Sveiki, turiu toki klausima, gal kas turesit minciu/patirties tuo klausimu. Yra audi a3 (8P kebule, cia antros kartos) su 2.0 tfsi varikliu 2005 metu. Nu ir jis susyla ganetinai letai, mano galva, aisku esu priprates prie senesniu autompbiliu, kurie galbut gerokai daugiau benzino degina ir delto greiciau syla. Taip jei laukia temperatura kokie +5 laipsniai, tenka nuvaziuoti min 7-10 km, kad rodykle butu ties 90 laipsniu. Kaip buna salciau tas uztrunka dar ilgiau. Sildyti pradeda ganetinai greitai, nuvaziavus jau koki 1-1.5 km jau pucia silta ora. Isjungus peciuka/klimato kontrole susilimo procesas gerokai pagreiteja.
Kas man dar nelabai patinka, kad leidziantis nuo ilgu kalnu su pavara ir nestabdant, temperatura gal truputi net pakrenta zemyn. Delko galvociau gal pilnai neuzsidaro termostatas(kazkada turejau tokia beda su kitu auto ir pakeitus isisiprende, aisku buvo labiau isreiksta). Bet jei tokiu atveju kompas visiskai atjungia kura(siluma reliai nesukuriama) ir peciukas naudoja siluma, gal tai ir normalu.
Kiek skaiciau vokieciu forumuose, tai tas variklis zinomas kaip labai ilgai sylantis, jie ten ji skaito kaip labai mazo kuro suvartojimo ir pagal standartizuotus testus leidziama jam ilgai silti. Net, berods, buvo 2007 metais pakeista ausinimo sistema del to. Mintys sukasi apie termostato keitima, ten ju du yra. Taip pat ir temepraturini davikli tuo paciu, nes keik patys vokieciai raso, tai tuos dalykus pakeite issprende problemas. Daugumai, aisku, ta uzsilimo problema buvo daug labiau isreiksta ir net siltu oru nesildavo normaliai, ko pas mane nera. Delto ir svarstau, kad nekeisti daliu kurios gerai veikia.
nors pas mane ir neumuiline,bet motoras turbut taspats.
viskas atitinka tavo aprasyma. keiciau termostata niekas nepasikeite. nuo kalno leidziantis ant pavaros irgi tempertura krenta. kadangi pas mane su dujom tai prie daugiau nei -15 atsiranda problemu dujom. numynus gaza iki dugno pucia dujas iki minusines temperaturos. dabar idejo kita reduktoriu skirta 250kw speja kad turetu uztekti