Labas, Svečias. Prašome prisijungti arba užsiregistruoti. Did you miss your activation email?

Autorius Tema: 2.0 tfsi susilimas  (Skaityta 2222 kartus)

Neprisijungęs gess

• Įrašai: 7
    • Žiūrėti profilį
2.0 tfsi susilimas
« Topic Start: 2015 Sausio 16, 16:46:16 »
Sveiki, turiu toki klausima, gal kas turesit minciu/patirties tuo klausimu. Yra audi a3 (8P kebule, cia antros kartos) su 2.0 tfsi varikliu 2005 metu. Nu ir jis susyla ganetinai letai, mano galva, aisku esu priprates prie senesniu autompbiliu, kurie galbut gerokai daugiau benzino degina ir delto greiciau syla. Taip jei laukia temperatura kokie +5 laipsniai, tenka nuvaziuoti min 7-10 km, kad rodykle butu ties 90 laipsniu. Kaip buna salciau tas uztrunka dar ilgiau. Sildyti pradeda ganetinai greitai, nuvaziavus jau koki 1-1.5 km jau pucia silta ora. Isjungus peciuka/klimato kontrole susilimo procesas gerokai pagreiteja.

Kas man dar nelabai patinka, kad leidziantis nuo ilgu kalnu su pavara ir nestabdant, temperatura gal truputi net pakrenta zemyn. Delko galvociau gal pilnai neuzsidaro termostatas(kazkada turejau tokia beda su kitu auto ir pakeitus isisiprende, aisku buvo labiau isreiksta). Bet jei tokiu atveju kompas visiskai atjungia kura(siluma reliai nesukuriama) ir peciukas naudoja siluma, gal tai ir normalu.

Kiek skaiciau vokieciu forumuose, tai tas variklis zinomas kaip labai ilgai sylantis, jie ten ji skaito kaip labai mazo kuro suvartojimo ir pagal standartizuotus testus leidziama jam ilgai silti. Net, berods, buvo 2007 metais pakeista ausinimo sistema del to. Mintys sukasi apie termostato keitima, ten ju du yra. Taip pat ir temepraturini davikli tuo paciu, nes keik patys vokieciai raso, tai tuos dalykus pakeite issprende problemas. Daugumai, aisku, ta uzsilimo problema buvo daug labiau isreiksta ir net siltu oru nesildavo normaliai, ko pas mane nera. Delto ir svarstau, kad nekeisti daliu kurios gerai veikia.

Neprisijungęs jankazas

• Įrašai: 2535
    • Žiūrėti profilį
Re: 2.0 tfsi susilimas
« Atsakymas #1: 2015 Sausio 16, 17:20:46 »
Tomis ieškojo priežasties, kalta atrodo buvo detale Nr. 8  (8-)
Voztuvas ala termostatas, kuris turi atsidaryti prie tam tikros temperaturos.

Neprisijungęs gess

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #2: 2015 Sausio 16, 19:07:42 »
Tai jo, cia tas antrasis termostatas vadinamas.

http://www.motor-talk.de/bilder/bypass-thermostat-gti-2-0-tfsi-g43504463/zusatzkuehlwasserregler-4e0-121-113-i204276393.html

Klausimas tik aisku jei jau keist, tai gal ir "pagrindini termostata" kartu, nes nu vienu, kad nesiknist du kartus, aisku prie jo jau priejimas sudetingesnis.

Neprisijungęs gess

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #3: 2015 Sausio 16, 19:51:12 »
O isleidus antifriza imanoma be to spec aparato nuorint sistema?

Neprisijungęs jankazas

• Įrašai: 2535
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #4: 2015 Sausio 17, 10:25:06 »
Kokia deze, nes priklausomai nuo jos gali buti du tokie termostatai.
Siaip palauk pirmadienio, Tomis gal placiau pakomentuos.

Neprisijungęs gess

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #5: 2015 Sausio 17, 14:04:55 »
Mechanine pas mane, tai nebus to antro papildomo. Jei DSG tai turetu but antras dar.

Niekur neskubu labai, nera ten labai jau blogai su tuo uzsilimu. Vistiek pries keisdamas turbut lauksiu siltesniu oru :D.

Neprisijungęs gess

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #6: 2015 Sausio 18, 16:31:48 »
Matyt klausima nevisai gerai suformulavau. Man labiausiai idomu, kas siam varikliui yra norma. Nes ka keisti, bent siuo metu, manau kad suprantu, jei jau nuspresiu keist.
Kiek skaiciau vokieciu forumus, tai jau tie kurie skundziasi sako, kad nuvaziavus ir 15km temperatura vos iki kokiu 60 laipsniu pakyla. Tai pas mane tikrai taip nera ir delto vis galvoju, kad bereikalo nekeisciau. Gal gamintojui, ar kokiam atstovui parasyt...

Neprisijungęs Tomis

• Įrašai: 1174
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #7: 2015 Sausio 19, 09:57:19 »
syla tie motorai taip pat gerai kaip ir senieji. Pasitikrink ta termostata kur jankazas nurode...greiciausia jis bus kaltas.

Neprisijungęs garazasTDI

• Įrašai: 1484
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #8: 2015 Sausio 19, 10:18:10 »
pavaziuok kol pajudes rodykle t.y. apie 60 laipsniu, sustok atsidaryk kapota ir su ranka paciupinek radiatoriu ir zinosi atsidares termostatas ar ne

Neprisijungęs gess

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #9: 2015 Sausio 19, 14:11:46 »
Nu jo, radijatorius truputi siltas buna dar vos tik pajudejus rodyklei... vadinas, atidaro didiji rata per anksti. Tam varikliui matyt is apacios karstas vanduo i radijatoriu paduodamas, nes apatine slanga silta, o virsutine ne, idomu.

Tomis, tu keites sau? Toks buvo tas papildomas termostatas, motoro kodas koks AXX? http://www.ebay.de/itm/Thermostat-80-C-fuer-Audi-VW-entsp-4E0121113-/161421057600

Beda ta, kad prie situ papildomu neraso, kad tinka i A3, tik va kitokiems vagams jis. reikia gerai paziuret, ar pas mane stovi.

Kaip del uzpildymo antifrizu po to? Nes ELSAWIN nurodo pildyt su tokiu sleginiu aparatu, ar imanoma ir paprastai i bakeli pilant nuorint? Nes iki siol audines neteke nuorinet :D

Neprisijungęs garazasTDI

• Įrašai: 1484
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #10: 2015 Sausio 20, 09:37:15 »
nusiorins kaip uoga, jei sunkiai gausis priparkuok kad priekis aukščiau būtų, pagazuosi ir išsiburbuliuos greitai

Neprisijungęs Tomis

• Įrašai: 1174
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #11: 2015 Sausio 20, 13:31:19 »
jo, keiciau sau. Tie patys simptomai kaip tavo buvo. Termostatas toks. ~50lt.

Neprisijungęs gess

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #12: 2015 Vasario 01, 17:30:23 »
Siandien pasikeiciau ta papildoma termostata:

Tai syla pastebimai greiciau, gal netaip greit kaip mano mx5, bet tiks :D. Aciu visiem uz pagalba :)

Neprisijungęs Neburtininkas

• Įrašai: 328
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #13: 2015 Kovo 15, 23:54:25 »
Sveiki, turiu toki klausima, gal kas turesit minciu/patirties tuo klausimu. Yra audi a3 (8P kebule, cia antros kartos) su 2.0 tfsi varikliu 2005 metu. Nu ir jis susyla ganetinai letai, mano galva, aisku esu priprates prie senesniu autompbiliu, kurie galbut gerokai daugiau benzino degina ir delto greiciau syla. Taip jei laukia temperatura kokie +5 laipsniai, tenka nuvaziuoti min 7-10 km, kad rodykle butu ties 90 laipsniu. Kaip buna salciau tas uztrunka dar ilgiau. Sildyti pradeda ganetinai greitai, nuvaziavus jau koki 1-1.5 km jau pucia silta ora. Isjungus peciuka/klimato kontrole susilimo procesas gerokai pagreiteja.

Kas man dar nelabai patinka, kad leidziantis nuo ilgu kalnu su pavara ir nestabdant, temperatura gal truputi net pakrenta zemyn. Delko galvociau gal pilnai neuzsidaro termostatas(kazkada turejau tokia beda su kitu auto ir pakeitus isisiprende, aisku buvo labiau isreiksta). Bet jei tokiu atveju kompas visiskai atjungia kura(siluma reliai nesukuriama) ir peciukas naudoja siluma, gal tai ir normalu.

Kiek skaiciau vokieciu forumuose, tai tas variklis zinomas kaip labai ilgai sylantis, jie ten ji skaito kaip labai mazo kuro suvartojimo ir pagal standartizuotus testus leidziama jam ilgai silti. Net, berods, buvo 2007 metais pakeista ausinimo sistema del to. Mintys sukasi apie termostato keitima, ten ju du yra. Taip pat ir temepraturini davikli tuo paciu, nes keik patys vokieciai raso, tai tuos dalykus pakeite issprende problemas. Daugumai, aisku, ta uzsilimo problema buvo daug labiau isreiksta ir net siltu oru nesildavo normaliai, ko pas mane nera. Delto ir svarstau, kad nekeisti daliu kurios gerai veikia.
nors pas mane ir neumuiline,bet motoras turbut taspats.
viskas atitinka tavo aprasyma. keiciau termostata niekas nepasikeite. nuo kalno leidziantis ant pavaros irgi tempertura krenta. kadangi pas mane su dujom tai prie daugiau nei -15 atsiranda problemu dujom. numynus gaza iki dugno pucia dujas iki minusines temperaturos. dabar idejo kita reduktoriu skirta 250kw speja kad turetu uztekti
« Paskutinį kartą keitė: 2015 Kovo 16, 00:01:33 sukūrė Neburtininkas »