius
  • *
  • Įrašai: 15998
    • Žiūrėti profilį
Re: Audi A6 1.8T "ryja" tepalus ir dumija
« Atsakymas #1: 2012 Vasario 03, 22:10:32 »
Itariu turbinai galas, o asele paklibinot kai turbina ziurejot? Beje turbinos ismetime  tepalas nesimato ,ten toks karstis kad nudega is karto. O kaip zvakes, nera aplipusios suodziais, gal tepaliniam visiskas ragas, parduodant pripyle daktaro pora bankiu, todel ir nesimate.

Neprisijungęs cemas

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #2: 2012 Vasario 03, 22:13:34 »
deja turbinos ir nepaklibinom. As taip pat manau kad daktaro buvo ipilta. Zvakes ziurejau tai nera apnestos, idomios jos, nes is krastu juodos o centras sokoladinis

Neprisijungęs Dmitrij001

• Įrašai: 777
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #3: 2012 Vasario 04, 02:27:16 »
deja turbinos ir nepaklibinom. As taip pat manau kad daktaro buvo ipilta. Zvakes ziurejau tai nera apnestos, idomios jos, nes is krastu juodos o centras sokoladinis

koks miestas?

Neprisijungęs cemas

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #4: 2012 Vasario 04, 08:46:40 »
Panevezys. Be to ji kazkodel salta labai gerai kuriasi, o silta labai sunkiai. Panasiau i ziedus ar ne?

Neprisijungęs Dmitrij001

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #5: 2012 Vasario 04, 11:15:02 »
Panevezys. Be to ji kazkodel salta labai gerai kuriasi, o silta labai sunkiai. Panasiau i ziedus ar ne?

1.Diagnostika
2. Pamatok kompressija

o toliau galima sprest ka darit toliau, katalikas gyvas ar ispjautas?

Neprisijungęs only AUDI

• Moderatorius
  • *
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #6: 2012 Vasario 04, 11:30:43 »

Taip. Matuok kompresija.

Neprisijungęs cemas

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #7: 2012 Vasario 04, 12:30:35 »

1.Diagnostika
2. Pamatok kompressija

o toliau galima sprest ka darit toliau, katalikas gyvas ar ispjautas?

Katalizatorius neispjautas.

Neprisijungęs Dmitrij001

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #8: 2012 Vasario 04, 12:37:54 »
Katalizatorius neispjautas.

i katalika patenka tepalo, diel to meta dumeli toki.Gali pac paostit,jiei kvapas toks sausaj dregnas ir saldokas gerai,jiei kvapas sudegusiu tepalu yra,reiskia biski meta tepala i katalika.

Neprisijungęs cemas

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #9: 2012 Vasario 04, 12:42:59 »
Taip, kvapas grynai degancio tepalo ir dumas melsvas, taciau man duma kazkur meta ir is po kapoto (nuo turbinos puses), kai stovi prie sankryzos kartais peciukas i vidu itraukia dumu ir tuo paciu pro duslintuva meta.

Neprisijungęs Dmitrij001

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #10: 2012 Vasario 04, 16:38:38 »
Taip, kvapas grynai degancio tepalo ir dumas melsvas, taciau man duma kazkur meta ir is po kapoto (nuo turbinos puses), kai stovi prie sankryzos kartais peciukas i vidu itraukia dumu ir tuo paciu pro duslintuva meta.

1.Diagnostika. :D
2.ziurek turbina
3.vakiuminiu karteriu gazu cirkuliavimo sistema.

Neprisijungęs cemas

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #11: 2012 Vasario 05, 11:57:38 »
Dekui uz atsakymus, kuria diena reikes prasiardyti prieima prie turbinos ir paziureti kas ten daros, parasysiu  :)

Neprisijungęs bojarinas

• Įrašai: 224
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #12: 2012 Vasario 05, 16:22:56 »
Viskas prasidejo pakeitus alyva...
pakeisk dar syki....
tik kokio kitokio klampumo- kad ir pigesnes....
gal kas pasikeis...

Neprisijungęs cemas

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #13: 2012 Vasario 05, 19:02:19 »
Na kad pagal gamintoja priklauso 5W30, o ir pardavejas sake jog pyle 5W30

Neprisijungęs only AUDI

• Moderatorius
  • *
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #14: 2012 Vasario 05, 20:23:28 »

As jau tau sakiau ka pardavejas pyle.

Neprisijungęs bojarinas

• Įrašai: 224
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #15: 2012 Vasario 06, 00:05:48 »

Viskas prasidejo pakeitus alyva...
pakeisk dar syki....
tik kokio kitokio klampumo- kad ir pigesnes....
gal kas pasikeis...
buvo viena kart: tokios pacios masinos ir tokia pati alyva- viena dumina kita ne.... pakeitus kitokia alyva nustojo duminti...
« Paskutinį kartą keitė: 2012 Vasario 06, 00:39:01 sukūrė bojarinas »

Neprisijungęs Laidukas

• Įrašai: 3
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #16: 2012 Vasario 06, 19:52:00 »
Sveiki, problema su mano Audi A4 1.8T 2001m. labai panaši todėl nenoriu kurti naujos temos. Mašiną nupirkau prieš 8 mėnesius ir iš karto pakeičiau alyvą į 5W30, kaip priklauso pagal dokumentus. Važinėjau ir vargo nemačiau iki šio ir praeito mėnesio. Vieną rytą išvažiavau į darbą ir vos išvažiavus iš kiemo mašina pradėjo labai dūminti, balti balti dūmai (ne juodi, ne melsvi, o balti) ir tokio keisto kvapo, sakyčiau pelenų kvapo. Tiek daug, kad už nugaros lieka 50-100m dūmų šleifas, užgesinus variklį dar pora minučių kunkuliavo dumelis iš duslintuvo. Mašinos traukoje suprastėjimo nepastebėjau. Sekantį užkurimą, po poros dienų, viskas dirbo kaip priklauso ir nebuvo jokių dūmų. Pradėjau atidžiau sekti mašinos skysčius ir pastebėjau, kad telapai dingsta tiesiog akyse drąsiai 1L/1000km. Išsiplėtimo bakelis ne riebaluotas, aušinimo skysčio lygis nemažėja. Dūminimas nepasikartojo iki šiandienos. Kaip minėjau traukos sublogėjimo nejaučiu, kuriasi lengvai tiek šalta, tiek ir šilta, net ir prie -25 be jokio didelio vargo.
Kas gali būti? Tai mano pirma mašina todėl neturiu patirties ir iš karto pradėjau kurti teorijas gal parėjo turba ir rija tepalą? Girdėjau, kad turba gali užstrigti ir tada mašina pradeda smarkiai dūminti? Jeigu tikrai turba rija tepalą ar neužkiš man katalizatoriaus?

Neprisijungęs cemas

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #17: 2012 Vasario 06, 20:06:53 »
Manau atsakymai tau tinka tie patys kaip ir man, tikrink turbina, matuok kompresija. Po dumijimo issuk zvakes, pasiziurek ar neapaugusios.

Neprisijungęs Dmitrij001

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #18: 2012 Vasario 07, 00:53:55 »
Jeigu tikrai turba rija tepalą ar neužkiš man katalizatoriaus?

Gali. Jiei zmogus moka elgtis su VAG-COM 01-Variklio skiry uzeini i 08-Ismatavimai ir ten paziuri kiek baru pucia turbo.(ne pas visu 1.8T eina patikrint)

Neprisijungęs only AUDI

• Moderatorius
  • *
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #19: 2012 Vasario 07, 01:00:24 »

Gali. Jiei zmogus moka elgtis su VAG-COM 01-Variklio skiry uzeini i 08-Ismatavimai ir ten paziuri kiek baru pucia turbo.(ne pas visu 1.8T eina patikrint)

Taip nepatikrinsi, ji gali normaliai pusti, o tepalus leisti. Jeigu dabar nedumija, tai ziurek , gal ant apsaugos bega, kai pradedi vaziuoti nupucia ir nematai prilaseta. Pirmiausiai gerai apziurek varikli ar kur neleidzia.

Neprisijungęs Dmitrij001

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #20: 2012 Vasario 07, 01:09:13 »

Taip nepatikrinsi, ji gali normaliai pusti, o tepalus leisti. Jeigu dabar nedumija, tai ziurek , gal ant apsaugos bega, kai pradedi vaziuoti nupucia ir nematai prilaseta. Pirmiausiai gerai apziurek varikli ar kur neleidzia.

+1 :) eina zinok patikrint,bet ne AEB varikliui ;) A4 1.9Traktorius sien cekinau norma 015 kanale rodo. beto yra logai ir t.t per ten jau gali matit kas ir kaip su varikliu.Bonusa su savo turba buvau gaves kai stokas ne vaiksiojo :D o nosi visur buvau ikises nosi.
« Paskutinį kartą keitė: 2012 Vasario 07, 08:54:35 sukūrė Dmitrij001 »

Neprisijungęs Laidukas

• Įrašai: 3
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #21: 2012 Vasario 07, 07:27:43 »
Dėkui už mintis ir patarimus. Pas mane ANB variklis.

Neprisijungęs cemas

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #22: 2012 Vasario 07, 09:17:18 »
Jei jau pradejom apie VAG-COM tai biski ne i tema paklausiu. Kazkur viena ausimi esu girdejas, kad audi ar vw su VAG-COM prisijungus galima "atrakinti" kad daugiau sveikatos turetu? Tai vat idomu cia nesamone ar tiesa? :)

Neprisijungęs Dmitrij001

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #23: 2012 Vasario 07, 09:26:14 »
Jei jau pradejom apie VAG-COM tai biski ne i tema paklausiu. Kazkur viena ausimi esu girdejas, kad audi ar vw su VAG-COM prisijungus galima "atrakinti" kad daugiau sveikatos turetu? Tai vat idomu cia nesamone ar tiesa? :)

"Sveikata" cia ne VAG o CIP :)

Neprisijungęs cemas

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #24: 2012 Vasario 07, 09:30:06 »

"Sveikata" cia ne VAG o CIP :)

Tai ta as suprantu :) todel ir klausiu ar cia tiesa nes ten kaina sake tikrai ne kaip chipo, apie 150lt :D