Labas, Svečias. Prašome prisijungti arba užsiregistruoti. Did you miss your activation email?

Autorius Tema: Notebook bateriju ilgaamziskumas  (Skaityta 4120 kartus)

Neprisijungęs Vitalis

• Įrašai: 4553
    • Žiūrėti profilį
Re: Notebook bateriju ilgaamziskumas
« Atsakymas #25: 2013 Spalio 27, 09:33:07 »

2. nusipirkus bateriją apkatkę padaryt rekomenduojama, bent 2 - 3 kartus iškraut/pakraut pilnai be nutraukimo, tai ne mitas

va cia tai tikrai mitas apie kuri vis placiau rasinejama visur (+) pilni iskrovimai baterija gadina.

Neprisijungęs Domas

• 200 20v
  • Klubo narys
  • *
  • Įrašai: 18270
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #26: 2013 Spalio 27, 12:40:53 »
mitas yra apie pilną iškrovimą prieš pakraunant (iš nicd laikų)

o tas su naujom celėm yra visaip verinamas, priklausomai nuo informacinio šaltinio

Neprisijungęs Lucifer

• Įrašai: 4708
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #27: 2013 Spalio 27, 13:07:10 »
Pas mane Macbook'as, o as esu uzsienio studentas, tad nesiojamas man reikalingas. Tema cia sukuriau, nes buvau iprates namie naudoti pastoviai pajungta i elektra. dell batarke suvariau per metus, tai nenoriu dabartiniam kompui taip greit ja pabaigt + kai baterija pas mane net neissiima.
as cia jau kazko nesuprantu... tai ka tu darysi? pasikrove iki 100% ir istraukei is tinklo, kad sodintu batareika? ir kai issikraus iki puses vel jungsi kraut? manai tokie ciklai sveikiau? Dar kart pasvarstyk ar verta savo laika gaist, ar tikrai verta gyvent del daiktu kurie sensta kasdien pagal tai kas rinkoje atsiranda...

Neprisijungęs NOTas

• Įrašai: 122
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #28: 2013 Spalio 27, 14:00:42 »

as cia jau kazko nesuprantu... tai ka tu darysi? pasikrove iki 100% ir istraukei is tinklo, kad sodintu batareika? ir kai issikraus iki puses vel jungsi kraut? manai tokie ciklai sveikiau? Dar kart pasvarstyk ar verta savo laika gaist, ar tikrai verta gyvent del daiktu kurie sensta kasdien pagal tai kas rinkoje atsiranda...

Atjungineju dabar, bandau pratintis prie tokiu kompu privalumu...
Nu kaip ar verta, kompui garantija 3 metai yra man like, kaip minejau anksciau, zinau zmoniu, kurie su pavargusiom baterijom ejo i apple store kaip i garantini... Tai pasake, kad jie patys kalti jog laike pastoviai ikistus kompus, (tai yra pamineta garantiniam) ir to nekompensavo.

Nenoriu girtis ar kazko izeist, bet tas macas manau yra vertingesnis uz kai kuriu audi, bent man tai yra didziuliai pinigai kaip uz kompa, del kuriu norisi islaikyt ta daikta gera kaip imanoma ilgiau.

Garantija 3 m, bet pats baterijos pakeist negali i kita, reikia nest i apple kad jie keistu. Kitu atveju bus nutraukta garantija....

Neprisijungęs virsininkas88

• Įrašai: 2838
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #29: 2013 Spalio 27, 14:20:30 »
betkuriuo atveju pasakys kad tu pastoviai laikei įjungtą todėl ir sugedo baterija. nebent filmuoji pastoviai laiką kada ištrauki ir įkiši pakrovėją ir tai bus tavo įrodymas kad nelaikei pastoviai rozetėj :D

Neprisijungęs Domas

• 200 20v
  • Klubo narys
  • *
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #30: 2013 Spalio 27, 14:25:41 »
kiek laiko duodama garantija baterijai tame obuolyje? :D

ten taip pasako ir visi išeina nuleidę galvas net nepasidomėję savo teisėm :D kaip parduoa produktus (draugai turi tai ir man reikia, nes OMG SHINY), plius dar patyzina pusę metų kad naujas modelis bus su polifoninėm melodijom ir hd formatu, taip ir priima atgal, pasako standartinę frazę ir visi šaunuoliai vartotojai išeina :)))

nepykit sąvininkai, nesusilaikiau :D

Neprisijungęs Lucifer

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #31: 2013 Spalio 27, 14:32:12 »
Apie ka jis cia paisto as vistiek nesuprantu, pakure tema, pasake ka turi ir ka planuoja daryt, tada paklause kaip daro ir ka siulo kiti ir i visu patarimus atsisaudo :think: tai jei taip jie argumentuoja del garantinio, be jokio irodymo, buvo jis ikistas i tinkla ar ne, tai tas garantinis lugus 0, nuo betko pasakis nesilaikei instrukcijos. Siaip geriau parasyk apie koki butent modeli cia isvis kalba eina.

Neprisijungęs Domas

• 200 20v
  • Klubo narys
  • *
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #32: 2013 Spalio 27, 14:42:41 »
šiaip kiek žinau apple turi galimybe per softą pažiūrėt kiek pakrovimo/iškravimo ciklų turėjo baterija. Kažkokia nuojauta, kad su rimtesnius softu, arba hardware, tą galima "pagreguliuoti" tipo kad visgi buvo 80 kartų iškrauta

Neprisijungęs NOTas

• Žiūrėti profilį
Notebook bateriju ilgaamziskumas
« Atsakymas #33: 2013 Spalio 27, 15:01:24 »
Atsiprasau neaiskiai paaiskinau, del baterijos garantinio man butu visiskai dzin.
Jos negalima pakeist, nes nuardzius kompa, vadinamas plombas nulupt reikia, kad prieit isimt baterija. Plombas nulupi garantijos paciam kompui nera.
Jei ta baterija lengvai keistusi, greiciausiai ir sitos temos cia nebutu...  Va kodel domina mane dabar visu nuomones, juoktis nereikia :)

Neprisijungęs NOTas

• Žiūrėti profilį
Notebook bateriju ilgaamziskumas
« Atsakymas #34: 2013 Spalio 27, 15:08:08 »
šiaip kiek žinau apple turi galimybe per softą pažiūrėt kiek pakrovimo/iškravimo ciklų turėjo baterija. Kažkokia nuojauta, kad su rimtesnius softu, arba hardware, tą galima "pagreguliuoti" tipo kad visgi buvo 80 kartų iškrauta

Gali buti reiks paieskot. As kaip suprantu, kai nunesi jiems kompa tai jie pratestuoja ji ir mato baterijos krovimo/iskrovimo ciklus, taip nustato ar baterija jau atgyveno savo, ar klijentas nemokejo naudotis ir pats ale pribaige ja. Jei toks softas egzistuotu tada garantiniam ir del baterijos butu galima suzaist :)

Neprisijungęs Lucifer

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #35: 2013 Spalio 27, 15:18:39 »
tai realiai pagal ikrovimu-iskrovimu ciklu skaiciu vistiek nieko nesuprasi, nes vienas kasdien naudoja visus metus, kitas ta kompa tik karta i savaite i rankas paima, o jis gali stovet ijungtas, vienintelis dalykas ka pagal ji suzinosi, tai ar jau ivykes pilnas ciklu skaicius, bet cia apple kompanija net ieskini turejo, kad buvo ju gaminiai programiskai taip apriboti ir po tam tikro ciklu skaiciaus tiesiog sugesdavo, taip ir kiti gamintojai daro ir butent su baterijom, jose esantis kontroleris, tiesiog neleidzia krauti ir visakas, nors celes atskirai pamatavus visos geros...

Neprisijungęs Domas

• 200 20v
  • Klubo narys
  • *
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #36: 2013 Spalio 27, 16:19:18 »
jo, bet tas dalykas su kontroleriu lyg ir paliko uždraustas ar nebepopuliarus, čia aktualiau senom baterijom. Yra likęs bajeris kai labai didelis disbalansas, ar kažkokios pan sąlygos, kada jau labai blogai, kad pats kontroleris pradeda krauti viduj esantį kondensatorių, ir užkrovus paleidžia srovę į saugiklį, tipo priverstinai sugadina, aišku jis keičiasi, tada reik lockdowną nuo kontrolerio nuimti programiškai su programeriu. Tam gali reikėti išlituoti eepromą, priklausomai nuo kontrolerio. Taipogi priklausomai nuo kontrolerio laužimosi į jį įranga gali kainuoti nuo 20 iki 3000 usd.